Konditionspodden

Konditionspodden

Sweden

Elit-triathleten och träningsgurun Oscar Olsson samtalar med moderatorn och hobbymotionären Joakim Jardeby om konditionsträning.

Episodes

Avsnitt 18 Sommaravslutning  

Vi går igenom säsongen, njuter av naturen efter ett simpass, och tackar för att ni har lyssnat och gett feedback.

Avsnitt 17 Att Klappa Igenom  

Vad händer när du klappar igenom? Varför gör man det under tävling, och vad kan man göra för att undvika det?

Avsnitt 16 Open Water - Simning  

Avsnitt 16 Open Water - Simning by Oscar Olsson & Joakim Jardeby

Avsnitt 15 Cykelproffs. Richard Larsén  

Vi pratar med Richard Larsén om cykling och hur det är att cykla i ett proffsteam. Vi pratar också lite Vätternrundan och får lite tips från både Richard och Oscar.

Avsnitt 14 Löpteknik  

Vi pratar löpteknik och annat smått och gott.

Avsnitt 13 LCHF, Öppet Hus Och Friskdagar  

Vi pratar lite LCHF, lite Öppet hus, lite om hur man kan tänka för att inte överträna sig och dra på sig sjukdom. Swimrun-skotestets resultat har också kommit, och vi kommenterar det.

Avsnitt 12 Mustafa Mohamed Göteborgsvarvet  

Vi träffar Mustafa Mohamed och pratar Göteborgsvarvet. Hur ska man förbereda sig den sista veckan, tävlingsdagen osv. Hur kändes det för Mustafa när han vann första gången, vad har han för mål, och hur tänker han runt träning och tävling?

Avsnitt 11 Kost Och Kondition  

Vi pratar allmänt om kost och kondition. En allmänt hållen genomgång av hur man kan förhålla sig till energi och näring i samband med konditionsträning.

Avsnitt 10 Inför Cykelsäsongen  

I det här avsnittet snackar vi lite allmänt om saker att tänka på inför cykelsäsongen och ger lite tips om hur man ställer in sittställning. Vi berättar lite om oss själva och ger oss även in i den heta debatten om cykel vs bil vs gångare.

Avsnitt 9 Hög Vs Lågintensiv Träning  

Vi ger oss in i debatten om hög och lågintensiv träning och försöker reda ut vad det handlar om. Vi pratar lite belastningsbaserad träning (watt) och ger lite tips om närliggande tävlingar.

Avsnitt 8 Ted Ås! En triathlonlegend! Första gästen! Riktigt kul avsnitt.  

Vi träffar flerfaldiga svenska mästaren Ted Ås och får ta del av hans tankar runt träning, tävlande, triathlon och annat. Ett par dråpliga anekdoter får vi oss till livs också. Ett riktigt kul avsnitt!!

Avsnitt 7 Swimrun. Inspiration. Sko-test. Vad är swimrun?  

Oscar blev så inspirerad av ett test av swimrun-skor, som han medverkade i för Löplabbets räkning, så vi var tvungna att kasta in ett swimrun-avsnitt. Vi pratar lite om testet och skornas funktion i swimrun-sammanhang och sen går vi igenom lite allmänt vad swimrun är och hur det funkar.

Avsnitt 6. Träna Tillsammans, pepp, hålla fokus, glädje  

Vi pratar om att träna tillsammans, både hur bra det kan vara för peppen, och det sociala, men även hur viktigt det är att hålla sin egen plan. Vi svarar även på en lyssnarfråga om att träna och tävla i extrem värme.

Avsnitt 5. Intervaller. Långa, medel, korta och Supertusingar.  

Vi diskuterar intervaller i det här avsnittet och ger också tips på tre standardintervaller som är lätta att komma ihåg, för olika intensitet. Tröskel, VO2max och överljudsfart eller hur snabbt du nu springer när du springer det fortaste du kan.

Avsnitt 4. Rörlighet  

I det här avsnittet går vi in på rörlighet. Vi svarar också på vår första lyssnarfråga, och Jocke får en utmaning.

Avsnitt 3. Återhämtning - Träna hårt, vila stenhårt  

Idag pratar vi om vikten med återhämtning för att få full effekt på träningen.

Avsnitt 2 - Tekniska hjälpmedel  

I det här avsnittet går vi igenom olika tekniska hjälpmedel för konditionsträning. Vad behöver man, och vad kan man hoppa över? Vi går även in på hur man bestämmer maxpuls och vilopuls.

Avsnitt 1 - Grunderna inom konditionsträning  

I det här avsnittet går vi igenom grunderna och pratar om syfte och effekt med träning i olika pulszoner.

0:00/0:00
Video player is in betaClose