Kongler og gress

Kongler og gress

Norway

En vegetarpodcast

Episodes

Episode 12: Ferie  

Dette er siste episoden vår før vi tar sommerferie. Vi snakker med Ken Spector fra Happy Cow, som skal dele sine beste reisetips for veggiser. Vi får også besøk av Framtiden i våre hender som forteller om hvordan du kan gjøre ferien så miljøvennlig som mulig. Vi snakker også om våre egne favoritt reisemål, og tar for oss ting på ferie som ikke er like hyggelig.

Episode 11: Kosmetikk  

I dagens episode snakker vi om kosmetikk og dyretesting. Vi får besøk av Susanna Lybæk fra Dyrevernalliansen som forteller om dyretesting i Norge og ellers i verden. Vi snakker også med Vemund Eldegård som er bare 19 år, men har allerede sitt eget kosmetikkfirma. Og i tillegg snakker vi med blogger og forfatter Birgitte Magnussen om hvordan du kan lage din egen kosmetikk, som sparer både miljøet, dyrene og din egen helse.

Episode 10: Tofu  

En ingrediens som mange lurer på hvordan de skal bruke er Tofu. Men hvis man bare steker den som den er, så er den jo helt smakløs. Vi har fått besøk av Mia Frogner fra Green Bonanza som gir tips til hvordan du kan få tofu til å smake himmelsk. Vi har også noen rykende ferske vegetarnyheter til deg.

Episode 9 - gründere  

Hva får noen til å satse på vegetardrømmen og skape sin egen vegetariske arbeidsplass? Vi slipper en stor nyhet fra Richard Nystrøm og Mat fra Hagen, og Bård Reinton-Kjellhov fra Veganermat forteller hvordan du kan lykkes som vegetargründer.

Episode 8 Oslo Vegetarfestival  

Lad opp til Oslo Vegetarfestival ved å høre på Kongler og Gress festivalspesial! Vi er nemlig festivalradio for Oslo Vegetarfestival. Hør intervju med superkjente Mari Hult fra Vegetarbloggen og den svenske bonden Gustaf Söderfeldt som var grisebonde, men ble veganer.

Episode 7 Pels  

I dagens episode får vi besøk av Rune Ellefsen fra organisasjonen Nettverk for dyrs frihet. Han er en av aktivistene som har dokumentert forholdene for dyrene på norske pelsfarmer.

Episode #6 Påske  

Selveste Jane fra Veganmisjonen kommer for å dele sine beste påsketips, og komikerne fra podcasten "På tynn is" hjelper oss å teste vegansk påskegodteri.

Green Village  

Vi besøker Oslos nyeste Vegetarrestaurant Green Village, oppdaterer deg på de ferskeste vegetarnyhetene og Thomas har en matrelatert utfordring til deg som hører på.

Restaurantmat  

Hva får en ikke-vegetarisk restauranteier til å ha vegetariske alternativer på menyen? Vi får besøk og Ann Sung-an Lee, som eier tre restauranter med et godt tilbud til veggiser. Og av Sally Renshaw som forteller om appen Vegan Norway, med over 200 veganvennlige steder i Oslo.

Fast food  

I denne episoden snakker vi med Grandiosa om hva som skal til for at de skal lage en vegansk pizza, vi tester de nye vegetarburgerne på hamburgerkjeden Max og får besøk av Vegansk vår, et initiativ fra Vegansamfunnet hvor de oppfordrer deg til å spise vegansk i hele mars.

Gran Canaria  

Begynnelsen  

0:00/0:00
Video player is in betaClose