Krull & Kriminell

Krull & Kriminell

Sweden

Krull & kriminell är en pod om och med människor med erfarenheter från den kriminella världen. Varje måndag så länge vi orkar…

Episodes

Mohammed El-Hajjar  

Mohammed El-Hajjar - från Rosengård i Malmö. Hör om bilbränder, stenkastning, narkotikaförsäljning, misshandel, hot och skottlossningar såväl mot honom själv, som mot andra.

Mats  

Mats Svensson - Polis i Rosengård med mer än 20 års erfarenhet av hot, våld men också lite hopp.

David  

David Andrade - medlem i Geraghty Loma Gang, av polisen beskrivet som ett av de våldsammaste latino-gängen i Kalifornien.

Ekebert  

John Arthur Ekebert - 40 år som hemlös och 50 år av missbruk. Vi snackar gammal räv av den gamla stammen.

Peter  

Peter Söderlund - levde länge med sprit, våld och kriminalitet, precis som tidigare generationer i släkten. Idag hjälper han andra kriminella genom sin organisation X-Cons.

Hoover  

Lakeisha Havrd - var 16 år då hon blev medlem i ett av USA:s största gäng, Hoover. Hör bland annat om ansiktstatueringar, tjejers status och gängets invigningsritualer.

Kibbe  

Kibbe - vissa kallar honom supporter, andra kallar honom huligan.

Ingegerd (Del 2)  

Ingegerd - Andreas mamma om sina besvikelser, brutna löften, fängelsebesök, löpsedlar, skvaller o tron på bot o bättring.

Andreas (Del 1)  

Andreas Niklasson - växte upp i trygghet, var duktig i skolan och lovande i idrott - Idag dömd i "kokainmålet", den största kokainsmugglingen i svensk historia.

Janne Wikström  

Janne Wikström - har vigt sitt liv åt att hjälpa folk i utanförskap och berättar om utmaningarna med att hjälpa kriminella till ett vanligt arbetsliv.

Mehdi  

Mehdi Seyyed - av polisen utpekad som ett av toppnamnen inom Bandidos MC. Berättar om våldet och tiden som dörrvakt i Gbg och vardagen som dömd fången i bunkern.

Kibbe  

Kibbe. Vissa kallar honom supporter. Andra - huligan.

Kaos  

Kaos - efter 30 år som aktiv graffitimålare är han idag en legendar och känd även bland polis och väktare.

Bengt  

Bengt O Björklund - var 19 år när turkisk polis sparkade in hotelldörren. Efter misshandel o tortyr erkände han brott, som han dömdes till 12 år 3 mån för. Den blonde karaktären "Erich" i filmen "Midnight Express" från 1978, är baserad på Bengt och hans historia.

Humberto Rengifo  

Humberto Rengifo levde på gatorna i Colombia, rånade folk, missbrukade droger och var ledare för "La gallada veneno" (giftgänget). Idag hjälper han ungdomar i Sthlms-förorten Sätra med sitt fotbollslag Vaknar FC.

Jimmy Lenefjäll  

Jimmy Lenefjäll - lämnade sitt gamla kriminella liv och spåddes en lysande framtid inom politiken - ett ödesdigert återfall, slog dock krokben för honom och karriären....

De Basso  

Sargon De Basso, advokat - jobbar med brottmål som försvarare och målsägandebiträde. Klienter som Mikael Persbrandt och Samir Sabri, som han just nu hoppas få friad och rentvådd från ett 30 år gammalt mord.

Betz  

Betz - en av Sveriges mest erfarna rånare - som kriminell var han en av landets mest aktiva rånare - som 21-åring var han misstänkt för 10-12 grova rån.

Waldemar Ryggmark  

Waldemar Ryggmark - Nationell Behandlingsamordnare för En Annan Sida Av Sverige AB (Svb) Hör honom berätta om sina erfarenheter av att arbeta med kriminella/gängkriminella.

0:00/0:00
Video player is in betaClose