Krull & Kriminell

Krull & Kriminell

Sweden

Krull & kriminell är en pod om och med människor med erfarenheter från den kriminella världen. Varje måndag så länge vi orkar…

Episodes

Patrik Pelosio  

Patrik Pelosio - av rättspsykläkare och åklagare klassad som obotlig... Från 12-22 års ålder var han gängledare, indrivare, torped, knarklangare och livvakt.

Amir  

Amir Rostami - Gängexpert

Geir  

Geir är entreprenören bakom böckerna Pappa & kriminell och Gängmedlem, Krull&kriminell samt företaget Easas AB

Faith  

Faith - brottas idag med sin ångest efter år som duktig men skrupelfri tjuv, då inget var för stort eller svårt att stjäla.

Hector  

Hector Verdugo - erfaren, gammal gängmedlem som idag leder Los Angeles största avhopparverksamhet, Homeboy industries - hör om livet på gatorna och vägen därifrån.

Mohammed El-Hajjar  

Mohammed El-Hajjar - från Rosengård i Malmö. Hör om bilbränder, stenkastning, narkotikaförsäljning, misshandel, hot och skottlossningar såväl mot honom själv, som mot andra.

Mats  

Mats Svensson - Polis i Rosengård med mer än 20 års erfarenhet av hot, våld men också lite hopp.

David  

David Andrade - medlem i Geraghty Loma Gang, av polisen beskrivet som ett av de våldsammaste latino-gängen i Kalifornien.

Ekebert  

John Arthur Ekebert - 40 år som hemlös och 50 år av missbruk. Vi snackar gammal räv av den gamla stammen.

Peter  

Peter Söderlund - levde länge med sprit, våld och kriminalitet, precis som tidigare generationer i släkten. Idag hjälper han andra kriminella genom sin organisation X-Cons.

Hoover  

Lakeisha Havrd - var 16 år då hon blev medlem i ett av USA:s största gäng, Hoover. Hör bland annat om ansiktstatueringar, tjejers status och gängets invigningsritualer.

Kibbe  

Kibbe - vissa kallar honom supporter, andra kallar honom huligan.

Ingegerd (Del 2)  

Ingegerd - Andreas mamma om sina besvikelser, brutna löften, fängelsebesök, löpsedlar, skvaller o tron på bot o bättring.

Andreas (Del 1)  

Andreas Niklasson - växte upp i trygghet, var duktig i skolan och lovande i idrott - Idag dömd i "kokainmålet", den största kokainsmugglingen i svensk historia.

Janne Wikström  

Janne Wikström - har vigt sitt liv åt att hjälpa folk i utanförskap och berättar om utmaningarna med att hjälpa kriminella till ett vanligt arbetsliv.

Mehdi  

Mehdi Seyyed - av polisen utpekad som ett av toppnamnen inom Bandidos MC. Berättar om våldet och tiden som dörrvakt i Gbg och vardagen som dömd fången i bunkern.

Kibbe  

Kibbe. Vissa kallar honom supporter. Andra - huligan.

Kaos  

Kaos - efter 30 år som aktiv graffitimålare är han idag en legendar och känd även bland polis och väktare.

Bengt  

Bengt O Björklund - var 19 år när turkisk polis sparkade in hotelldörren. Efter misshandel o tortyr erkände han brott, som han dömdes till 12 år 3 mån för. Den blonde karaktären "Erich" i filmen "Midnight Express" från 1978, är baserad på Bengt och hans historia.

0:00/0:00
Video player is in betaClose