Krull & Kriminell

Krull & Kriminell

Sweden

Krull & kriminell är en pod om och med människor med erfarenheter från den kriminella världen. Varje måndag så länge vi orkar…

Episodes

#47 Joe Cerda  

Joe Cerda - 45 år som medlem i latinogänget La Puente - gick med som 9-åring, då han redan var erfaren biltjuv.

Dick  

Dick Sundevall - uppmärksammad och prisbelönad journalist, författare och debattör, som specialiserat sig på kriminalitet i allmänhet och kriminella i synnerhet. Ansvarig och mannen bakom "Magasinet paragraf"

#59 Anders  

Trots nästan 40 år av missbruk o kriminalitet, har Anders bara suttit i fängelse 4 gånger, totalt i 2 år, för diverse knark- och våldsbrott.

Jubileum  

Vi fyller år.

#57 DokuPodd 2017  

DokuPodd 2017 - live från fotografiska med Patrick Huisman och Juha Mulari.

#56 Anna-Lena  

Anna-Lena Joners Larsson - "Nazibruden" tillhörde innersta cirkeln i svenska nynaziströrelsen. Turnerade med sin killes vit makt-musikgrupp o spelade bl. a för Ku Klux Klan i USA

#55 Eddie  

Eddie Andersson - tillhörde ökända, kriminella nätverket "Familjen" - som under 90-talet spred skräck, inte bara i Borlänge.

#54 Niclas Krigsman  

För snart sex år sedan avslöjades hans mörka hemlighet. Blev hämtad av polis och dömdes till 17 månaders fängelse. P g a brottet, vände vännerna honom ryggen och familjen trodde han sig också ha förlorat..

#53 Chago  

Chago - en legendar bland kickers, kriminella och kampsportsutövare. I sin taekwondoklubb lyckas han bl. a med bestraffningar och kadaverdisciplin, att fostra och förändra de mest förhärdade kriminella.

#52 Kimmie  

Kimmie Åhlén - drömde om den ariska rasen, avskaffad demokrati och särskilda elitklasser. Han förnekade förintelsen men bejakade den CD-skiva, som kom att förändra hans liv.

#51 Jacob Fraiman  

Jacob Fraiman - ger begreppet "arv och mijö" ett ansikte. Han föddes, fostrades och uppmuntrades att bli yrkeskriminell.

#50 Crips  

Hör Lamar Glen berätta om livet som medlem i ett av världens mest omtalade gäng.

#49 Stefan Jacobs  

Stefan Jacobs - fick erfara hur "otack är världens lön". Lojalitet och tystnad belönades med en påtvingad skuld, som ledde honom in på en ny bana där tidigare tänk och beteende kom till nytta.

#48 Ricard A R Nilsson  

Ricard A R Nilsson - Trippelmördare, dömd för vapenbrott, försök till grovt rån och mord. Under sina 17 år i fängelse har han skrivit 5 böcker, tagit 7 examina och över 1 000 högskolepoäng. Hör om de 3 morden, som gav honom livstidsfängelse.

#46 Kent Lindahl  

Kent Lindahl - en av Stockholms tidiga, tongivande och ökända skinheads från mitten av 80-talet, som sökte sin självkänsla genom att slå och slåss mot allt och alla.

#45 Bobbo & Geir  

På puben och hjälper kvinna med begär, snarkar åt teater, konfronteras och ställs mot väggen av negativ och skeptisk lyssnare...

#44 Julen  

#43 Paul Barath  

Paul Barath - "Palle k-pist" var länge ökänd bland poliser, som den jobbigaste och stökigaste att gripa.

#42 Johan Viktor  

Johan Viktor - började med rån, stölder, smash and grabs och slutade som storimportör av "röka". Hör om haschets och smugglarnas väg genom Europa, efter budgivning och paketering i Marocko.

#41 Patrik Pelosio  

Patrik Pelosio - av rättspsykläkare och åklagare klassad som obotlig... Från 12-22 års ålder var han gängledare, indrivare, torped, knarklangare och livvakt.

0:00/0:00
Video player is in betaClose