Krull & Kriminell

Krull & Kriminell

Sweden

Krull & kriminell är en pod om och med människor med erfarenheter från den kriminella världen. Varje måndag så länge vi orkar…

Episodes

Kibbe  

Kibbe - vissa kallar honom supporter, andra kallar honom huligan.

Joe Cerda  

Joe Cerda - 45 år som medlem i latinogänget La Puente - gick med som 9-åring, då han redan var erfaren biltjuv.

Kent  

Kent Lindahl - en av Stockholms tidiga, tongivande och ökända skinheads från mitten av 80-talet, som sökte sin självkänsla genom att slå och slåss mot allt och alla.

På Puben  

På puben och hjälper en kvinna med begär, snarkar åt teater, ifrågasätts och ställs mot väggen av kritisk lyssnare.

Julen  

Paul Barath  

Paul Barath - "Palle k-pist" var länge ökänd bland poliser, som den jobbigaste och stökigaste att gripa.

Johan Viktor  

Johan Viktor - började med rån, stölder, smash and grabs och slutade som storimportör av "röka". Hör om haschets och smugglarnas väg genom Europa, efter budgivning och paketering i Marocko.

Patrik Pelosio  

Patrik Pelosio - av rättspsykläkare och åklagare klassad som obotlig... Från 12-22 års ålder var han gängledare, indrivare, torped, knarklangare och livvakt.

Amir  

Amir Rostami - Gängexpert Ett samtal mellan Geir & Amir om ditten och datten.

Geir  

Geir är entreprenören bakom böckerna Pappa & kriminell och Gängmedlem, Krull&kriminell samt företaget Easas AB

Faith  

Faith - brottas idag med sin ångest efter år som duktig men skrupelfri tjuv, då inget var för stort eller svårt att stjäla.

Hector  

Hector Verdugo - erfaren, gammal gängmedlem som idag leder Los Angeles största avhopparverksamhet, Homeboy industries - hör om livet på gatorna och vägen därifrån.

Mohammed El-Hajjar  

Mohammed El-Hajjar - från Rosengård i Malmö. Hör om bilbränder, stenkastning, narkotikaförsäljning, misshandel, hot och skottlossningar såväl mot honom själv, som mot andra.

Mats  

Mats Svensson - Polis i Rosengård med mer än 20 års erfarenhet av hot, våld men också lite hopp.

David  

David Andrade - medlem i Geraghty Loma Gang, av polisen beskrivet som ett av de våldsammaste latino-gängen i Kalifornien.

Ekebert  

John Arthur Ekebert - 40 år som hemlös och 50 år av missbruk. Vi snackar gammal räv av den gamla stammen.

Peter  

Peter Söderlund - levde länge med sprit, våld och kriminalitet, precis som tidigare generationer i släkten. Idag hjälper han andra kriminella genom sin organisation X-Cons.

Hoover  

Lakeisha Havrd - var 16 år då hon blev medlem i ett av USA:s största gäng, Hoover. Hör bland annat om ansiktstatueringar, tjejers status och gängets invigningsritualer.

Ingegerd (Del 2)  

Ingegerd - Andreas mamma om sina besvikelser, brutna löften, fängelsebesök, löpsedlar, skvaller o tron på bot o bättring.

Andreas (Del 1)  

Andreas Niklasson - växte upp i trygghet, var duktig i skolan och lovande i idrott - Idag dömd i "kokainmålet", den största kokainsmugglingen i svensk historia.

Janne Wikström  

Janne Wikström - har vigt sitt liv åt att hjälpa folk i utanförskap och berättar om utmaningarna med att hjälpa kriminella till ett vanligt arbetsliv.

0:00/0:00
Video player is in betaClose