Kultakuume

Kultakuume

Finland

Kulttuurin ajankohtaisohjelma, joka tarttuu laajasti kulttuurin aiheisiin ja ilmiöihin. Kultakuumetta toimittavat: Tuomas Karemo, Teemu Laaksonen, Lisa Enckell, Anu Heikkinen, Kai Ristola, Joonas Turunen, Airikka Nurmela sekä Pietari Kylmälä. Tuottajana Sampo Mäkelä. Kultakuume Twitterissä: @kultakuume, @TuomasKaremo, @teemula, @nuHeikkinen, @jonssi, @pietarikyl, @sampojuhani. Kommentit ja vinkit myös sähköpostilla kultakuume@yle.fi.

Episodes

Kultakuume: Esikoispitkä nostaa ohjaajan kuninkuusluokkaan: 20.10.2016 16.30  

Esikoispitkä on aina erityinen. Vasta pitkä fiktioelokuva nostaa ohjaajan oikeiden ohjaajien kastiin, kertovat esikoispitkänsä valkokankaille saaneet Syysprinssi-leffan ohjaaja Alli Haapasalo ja Tyttö nimeltä Varpu -elokuvan ohjaaja Selma Vilhunen. Suomalaisen samurai-elokuvan ohjaajan esikuva oli Emir Kusturica. Porilaismuusikko Mika Rättö teki aluevaltauksen ohjaamalla ja käsikirjoittamalla nykypäivän Meri-Poriin sijoittuvan samurai-elokuvan. Elokuva syntyi pienellä budjetilla ja vähällä kokemuksella. Kekri on vanha eurooppalainen sadonkorjuujuhla. Halloweenin kanssa samasta irlantilaisesta perinteestä syntynyt kekri on sittemmin jäänyt amerikkalaisen halloweenin varjoon ja vaipunut unholaan. Suomalainen talonpoikaiskulttuurisäätiö yrittää nyt elvyttää kekriperinteen. Riikka Pulkkisen tuoreen romaanin Paras mahdollinen maailma päähenkilö Aurelia on syntynyt samana päivä kuin Berliinin muuri murtui eli noin 27 vuotta sitten. Pulkkinen on aiemmissakin kirjoissaa kirjoittanut ihmisten rajoista, mutta nyt teoksessa ovat mukana myös Euroopan isot rajat. Kulttuurin ajankohtaisohjelman juontaa Sari Möttönen.

Kultakuume: Onko Sorjonen Suomen Silta?: 17.10.2016 16.30  

Ville Virtanen on suomalaisen nordic noirin tähti. Kultakuumeen studiovieras Virtanen kertoo uuden tv-sarjan tekemisestä. Tove Idström määrittelee nordic noirin. Pitkän linjan käsikirjoittaja pohtii, onko tyylilajista tullut formaatti, johon kuuluu keski-ikäisen miehen angsti, ylhäältä kuvatut kaupungit ja pimeät, synkät kuvat. Espoon modernin taiteen museo EMMA on digiajassa. Museoon rakennettava designkeskus on arkiston ja näyttelyn hybridi, jossa hyödynnetään digitalisaatiota.

Kultakuume: Sitaatit paljastavat, että vähään tyytyminen on hyve ja lapsen on lysti olla kuolleena: 12.10.2016 16.30  

Kell' onni on, se onnen kätkeköön. Runebergiläinen ihanneihminen on nöyrä. Topeliaanisessa maailmassa toimintaa ohjaa velvollisuudentunto. Eino Leino kirjoitti, että jos saa hyvää, siitä ei kannata huudella. Tietokirjailijat Tuula Uusi-Hallila ja Anne Helttunen selvittivät usein siteerattujen lauseiden taustat. Kati Outinen ohjaa Forssassa. Aki Kaurismäen elokuvien tähti ja teatterikorkeakoulun entinen näyttelijäntyön professori Kati Outinen ohjaa harrastajanäyttelijöitä pikkukaupungissa, jossa on leimahdellut uusien ja vanhojen asukkaiden ottaessa yhteen. Vanhan ja uuden törmäyksestä kertoo myös näytelmä Variksen veli. Tiede on ylivoimaisesti paras ihmiskunnan keksimä konsti hankkia mahdollisimman luotettavaa tietoa mistä tahansa asiasta, sanoo Kultakuumeen kolumnisti Juha Hurme. Kulttuurin ajankohtaisohjelman juontaa Jakke Holvas.

Kultakuume: Maito tappaa - pöhinä ja pössis vievät tiedettä kuin pässiä narussa: 06.10.2016 16.30  

Tieteestä on tullut kahvipöytäviihdettä. Tieteellisen tiedon paikasta nykymaailmassa puhuvat tuoreen "Maito tappaa ja muita outoja tiedeuutisia" -kirjan tekijät Yhteiskuntapolitiikka-lehden päätoimittaja Tuukka Tammi ja Heurekan elämysjohtaja Mikko Myllykoski. Sibeliuksen kuorolaulut soivat ensimmäistä kertaa nuorisokuoron esittäminä. Tapiolan nuorisokuoro on levyttänyt Sibeliuksen mies- ja sekakuoroille säveltämiä lauluja nuorisokuorolle sovitettuna. Kuoronjohtaja Pasi Hyökki uskoo, että Sibelius olisi säveltänyt myös lapsi- ja nuorisokuoroille, jos sellaisia mestarin elinaikana olisi ollut. Suomalaisnäyttelijät esittävät natseja Makedonian Oscar-ehdokaselokuvassa. Uhrauksia vapaudelle -elokuva syntyi makedonialais-kroatialais-suomalaisena yhteistyönä. Yksi näyttelijöistä on suomalainen Mikko Nousiainen. Aamun kirja on Joni Pyysalon Alaska. Kulttuurin ajankohtaisohjelman juontaa Sari Möttönen.

Kultakuume: Tero Saarinen tanssi porilaisesta diskosta kansainväliseksi tähdeksi: 05.10.2016 16.05  

Tero Saarinen on vahvasti liikkeessä. Saksanopettaja näki porilaisen koulun diskossa Saarisen tanssivan ja kehotti ryhtymään ammattitanssijaksi. 30 vuotta sitten Saarinen kiinnitettiin Kansallisoopperaan ja 20 vuotta sitten hän perusti oman tanssiryhmän. Tero Saarinen on Kultakuumeen suoran lähetyksen vieraana. Muraalit valtaavat kaupungin. Lisää katutaidetta Helsinkiin! -liike haluaa kaupunkiin kuvia. Kuvittaja, graafikko ja katutaiteilija Maikki Rantala muutti kannelmäkeläisen taloyhtiön harmaan julkisivun talonkorkuiseksi taideteokseksi. Helsingin kaupungin kulttuurijohtaja Stuba Nikula kertoo, mistä kaupunkien positiivinen asenne katutaiteeseen johtuu. Kulttuurin ajankohtaisohjelman juontaa Jakke Holvas.

Kultakuume: Ryhmäteatteri laittaa Orwellin uuteen uskoon: 03.10.2016 16.30  

Klassiset valtapohdiskelut nostetaan esiin, kun nuoret teatterintekijät ryhtyvät mylläämään ihmisten välisiä asetelmia. Ryhmäteatterissa ensi-iltansa saava Farmi hakee innoituksensa George Orwellin ajattelusta. Ohjaaja Linda Walgren kertoo, toimiiko Orwell vuonna 2016. Stand upissa on hauskaa, jos esiintyjä on vanha, ruma ja läski. Kansallisteatterin näytelmä 60 kertoo ikääntyvästä naiskoomikosta. Stand up -koomikko ja käsikirjoittaja Kaisa Pylkkänen näki esityksen ja toteaa, että stand up -koomikko vain paranee vanhetessaan ja laji kohtelee esiintyviä naisia suopeasti. Leea Klemolan Casanova on kuusikymppinen nainen. Klemola ohjasi Kuopion kaupunginteatteriin näytelmän, joka käsittelee vanhan naisen rakkauden kaipuuta ja himoa. Kulttuurin ajankohtaisohjelman juontaa Jakke Holvas.

Kultakuume: Ylen Lauri Kivinen: On varmistettava, että Ylen kulttuuritehtävä toteutuu mytös muuttuvassa mediaympäristössä: 29.09.2016 16.18  

Yle uudistaa lähivuosina toimintaansa. Myös kulttuuriohjelmat ovat tarkastelun alla. Lauri Kivisen mukaan Ylellä on kulttuuritarjontaa niin paljon, että yleisön on sitä vaikeata löytää. Sen vuoksi huomiota täytyy kiinnittää sisältöjen tarjoiluun ja mm. radiokanavien profilointiin, siihen, minkälaisia Ylen radiokanavat ovat tulevaisuudessa. Kivisen mukaan muutokset kannattaa tehdä harkiten ja pitkällä aikajänteellä. Asioita ryhdytään miettimään ensi keväänä ja vuonna 2018 näitä voidaan ryhtyä pistämään toimeen. Vasta siinä vaiheessa esimerkiksi tiedetään, minkälaisia kulttuuriohjelmia ja muita kulttuurisisältöjä tarvitaan. Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen oli haastateltavana Yle Radio 1:n Kultakuumeessa torstaina 29.9. Häntä haastatteli Jakke Holvas. Yle uudistaa lähivuosina toimintaansa. Uudet linjaukset perustuvat Arto Satosen (kok.) vetämän parlamentaarisen työryhmän asettamaan velvoitteeseen.

Kultakuume: Pirkko Saisio puhuu kuolemasta ja huumorista: 27.09.2016 16.30  

Pirkko Saisio ja hänen romaanihenkilönsä tarkastelevat itseään huvittuneesti. Saisiolla on monta roolia: kirjailija, näyttelijä, ohjaaja, opettaja, kunniatohtori, finlandisti, kommunistin lapsi, sukupuolivähemmistöaktivisti. Hän julkaisi ensimmäisen romaaninsa 41 vuotta sitten, uusi kirja ilmestyi tänä syksynä. Saisio puhuu Kultakuumeessa iästä ja kuolemasta, yhteiskunnasta ja huumorista. Kasparderdamuksella on lahja nähdä tulevaan. Graafikko ja kuvittaja Kasper Strömman on yksi maamme hauskimmista bloggaajista. Nyt on päättänyt olla myös ennustaja, joka näkee Suomen tulevaisuuden absurdein linssein. Kulttuurin ajankohtaisohjelman juontaa Anna Tulusto.

Kultakuume: Suomen kielen alkuräjähdys koettiin 1800-luvulla: 26.09.2016 16.30  

Suomen kieli elää ja voi hyvin. Näin väittää suomen kielen dosentti Lari Kotilainen, joka kirjoitti pian ilmestyvän kirjan Kielen elämä. Kirja on kielen elämäkerta, joka kertoo kielemme menestystarinan vaiheet. 1800-lukua on kiittäminen siitä, että suomella voidaan ilmaista mitä vain. Vinyylilevyn kansi on kuin muropaketti. Se kertoo sisällä olevasta hauraasta ja herkullisesta tuotteesta sanoo kriitikko ja kuraattori Jean Ramsay. Vantaan taidemuseo Artsissa on tammikuuhun asti näyttely, joka esittelee ikonisia ja hienoja vinyylilevyjen kansia. Turun yliopiston kirjasto on rakennettu Klondiken kullalla. Turkulaiset veljekset Karl Fredrik Joutsen ja Anton Fabian Johnsson olivat harvoja Klondiken kultaryntäyksessä rikastuneita. He testamenttasivat mittavan, kultasijoituksista poikineen omaisuutensa kotikaupunkinsa Turun yliopistolle. Yhtenä syynä veljesten menestykseen oli veljesten kullankaivuuta tehostaneet keksinnöt. Kulttuurin ajankohtaisohjelman juontaa Niina Mäkeläinen.

Kultakuume: Kansallisbaletin Greve ihailee suomalaista sisua: 20.09.2016 16.30  

Taiteellisen johtajan Kenneth Greven mukaan suomalaiset eivät kuitenkaan hyödynnä potentiaaliaan. Greven Kansallisbaletissa viimeiseksi jäävä teos – Kalevalanmaa - haastaa suomalaiset löytämään sisunsa uudelleen. Afrikka vei mukanaan Juha Vakkurin. Juha Vakkuri tuntee Afrikan paremmin kuin ehkä kukaan toinen suomalainen. Viiden vuosikymmenen aikana Vakkuri on matkustanut maanosaa ristiin rastiin ja työskennellyt siellä monessa roolissa. Muistelmateoksessaan hän kirjoittaa elämästään kolmella mantereella: Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Afrikassa, joka teoksessa nousee ylitse muiden. Péter Gárdos kirjoittaa Unkarin kylmistä tuulista. Kohtalo on armelias sinnikkäälle, kirjoittaa unkarilainen Péter Gárdos. Suomessa vieraillut kirjailija kertoo kirjassaan 117 kirjettä vanhempiensa tarinan maailmansodan jälkeiseltä ajalta. Hän myös tuntee kylmän tuulen puhaltavan nyky-Unkarissa. Kulttuurin ajankohtaisohjelman juontaa Kai Ristola.

Kultakuume: 15.09.2016 16.05  

Helsingin Koominen Ooppera aloittaa toimintansa Leif Segerstamin johtamalla gaala-konsertilla Finlandia-talossa joulukuussa. Kasvatuksesta puhuessa pitäisi puhua kauneudesta, totuudesta ja vapaudesta. Jarno Paalasmaan uusi kirja esittelee kasvatuksen historian parhaita oivalluksia ja löytää uhanalaista ja säilyttämisen arvoista viisautta. Laura Gustafssonin romaani Korpisoturi pysäyttää katsomaan ihmistä hänen raadollisuudessaan, pienuudessaan ja kauneudessaan. Nuoria taiteilijoita tarvitaan. Kuraattori Laura Köönikän mielestä taiteilijat valmistuvat Suomessa usein liian vanhoina. Tähän haasteeseen vastaa Köönikän kuratoima Generation 2017 -näyttely, johon haetaan tänä syksynä 15-23 -vuotiaita taiteentekijöitä tulevan kesän näyttelyä varten. Kulttuurin ajankohtaisohjelman juontaa Sari Möttönen.

Kultakuume: Marjo Niemi: Irti Suomen nisistä, imeväiset!: 14.09.2016 14.55  

Kolumnisti Marjo Niemi luki lausuntokierroksella olevan Opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuripolitiikan strategian 2025. Kulttuuripolitiikassa on nyt kuuminta rahoituksen monipuolistuminen.

Kultakuume: Yle 90: Kulttuurista kajahtaa: 09.09.2016 16.30  

Aika muokkaa kulttuuriohjelmia. 90-vuotiaan Ylen kunniaksi korkeaa, populaaria, politiikkaa ja uudistusmieltä kulttuuriohjelmissa ruotivat 1960-luvulla aloittaneet toimittaja Päivi Istala ja ohjelmapäällikkö Pentti Kemppainen. Ketä syytettiin ja mistä, kuka päättää, millaiset ohjelmat ovat hyviä? Radiota kulttuurin välittäjänä pohtivat myös taiteen moniottelija M. A. Numminen, toimittaja Hannu Taanila, ohjelmapäällikkö Marika Kecskeméti sekä äänitarkkailija Pirkko Ahtovirta. Kulttuurin ajankohtaisohjelman juontaa Kai Ristola.

Kultakuume: Yksinäisyyden tunteen voi kääntää voimaksi: 08.09.2016 16.30  

Välähdyksiä yksinäisyyden kokemiseen ja tutkimiseen. Lapsen lempihuone olisi salainen taikahuone. Yksinäisyys ei ole vain psykologiaa, vaan myös yhteiskunnallinen asia. Näin sanoo Kymmenen teesiä yksinäisyydestä -radiodokumenttisarjan ohjaaja Katarina Blomqvist. Laura Honkasalo kirjoitti kirjan yksinäisyydestä omien kokemustensa kautta. Kumpikin huomasi, että yksinäisyyden tunteen voi kääntää voimaksi. Lastenkirja muuttui tilaksi. Graafikot Jenni Erkintalo ja Réka Király tekivät lastenkirjan ja rakensivat sen sisällöstä 40-neliöiden leikkipaikan. Kultakuumeessa kuullaan myös lasten käsityksiä tilasta ja muotoilusta. Kolumnisti Otso Kantokorpi puhuu perhosista. Kulttuurin ajankohtaisohjelman juontaa Sari Möttönen.

Kultakuume: Tiedettä voi tajuta: 01.09.2016 16.30  

Tiedejournalismin voi ottaa haltuun ja tieteestä puhua selkeästi. Kulttuuribussilla sinne, missä taidetta tehdään. Tieteestä voi puhua ymmärrettävästi. Kirjailija ja filosofian tohtori Tiina Raevaara kirjoitti oppaan tiedettä yleistajuistaville tutkijoille ja toimittajille. Tajuaako kukaan? paljastaa tiedejournalismin virheet ja neuvoo, miten ne vältetään. Kaskas Median Liisa Mayow tietää, että tiedeviestinnässä kannattaa kunnioittaa hyvän journalismin periaatteita: puhua kiinnostavasti ja selkeästi. Bussilla taiteilijoiden työhuoneisiin. KUBU on kulttuuribussi, joka kiertää Lohjanjärveä. Uusi kulttuurimatkailupalvelu vie ihmiset sinne, missä missä ja miten taidetta tehdään. Kuvanveistäjä ja ympäristötaiteilija Jenni Tieaho sekä kuva- ja performanssitaiteilija Pekka Kainulainen päästivät Kultakuumeen työtiloihinsa. Kolumnisti Juha Hurme rakastaa tällä viikolla Lovea. Kulttuurin ajankohtaisohjelman juontaa Airikka Nurmela.

Kultakuume: Toisinajattelu on rohkeutta ja vahvaa huolta: 29.08.2016 16.30  

Onko toisinajattelija yhden asian soturi vai ajattelussaan vaativa? Turkkilaistaiteilija haki työrauhaa Suomesta. Aika, jolloin Turku oli maan vallankumouksellisin kaupunki. Kapinallisia ja individualisteja. Matti Salmisen kirja Toisinajattelijoiden Suomi esittelee toisinajattelijoita itsenäisyyden ajan Suomesta. Mukana ovat mm. Hella Wuolijoki, Yrjö Kallinen, Olavi Paavolainen ja Pentti Linkola. Millainen ihminen on toisinajattelija ja mitä toisinajatteleminen tarkoittaa? Sodan ja rauhan kuvaaja. Turkkilainen Erkan Özgen työskentelee Suomenlinnassa turvaresidenssitaiteilijana. Hän on kotoisin kurdialueelta, missä hallituksen joukot ja kurdisissit käyvät taisteluja. Suomenlinnassa vanhoja aseita kuvaavat turistit päätyivät osaksi Özgenin taidetta. Kultakuume kertoo myös kulttuurihistorioitsija Rauno Lahtisen kirjasta Punainen Turku 1917-1918. Kirja käy läpi Suomen vallankumouksellisimman kaupungin vaiheet kriisivuosina. Kulttuurin ajankohtaisohjelman juontaa Niina Mäkeläinen.

Kultakuume: Suru on tabu: 25.08.2016 16.30  

Kuolemansuru on tabu. Muovipussitaiteelle muovilauttoja vastaan. Muotoilijalta vaaditaan omaleimaisuutta. Suru on salattua ja sanatonta. Suomalainen kuolemansuru on kuolemaa suurempi tabu. Se on häiriötekijä, joka pitää työstää pois ja palata takaisin normaaliin elämään. Mari Pulkkinen tutki väitöstyössään, miten 2000-luvun Suomessa surraan läheisen kuolemaa. Muovipussit uuden elämän rakennusaineena. Korealaistaiteilija Choi Jeong Hwan rakentaa muovipusseista kansalaisten kanssa värikästä meri-installaatiota, joka kommentoi myös globaalia kulutuskulttuuria. Tinkimätöntä luomista. Kultakuume esittelee Vuoden nuoren muotoilijan Laura Väinölän. Palkinnon tarkoituksena on kannustaa nuoria tekijöitä omaleimaiseen ja tinkimättömään työskentelyyn. Kulttuurin ajankohtaisohjelman juontaa Airikka Nurmela.

Kultakuume: Elokuvia rannoilla ja rakennuksissa: 19.08.2016 16.30  

Elokuvia kansalle eri tavoin. Dokumentti marxilaisesta nuorisokorkeakoulusta. Kiirastuli olympialaisissa. Leffapiknik vai eurooppalainen elokuvafestivaali? Viikonloppuna pääkaupunkiseudulla elokuvia voi katsoa helsinkiläisellä uimarannalla viltillä istuen tai arkkitehti Aarne Ervin miljöössä Tapiolan elokuvateattereissa. Kultakuumeessa kahta erilaista elokuvien katsomistapaa avaavat KinoKivinokkaa vetävä Sini Saaritsa ja Espoon Cinén ohjelmistopäällikkö Mickael Suominen. Miten nuorena oopperaa halveksineesta Esa-Pekka Salosesta tuli taidelajin ihailija ja Suomen kansallisoopperan taiteellinen partneri? Salonen vastaa. Paluu marxilaiseen kouluun. Kirsi Liimatainen lähti opiskelemaan 1980-luvulla Marxin ja Leninin oppia Itä-Berliinin lähelle nuorisokorkeakouluun. Reilun parin vuosikymmenen jälkeen hän halusi tietää, mitä entiset opiskelukaverit ajattelevat maailmasta nyt. Syntyi dokumentti Comrade, where are you today? Pyhät lehmät olympialaissa -juttusarjassa käsitellään suomalaisen miehen kiirastulta - keihäsfinaalia. Kulttuurin ajankohtaisohjelman juontaa Jakke Holvas.

Kultakuume: Esa-Pekka Salonen Kansallisoopperan taiteelliseksi partneriksi: 18.08.2016 16.30  

Suomen kansallisooppera ja -baletti on solminut yhteistyösopimuksen kapellimestari, säveltäjä Esa-Pekka Salosen kanssa. Oopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi kertoo Kultakuumeessa, millaisen yhteistyösopimuksen Esa-Pekka Salonen on tehnyt Kansallisoopperan ja -baletin kanssa. Sopimus on viisivuotinen. Kultakuumeessa kuullaan myös, mitä huippukoreografi Jorma Elo ja taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi kertovat oopperan taiteellisista linjauksista. To Nightwish with Love on dokumentti fanien rakkaudesta musiikkiin - ja toisiinsa. Yli 60 fania yli 50 maasta on kuvannut Ylen joukkoistettua dokumenttia lokakuusta 2015. Ohjaajat Kaisa Alenius ja Harto Hänninen antoivat lähtölaukauksen projektille ja pitivät sen koossa. Dokumentin lisäksi syntyi 18-osainen verkkosarja. Haastattelussa myös Nightwishin Tuomas Holopainen. Taidetta kuolemanjonossa. Suomalaisella Maria Jainilla on poikkeuksellinen kirjeenvaihtoystävä: Moyo on kuolemaantuomittu amerikkalainen vanki. Moyo yrittää selviytyä vankilassa taidetta tekemällä. Maria Jain toi ystävänsä taidetta Suomeen ja syntyi näyttely Buddhas on Death Row. Kulttuurin ajankohtaisohjelman juontaa Tuula Viitaniemi. Kuva: Katja Tähjä

Kultakuume: Mitä nuori haluaa kirjalta?: 11.08.2016 16.30  

Nuortenkirjat ja nuorten tarpeet. Some-sukupolven taidenäyttely. Utopia hipsteri-festareilla. 16-vuotias lukiolainen Venni Uotila lähtee Yhdysvaltoihin luennoimaan nuorten fantasiakirjallisuudesta. Samaan aikaan Itä- ja Pohjois-Suomen pojat lukevat yhä vähemmän. Tarjoavatko uudet nuortenkirjat vastauksia nuorten lukutarpeisiin? Nuortenkirjoja selaavat Venni Uotila ja Lastenkirjallisuusinstituutin toiminnanjohtaja Paula Halkola. Museon kaapissa lukee ”Tissit - katso kuvat!”. Museo Skogster on Hämeenlinnan kaupunginmuseon uusi päätoimipiste. Sen ensimmäinen näyttely on suunnattu some-sukupolvelle lööppimäisen lähestymistavan turvin. Museonjohtaja Tuulia Tuomi kertoo, miksi Sibeliuksesta kerrotaan museossa puujalan avulla ja mitä paljastuu kaapista, jonka päällä olevassa tekstissä kehotetaan ”katsomaan kuvat”. Flow on myös taidetta. Helsingin Suvilahdessa viikonloppuna järjestettävä Flow-festivaali tunnetaan hipsteristä ja maailmantähdistä. Flowlla on myös laaja taideohjelmisto. Festivaalin tämän vuoden kuvataiteilijoiden Laura Gustafssonin ja Terike Haapojan teoskokonaisuus näyttää utopian maailmasta, jossa ihminen ja eläin ovat tasa-arvoisia. Kultakuumeen kolumnisti Juha Hurme on tarkastanut kulttuuri-Suomen kunnon. Kulttuurin ajankohtaisohjelman juontaa Niina Mäkeläinen.

0:00/0:00
Video player is in betaClose