Kultiverad och belevad

Kultiverad och belevad

Sweden

Josefin och Emelie bor utanför London och för på tisdagar vardagssnack - där vi givetvis aldrig skulle drömma om att objektifiera en man.

Episodes

Avsnitt 25 - Nollningen 2013  


Efter ett mindre sensommarlov är de två vännerna tillbaka men ordningen är inte som den brukar. Bostadsorterna är omkastade och i pannan står de "nolla". Avsnitt 25 bjuder på smaskigt skvaller från de första veckorna som student. Det blir fjäsk, bröllop och gemensamma bekantskaper. Twitter: https://twitter.com/kultiveradpodd iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/kultiverad-och-belevad/id579999868?mt=2

Avsnitt 24 - Bikiniångest  


Ännu ett sommaravsnitt där det pratas mycket kroppskomplex. Vi finner lösningen på bikiniångesten och gör även en neddykning i ämnen som osexiga namn och barndomens husdjur. Emelie drar ännu en vaktanekdot. På twitter finner ni oss under @kultiveradpodd

Avsnitt 23 - Efterfest i Tylösand  


Med ena halvan i Tylösand (bakis) och den andra i Uddevalla (sömndrucken) levererar vi avsnitt 23. Hur blir man nersprungen på en Hoffmaestro-konsert? Vad kan man INTE göra på Hotell Tylösands löpband eller på Leif's lounge? Hört om mumien som får dig att ge dig ut på en tur? Pre-studentliv-snack förekommer förstås också. Twitter: @kultiveradpodd https://twitter.com/kultiveradpodd

Avsnitt 22 - Googlepodden  


Okej en aning insnöat på det kommande studentlivet, MEN vad gör det när podden har tagit semester och utkommer för tillfället under oregelbundna dagar. Om att flytta, overaller, ölhävning, nollning men också en del om tröga människor. Ni finner oss i vanliga ordning också under @kultiveradpodd på twitter.

Avsnitt 21 - Förbjudet område  


Ett superhärligt sommaravsnitt där vi snackar om vårt favoritområde lammkött (denna gången extrema, vi blickar tillbaka på en av Emelies superkvällar på krogen och vi diskuterar en eventuell framtida fyllepod (igen!). Ta med oss till stranden eller njut med oss i lurarna i hängmattan. Följ oss på twitter: https://twitter.com/kultiveradpodd

Avsnitt 20 - The Lamb Hunter  


Om lammkött än en gång, om Gyllene tider, om att bry sig, ha ett mentalt sommarlov och om Emelies fest. Om att ragga och bli uppraggad på jobbet. Ett avslappnat avsnitt, definitivt det bästa hittills denna sommar. Vi finns på twitter också, skriv en rad till @kultiveradpodd

Avsnitt 19 - Upptaget  


Trots att många tar sommarlov nu, på både jobb- och podfronten, kör vi på och levererar det nittonde avsnittet. Det bli lite midsommar, lite skrytsamma brudar och lite bakfylla. Lyssna på oss på iTunes, podomatic.com och podcasts.nu Twitter: https://twitter.com/kultiveradpodd

Avsnitt 18 - From New Zealand with love  


Denna vecka har vi en jättehemlig gäst som kom med inside info om Nya Zealand. Det snackas marmite, mellanstadieromanser, tutningar och rivaliteten tjejer emellan. Och givetvis även en rapport från Summerburst. Gör ett besök på twitter, där vi heter @kultiveradpodd

Avsnitt 17 - Det bekymmersfria livet  


I avsnitt 17 är vi båda tillbaka på svensk mark och den härliga sommarkänslan har infunnit sig. I livet utan bekymmer existerar ingen skola, inget jobb utan bara roliga sommarlov och känslan av att rida över en äng (läs cykla). Lyssna på oss på podomatic, podcasts.se eller iTunes, skriv en rad till vår twitter @kultiveradpodd och ge er ut i den sköna sommarluften.

Avsnitt 16 - Så mycket sämre  


På grund av omständigheter vi inte kunde styra över var vi tvungna att spela in ett nytt avsnitt bara tre dagar efter det senaste. Men vi kämpar på och kommer in på bl a integritet, historieberättande och bröstcancer. Vem har inte spytt i en gränd? Och vilka skulle vara med i "Så mycket bättre" om vi fick välja?

Avsnitt 15 - Dirty dancing i Manchester  


Sega som få efter att ha varit i Manchester återger vi helgen i bruset från ett tåg. Om bland annat en av de oskönaste hångelteknikerna, Emelies kräsenhet och lösningen på problemet med nattklubbarnas mörka belysning. Vi pratar även gråt och förnedrar oss själva till max genom att bjuda på ett riktigt fjortisklipp á la högstadiet.

Avsnitt 14 - Skärp er!  


Vi är tillbaka i den lilla orten utanför London och bland bakgrundsmusik och espressommaskiner samtalar vi i det fjortonde avsnittet. Vi ger oss in på ett sedan tidigare känt område (störningar) och levererar er den längsta listan hittills. Det blir snack om blåa svanar, coola killar på segways, djupa statusuppdateringar och inte-charmiga-för-figuren-koftor. Som om inte detta vore nog bjuder vi på för-snyftningar inför kommande avsked. Vad menar vi med det? Lyssna och få svar!

Avsnitt 13 - Karlar i trikåer  


Med en London-helg i bagaget och en juice i handen levererar vi veckans avsnitt från självaste hufvudstaden. Vi drar helgens höjdpunkter (ofrivilligt deltagande på fanclub-möte, inbjudan av The Queen m.m.), diskuterar knepiga ljud som folk gör istället för svar på tal och de positiva effekterna av trikå-klädda män. OBS. Brittiskt sorl och varmgående mixrar ingår. Enjoy!

Avsnitt 12 - Safety first  


I veckans avsnitt ger vi oss ut på djupt vatten och diskuterar barn vid tidig ålder. Vi är även inne och pratar om sedlar med höga summor, dålig arbetsmoral och smile-kramp. Ny lista (detta gillar vi minst med England), ny inspelningsplats och ny (grymt snygg) profilbild!

Avsnitt 11 - Dålig stämning  


På en vecka har vi upplevt lite dålig stämning, ensamdrickande, London marathon och även träffat på en björn/den mystiska antiattraktionen. Något vi givetvis måste delge. Vi levererar även en tårdrypande lista. PS. Det var definitivt inte rätt tidpunkt att spela in en podd på det där caféet när man inte har den mest högkvalitativa utrustningen. Vi vet. Nu i efterhand. PS 2. Se @kultiveradpodd på twitter för bild ang dålig stämning nr 1.

Avsnitt 10 - "Jag vill ha en redig samling alkohol"  


Efter att ha svävat på moln i några veckor har vi nu samlat våra tankar. Vi diskuterar årets (troligen) mest spektakulära musiksamarbete, listar saker vi vill äga och reflekterar över om vi är gamla eller unga. Följ med i cafésorlet och njut av några minuters skönt snack!

Vinspecial: Definitely not uncut  


Här har ni ett mycket ekande men ännu mer salongsberusat specialavsnitt! En misslyckad frågestund, massa flams och fniss, 50 shades of Grey och så en lista över tjejer som vi tror majoriteten killar attraheras av. Häll upp ett glas vitt och häng på!

Avsnitt 9 - Bang your friends!  


Efter en lång lista av motgångar, både i livet och på det tekniska planet, har vi äntligen fått ihop ett avsnitt 9! På grund av den långa pausen blir det en ordentlig catch up där Emelie återberättar godbitarna ur historiens bästa utgång och Josefin vrider sig av ångesten från helgens stressiga händelse. Vad är den värsta typen av otrohet? Vem är den värsta douchebagen? Lyssna och få svar!

Avsnitt 8 - Mellanstadieplayern  


Denna vecka (lite sena) så pratar vi om folk som dyker upp överallt, överbeskyddande relationer, mellanstadieplayers och hur mycket det och douchebags vi själva är. Vi premiärar vår nya hållpunkt "Veckans lista" och svävar iväg i vanlig ordning. Ja, svårare än så är det inte!

0:00/0:00
Video player is in betaClose