Kultursøndag

Kultursøndag

Denmark

Kultursøndags værter guider med stor kulturfaglighed lytterne igennem ugens og dagens vigtigste historier.

Episodes

En time med Ditte Hansen 2016-08-24  

Høj, rødhåret og sjov. Det var i mange år prædikatet på skuespilleren Ditte Hansen, der som en god soldat forsøgte at udfylde sine komiske roller bedst muligt og gøre, hvad der blev forventet. Men selv om hun stadig er høj og sjov og spiller godt, ja så har den gode soldat i de senere år fået hår på brystet. For Ditte Hansen har både lært at sige nej og sige fra, og hun er også begyndt at skrive sine egne roller. Her i Kultursøndag fortæller Ditte Hansen om, hvorfor humor er både vigtig og alvorlig, og om hvorfor hun er feminist. (Sendt første gang 11. oktober 2015).

En time med Lise Nørgaard 2016-08-17  

Forfatteren og journalisten Lise Nørgaard fortæller i denne portrætsamtale om sine erfaringer med krig. Om hvordan hun selv har oplevet krigens konsekvenser, både som borger i Danmark under besættelsen, men også som korrespondent og som formidler af de skæbner, som krigen rammer. (Sendt første gang 2. november 2014).

Kultursøndag - med Jørgen Leth 2016-08-10  

Forfatteren og journalisten Jørgen Leth har mange helte. For ham er man blandt andet en helt, hvis man evner at forklare det komplicerede. Hvis man er en søgende ånd, eller hvis man lyser i mørket. Han har skrevet en bog om helte, men også om skurke, fra øen, han elsker, Haiti. Butleren, kokken og generalen optræder i bogen. Men kokkens datter, der blev så berømt for ti år siden, fordi Jørgen Leth kom til at skrive, at det var hans ret at tage hende, er ikke med i bogen om helte. Hør forklaringen fra Jørgen Leth i denne Kultursøndag. (Sendt første gang 14. juni 2015).

Kultursøndag - med Rasmus Botoft 2016-08-03  

"At køre den ind med penis" blev en populær talemåde, da skuespiller Rasmus Botoft og resten af satiregruppen Rytteriet skrev ordene ind i en fast sketch til radio og tv. Snobberne Poul og Fritz er også blevet kendte skikkelser, der kommenterer på stort og småt med de overflodsramtes særprægede logik. Rasmus Botoft fortæller her om arbejdet med at udvikle figurer og skabe nye karakterer i satireværkstedet. (Sendt første gang 22. marts 2015).

Kultursøndag - med Elisa Kragerup 2016-07-27  

Teaterinstruktør Elisa Kragerup er kun 36 år, men har allerede længe været en succes hos både kritikere og publikum med forestillinger som Tove!Tove!Tove! og Det kongelige Teaters opsætning af Romeo og Julie. Elisa Kragerup har taget Tove Ditlevsens ord om, at man må lyve for at sige noget sandt, til sig. For det er netop hvad teatret gør: Bruger løgnen til at fortælle publikum noget sandt om livet. Elisa Kragerup er gæst i denne Kultursøndag. (Sendt første gang 4. oktober 2015).

Kultursøndag - med Hella Joof 2016-07-20  

Skuespiller, forfatter, instruktør, digter, komiker og foredragsholder. Titlerne står nærmest i kø, når det kommer til Hella Joof. Men en ting følges med dem alle og slår igennem i alt, hvad hun laver til både store og små: HUMOREN! Hvor end man kigger hen i Joofs karriere, så er der altid et glimt i øjet, en munter replik eller en stor løssluppen latter. Også når det er svært. Men hvordan kan man lave komedie om ulykkelig kærlighed, skilsmisser og ensomhed og ende med at grine af det triste? Hella Joof er gæst i denne udgave af Kultursøndag. (Sendt første gang 1. november 2015).

0:00/0:00
Video player is in betaClose