Kvartsamtalet podcast

Kvartsamtalet podcast

Sweden

Ett samtal på 15 min

Episodes

10 – Mindfullness & Psykologi  

Mindfullness är väl bara trams och hokus pokus? Eller? i 15 min reder Sofia och Nils ut begreppen och delar med sig av sina egna erfarenheter av terapi och att ta hand om sitt inre.

9 – 90-talister  

Varför hatar Nils 90-talister? Och vad är egentligen skillnaden på att vara född på 80-talet och 90-talet? Vi snackar millenials, i 15 min. Sen är det över.

7 – Elektricitet  

15 min samtal om elektricitet. Låter inte klokt. Sist Jesper och Nils snackade handlade det om kärlekt. Denna gång pratar de el i 15 min... Märkligt.

7 – Sport  

Ur en hatt dras en lapp. Svårare än så behöver det inte va. Just på denna lapp står ordet "Sport." Alarmet sätts på 15 min och samtalet kan börja. Nils och Sofia pratar i detta avsnitt, om ämnet Sport. Sofia hatar att titta på sport.

6 – Söta djur  

I 15 minuter pratar vi om Söta djur. Vilket sött djur hatar vi mest? Varför vrider hundar på huvudet sådär gulligt? Och kan spindlar verkligen vara söta?

5 – Staden  

Sofia är från landet. Nils är från Staden. Så passande då att lappen de drar ur hatten säger "Staden som koncept." Tiden är 15 min, samtalet fortgår.

4 – Bankkort  

Nils drar en lapp ur hatten. På lappen står det "Bankkort." Alexandra skrattar nervöst. Ett 15 min samtal tar sin början.

3 – Kärlek  

I det här avsnittet pratar Nils och Jesper. På lappen de dragit ur hatten står det "Kärlek." Vad ska sägas om det ämnet undrar de, tiden börjar räkna ned.

2 – Sjukdomar  

I avsnitt två pratar vi Sjukdomar. Vad går att säga om det på 15 min? Rätt mycket ändå visar det sig.

1 – Sydafrika  

Kvartsamtalet är en podcast där vi drar ett ämne ur en hatt, det kan vara ett ämne vi vet jättemycket om eller inte har någon koll på alls. Sedan startar tiden och i 15 min ska vi hålla samtalet igång om ämnet. I det allra första avsnittet pratar vi om Sydafrika, och vi kan INGENTING om Sydafrika. Då kan det låta såhär.

0:00/0:00
Video player is in betaClose