Lahlum og Lysbakken

Lahlum og Lysbakken

Norway

Nettrollenes mareritt: En kringkasting som faktisk ER styrt av Sosialistisk Venstreparti. Forfatter, historiker og SV-aktivist Hans Olav Lahlum og SV-leder Audun Lysbakken gir deg din faste dose politisk korrekthet.

Episodes

Episode 27: Vorspiel Til Landsmøtet  

Lahlum og Lysbakken lader opp til landsmøte med å fortelle skrøner fra fordums landsmøter. De får også besøk av Michael Brøndbo, som har skrevet bok om den venstreorienterte britiske Labour-lederen Jeremy Corbyn. Er Corbyn en fornyer eller en fiasko? Og hva kan norsk venstreside lære av det som skjer i Storbritannia?

Episode 26: Røster Fra Røst Ryster  

Lahlum og Lysbakken mimrer om Hans Olavs unge år i nord. Men Lahlum er stuck på et tvangssammenslått Innlandet mens Lysbakken reiser nordpå til Røst på olje/fiske-turne og møter «røsten fra Røst», Lone Nikolaisen, fisker og radiovert for en samtale om, blant annet, hvordan man skal stoppe oljen, hva slags sangstemme Per Fugelli har, og om en landkrabbe kan lære forskjellen på en skrei og en brosme. Med dem er også Nordland SVs førstekandidat, Mona Fagerås, og Sør-Trøndelag SVs førstekandidat Lars Haltbrekken.

Episode 25 Den Såkalte Boken Til Audun  

Lysbakken har skrevet «bok» (i anførselstegn, i følge Lahlum) og medforfatter Tarjei Helland kommer inn på podkastsentralen for å ta en prat med Lahlum og Lysbakken om framtidsskolen og den nye skolehverdagen som er på vei. I andre nyheter: Lahlum forteller deg alt du ikke visste du ønsket å vite om indisk kriminallitteratur.

Episode 25: Den Såkalte Boken Til Audun  

Lysbakken har skrevet «bok», sier Lahlum, med hørbare anførselstegn. Denne ukens gjest er Tarjei Helland, som sammen med Audun har skrevet pamfletten «Framtidsskolen», med en ny plan for en ny skolehverdag. Også i ukens episode: Alt du ikke visste du ønsket å vite om indisk kriminallitteratur.

Episode 24 Skamløse Jenter Og Skamløse Presidenter  

Ok, Donald Trump er president. Og det er jo ... ja. Men mens USAs president er skamløs på den dårlige måten er Lahlum og Lysbakkens to gjester denne uken skamløse på den gode måten. Nancy Herz og Amina Bile har vært sentrale i "skamløse jenter"-bevegelsen, som var et av tingene som ga Audun mest håp i 2016. De ble med på podkasten for en prat om sosial kontroll og hvordan man gjør motstand mot den.

Episode 23: Var 2016 SÅ ille, da?  

2016: Året som var langt som et vondt år. Eller VAR det? Lahlum og Lysbakken prøver kontrært å oppsummere hva som var bra med 2016. Et av tingene som IKKE var bra, var utviklingen i Tyrkia. Lysbakken var nylig i Tyrkia for å møte fengslete parlamentarikere. Tyrkia-ekspert Morten Myksvoll er gjest og forteller om utviklingen i landet.

Episode 22 Live På Kulturhuset  

Lahlum og Lysbakken var live tirsdag kveld på Kulturhuset (og rett etter statsråd) for å diskutere høyresiden, venstresiden, fortiden, fremtiden, løgn og sannhet, Sylvi og Per Willy, og de store spørsmål. Det ble kanskje til og med avsynging av Deilig er jorden. Kanskje. På en måte. Med seg hadde de Dagsavisen-kommentator Hege Ulstein, LO-strateg Wegard Harsvik, Klassekampen-redaktør Mimir Kristjansson og SVs partisekretær Kari Elisabeth Kaski.

Episode 21: Utakk Er Verdens Etterlønn  

Lahlum og Lysbakken går gjennom regjeringskrisen som aldri kom, etterlønnen som aldri gikk og tidenes valgkampfadeser. Se Lahlum og Lysbakken live på Kulturhuset i Oslo tirsdag 20 desember! Mer info i podkasten.

Episode 20 La Crise Du Resistance  

Mens vi venter på regjeringskrisen gjennomgår Lahlum og Lysbakken sine favorittkriser gjennom tidene. Er det Kings Bay? Bensinkrisen? Gasskrisen? Og, pardon our French, men vi snakker l'élection française med franskviter Kjerstin Aukrust. Er den konservative Fillon drøm eller mareritt for høyrepopulisten Le Pen, og er det noe håp les forces de gauche?

Episode 19: Postapokalyptisk stressyndrom  

Lahlum og Lysbakken prøver å plukke opp bitene etter at Trumpokalypsen rammet Amerika. USA-ekspert Hans Olav Lahlum og USA-ekspert Ketil Raknes lurer på hvor USA-ekspert de egentlig er. Er det på tide å få panikk nå?

Episode 18 Make America Greit Again  

U-S-A! U-S-A! U-S-A! Lahlum og Lysbakken setter seg ned med USA-ekspert og tidligere statssekretær for SV Ketil Raknes for å nørde dypt om den amerikanske valgkampen. Er det bare oss som gleder seg til det er over?

Episode 17: Ballspill og ballottering  

Jan Åge Fjørtoft gjester Lahlum og Lysbakken for å diskutere Johaug-gate, San Marino-skandalen og ikke minst: Hvorfor vi må ha fysisk aktivitet inn i skolehverdagen. Og: Denne uken ble det klart at både Lahlum og Lysbakken er innstilt på førsteplassen på stortingslistene i hvert sitt fylke. Lar de det gå til hodet? (Og ikke minst: Kommer Lahlum til å slutte å skrive krim hvis han kommer på Stortinget?)

Episode 16: Boksing, Bøker Og Budsjetter  

Tidligere SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen og SVs nestleder og finanspolitiske talsperson Snorre Valen snakker statsbudsjett og klima. Hvordan var det egentlig å levere et statsbudsjett i sin tid, og hvorfor savner Kristin Halvorsen ikke politikken? Lahlum og Lysbakken snakker ellers om boksing og bøker: knockoutseier til knockoutregelen og de to politiske biografiene alle snakker om denne uken.

Episode 15 -- Vestandsseparatisme live i Bergen  

Lahlum og Lysbakken live på Chagall i Bergen! SVs nye forskjellsrapport er ute og Audun er på Norgesturne. I mellomtiden har Lahlum endelig løpt fra regjeringens skattepolitikk -- tar Erna Solberg ham igjen? Og apropos Erna: Johan Giertsen fra Poll of Polls, alle politikknørders far, kommer og forteller om ståa et år før valget, om hvorfor SVs valgkampinnspurt i 2013 var rørende for ham, og om hvordan han vervet Erna Solberg til Høyre. Og politisk redaktør i BT Frøy Gudbrandsen er med for å snakke om hvor i all verden vestlandsseparatismen ble av i denne nye, robuste vestlandsregionen.

Episode 14,5: Mens vi venter på Bergen  

Neste uke er Lahlum og Lysbakken live på Chagall i Bergen, tirsdag den 20. september kl 18 på Chagall! Kom, og ta med alle vennene dine! I mellomtiden: et lite bonusspor. Podkastens svar på ekstramateriale på DVDen. Lahlum og Lysbakken extended remix med ekstra lang gitarsolo. Denne gangen med noe mindre Lahlum og ganske mye Lysbakken. Eller, altså, det vi prøver å si er at det er landsmøtetalen til Audun fra forrige fredag.

Episode 14: Vannmelonens valg  

Lars Haltbrekken står frem som vannmelon: grønn på utsiden, rød på innsiden. Idag ble han innstilt av en enstemmig nominasjonskomite til å stå på stortingsplass for SV i Sør-Trøndelag. Vi snakker om hvorfor han valgte det, om hans tid i miljøbevegelsen, om han *egentlig* er trønder, og hvorfor det kanskje blir mindre synth og mer Dylan i SVs stortingsgruppe framover. Og apropos valg: Nå er det straks ett år til valget! Lahlum og Lysbakken ser an feltet i starten av den lange, lange valgkampen, og kommer med en totalt objektiv anbefaling om hva du bør stemme(spoiler alert: Det kan hende det er SV).

Episode 13: Lahlum Og Lysbakken besøker Norges fineste kontor  

Lahlum og Lysbakken besøker Oslos ordfører Marianne Borgen på Oslos fineste kontor. Du får svaret på spørsmålene du lurer på: Hvordan får man til å få gjort noe når man har så fint kontor? Hva gjør en ordfører som tar seg vann over hodet? Hvordan skal Marianne rydde opp rotet de borgerlige etterlot seg? Og ikke minst: Er ordførerkjedet tungt, og er det ok å ha det på seg rundt omkring på byen?

Episode 12: Lahlum og Lysbakken live på Lille Andevinge  

Lahlum og Lysbakken: livealbumet (muligens bootleg). Under Arendalsuken var det fullt hus og stormende jubel på utestedet Lille Andevinge i Arendal sentrum for Lahlum og Lysbakken live. Klassekampens Mimir Kristjansson snakket om de superrike i Norge, og Fagforbundets leder Mette Nord snakket om hvordan hennes medlemmer merker de økonomiske forskjellene i hverdagen. Vi beklager at dette opptaket tidvis er preget av dårlig lyd, særlig de første minuttene (men det er jo til gjengjeld også preget av god stemning, så vi håper du liker det likevel).

Episode 11: En sommerpodcast full av populisme!  

Lahlum og Lysbakken får besøk av Nils August Andresen fra Minerva og det handler om brexit, Trump, høyrepopulisme, venstrepopulisme og mannskor.

Episode 10: rah-rah-Europe  

Lahlum og Lysbakken snakker Brexit med Cathrine Sandnes fra tankesmien Manifest. Hva betyr dette for Norge? Og hvor går veien nå for venstresiden i Europa?(På grunn av et fryktelig uhell der flere podkast-alver og minst en datamaskin mistet livet er denne episoden dessverre uten jingle.)

0:00/0:00
Video player is in betaClose