Lederliv

Lederliv

Norway

Ambisjonen for Lederliv er å skape en inspirasjonskilde for alle som er interesserte i ledelse og ledere. Vi møter ledere for ulike virksomheter og lar dem dele sine tanker gjennom gode samtaler. Noen av lederne er kjente, noen er ukjente, alle er engasjerte. Lederne intervjues av adm. direktør Ole Christian Apeland i kommunikasjonsbyrået Apeland, som har mer enn 25 års erfaring som leder og kommunikasjonsrådgiver for ledere.

Episodes

Åsne Havnelid, Røde Kors  

Vi besøker generalsekretær i Norges Røde Kors, Åsne Havnelid, som forteller om likheten mellom toppidrett og det å jobbe i en humanitær organisasjon, hva Røde Kors gjør i flyktningkrisen og hun gir et godt råd til deg som vil bli leder.

The post Åsne Havnelid, Røde Kors appeared first on Lederliv.

Lederliv 0

Karl Munthe-Kaas, Kolonial.no  

Vi besøker Karl Munthe-Kaas, daglig leder for Kolonial.no, som også har vært aktiv i etableringen av delingsmodellselskapet Nabobil. Han forteller om hvordan han tenker oppbyggingen av et spennende nytt selskap, og han gir sine gode råd til gründere.

The post Karl Munthe-Kaas, Kolonial.no appeared first on Lederliv.

Lederliv 0

Kristin Ottesen Kvigne, Politiets utlendingsenhet  

I år er det ventet mellom 10 000 og 100 000 asylsøkere til Norge. Den første etaten de møter, og også den siste hvis de blir sendt hjem igjen, er Politiets utlendingsenhet. PU har vokst dramatisk de siste årene, i takt med asylstrømmen. PU-sjef Kristin Ottesen Kvigne forteller om ledelse i en ekstrem situasjon.

The post Kristin Ottesen Kvigne, Politiets utlendingsenhet appeared first on Lederliv.

Lederliv 0

Kjetil Try, Try  

Vi besøker reklamebyrået Try, som for 13. gang på rad er blitt kåret til årets beste reklamebyrå. Og vi snakker med eier, gründer og sjef, Kjetil Try, om det å ha en flat organisasjon, og å selge alt fra pizza til politikk.

The post Kjetil Try, Try appeared first on Lederliv.

Lederliv 0

Aslak Sira Myhre, Nasjonalbiblioteket  

Vi møter tidligere RV-politiker, og nå direktør ved Nasjonalbiblioteket, Aslak Sira Myhre. Vi snakker om bøker, politikk og ledelse. Og hans råd til unge som tenker at de skal bli ledere er, slutt med det!

The post Aslak Sira Myhre, Nasjonalbiblioteket appeared first on Lederliv.

Lederliv 0

Camilla Stoltenberg, Folkehelseinstituttet  

Vi besøker Folkehelseinstituttet, og daglig leder Camilla Stoltenberg. Hun forteller om viktigheten av fagkunnskap, politisk forståelse, og hvorfor man ikke bør bli sint som leder.

The post Camilla Stoltenberg, Folkehelseinstituttet appeared first on Lederliv.

Lederliv 0

Per Solli, Elvebakken videregående skole  

Rektor Per Solli har forvandlet Elvebakken videregående skole fra å være en middelmådig yrkesskole til å bli Norges mest attraktive videregående skole. Han forteller oss hvordan han har gjort det, blant annet basert på råd fra sin bestemor.

The post Per Solli, Elvebakken videregående skole appeared first on Lederliv.

Lederliv 0

Nina Jensen, WWF  

Et sterkt felles mål om å bidra til bedre miljø og klima betyr ikke at ledelse går av seg selv. I dag besøker vi Nina Jensen, leder i miljøvernorganisasjonen WWF.

The post Nina Jensen, WWF appeared first on Lederliv.

Lederliv 0

Elina Krantz, Latter  

Elina Krantz kalles Norges humordronning. Hun er grunnlegger av Stand Up Norge. I dette intervjuet forteller hun om viktigheten av detaljer, det å yte service og at hun ikke tenker så mye på at hun er en suksessfull kvinnelig leder.

The post Elina Krantz, Latter appeared first on Lederliv.

Lederliv 0

Raymond Johansen, Arbeiderpartiet  

Raymond Johansen er Arbeiderpartiets byrådslederkandidat i Oslo. Han forteller om viktigheten av å inkludere, erfaringene fra 22. juli og hvordan han skal vinne valget i Oslo.

The post Raymond Johansen, Arbeiderpartiet appeared first on Lederliv.

Lederliv 0

Odd Arild Grefstad, Storebrand  

Odd Arlid Grefstad er leder i finanskonsernet Storebrand, og forvalter over 500 milliarder kroner, og kommer til å betale pensjon til veldig mange av oss i fremtiden. I dette intervjuet snakker han blant annet om betydningen av bærekraft i pensjonsmarkedet, og viktigheten av mangfold i konsernledelsen.

The post Odd Arild Grefstad, Storebrand appeared first on Lederliv.

Lederliv 0

Baard Schumann, Selvaag Bolig  

Adm. direktør i Selvaag Bolig, Baard Schumann, forteller i Lederliv denne gangen om viktigheten av tydelig kommunikasjon og hvorfor han er så aktiv på sosiale medier.

The post Baard Schumann, Selvaag Bolig appeared first on Lederliv.

Lederliv 0

Even Heggernes, Airbnb  

Norske Even Heggernes leder Norden og Nederland for Airbnb, nettjenesten som gjør at du kan bestille overnattinger i private hjem over hele verden. I dette intervjuet forteller han blant annet om viktigheten av kultur, og hvorfor det kommer så mye spennende akkurat fra California.

The post Even Heggernes, Airbnb appeared first on Lederliv.

Lederliv 0

Ellen Horn, Riksteateret  

Riksteatrets sjef Ellen Horn har latt seg inspirere av sitatet «Økt risiko, gir økt mulighet for suksess». Hør mer om hvordan hun oppfatter risikohåndtering som en sentral del av lederjobben, og at det å ta sjanser er en nødvendighet for å utvikle virksomheten.

The post Ellen Horn, Riksteateret appeared first on Lederliv.

Lederliv 0

Ole Vinje, Komplett.no  

Netthandelskonsernet Komplett.no er blant Norges best likte virksomheter. De selger varer som du kan kjøpe mange andre steder, men klarer allikevel å bli bedre likt enn de fleste. Hemmeligheten er bedriftskulturen og verdiene, sier daglig leder Ole Vinje i Komplett.no til Lederliv.

The post Ole Vinje, Komplett.no appeared first on Lederliv.

Lederliv 0

Lars-Erik Årøy, Toyota Norge  

– En god leder er nysgjerrig, utfordrer status quo, er ydmyk og god til å lytte, forteller adm. direktør Lars-Erik Årøy i Toyota Norge til Lederliv. Toyota er et av selskapene i verden som er mest beundret og etterliknet for sitt arbeid med kvalitet og sterke verdier. Også i Norge har Toyota hatt enorm suksess.

The post Lars-Erik Årøy, Toyota Norge appeared first on Lederliv.

Lederliv 0

Steinar J. Olsen,  Stormberg  

Tur- og sportstøyprodusenten Stormberg er kåret til selskapet med Norges beste omdømme tre år på rad. Suksessen er bygget på sterke verdier, men også på eierens erfaring med motgang og egen konkurs. Bli bedre kjent med daglig leder Steinar J. Olsen i denne utgaven av Lederliv.

The post Steinar J. Olsen, Stormberg appeared first on Lederliv.

Lederliv 0

Anne-Kari Bratten, Spekter  

Ledere må tørre å mene noe og tørre å være spissformulerte, men må alltid ha kontroll på fakta først. Møt Anne-Kari Bratten, administrerende direktør i arbeidsgiverorganisasjonen Spekter, i denne utgaven av Lederliv.

The post Anne-Kari Bratten, Spekter appeared first on Lederliv.

Lederliv 0

Jan Grønbech, Google Norway  

Å «google» er noe de fleste av oss gjør flere ganger om dagen. Google er et av Norges mest populære selskaper, og snart kanskje også Norges største markedsføringskanal. Leder for Google i Norge, Jan Grønbech, forteller om viktigheten av å ha ambisjoner og å ha brukeren i fokus.

The post Jan Grønbech, Google Norway appeared first on Lederliv.

Lederliv 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose