LILLA VARDAG

LILLA VARDAG

Sweden

Clara Sundelius & Zandra Andersson pratar om sin vardag i Malmö.

Episodes

28. pengar och calicivirus  

I veckans avsnitt pratar vi om att kunna bjuda vänner på klubbinträden, skuldkänslor vid shopping och om att ibland behöva säga nej till roliga grejer för att pengarna inte räcker till. Vi pratar alltså om pengar och hur vi förhåller oss till pengar. Och så pratar vi om Zandras magsjuka.

27. Vår vänskap  

I veckans avsnitt pratar vi om hur vi lärde känna varandra, att vi inte kramas och om att lära känna nya vänner. Och så pratar vi lite om att bli bjudna på mat av företag.

26. Ät och var glad  

I veckans avsnitt pratar vi om att föräta sig på godsaker som semlor, vad vi steker vår mat i och hur våra kylskåp är organiserade. Vi pratar alltså om mat i 40 minuter. Och så pratar vi om vem vi båda är på restaurangen, vi har en som velar och en som alltid köper förrätt.

25. Kloka kvinnor och lite tårar  

I veckans avsnitt pratar vi om kvinnor vi ser upp till, om saker vi tycker skaver och om att vi i skolan aldrig fick läsa om kvinnor i historieböckerna. Vi pratar om kvinnor som banat väg för oss och om saker vi inte kan ta förgivet. Och så pratar om Beyoncé, Zara Larsson och inte minst våra mammor.

24. Framåt Malmö  

Veckans avsnitt pratar vi om att människor skjuts ihjäl i vår stad. Det är tråkigt och vi kan inte blunda för det. Så vi pratar om att ett 16 årigt liv tagits ifrån oss, diskuterar förtroende för polisen och om vi ändrat våra vanor till följd av det som skett. Men vi pratar också om initiativet #framåtMalmö och hur viktigt det är att just blicka framåt. 

 

23. Malmö 2017  

I veckans avsnitt listar vi saker som står på schemat under 2017 i Malmö. Vi pratar om att skratta åt saker som känns jobbiga för att kunna ta sig igenom det, dricka kranvatten i Indien och så försöker Clara sig på lite strupsång. 

 

22. vi snackar BEAUTY  

I veckans avsnitt pratar vi om smink som passerat bäst före datum, magnetiskt vatten och BABYPUDER. Vi delar med oss av våra rutiner, favoritprodukter och hur vi använder dem. 

21. Nytt år osv.  

Veckans avsnitt handlar om avslut och nya äventyr. Vi sammanfattar året som gått och enas om att det nya året måste bli bättre. Vi pratar om att inte kunna koppla av under ledighet, att bryta ihop och om hemligheten bakom vårt instagramkonto. 

20. En ovanlig tisdag  

Veckans avsnitt handlar om att vara driven, ro ett event i land och om att känna sig gammal vid 25 års ålder. Vi pratar mest om vår tisdagskväll hos AB Småland tillsammans med er och smider planer. Och så tipsar vi om var en kan äta gott i Malmö.

19. Oönskade tips  

Veckans avsnitt handlar om att gnida potatis mot sin hud, clowner som skräms och om hur en kan försöka förhålla sig till träning. Vi snackar om att inte trivas på gym och om att få råd du inte bett om.

18. Sjukanmälan  

Veckans avsnitt handlar om att sjukanmäla sig från jobb, podcaster på topplistan och om att vilja spricka hål på sociala medier bubblan. Vi pratar om puttinuttiga instakonton och om hur vi varit ute och snurrat där vi inte vill vara.

17. Parkernas stad  

Veckans avsnitt handlar om att kärt barn har många namn, Malmö kallas för parkernas stad. Vi pratar om att olika parker finns för olika tillfällen, var går gränsen mellan Slotts-och Kungsparken och var går gränsen för vad som kan kallas park?

16. Frågestrejken  

Veckans avsnitt handlar om den 25 oktober, att sluta ställa frågor i samtal och om septemberdopp i havet. Vi pratar om att tjejer tar ett större socialt ansvar, om fördelar med att bo i Malmö stad och tipsar om ett sätt att spendera en dag i staden. Och så ber vi er om tips på sätt att koppla av i vardagen.

15. Hösten kommer  

Veckans avsnitt handlar om hösten, att kunna stanna inne med gott samvete och känslan av nystart. Vi pratar om vad hösten innebär för oss, blöta kalla cykelturer men också en känsla av ro i kroppen. Och så berättar vi om hur vi bestämt oss för att bromsa. 

14. Ha på dig vad du vill!  

Veckans avsnitt handlar om vilka klädesplagg vi trivs bäst i, utekvälllar i Birkenstock och om att vara för lat för att använda mascara. Vi pratar om våra stilar genom tiderna, hållbarhet och varför vi inte använder klackar. Och så pratar vi om världsmästerskap i Skateboard.

13. MENS  

Veckans avsnitt handlar om MENS, våra bästa PMS-trick och varför det är livsviktigt att ha koll på cykeln. Vi pratar om vår första mens, ifrågasätter p-piller och mensreklamer. Och så ger vi Malmöfestivalen ett betyg.

12. Malmöfestivalen  

Veckans avsnitt handlar om Malmöfestivalen, bästa konsertminnen och sämsta upplevelser i folkmyllret. Vi pratar om vilken plats festivalen har, eller inte har, i våra hjärtan. Och så levererar vi en utvärdering av Hylliebadet.

11. Vår lilla vardag  

Veckans avsnitt handlar om att flytta hemifrån, kolla på Netflix ensam och om att pussla ihop sin vardag. Och så pratar om varför matlådor varit så viktiga för oss.

10. Vad händer sen?  

Veckans avsnitt handlar om att stå rakryggad naken på en strand i Brasilien, om att vilja bli kär och så försöker vi reda ut vad framtiden är. Hur kommer vi att prata om tiden som har varit? Vi pratar om rädslan att vara en dålig vän, att våga lita på sin magkänsla och om att tappa bort sig själv bland loppisfynd. 

9. Skilsmässobarn  

Veckans avsnitt handlar om att gråta i skolkorridoren, att välja förälder och att skapa sin egen trygghet. Vi pratar om att flytta mellan två olika hem och om att vara arg på sina föräldrar. Och så berättar vi om en rundvandring i Malmö som lyfter kvinnors arbete genom tiderna. 

0:00/0:00
Video player is in betaClose