LILLA VARDAG

LILLA VARDAG

Sweden

Clara Sundelius & Zandra Andersson pratar om sin vardag i Malmö.

Episodes

38. Malmöfestivalen SPECIAL  

I detta avsnitt är det FESTIVALFEELING som ligger luften! Vi gästas av David och Lotta från Malmöfestivalen i studion, vilket inte hör till vanligheterna. Vi pratar om allt från rätt festivalstämning och langos till ekonomi och projektplanering.

Och så utmanar vi dem båda i frågesport á la Malmöfestivalen och ber dem spå in i framtiden och årets festival.

I med lurarna och häng med inne hos @malmofestivalen på Instagram för att fylla på med ännu mer festivalfeeling, där kommer vi att tipsa och trixa hela sommaren lång! Vi ses i vimlet den 11-18 augusti! 

37. Gratisgrejer att göra i Malmö!  

Veckans avsnitt är av en ny sort! I veckans avsnitt utmanar vi nämligen dig som lyssnar att testa något nytt i din vardag. Så fatta penna och papper, eller digital anteckningsvariant. Vi serverar dig tips på ett gäng gratisgrejer att göra i staden. Antar du utmaningen? 

36. Intervju med Zandra  

Veckans avsnitt handlar om att grilla Zandra på frågor. Vilka likheter finns mellan henne och hennes partner? Varför har du inte skaffat en hund än? Och hur ser ditt liv ut om 5 år? Plus en Malmö-parantes, såklart.

35. Vi jobbar med @malmofestivalen  

I veckans avsnitt avslöjar vi en STOR nyhet! Vi kommer under sommaren att driva Malmöfestivalens Instagramkonto. Vi kommer att götta ner oss i festivalens olika delar och låta er hänga med på äventyret. Och så pratar vi om vilka förändringar som har skett den senaste tiden och hur vår vardag faktiskt kommer att se ut. Och så avslutar vi avsnittet med våra senaste Malmö-spaningar!

34. Det stora kärleksavsnittet  

Veckans avsnitt handlar om att söka trygghet i sin första kärlek, tappra försök till att reda ut vad kärlek är och en efterfrågan efter fler ord för 'förhållande'. Vi pratar om att vara i en relation, bli kallad förhållande-tjej och försöker reda ut skillnaden mellan att vara det eller 'singel-tjej'. Och så pratar vi om att vi är nominerade till ett pris!

36. Vi tar över ett café!  

Veckans avsnitt handlar om att en mycket ovanlig vecka väntar oss! Mellan 2-5 maj tar vi nämligen över Cafe Dornonville, Malmös mest instagramvänliga café! Vi pratar om att vi kommer finnas på plats där och göra massa kaffe. Och så pratar vi en del om vår vänskap, som vi så många gånger får frågan om vi tror att den kommer att hålla.

35. Vår bästa Second-hand i Malmö!  

Veckans avsnitt handlar om att inte ha tillräckligt med kontanter för att köpa sina begagnade prylar, vad vi helst handlar och framförallt var någonstans. Vi pratar om var vi fyndat billiga mässingsljusstakar, billiga Levis jeans och så beklagar vi oss lite över att det blir allt dyrare och dyrare med second hand. 

34. Våra bästa Kallis-tips!  

Veckans avsnitt handlar om Kallis, Malmös Kallbadhus. Vi pratar om att kallbad ger samma rus som träning - om inte bättre. Vilka tre grejer tycker vi är viktigast att ha med? Varför har kallbad blivit en sådan inne-grej bland unga malmöiter? Och så pratar vi om stora nyheter: att du ÄNTLIGEN kan knappa in lillavardag.se i din webbläsare!!

33. Glad Påsk!  

I veckans avsnitt pratar vi om hur vi firar påsk, vilka sillsorter Zandra tycker bäst om och hur Clara önskar att röda dagar fick plockas ut i juli istället. Och så pratar vi om att det är dags för himmapremiär.

32. Våra bästa caféer i Malmö  

I veckans avsnitt tipsar vi om instagramvänliga caféer, vi pratar om vilka fik vi helst sitter utomhus på och vart vi helst går om det regnar. Vi grottar ner oss totalt i att fika i Malmö helt enkelt. Och så pratar vi lite om att våra ansikten synts i tidningen.

31. renovering och kulturtanten Eva  

I veckans avsnitt pratar vi om renovering, att måla med färg som inte blir som en tänkt sig och lite om ett kallt Madrid. Vi pratar om saker vi ser framemot i Malmö under våren och så skvallrar vi om nästa grej vi tänkte göra tillsammans med ER!

30. saker vi stör oss på!  

I veckans avsnitt pratar vi om saker vi stör oss på. Ljudet av när någon äter en banan, människor som inte signalerar i trafiken och att en av oss alltid glömmer sina nycklar. 50 minuter att irritera sig på helt enkelt. 

29. vi svarar på era frågor!  

Veckans avsnitt är inte som något annat avsnitt. Det är nämligen ert avsnitt! Vi svarar på era frågor!

Vi pratar om vad vi har pluggat, våra jobb och hur många kuddar vi sover med. Och så är vi inne och snurrar på skolgång, vem av oss har fått stipendium och vem av oss har gått på flest grundskolor? Kanske vårt hittills roligaste avsnitt att spela in, tack vare just era frågor!

28. pengar och calicivirus  

I veckans avsnitt pratar vi om att kunna bjuda vänner på klubbinträden, skuldkänslor vid shopping och om att ibland behöva säga nej till roliga grejer för att pengarna inte räcker till. Vi pratar alltså om pengar och hur vi förhåller oss till pengar. Och så pratar vi om Zandras magsjuka.

27. Vår vänskap  

I veckans avsnitt pratar vi om hur vi lärde känna varandra, att vi inte kramas och om att lära känna nya vänner. Och så pratar vi lite om att bli bjudna på mat av företag.

26. Ät och var glad  

I veckans avsnitt pratar vi om att föräta sig på godsaker som semlor, vad vi steker vår mat i och hur våra kylskåp är organiserade. Vi pratar alltså om mat i 40 minuter. Och så pratar vi om vem vi båda är på restaurangen, vi har en som velar och en som alltid köper förrätt.

25. Kloka kvinnor och lite tårar  

I veckans avsnitt pratar vi om kvinnor vi ser upp till, om saker vi tycker skaver och om att vi i skolan aldrig fick läsa om kvinnor i historieböckerna. Vi pratar om kvinnor som banat väg för oss och om saker vi inte kan ta förgivet. Och så pratar om Beyoncé, Zara Larsson och inte minst våra mammor.

24. Framåt Malmö  

Veckans avsnitt pratar vi om att människor skjuts ihjäl i vår stad. Det är tråkigt och vi kan inte blunda för det. Så vi pratar om att ett 16 årigt liv tagits ifrån oss, diskuterar förtroende för polisen och om vi ändrat våra vanor till följd av det som skett. Men vi pratar också om initiativet #framåtMalmö och hur viktigt det är att just blicka framåt. 

 

23. Malmö 2017  

I veckans avsnitt listar vi saker som står på schemat under 2017 i Malmö. Vi pratar om att skratta åt saker som känns jobbiga för att kunna ta sig igenom det, dricka kranvatten i Indien och så försöker Clara sig på lite strupsång. 

 

22. vi snackar BEAUTY  

I veckans avsnitt pratar vi om smink som passerat bäst före datum, magnetiskt vatten och BABYPUDER. Vi delar med oss av våra rutiner, favoritprodukter och hur vi använder dem. 

0:00/0:00
Video player is in betaClose