LILLA VARDAG

LILLA VARDAG

Sweden

Clara Sundelius & Zandra Andersson pratar om sin vardag i Malmö.

Episodes

35. Vår bästa Second-hand i Malmö!  

Veckans avsnitt handlar om att inte ha tillräckligt med kontanter för att köpa sina begagnade prylar, vad vi helst handlar och framförallt var någonstans. Vi pratar om var vi fyndat billiga mässingsljusstakar, billiga Levis jeans och så beklagar vi oss lite över att det blir allt dyrare och dyrare med second hand. 

34. Våra bästa Kallis-tips!  

Veckans avsnitt handlar om Kallis, Malmös Kallbadhus. Vi pratar om att kallbad ger samma rus som träning - om inte bättre. Vilka tre grejer tycker vi är viktigast att ha med? Varför har kallbad blivit en sådan inne-grej bland unga malmöiter? Och så pratar vi om stora nyheter: att du ÄNTLIGEN kan knappa in lillavardag.se i din webbläsare!!

33. Glad Påsk!  

I veckans avsnitt pratar vi om hur vi firar påsk, vilka sillsorter Zandra tycker bäst om och hur Clara önskar att röda dagar fick plockas ut i juli istället. Och så pratar vi om att det är dags för himmapremiär.

32. Våra bästa caféer i Malmö  

I veckans avsnitt tipsar vi om instagramvänliga caféer, vi pratar om vilka fik vi helst sitter utomhus på och vart vi helst går om det regnar. Vi grottar ner oss totalt i att fika i Malmö helt enkelt. Och så pratar vi lite om att våra ansikten synts i tidningen.

31. renovering och kulturtanten Eva  

I veckans avsnitt pratar vi om renovering, att måla med färg som inte blir som en tänkt sig och lite om ett kallt Madrid. Vi pratar om saker vi ser framemot i Malmö under våren och så skvallrar vi om nästa grej vi tänkte göra tillsammans med ER!

30. saker vi stör oss på!  

I veckans avsnitt pratar vi om saker vi stör oss på. Ljudet av när någon äter en banan, människor som inte signalerar i trafiken och att en av oss alltid glömmer sina nycklar. 50 minuter att irritera sig på helt enkelt. 

29. vi svarar på era frågor!  

Veckans avsnitt är inte som något annat avsnitt. Det är nämligen ert avsnitt! Vi svarar på era frågor!

Vi pratar om vad vi har pluggat, våra jobb och hur många kuddar vi sover med. Och så är vi inne och snurrar på skolgång, vem av oss har fått stipendium och vem av oss har gått på flest grundskolor? Kanske vårt hittills roligaste avsnitt att spela in, tack vare just era frågor!

28. pengar och calicivirus  

I veckans avsnitt pratar vi om att kunna bjuda vänner på klubbinträden, skuldkänslor vid shopping och om att ibland behöva säga nej till roliga grejer för att pengarna inte räcker till. Vi pratar alltså om pengar och hur vi förhåller oss till pengar. Och så pratar vi om Zandras magsjuka.

27. Vår vänskap  

I veckans avsnitt pratar vi om hur vi lärde känna varandra, att vi inte kramas och om att lära känna nya vänner. Och så pratar vi lite om att bli bjudna på mat av företag.

26. Ät och var glad  

I veckans avsnitt pratar vi om att föräta sig på godsaker som semlor, vad vi steker vår mat i och hur våra kylskåp är organiserade. Vi pratar alltså om mat i 40 minuter. Och så pratar vi om vem vi båda är på restaurangen, vi har en som velar och en som alltid köper förrätt.

25. Kloka kvinnor och lite tårar  

I veckans avsnitt pratar vi om kvinnor vi ser upp till, om saker vi tycker skaver och om att vi i skolan aldrig fick läsa om kvinnor i historieböckerna. Vi pratar om kvinnor som banat väg för oss och om saker vi inte kan ta förgivet. Och så pratar om Beyoncé, Zara Larsson och inte minst våra mammor.

24. Framåt Malmö  

Veckans avsnitt pratar vi om att människor skjuts ihjäl i vår stad. Det är tråkigt och vi kan inte blunda för det. Så vi pratar om att ett 16 årigt liv tagits ifrån oss, diskuterar förtroende för polisen och om vi ändrat våra vanor till följd av det som skett. Men vi pratar också om initiativet #framåtMalmö och hur viktigt det är att just blicka framåt. 

 

23. Malmö 2017  

I veckans avsnitt listar vi saker som står på schemat under 2017 i Malmö. Vi pratar om att skratta åt saker som känns jobbiga för att kunna ta sig igenom det, dricka kranvatten i Indien och så försöker Clara sig på lite strupsång. 

 

22. vi snackar BEAUTY  

I veckans avsnitt pratar vi om smink som passerat bäst före datum, magnetiskt vatten och BABYPUDER. Vi delar med oss av våra rutiner, favoritprodukter och hur vi använder dem. 

21. Nytt år osv.  

Veckans avsnitt handlar om avslut och nya äventyr. Vi sammanfattar året som gått och enas om att det nya året måste bli bättre. Vi pratar om att inte kunna koppla av under ledighet, att bryta ihop och om hemligheten bakom vårt instagramkonto. 

20. En ovanlig tisdag  

Veckans avsnitt handlar om att vara driven, ro ett event i land och om att känna sig gammal vid 25 års ålder. Vi pratar mest om vår tisdagskväll hos AB Småland tillsammans med er och smider planer. Och så tipsar vi om var en kan äta gott i Malmö.

19. Oönskade tips  

Veckans avsnitt handlar om att gnida potatis mot sin hud, clowner som skräms och om hur en kan försöka förhålla sig till träning. Vi snackar om att inte trivas på gym och om att få råd du inte bett om.

18. Sjukanmälan  

Veckans avsnitt handlar om att sjukanmäla sig från jobb, podcaster på topplistan och om att vilja spricka hål på sociala medier bubblan. Vi pratar om puttinuttiga instakonton och om hur vi varit ute och snurrat där vi inte vill vara.

17. Parkernas stad  

Veckans avsnitt handlar om att kärt barn har många namn, Malmö kallas för parkernas stad. Vi pratar om att olika parker finns för olika tillfällen, var går gränsen mellan Slotts-och Kungsparken och var går gränsen för vad som kan kallas park?

16. Frågestrejken  

Veckans avsnitt handlar om den 25 oktober, att sluta ställa frågor i samtal och om septemberdopp i havet. Vi pratar om att tjejer tar ett större socialt ansvar, om fördelar med att bo i Malmö stad och tipsar om ett sätt att spendera en dag i staden. Och så ber vi er om tips på sätt att koppla av i vardagen.

0:00/0:00
Video player is in betaClose