LILLA VARDAG

LILLA VARDAG

Sweden

Clara Sundelius & Zandra Andersson pratar om sin vardag i Malmö.

Episodes

21. Nytt år osv.  

Veckans avsnitt handlar om avslut och nya äventyr. Vi sammanfattar året som gått och enas om att det nya året måste bli bättre. Vi pratar om att inte kunna koppla av under ledighet, att bryta ihop och om hemligheten bakom vårt instagramkonto. 

20. En ovanlig tisdag  

Veckans avsnitt handlar om att vara driven, ro ett event i land och om att känna sig gammal vid 25 års ålder. Vi pratar mest om vår tisdagskväll hos AB Småland tillsammans med er och smider planer. Och så tipsar vi om var en kan äta gott i Malmö.

19. Oönskade tips  

Veckans avsnitt handlar om att gnida potatis mot sin hud, clowner som skräms och om hur en kan försöka förhålla sig till träning. Vi snackar om att inte trivas på gym och om att få råd du inte bett om.

18. Sjukanmälan  

Veckans avsnitt handlar om att sjukanmäla sig från jobb, podcaster på topplistan och om att vilja spricka hål på sociala medier bubblan. Vi pratar om puttinuttiga instakonton och om hur vi varit ute och snurrat där vi inte vill vara.

17. Parkernas stad  

Veckans avsnitt handlar om att kärt barn har många namn, Malmö kallas för parkernas stad. Vi pratar om att olika parker finns för olika tillfällen, var går gränsen mellan Slotts-och Kungsparken och var går gränsen för vad som kan kallas park?

16. Frågestrejken  

Veckans avsnitt handlar om den 25 oktober, att sluta ställa frågor i samtal och om septemberdopp i havet. Vi pratar om att tjejer tar ett större socialt ansvar, om fördelar med att bo i Malmö stad och tipsar om ett sätt att spendera en dag i staden. Och så ber vi er om tips på sätt att koppla av i vardagen.

15. Hösten kommer  

Veckans avsnitt handlar om hösten, att kunna stanna inne med gott samvete och känslan av nystart. Vi pratar om vad hösten innebär för oss, blöta kalla cykelturer men också en känsla av ro i kroppen. Och så berättar vi om hur vi bestämt oss för att bromsa. 

14. Ha på dig vad du vill!  

Veckans avsnitt handlar om vilka klädesplagg vi trivs bäst i, utekvälllar i Birkenstock och om att vara för lat för att använda mascara. Vi pratar om våra stilar genom tiderna, hållbarhet och varför vi inte använder klackar. Och så pratar vi om världsmästerskap i Skateboard.

13. MENS  

Veckans avsnitt handlar om MENS, våra bästa PMS-trick och varför det är livsviktigt att ha koll på cykeln. Vi pratar om vår första mens, ifrågasätter p-piller och mensreklamer. Och så ger vi Malmöfestivalen ett betyg.

12. Malmöfestivalen  

Veckans avsnitt handlar om Malmöfestivalen, bästa konsertminnen och sämsta upplevelser i folkmyllret. Vi pratar om vilken plats festivalen har, eller inte har, i våra hjärtan. Och så levererar vi en utvärdering av Hylliebadet.

11. Vår lilla vardag  

Veckans avsnitt handlar om att flytta hemifrån, kolla på Netflix ensam och om att pussla ihop sin vardag. Och så pratar om varför matlådor varit så viktiga för oss.

10. Vad händer sen?  

Veckans avsnitt handlar om att stå rakryggad naken på en strand i Brasilien, om att vilja bli kär och så försöker vi reda ut vad framtiden är. Hur kommer vi att prata om tiden som har varit? Vi pratar om rädslan att vara en dålig vän, att våga lita på sin magkänsla och om att tappa bort sig själv bland loppisfynd. 

9. Skilsmässobarn  

Veckans avsnitt handlar om att gråta i skolkorridoren, att välja förälder och att skapa sin egen trygghet. Vi pratar om att flytta mellan två olika hem och om att vara arg på sina föräldrar. Och så berättar vi om en rundvandring i Malmö som lyfter kvinnors arbete genom tiderna. 

8. Det är bara ett par bröst  

Veckans avsnitt handlar om att bada topless, tröttsamma kroppskomplex och idealhets. Vi pratar om att vara eller inte vara bekväm på stranden, vad en kan göra för att trivas och om vår semester i Montenegro. 

7. Vad är lycka?  

Veckans avsnitt handlar om vad lycka är för oss, första sippen av ett glas kallt vin och om att tycka olika kring tacksamhet. Och så pratar vi om hur det är att kompisdejta i Malmö.

6. Malmø Stad  

Veckans avsnitt handlar om vårt Malmö, vad vi tror har format staden och hur mycket Kockum betalade för marken han byggde kranen på. Vi pratar om att ha ett köpcentrum som sin bästa plats och om att gå på Coldplay-konsert för att slippa skolan. Och så berättar vi om hur det var att yoga i Pildammsparken.

5. Att flytta utomlands  

Veckans avsnitt handlar om att lämna allt, bli betald i frukt och om att festa i Peking. Vi pratar om att må sitt allra bästa men samtidigt sitt allra sämsta, att bli sin egen bästa vän och om att komma hem igen. Och så pratar vi om Malmös motsvarighet till en italiensk vingård. 

4. Var går gränsen?  

Veckans avsnitt handlar om att sätta sina egna gränser, män som går över gränsen och att säga ifrån. Vi pratar om otrohet och att flyga till Bali för att träffa en kille. Och så berättar vi varför Malmös nya hyrcyklar är vår bästa grej. 

3. Stress  

Tredje avsnittet av LILLA VARDAG

Veckans avsnitt handlar om vår värsta fiende, att bli sjukskriven och om att gråta ensam mitt i natten i Stockholm. Vi pratar om att våga be om hjälp och vänner som lagar en. Och så berättar vi vad vi tycker om burgaren som ska vara Malmös bästa. 

2. Vänskap  

Andra avsnittet av LILLA VARDAG.

Veckans avsnitt handlar om bröllopsrave, att bråka med en vän och MFF. Vi pratar om vänskap, att ha vänner i andra länder och hur en skaffar nya vänner. 

0:00/0:00
Video player is in betaClose