Lyckopodden

Lyckopodden

Sweden

Målet är att göra dig som lyssnare lite lyckligare – genom att bli lite mer dig själv. Med inspiration, tips, intervjuer och övningar är Lyckopodden din guide i upptäckandet av din inre potential.

Episodes

51. Vem är den som jag kallar för jag?  

“Hej, dig har jag inte sett förut, vem är du?”. En till synes enkel fråga som kan besvaras med ett par artiga meningar - eller ge upphov till de mest djupa funderingar över livet och vår existens. I det 51:a avsnittet av Lyckopodden nöjer sig Fredrik och Viktor inte med det ytliga utan vrider och vänder på begreppen tills de kommer fram till att allt vi tror att vi är egentligen bara är tankar och idéer. Men vad återstår då om vi tar bort det lagret också?

50. Förändra din frekvens - förändra ditt liv  

Om du tänker en tanke - så leder den till en liknande tanke. Om du provsmakar en bit mat - så kommer din hjärna att jämföra den med annan liknande mat som du ätit. Om din kollega skäller på dig kommer dina minnen från tidigare i livet påverka om du blir upprörd eller förblir i balans. Möbler, prylar, ljud, tankar, känslor, mat - allt har en frekvens.
I det 50:e avsnittet av Lyckopodden förklarar Fredrik och Viktor hur våra tankar och handlingar påverkar vilken frekvens vi har när vi möter livet och hur det är direkt sammanbundet med vår lycka.

Gåva: Gratis e-kurs med oss  

Just nu tävlar Lyckopodden i Svenska Podcastpriset och som tack för alla röster erbjuder vi dig som lyssnare en riktigt schysst deal: Fram till den 12 december kan du anmäla dig helt utan kostnad till vår e-kurs “LYCKA - KONSTEN ATT MÅ BRA PRECIS SOM DU ÄR”.

I klippet finns allt du behöver veta om kursen och du anmäler dig på www.lyckopodden.se/mabra

Rösta fram Lyckopodden i Podcastpriset 2016 här (tävlingen pågår till 11 dec 2016):
http://podcastpriset.daytona.se/halsa/lyckopodden

49. Höstdepression eller illusion  

Nu är mörkret här - och det är här för att stanna. Tillhör du den halvan som kommer att tänka på mysiga hemmakvällar och bara älskar att få tända ljus - eller känner du tvärt om en känsla av tyngd och oro i bröstet? I det 49:e avsnittet av Lyckopodden pratar Fredrik och Viktor om hur vi kan ta makten över vårt mående oavsett årstid. Det bjuds på konkreta tips för såväl hur vi kan ändra vårt förhållningssätt genom mentala verktyg som hur vi kan ta hjälp av tekniken för att bli upplysta och pigga i mörkret!

48. Nöjdhet vs Förändring  

Vad är egentligen det mest sköna sättet att leva på: att vara nöjd med det mesta som är - eller att vilja skapa nytt och ta nästa steg? Det 48:e avsnittet av Lyckopodden blir en aning filosofiskt och djupt, men samtidigt vardagligt och lättrelaterat.

Träning, hälsa och livet med Ida Warg & Fredrik Ankarsköld  

I dagens avsnitt pratar inspiratören Ida Warg tillsammans med Fredrik om kost, träning och att leva på sociala medier. Ida berättar om när hon sa upp sig från jobbet, vågade satsa på något nytt och att hennes farmor fortfarande tror att Ida är arbetslös då hon inte kan förstå vad Ida jobbar med. Du kan även följa Ida på Youtube, Instagram och hennes podd Den Friska Vargen där hon delar med sig av tips inom kost, träning, hälsa och livet.

Du kan lyssna på avsnittet redan nu via iTunes eller Acast.

♡ Instagram: idawarg
♡ Snapchat: idawarg
♡ Bloggen: http://idawarg.se
♡ Podcast tillsammans med Viktor Frisk: Warg & Frisk

♫ Lyssna på Lyckopodden via iTunes: http://apple.co/1XZqDAm
♫ Lyssna på Lyckopodden via Acast (Android & iPhone):

47. Den största rikedomen i världen  

Vad är världens största rikedom? Är det pyramiderna i Egypten, Amerikanska centralbankens konto, Amazonas regnskog - eller något helt annat? Viktor och Fredrik lutar helt klart åt det sistnämnda alternativet i ett avsnitt som breddar uttrycket rikedom och inspirerar till ett liv där välfärden skapas inifrån och sedan resulterar i yttre välfärd. För varför välja när vi kan ha båda?

46. Lilla stegets kraft  

Vem kan bygga en övervåning utan att först ha ett bottenplan? Förra veckans program “Provsmaka livsstilen” handlade om hur vi kan testa våra drömmar i liten skala innan vi lägger all kraft på att förverkliga dem. I det 46:e avsnittet av Lyckopodden går vi vidare med hur vi kan uppnå de stora drömmarna när vi väl bestämt oss - genom att använda oss av det lilla stegets kraft. Rom byggdes inte på en dag… men resultatet blev onekligen rätt imponerade.

45. Provsmaka livsstilen  

“Tänk hur det skulle vara att ha råd den där bilen, att bo på den där adressen eller att jobba inom den där spännande branschen…tänk om…” De flesta av oss tänker ibland på det vi längtar efter som om det vore omöjligt att uppnå och därför försöker vi inte ens. Andra gånger kan det tvärt om - när vi väl har kämpat oss till det vi så långe längtat efter inser vi att det inte var särskilt tillfredställande. Lyckopoddens 45:e avsnitt presenterar lösningen som ligger mitt emellan de två extremerna och uppmanar oss att PROVSMAKA LIVSSTILEN. Boka en provkörning av senaste sportbilen, besök lägenhetsvisningar i ett svindyrt område eller fråga om du kan få gå bredvid någon på ditt tänkta drömjobb under en vanlig måndag. Hur påverkas din inre drömbild av ett möte med verkligheten?

44. Bli herre över tiden och lev i flow  

Om någon frågar dig vad klockan är har du förmodligen inga problem att ge ett snabbt svar. Att svara på frågan “Vad är tid?” är betydligt klurigare. I det 44:e avsnittet av Lyckopodden undersöker Fredrik och Viktor hur vi kan lära oss att leva ett liv där vi är herre över tiden i stället för att vara slav under den. Samtalet leder in på hur vi bäst kan skapa så kallade flowupplevelser - tillståndet då tiden tycks upphöra att existera.

43. Är slumpen bara tillfällighet?  

Tänk dig följande scenario: Du spiller ut en kopp kaffe två minuter innan du ska rusa till jobbet och eftersom det tar en stund att torka upp på golvet och byta tröja missar du din vanliga buss och får vänta på nästa. Medan du väntar träffar du på en gammal vän som du inte träffat på över ett år - men konstigt nog tänkte du på henne i går kväll. Du har länge varit trött på ditt jobb och vännen berättar lägligt nog att de söker nya kollegor på hennes arbetsplats. Pusselbiten du väntat på kommer till dig från ingenstans. Vad hade hänt om du inte spillt ut kaffet och missat din vanliga buss? Och vad är oddsen att din gamla vän skulle dyka upp där - med ett jobberbjudande dessutom. Okej, jag hade väl bara extremt tur då, tänker du kanske. Men, hur förklarar du att du dessutom tänkte på henne kvällen innan? Det här exemplet är påhittat - men i det 43:e avsnittet av Lyckopoddden delar Viktor och Fredrik med sig av sina egna så kallade “ [...]

42. Betydelsen av att ha förebilder  

Hur ska vi kunna nå någonstans om vi inte har en aning om hur det skulle kunna vara att nå dit? I det 42:a avsnittet av Lyckpodden pratar vi om vikten av att ha förebilder. Viktor berättar om sin nya förebild Atma Nambi (som vi mötte avsnitt # 41) och Fredrik delar med sig av en övning i hur vi kan använda oss själva som största inspirationskälla.

41. Viktor möter upplyst mästare  

PODDSPECIAL: VIKTOR MÖTER UPPLYST MÄSTARE Veckans avsnitt av Lyckopodden är lite annorlunda. Och ytterst intressant. Viktor har träffat den indiske mästaren Atma Nambi som de senaste 22 åren inte upplevt ett enda negativt känsloläge och varit fullständigt medvetet närvarande i nuet dygnet runt. Hur är det möjligt? Få begrepp är så förknippade med mystik som upplysning. I den speciella inspelningen i Rosendals trädgård i Stockholm hade Viktor bara en enda intention: att så enkelt som det bara går förklara det som så ofta krånglas till mer än nödvändigt. Visste du förresten att vi alla upplever glimtar av upplysning - varje dag?

Inspelningen finns tillgänglig både som video (Facebook och Youtube) och som ljudpodd (Itunes och Acast).

PODDSPECIAL: VIKTOR MEETS ENLIGHTENED MASTER This weeks episode of Lyckopodden is a special one. Viktor has met Atma Nambi from India - a enlightened master that has been fully in the present moment every minute [...]

40. Glädjen i att ge  

Att ge till andra kan ibland vara det största vi kan göra för oss själva. Men är det alltid så? När behöver vi i stället inrikta oss på att ge till oss själva? ”Sätt på din egen syrgasmask innan du hjälper andra”, får vi höra när vi är ute och flyger. I det 40:e avsnittet av Lyckopodden undersöker Fredrik och Viktor om det är ett bra motto att applicera på hela livet.

♫ Lyssna på Lyckopodden via iTunes: http://apple.co/1XZqDAm ♫ Lyssna på Lyckopodden via Acast (Android & iPhone): http://bit.ly/LyckopoddenAcast ♥ Läs mer på vår hemsida: http://lyckopodden.se ♥ Gilla Lyckopodden på Facebook: http://bit.ly/fblyckopodden ♥ Följ Lyckopodden på Youtube: http://bitly.com/LpYoutube

39. Konsten att vara ensam  

Det är fredag eftermiddag och du får beskedet att helgens planerade aktiviteter blivit inställda på grund av dåligt väder. Du skickar några sms till olika vänner men får inget napp. Det ser ut att bli en helg utan sällskap. ”Perfekt, då ska jag rå om mig själv!”, tänker någon. ”Shit, ska jag bara sitta hemma hela helgen och INTE GÖRA NÅGONTING?!”, tänker en annan. Vem liknar du mest? I det 39:e avsnittet av Lyckopodden belyser vi hur ensamhet kan fungera som en utmärkt lärare för att få syn på oss själva.

♫ Lyssna på Lyckopodden via iTunes: http://apple.co/1XZqDAm ♫ Lyssna på Lyckopodden via Acast (Android & iPhone): http://bit.ly/LyckopoddenAcast ♥ Läs mer på vår hemsida: http://lyckopodden.se ♥ Gilla Lyckopodden på Facebook: http://bit.ly/fblyckopodden ♥ Följ Lyckopodden på Youtube: http://bitly.com/LpYoutube
38. Din hjärna är en biologisk hårddisk - omprogramera den!  

PODDTRAILER: DIN HJÄRNA ÄR EN BIOLOGISK HÅRDDISK - OMPROGRAMMERA DEN!

Varför gör vi som vi gör? Varför tänker vi som vi tänker? Varför tycker vi som vi tycker? Om vi frågar en vetenskapsman får vi förmodligen ett komplicerat svar om hjärnans funktioner. Om vi frågar Viktor och Fredrik kommer de att svara att hjärnan är som en biologisk hårddisk - det som du medvetetet eller omedvetet har installerat på din dator kommer att avgöra hur den fungerar. Det 38:e avsnittet av Lyckopodden handlar om hur vi kan felsöka och omprogrammera oss själva. Inte sällan är det enklare än vi tror!

37. Skyll dig själv och bli lycklig  

Vad som än hänt, vem som än sagt vad och vilka som än ligger bakom - så är det endast vi själva som kan välja med vilket förhållningssätt som vi ser på situationen. När det kommer till självutveckling är ett av de viktigaste stegen att inse att vi tar makten över våra liv i samma grad som vi tar ansvar för oss själva. I det 37:e avsnittet hyllar vi den kärleksfulla självkritiken och pratar om hur vi kan förlåta och gå vidare när vi väl hittat roten till vad som skapat ett vanemönster eller ett problem i vårt liv.

Prenumerera på Lyckopodden, besök vår hemsida och lyssna på våra avsnitt. ♫ Lyssna på Lyckopodden via iTunes: http://apple.co/1XZqDAm ♫ Lyssna på Lyckopodden via Acast (Android & iPhone): http://bit.ly/LyckopoddenAcast ♥ Läs mer och anlita oss för coachning på vår hemsida: http://lyckopodden.se ♥ Gilla Lyckopodden på Facebook: http://bit.ly/fblyckopodden ♥ Följ Lyckopodden på Youtube: http://bitly.com/LpYoutub [...]

36. Verktyg för inre frid  

Alla människor har det djupt inom sig - men hur får vi egentligen tillgång till vår inre frid? Utan känslomässig stabilitet riskerar livet att bli en berg - och dalbana som aldrig tar paus för andning och återhämtning. Precis som naturens olika årstider behöver vi människor växla mellan aktivitet och vila för att må som bäst och växa. I det 36:e avsnittet delar Viktor och Fredrik med sig av sina bästa verktyg för att komma i kontakt med den del av oss själva som är lugn även när det blåser storm.

35. Vikten av att ha ett livsmål  

Behöver vi veta var vi är på väg för att hamna dit vi ska? I det 35:e avsnittet av Lyckopodden pratar vi bland annat om lyckoforskaren Mihaly Csikszentmihalyis teori att människor upplever tillfredställelse och meningsfullhet i sina liv i motsvarande grad som de lyckas rikta sin energi mot ett lagom stort och tillräckligt komplext mål. Fredrik och Viktor berättar om sina resor fram till de livsmål de har i dag.

34. Allt är tillräckligt  

Hur skulle livet vara om vi lade ned alla krav på oss själva och andra? Det 34:e avsnittet av Lyckopodden liknar inte något av de 33 föregående. Vi drar ned på tempot, tar bort alla ambitioner och undersöker vad som händer när vi tillåter oss att bara vara. Välkommen till Lyckopoddden slow, ett program där allt är tillräckligt.

0:00/0:00
Video player is in betaClose