Lyt Dybt

Lyt Dybt

Denmark

Lyt Dybt er et månedligt podcastmagasin om lyd og lytning skabt i samarbejde mellem Seismograf og The Lake Radio. De to værter Jan Høgh Stricker og Rasmus Cleve Christensen forsøger at åbne ørerne for kunsten, for historien og for omverdenen, når de i hver episode opsøger gæster, der omgiver sig med lyd på forskellige måder. De bevæger sig gennem ny kompositionsmusik, lydoptagelser, eksperimenterende musikformer, lydkunst, musikalsk tænkning og alt det derimellem, der kan vække deres og lytterens soniske bevidsthed.

Episodes

Pauline Oliveros og den dybe lytning  

Først spillede hun tuba og valdhorn, siden akkordeon, og i 1960'erne kastede hun sig over elektronisk musik. Men 84-årige Pauline Oliveros' tænkning og praksis breder sig ud over en hel filosofi og levevis centreret omkring lytning. Vi møder Oliveros gennem hendes musik og forskellige arkivklip, og så møder vi danske Morten Svenstrup, der er under oplæring ved Oliveros' Deep Listening Institute og præsenterer lytterne for en særlig lyttemeditation.

Lyt Dybt 0

Moondog særudgave  

Den amerikanske komponist, musiker og digter Moondog ville være fyldt 100 i år. Lyt Dybt dykker ned i hans sælsomme univers i selskab med komponisterne Anders Holst og Jeppe Zeeberg, der er initiativtagerne bag en to-dages festival med og om Moondogs musik. Udsendelsen blev på The Lake Radio efterfulgt af Gordon Spencers radiodokumentar "Moondog: The Man on the Street" fra 1971, som følger Moondog, mens hans flanerer New Yorks avenuer i 1960'erne. Den kan du lytte til på www.archive.org/details/AM_1971_07_03.

Lyt Dybt 0

Afsnit 0  

Afsnit 0 handler om at gå i gang. At begynde fra en begyndelse. Det blanke nodepapir. Dette tematiseres gennem en række lydlige, musikalske og tankemæssige nulpunkter. Vi lytter til et big bang, til hverdagens stilhed, til bogstavet A og til flippede elektroniske klange. Og så gæster pianisten og komponisten Søren Kjærgaard studiet og giver et bud på, hvad man kan lære af John Cage, hvis man gerne vil starte helt forfra.

Lyt Dybt 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose