Macpro Podcast

Macpro Podcast

Sweden

En nästan daglig podcast från Macpro med svammel, utfall och funderingar om Apple, servrar, iPhone, iOS, Unix, filsystem, iPhone, iPad, Linux, med mera

Episodes

32509.00 Swedish Krona  

Är drygt 35000 kronor för dyrt för den kommande Mac Pro-modellen från Apple? Det och en del annat reds ut i veckans podcast. En tävling är det också för dig som är sugen på att vinna lite fräscha böcker.

I en mörk framtid  

Lite om NSA, lite om Prism, lite om Google, Amazon, Apple, varför du ska köra egna servrar. Lite om Macsysadmin, och en del om iOS 7 och varför denna kommande version kan vara ett stort misstag.

Morgontrött har guld i mun  

54 minuter om Samsung vs. Apple, buggar i Mountain Lion och varför App.net är så viktigt.

Hejdå Sparrow, Hejdå Ten's Complement  

Drygt 18 minuter om Sparrow, Ten's Complement, Googles licensutspel, att bygga en egen Mac Pro, och lite annat osorterat svammel.

Mac Pro - Tjohoo!  

21 minuter om varför Mac Pro är den enda Mac värd namnet, några ord om batteritiden i (nya) iPad (3) och några fler ord om varför Linux är bättre än OS X Server på en Xserve G5.

Mac Pro eller bara Mac?  

20 minuter om nuvarande och kommande Mac Pro, hur trevligt det vore att kunna uppgradera minnet i en Macbook Air och nya Macbook Pro, med mera. Ny stekhet medlemstävling också!

Fever och Reeder  

En kvart om kombinationen Fever och nya versionen av Reeder, en nygammal favorit som ersättare för terminalen i Lion och slutet på SSD-dramat i min Mac MIni.

Sväng vänster för att köra Google i diket  

25 minuter om gårdagens händelser, icke-händelser, glada överraskningar och besvikelser från WWDC.

The sun always shine on TV  

19 minuter om hur jag tror (och hoppas) Apples (förhoppningsvis) kommande TV blir, och en kort rekapitulering av hur det går med SSD-disken jag köpte

Sync me up, Scotty!  

24 minuter om Mac Mini som arbetsstation, huruvida Apple gör en egen digitalkamera, iAds öden och äventyr, Samsungs återkommande kopierande av Apple, varför Outlook 2011 är så otroligt uselt, och en liten utläggning om det här med att synkronisera filer mellan flera Mac:ar.

Dö, iTunes, dö.  

21 minuter om mina fina gamla Xserves, slakten på HP och mitt ständigt växande hat mot iTunes.

Kära Örebroare  

En kvart om att ta sin publik på allvar och inte för givet, mina två gamla Xserves har hittat hem igen, några ord om helikoptertävlingen, mer om separationsångest från en gammal Mac och lite om min nya.

Separationsångest  

14 minuter om att lämna in en nästan ny Macbook Air på reparation, sälja en gammal trotjänare, lite mer om helikoptertävlingen och några väl valda om en ny typ av spam som drabbar bloggare som undertecknad.

Floppi-flopp  

Ny kul tävling för medlemmar på Macpro, några ord om den fantastiska dubbel-DVD:n Get Lamp och lite om BBS:er och FidoNet samt en redovisning av undersökningen från förra veckan om skärmlås och iPhoneskal, bland annat.

Boot to Gecko  

Några ord om Mozillas mobiloperativsystemsprojekt, min sons omilda behandling av en första generationens iPad, mitt bokprojekt, några allvarliga ord om att ta med sig sina egna grejer till jobbet, och två frågor till er lyssnare.

Att gå på datormässa  

Närmare 30 minuter om datormässor, riskkapitalfinansierade bolag, veckans heta tävling och lite smaskigt om en svensk myndighet.

Sandy Bridge  

Macpro:s tionde podcast! Yay! Nu finns även podcasten på iTunes! Yay! Jag pratar lite om varför iPad inte är en ersättare till en notebook, när man egentligen är som mest effektiv på dygnet, om tävlingen där medlemmar kan vinna ett Logitech K750, lite mer om Sparkleshare och om det är så att Apple kommer att lansera uppgraderade datormodeller lagom till WWDC baserade på nya versionen av Sandy Bridge.

Nathanial Hörnblowér  

Om motorsågar, bärbara datorer, mer om Amazon, lite om FileVault, Samsung Galaxy S3 och Beastie Boys. Bland annat.

Ctrl-c Ctrl-v  

Strax över 16 minuter om Samsungs nya Applekopia, om den allt hetare marknaden för e-böcker i USA, om veckans tävling för medlemmar på Macpro, och lite annat.

Drive  

17 minuter om Google Drive, WWDC, en irriterande egenskap med skärmsläckaren i OS X, ny tävling och lite lästips på Macpro.

0:00/0:00
Video player is in betaClose