Magister

Magister

Sweden

Ursprungliga (1511-1706): Johannes Nilsson & K. Svensson. Nya (juli 2017-): @radarpar Publiceras varje helg. Intromusik av @lindholmmusik

Episodes

Avsnitt 14: En klickhoras bekännelser  

I det här avsnittet gästas vi av den intensiva hatjournalisten Chang Frick som snackar skit om typ alla han kan komma på, med några lite oväntade undantag.

Magister 0

#92  

D och R misslyckas med att hitta gäster och vänder sig till hardcorelyssnarna. Avsnittet sponsrades av: Patrik Gillberg Tommy Björkberg Jonas Steinmo Daniel Nordling Bli avsnittsdonator via patreon.com/magister och bidra på det sättet till att poddare kan klara sig utan annonsörer. Om du vill stödja radarparet ekonomiskt för det som de skapar i allmänhet, men inte vill få ditt namn uppläst i podden, bli månadsdonator via patreon.com/radarpar eller swisha till 0733868536.

Magister 0

#91: Brinnande män  

Första halvan: R har snortat kokain, hamnat på sjukhus för alkoholförgiftning på jobbresa i Paris, lämnat sin Bagarmossen-lägenhet i händerna på den inneboende som skulle flytta ut samma helg och haft sex för första gången på 14 år. Andra halvan: Med anledning av att en besökare på Burning Man samma helg sprang in i en eld och dog - http://edition.cnn.com/2017/09/03/us/burning-man-festival-death/index.html - ringer D upp masspoddaren Dan Hörning, som är en av de relativt få svenskar som varit på festivalen. Avsnittet sponsrades av: Patrik Gillberg Tommy Björkberg Jonas Steinmo Daniel Nordling Bli avsnittsdonator via patreon.com/magister och bidra på det sättet till att poddare kan klara sig utan annonsörer. Om du vill stödja radarparet ekonomiskt för det som de skapar i allmänhet, men inte vill få ditt namn uppläst i podden, bli månadsdonator via patreon.com/radarpar eller swisha till 0733868536.

Magister 0

#90: Selektiv demokrati  

D pratar bland annat våld, sociala medier och framtidens samhällslösningar med citatmaskinen Axel Luo Öhman. Spelades in samma helg som R - på jobbresa i Paris - hamnade på sjukhus för alkoholförgiftning samma kväll som han kom dit. Avsnittet sponsrades av: Patrik Gillberg Tommy Björkberg Jonas Steinmo Daniel Nordling Bli avsnittsdonator via patreon.com/magister och bidra på det sättet till att poddare kan klara sig utan annonsörer. Om du vill stödja radarparet ekonomiskt för det som de skapar i allmänhet, men inte vill få ditt namn uppläst i podden, bli månadsdonator via patreon.com/radarpar eller swisha till 0733868536.

Magister 0

#89: Transsexuell - så funkar det  

D var begrepps- och konceptförvirrad, och R propsade på att gå till ställen som D protesterade emot, men slutresultatet blev ett energiskt, gränslöst och passionerat avsnitt. Hanna Söderström är en relativt normativ transsexuell. Avsnittet sponsrades av: Patrik Gillberg Tommy Björkberg Bli avsnittsdonator via patreon.com/magister och bidra på det sättet till att poddare kan klara sig utan annonsörer. Om du vill stödja radarparet ekonomiskt för det som de skapar i allmänhet, men inte vill få ditt namn uppläst i podden, bli månadsdonator via patreon.com/radarpar eller swisha till 0733868536.

Magister 0

#88: Hemma hos Dan Park och hans musa  

På sin resa till lyssnare och nätkompisar i södra Sverige, stannade R till på Möllevången i getingboet Malmö - för att övernatta hemma hos "Benno" och Dan och husdjur. Dan Park-segmentet har dåligt ljud och börjar under minut 13. Innan det värmer administratörerna D och R upp. R fick i Köpenhamn en autist-freak out bland horor och sunkhak. D ska i höst till Bokmässan och Medelhavet (Malta-Catania-Aten-Cypern-Beirut) och har satsat pengar på nätdejting och på att The Donald inte kommer "sitta" fyra år. Avsnittet sponsrades av: Patrik Gillberg Tommy Björkberg Bli avsnittsdonator och därmed sponsor via patreon.com/magister och bidra på det sättet till att poddare kan klara sig utan annonsörer. Om du vill stödja radarparet ekonomiskt för det som de skapar i allmänhet, men inte vill få ditt namn uppläst i podden, bli månadsdonator via patreon.com/radarpar eller swisha till 0733868536.

Magister 0

#87: Den sista boken  

Johannes Nilsson kommer tillbaka till sin podd. För att prata om sin bok "Tyckonom". Med Daniel Lampinen. Avsnittet sponsrades av: Patrik Gillberg Tommy Björkberg Bli avsnittsdonator via patreon.com/magister och bidra på det sättet till att poddare kan klara sig utan annonsörer. Om du vill stödja radarparet ekonomiskt för det som de skapar i allmänhet, men inte vill få ditt namn uppläst i podden, bli månadsdonator via patreon.com/radarpar eller swisha till 0733868536.

Magister 0

#86: Samtal med ett land*  

Det möjliga framtida landet, beläget mellan två Balkan-stater! D ställer dumma frågor till anarkokapitalistiska Liberlands svenske Rene Malmgren. Som vill komma överens med Kroatien, gör jämförelser med Monaco och ser framför sig ett europeiskt Dubai. (* Liberland är inte erkänt som en stat, och formuleringen "land" ska inte tolkas som ett ställningstagande.) Avsnittet sponsrades av: Patrik Gillberg Tommy Björkberg Bli avsnittsdonator via patreon.com/magister och bidra på det sättet till att poddare kan klara sig utan annonsörer. Om du vill stödja radarparet ekonomiskt för det som de skapar i allmänhet, men inte vill få ditt namn uppläst i podden, bli månadsdonator via patreon.com/radarpar eller swisha till 0733868536.

Magister 0

#85  

Diskussion om långa listor med folk som vi vill ska gästa Magister. R berättar mer om när han ägnade sig åt transvestism. D om när fotbollens Champions League kom till "arenan" i hans "stad".

Magister 0

#84: I bilen med Katerina Janouch  

D och R vill att Katerina Janouch ska lära dem mer om hur de fungerar när det gäller sex. Katerina hittar ingen parkeringsplats vid mötesplatsen i Stockholms city. Kör istället runt med dem på Södermalm.

Magister 3

#83  

R har varit på dejt med en koreanska. D namndroppar massivt från Almedalen. Bland annat.

Magister 0

#82: Den svenska kristna högern  

I Visby, under Almedalsveckan, möter vi André Juthe och Annette Westöö, vice respektive andre vice ordförande för Kristna Värdepartiet (KrVP). Abort- och homofrågan kommer på tal.

Magister 0

#81  

#81 by Magister

Magister 0

Avsnitt 80: Final  

Vi ser tillbaka på Magisters historia, blickar framåt och pratar med dokusåpapoddens vinnare.

Magister 0

Avsnitt 79: Det näst sista avsnittet  

K och J diskuterar Lampinen. J intervjuar Henrik Möller. patreon.com/magister om någon vill tacka för den tid som varit.

Magister 0

Avsnitt 78: Kulturens död  

Vi tar åt oss av kritiken. Patreon.com/magister

Magister 0

Avsnitt 77: Så smalt som det kan bli  

I veckans avsnitt besvarar vi kritiken från lyssnarna, diskuterar veckans bibliotek och diskuterar två poddar från varsin ände av popularitetsspektrumet. patreon.com/magister

Magister 0

Avsnitt 76: Impotens och IQ  

I veckans avsnitt av den allt mindre populära kulturpodden diskuterar vi skillnaden mellan en komiker och en hora, satir som maktmedel, den kontra-intuitiva Flynneffekten och Lampinens uttåg från sin facebooksekt. patreon.com/magister

Magister 0

Avsnitt 75: Gubbdokumentär och psykologisk thriller  

Kulturpodden Magister börjar ta form när J och K diskuterar den kultur de konsumerat under veckan. Lampinen har inte gjort mycket väsen av sig. Är han slut som artist? patreon.com/magister

Magister 0

Avsnitt 74: Kulturmän och kvinnointriger  

I det första avsnittet av Sveriges enda renodlade kulturpod talar J om Stig Larssons sena och enda mästerverk "När det känns att det håller på ta slut" medan K slår ett slag för Netflix, utan "chill". patreon.com/magister

Magister 0

Avsnitt 73: Ankismen  

Tillbaka från uppehållet gästas vi av ankan, entreprenören och ex-politikern Sofia Arkestål, och pratar bland annat om politikens degenerering, non-aggressions-principen och hur en frivillig sammanslutning skulle fungera i praktiken. patreon.com/magister

Magister 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose