#målpodden

#målpodden

Sweden

#målpodden är Måleriföretagen i Sveriges podd för dig som är yrkesmålare

Episodes

Sista avsnittet av #Målpodden  

I sista avsnittet av #Målpodden lyssnar vi bland annat till Olof Holmer, vd  på Sveriges Färgfabrikanters Förening, om vilka utmaningar de står inför.

<?xml:namespace prefix = “o” ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

 

Therese Marteleur pratar med sin far, Stefan Marteleur på Storängens Måleri,  som jobbat 30 år i måleribranschen och ger sina bästa tips till Therese i sin fortsatta utveckling av sitt företag.

Hur skriver man en bra offert?  

Jenny Albertsson representerade Sverige i Måleri-VM i Brasilien 2015 och vi hör henne berätta om tävlingen och sin resa.<?xml:namespace prefix = “o” ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

 

Katrine Hinrisch-Degerblad från Riksantikvarieämbetet berättar om hur de jobbar med färg när det gäller att bevara kulturarv.

Therese Marteleur träffar affärsjuristen Sofia Gunnarsson för att lära sig skriva avtal på bästa sätt. [...]

Vad innebär Måleriföretagens Nöjd-Kund-Garanti?  

Om en kund inte är nöjd med målerijobbet och man inte kommer överens, kan man använda sig av Måleriföretagens Nöjd-Kund-Garanti och därigenom få hjälp av en opartisk besiktningsman. Hör målerikonsult Ove Forslund berätta om hur det fungerar.

Therese Marteleur får lära sig hur man kan sälja in jobb och bli bättre på merförsäljning tillsammans med Andreas Bhagwani, skicklig säljare och vd på Nanologica.

Anja Herwig, Vd på Herwig Måleri i Stockholm, berättar om sin verksamhet som firar 30 år som måleriföretag.

Hur säljer man utan att vara säljare?  

Jonas Lindberg, utbildningsansvarig på Måleriföretagen, berättar vad man ska tänka på om man vill bli en bättre målare.

Vi lyssnar till Micael Bascuas, vd på Krafft Måleri i Örebro, som hittat flera av sina anställda via ett lyckat mångfaldsprojekt.

Den här veckan träffar Therese Martelur affärsutvecklare Peter Watz som berättar hur man säljer utan att vara säljare.

Så blir du en bättre ledare  

Fallolyckor och färgallergier, hör Thomas Lundsten, arbetsmiljöansvarig på Måleriföretagen i Sverige, berätta om risker för en målare på jobbet.

I veckans avsnitt träffar Therese Marteleur exmilitären Robert Karjel, som bland annat var med och avvärjde över 100 piratattacker utanför Somalias kust. Robert delar med sig av sina erfarenheter om hur man blir en bättre ledare.

Mästarbrev – en förlegad tradition eller ett sätt att sticka ut? Peter Östergren, Målarmästare på Söders Måleri berättar om sitt mästarbrev och vad det betyder för honom.

Hur bygger man ett personligt varumärke?  

Johan Geibert på Målerispectrum i Västerås tar snart över som VD efter sin far. Vad kommer han att göra annorlunda nu när han får bestämma?

Vi fortsätter följa Therese Marteleur som är målare och egenföretagare. Hon träffar i varje avsnitt någon som kan vara en källa till inspiration i hennes väg att utveckla sin verksamhet. Den här gången träffar Therese “Äntligen hemma”-profilen, Isabelle McAllister som berättar hur man kan bygga ett personligt varumärke.

Ledarskapskonsulten Stefan Persson delar med sig av dom bästa tipsen till den som ska sköta ett företag på bästa sätt.

Hur bemöter man fördomsfulla kunder?  

Stefan Olsson är vd på Stoby Måleri, ett av Sveriges största måleriföretag. Stefan berättar om hur det är att driva ett familjeföretag, och hur man håller kontroll på en stor verksamhet.

Målaren Therese Marteleur träffar retorikexperten Elaine Eksvärd som bl.a. tipsar om hur man bemöter fördomsfulla kunder.

Ekobrottsmyndigheten lär oss allt om de negativa konsekvenser svartjobb innebär.

Syns du så finns du, men hur syns man?  

I avsnitt 3 får vi bland annat lyssna till kommunikationsexperten, Erik Modig, som tipsar om hur man kan sticka ut i sin marknadsföring och vikten av att ha en bra hemsida.

Vi hör också Johnny och Daniel på Retro Måleri berätta om sin tydliga profil och att   yrkesstoltheten behöver lyftas i måleribranschen.

Enskild firma eller aktiebolag? Vad är smartast? Vilken roll kommer robotar spela på framtidens arbetsmarknad?  

Vad krävs för att ta nästa steg som egenföretagare? Therese Marteleur som har egen målerifirma träffar Skatteverket för att ta reda på hur man gör för att starta Aktiebolag.

Vi hör också Lasse på Norrvikens Måleri som delar med sig av sin resa. Varför har Lasse valt att släppa teamet och jobba ensam?

Stefan Fölster, Ekonomiexpert, blickar framåt mot framtidens arbetsmarknad och berättar hur man kan rusta sig för framtidens robot-samhälle.

0:00/0:00
Video player is in betaClose