Manspodden

Manspodden

Sweden • manspodden.se

Manspodden tar upp ämnen ur en manlig vinkel

Episodes

#67. ”Kindpusseriet i det här landet är helt åt helvete”  

PR-proffset Karin Jihde och journalisten Peppe Öhman gästar ”Kvinnan har ordet”, där de diskuterar kramar och pussar – både IRL och i skrift (deras egna podd heter Mellan raderna). Tvångstankar är väldigt vanligt, men vilka lider Manspodden-killarna av? Mansterapeuten Aron ger råd om hur man får tjejen att prata ut med sin partner istället för med tjejkompisarna. […]

#66. Ett grymt rafflande ölfestivalavsnitt!  

Ölpoddens Christian Eikner delar ut ett par kängor till oss killar inne på Stockholm Beer and Whisky Festival. Och så snackar vi bira med årets ölperson 2016 Jörgen ”Jugge” Hasselqvist. Sen röjer Jitte hett skvaller om Måns Zelmerlöv!!! 

#65. Långsamt är bra! Eller?  

Det går inte lika snabbt längre, det konstaterar Jitte efter att ha varit på herrmiddag. Men vi lyfter fram några områden där det med fördel får gå långsamt. Thomas Edlund, en av Sveriges vassaste frisörer, kåserar om att kvinnor och män ofta beter sig olika i frisörstolen. Mansterapeuten Aron är tillbaka, denna gång diskuteras det hur vi svenska […]

#64. Legend gaddar Manspodden-Mackan  

Mannen, myten, legenden – Doc Forest spår framtida tatueringstrender och märker Markus för livet. Avsnittet spelas in på tatueringssalongen i Aspudden, söder om Stockholm. Skånes i särklass bästa programledare, Anna Bystedt från Guldkanalen, kommer med en oväntad tes i ”Kvinnan har ordet”. Och i veckans herrmiddag råder det onekligen obalans.

#63. Sådan löparfest & Manspodden var där!  

När välgörenhetsstafetten Running For Shelter avgjordes i helgen fångade vi många sköna röster kring ämnet nervositet och när den spökar som mest. Sen testar vi en ständigt aktuell alkoholfråga samt låter mansterapeuten Aron svara på ännu ett lyssnarmejl som du kanske känner igen dig i.

#62. “Killar – jag ska lära er allt”  

Aktieproffset Therese Lundstedt struntar i börshajarna och efterlyser er män som inte kan aktier. Och Godzilla attackerar griniga kvinnor medan en tecknad hjälte intar “Veckans Herrmiddag”. Foto: Petra Kyllerman  

#61. Johan Kinde viker ut sig  

Frontmannen i kultbandet Lustans Lakejer, Johan Kinde har hittat ”nyckeln till ditt hjärta”! Vi snackar om sexuella tankar och i vilka sammanhang de dyker upp. Mansterapeuten Aron är tillbaka och reder ut begreppet höstdepression. Dessutom får du höra när Jitte Pumpar och Dumpar olika motorvägar!? Ställ frågor till Mansterapeuten Aron via: manspodden@gmail.com, twitter: @manspodden eller Facebook: Manspodden. I […]

#60. Ingen kottsnaskning i baksätet tack!  

En taxichaffis från Piteå tar en av platserna i veckans Herrmiddag – och du kommer häpna när du hör varför! Föreläsaren Annica Gilbertsson skjuter iväg en rejäl salva positiv energi och Godzilla kåserar om kort respektive långt liv.

#59. Ulf Elfving: “Finns två sorters karlar”  

Radiolegenden bjuder på ett roande manligt köksperspektiv medan Markus har testat bästa sättet att ta sig till jobbet. Och så kåserar vi kring vad som är bäst med att vara man.

#58. Ett doping-OS vore väl kul?  

Som vanligt går “Godzilla” sin egen väg och tycker att vi överreagerar mot doping. OS trummar vidare och vi dammar av några klassiska sportfloskler. Sen hör du sommarens sista repris av “Kvinnan har ordet” med tidigare tv4-hallåan och toppbloggerskan Susanne Delastacia.

#57. Kontrollbehov, strandduell och starköl på Ikea  

Östra Skånes kust ställs mot Roslagskusten i ”Pumpa eller Dumpa” och Mansterapeuten Aron tar upp och reder ut frågan om kontrollbehov. Det är några av de ämnen som vi avhandlar i detta avsnitt.

#56. Myten stämmer- de skriker när de pratar!  

Om du undrar varför italienarna är hesa så förstår du när du hör våra grannar prata (skrika) blommor! Sen kåserar “Godzilla” kring kombinationen färgat hår, Pride och identitetskris. I ”Kvinnan har ordet” serveras du en repris då ”Dubbelagenten” på nytt varnar oss män för härskartekniken.

Livet i en bidé är fantastiskt- eller?  

Hör Jittes test och avgör om det är tillräckligt anständigt för att publicera i en podd? En lyssnare har tappat sexlusten och mansterapeuten Aron ger sin syn på saken! Och Bert Karlsson dyker upp i en repris i “Mannen har ordet”  

#54. Dunder & Brak i Roslagen  

Markus råkar ut för flera missöden i Roslagen och Jittes varma Italienäventyr fortsätter. Godzilla kåserar om risktagande och Kajsa Grytt är åter aktuell och därför repriserar vi hennes inlägg i ”Kvinnan har ordet”.

#53. Vi har testat manstandkrämen!  

Menar italienarna allvar med sin tandkräm för män? Vi “Pumpar eller dumpar” skillnaden mot vanlig tandkräm. Vilka typer av bilder är inte okej att lägga ut i sociala medier? Jitte har nämligen fått en riktigt äcklig bild via sms.

#52. Världens galnaste sportradio  

Lyssna vad sjutton italienarna pysslade med mitt under brinnande EM-fajt. Missa heller inte Godzillas tips för att din höst ska bli den bästa ever. Och mansterapeuten Aron ger dig sina bästa råd till den vedertagna“Ålderskrisen”!

#51. Att massera en världsstjärna  

Anton Körberg kåserar om dam- respektive herrfotboll och Anna Skarin dammar av en känd konstnär. Jitte har semester och befinner sig i Italien, medan Markus fortfarande jobbar hemma i Stockholm. Vi avhandlar bland annat stjärnor som masseras, badbyxmodeller och autobahn.

#50. ”Blev rumpan som du ville?”  

Anna Dyhre, en av Sveriges vassaste föreläsare, kåserar om cyklande män i trikåer – är  de sådär lyckliga och vad är det egentligen de cyklar ifrån? Godzilla tar upp något så aktuellt som fotboll och dessutom svarar Mansterapeuten Aron på en lyssnarfråga om att känna sig ”låg” i ett förhållande.

#49. Udo och festivalångest  

Manspodden landade mitt i Sweden Rock Festival och många besökare bjöd på underbara svar när micken åkte fram- inte minst den gamle Accept-sångaren Udo Dirkschneider. Sen har Jitte besökt en klassisk konsert och en rockkonsert och hans åsikt om vad som är bäst av dem överraskar en aning.

#48. Mansterapeut och humorproffs  

Premiär för en ny röst i Manspodden – Manserapeuten Aron – som ska reda ut frågor kring sånt som rör sig i mäns huvuden. Författaren och humorproffset Sara Andersson gör en grym spaning i ”Kvinnan har ordet” och Godzilla ger råd inför semestern. Det blir bokstavligt talat ett rullande avsnitt med ett färgsprakande stopp. Foto: Anneli Nygårds

0:00/0:00
Video player is in betaClose