Marja Hintikka Live

Marja Hintikka Live

Finland

Puhetta ruuhkavuosien sekoittamille ihmisille samassa veneessä seilaavilta juontajilta! Hengitä hetki syvään ja kuuntele. Et ole yksin.  #yleMHL Alamäki alkaa yhdynnästä Studiossa Marja Hintikka, Jenny Lehtinen ja Heikki Soini Yle Puheella tiistaisin klo 16

Episodes

Marja Hintikka Live: Pitäiskö lomat kieltää kokonaan?: 22.03.2016 17.10  

Marja Hintikka Livessä kurkataan perhelomien kulisseihin. Suomalaiset eroavat lomien jälkeen enemmän kuin muina aikoina. Muutenkin perhelomien kiiltokuvapintaa raaputtamalla löytyy alta likainen totuus riidoista, liiasta viinanjuonnista ja väsymisestä perheen kesken olemiseen. Pitäiskö lomat kieltää, tai ainakin lyhentää niitä reilusti? Vieraana Lähiömutsi-blogia pitävä Hanne Waltari. Studiossa Marja Hintikka, Jenny Lehtinen ja Heikki Soini..

Marja Hintikka Live: Onko ainoa lapsi onnellisin lapsi?: 15.03.2016 17.10  

Marja Hintikka Livessä puidaan yksilapsisuutta. Perinteisillä menestyksen mittareilla ainokaisilla menee sisarusparvessa kasvaneita paremmin, mutta saako vanhemmat rauhassa olla vain yhden lapsen vanhempia? Kuulemme ainoa lapsena kasvaneen Niinan kokemuksia paitsi ainoana lapsena kasvamisesta, myös yhden lapsen vanhemmuudesta. Syksyllä kiinan yhden lapsen politiikasta kirjan julkaseva toimittaja Mari Manninen kertoo millaisia vaikutuksia paitsi yhteiskunnallisella, myös yksilötasolla on sillä, kun kokonaiset sukupolvet muodostuvat ainoista lapsista. Studiossa Marja Hintikka, Jenny Lehtinen ja Heikki Soini.

Marja Hintikka Live: Mikä sukupuolemme määrittää?: 08.03.2016 17.10  

Marja Hintikka Livessä pyristellään tänään irti oletetusta sukupuolesta. Kuinka pitkälti sukupuoli on muuta kuin haarovälistä löytyvät värkit? Ja miten pitäisi suhtautua, jos omassa kodissa kasvaa sukupuoleltaan tai sukupuoli-identiteetiltään poikkeava lapsi? Oman tarinansa kertoo intersukupuolinen Diana Ball, lähetyksessä vieraana sukupuolensa korjannut Tiia-isä. Studiossa Marja Hintikka, Jenny Lehtinen ja Heikki Soini.

Marja Hintikka Live: Täytyykö lasten osata sietää tylsyyttä?: 01.03.2016 17.10  

Marja Hintikka Livessä puhutaan tänään lasten viihdyttämisestä. Kuinka paljon lasten kanssa on syytä puuhastella, ja entäpä se koti? Saako sisustus olla valkoinen ja lasten tavarat ja askartelut poissa silmistä? Studiossa keskustelemassa muotoilukasvattaja Hanna Kerman, oman näkemyksensä aiheeseen kertoo myös bloggaaja Maija Nyman. Studiossa Marja Hintikka, Jenny Lehtinen ja Heikki Soini.

Marja Hintikka Live: Lapsi on terve kun se leikkii itsellään: 23.02.2016 17.10  

Marja Hintikka Livessä keskustellaan tänään lapsen seksuaalisuudesta. Miksi siitä puhuminen on meille aikuisille niin vaikeaa? Miten pitäisi suhtautua lapsen seksuaalisuuteen ja esimerkiksi itsetyydytykseen, jotta lapsista kasvaisi myös seksuaaliselta itsetunnoltaan terveitä aikuisia? Studiossa Marja Hintikka, Jenny Lehtinen ja Heikki Soini.

Marja Hintikka Live: Ymmärtääkö mummo vanhemmuutta äitiä paremmin?: 16.02.2016 17.10  

Marja Hintikka Livessä pohditaan tänään mummojen ja äitien välisiä eroja. Vasta mummonako ihminen oikeasti ymmärtää, mikä lasten kanssa on tärkeintä? Lähetyksessä vieraana näyttelijä Piitu Uski, joka on samaan aikaan 5-vuotiaan tytön mummi, ja teini-ikäisen äiti. Lisäksi kuullaan Risto-vaarin mietteitä isovanhemmuudesta ja sen merkityksestä nykypäivänä. Studiossa Marja Hintikka, Jenny Lehtinen ja Heikki Soini.

Marja Hintikka Live: Onko äitipuoli aina paha ihminen?: 09.02.2016 17.10  

Marja Hintikka Livessä pureudutaan tänään toisenlaiseen äitimyyttiin, kun puhutaan äitipuolista. Kuinka vahva totuuspohja on satujen pahoila äitipuolilla, ja millä lailla normaalin naisen saa ajettua hulluksi äitipuoleksi? Vieraana omia kokemuksiaan äitipuolena olemisen haasteista avaava toimittaja Anne-Mari Rajala. Studiossa Marja Hintikka, Jenny Lehtinen ja Heikki Soini.

Marja Hintikka Live: 02.02.2016 17.10  

Marja Hintikka Live tarjoaa helpotusta kodin ja työelämän yhteensovittamisen ikeessä räytyville vanhemmille. Keskustelua johtaa ruuhkavuosien kuningatar Marja Hintikka, studiossa mukana kolmen pojan yksinhuoltaja Jenny Lehtinen ja intellektuelli, täydellinen tyttövauvan isä Heikki Soini.

Marja Hintikka Live: Uuden ajan lapset eivät tarvitse suojelua: 26.01.2016 17.10  

Marja Hintikka Livessä keskustellaan lasten suojelemisesta. Milloin lasten suojeleminen menee liian pitkälle? Tarvitsevatko uuden ajan lapset suojelua ollenkaan? Ovatko he tulleet tänne itse asiassa suojelemaan ja johdattamaan meitä? Vai pitäisikö meidän aikuisten vain jättää lapset rauhaan? Lähetyksessä kuullaan selvänäköisen hyvinvointivalmentaja Asta Väänäsen näkemys uuden ajan lapsista, vieraana paikan päällä on doula ja kirjailija, joutilaan vanhemmuuden puolestapuhuja Tara lange. Studiossa Marja Hintikka, Jenny Lehtinen ja Heikki Soini.

Marja Hintikka Live: Sinkkujen lapsettomuus on vaiettu suru: 19.01.2016 17.10  

Marja Hintikka Livessä keskustellaan tänään sinkkujen lapsettomuudesta. Perheen odottelu loputtomiin raastaa ihmistä, vaan harva ymmärtää, että sinkkukin voi kärsiä lapsettomuuden tuskasta. Lähetyksessä kuullaan teini-ikäisten poikien sijaisäidiksi ryhtyneen Stiina Hännisen ajatuksia, live-vieraaksi saapuu elokuvaohjaaja Joonas Berghäll, jonka toive isyydestä ei ole vielä toteutunut. Studiossa Marja Hintikka, Jenny Lehtinen ja Heikki Soini.

Marja Hintikka Live: Kenen kustannuksella kaiken voi saada (kotona ja töissä)?: 15.12.2015 17.10  

Tänään kuullaan 10 vuotta kotiäitinä olleen Marketan tarina, kun pitkä kotiäitiys päättyikin eroon ja omaisuuden epäreiluun jakamiseen. Kaduttaako vuodet kotona? Lisäksi lähetyksessä paikan päällä johtajia työkseen rekrytoiva suorahakukonsultti Jaakko Norilo, joka tulee kertomaan kenen kustannuksella se huippu-ura luodaan. Studiossa läsnä Marja Hintikka, Jenny Lehtinen ja Heikki Soini..

Marja Hintikka Live: Kuolema kuittaa univelat: 08.12.2015 17.10  

Marja Hintikka Livessä keskustellaan unen puutteesta. Vauvavuosi valvottaa suurinta osaa vanhemmista, mutta millaista on, jos lapsen uniongelmat jatkuvat vuosikausia, ja saavat vanhemmankin uniongelmat puhkeamaan? Oman tarinansa kertoo Kolmistaan-blogia kirjoittava Esko. Studiossa Marja Hintikka, Jenny Lehtinen ja Heikki Soini.

Marja Hintikka Live: Kuuluuko kurittaminen lasten kasvatukseen?: 01.12.2015 17.10  

Marja Hintikka Livessä keskustellaan tänään lasten kurittamisesta. Kuuluuko kurittaminen väistämättä lasten kasvattamiseen, ja kumpi on pahempaa, fyysinen vai henkinen väkivalta? Ali ja Hususta tuttu Abdirahim " Husu" Hussein kertoo näkemyksensä suomalaisen ja somalialaisen lastenkasvatuksen eroihin, ja Tampereen yliopiston professori Eija Paavilainen kertoo miten niitä lapsia pitäisi oikein kasvattaa. Studiossa Marja Hintikka, Jenny Lehtinen ja Heikki Soini.

Marja Hintikka Live: Millaiset jäljet jää, kun synnytys ei menekään äidin kannalta hyvin?: 24.11.2015 17.10  

Marja Hintikka Livessä keskustellaan tänään synnytyksestä. Mitä sitten, kun kaikki ei menekään äidin kannalta hyvin? Kuinka pitkät jäljet naisen elämässä voi olla huonolla synnytyskokemuksella? Ääneen pääsevät kaksi epäonnistunutta synnytystä kokenut Tiina, sekä Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Hanna Rouhe. Vieraana paikan päällä toimittaja Minna Dufton, jonka oma henki oli useampaan kertaan vaarassa synnytyksen aikana. Studiossa Marja Hintikka, Jenny Lehtinen ja Heikki Soini.

Marja Hintikka Live: Mihin alkoholia tarvitaan?: 17.11.2015 17.10  

Marja Hintikka Livessä käsitellään tänään suomalaisten suurinta rakkautta, kuningas alkoholia. Miksi ihmiskuntaa on kautta historiansa riivannut tarve saada pää sekaisin tavalla jos toisella? Millaisella puheella ja asennemaailmalla suomalainen alkoholikulttuuri saataisiin terveemmälle tolalle? Studiossa Marja HIntikka, Jenny Lehtinen ja Heikki Soini, sekä keskustelemassa mukana suomen kovin ysäri-Dj Matti Airaksinen. Lisäksi kuullaan THL:n erikoistutkija Pia Mäkelän näkemykset suomalaisten juomatavoista.

Marja Hintikka Live: Mitä jos oma lapsi ei olekaan nero?: 10.11.2015 17.10  

Marja Hintikka Livessä keskustellaan tänään lasten neroudesta ja lahjakkuudesta. Jokainen vanhempi toivoo lapselleen tulevaisuutta onnellisena menestyjänä, mutta mitä jos lapsen lahjakkuus onkin jotain perinteisten mittareiden ulkopuolella olevaa, tai niitä ei ole ollenkaan? Omat tarinansa kertovat vammaisen Kalle-pojan äiti Marjukka Havumäki, sekä liikemies Toivo Sukari, jonka liikemies-ura olisi jäänyt pelkäksi haaveeksi, jos suomalainen koululaitos olisi saanut sen päättää. Studiossa Marja Hintikka, Jenny Lehtinen ja Heikki Soini.

Marja Hintikka Live: Naiset määräävät kaikesta, mutta pitäisikö valta kuitenkin palauttaa miehille?: 03.11.2015 17.10  

Tällä kertaa koitetaan saada miesten kotimarkkina-asema nousuun. Toisin sanoen kyse on perinteisten sukupuoliroolien murtamisesta. Meidän kaikkien pitää tulla perinteisistä sukupuoliroolien kaapeistamme ulos ja uskaltaa keskustella faktoista ääneen.' Tästä puhuvat nyt Marja Hintikka, Jenny Lehtinen ja Heikki Soini. Ohjelmassa kuullaan myös Miessakit Ry:n erotyövastaava Jouni Linnankoski ja moderniin koti-isyyteen hurahtaneen tosimiehen tarina.

Marja Hintikka Live: Miten toimia, kun lapsen ylipaino huolestuttaa?: 27.10.2015 17.10  

”Mulla on vielä nälkä”. Vanhemman mieli täyttyy kysymyksistä, kun lause kuuluu ylipainoisen lapsen suusta. Saako ruoan määrää tai syömistä rajoittaa? Pitääkö lasta laihduttaa? Miksi lapsen ylipainoon pitää puuttua ja jos pitää, niin kuinka? Ohjelmassa kuullaan lapsena vanhempiensa lihottaman Elisan tarina. Elisa painoi 12-vuotiaana 80 kiloa ja 14-vuotiaana jo yli 100 kiloa, ja kärsii lihavuudesta edelleen. Lisäksi kuullaan Suomen Sydänliitto Ry:n ravitsemusasiantuntija Kati Kuisman neuvot siihen, milloin ja miten lapsen ylipainoisuuteen puututaan oikein. Studiossa Marja Hintikka, Jenny Lehtinen ja Heikki Soini.

Marja Hintikka Live: Voiko pettäminen pelastaa parisuhteen?: 20.10.2015 17.10  

Marja Hintikka Live pureutuu ruuhkavuosien uuvuttamien vanhempien seksielämään. Lapset ovat sen jo pilanneet, mutta voiko pettäminen pelastaa seksielämän - ja kentien koko parisuhteen? Haastattelussa parisuhteessaan jatkuvasti pettävä perheenäiti ja mies-escort. Studiossa Marja Hintikka, Jenny Lehtinen ja Heikki Soini.

Marja Hintikka Live: Onko Suomi lapsivihamielinen maa?: 13.10.2015 17.10  

Marja Hintikka Liven avausjaksossa näkökulmansa asiaan antavat mm. erikoistoimittaja Rita Tainola, bloggaaja ja kotiäiti Didem Özgun sekä vapaaehtoisesti lapseton Mira. Studiossa Marja Hintikka, Jenny Lehtinen ja Heikki Soini.

0:00/0:00
Video player is in betaClose