Markus och Malcom

Markus och Malcom

Sweden

Podcast by Markus och Malcom

Episodes

Ett bidrag till ett svar om kommunism?  

Istället för att hålla oss till det planerade ämnet kommer här ett avsnitt gjort på ren volley om vad vi menar med kommunsim. Ämnet är ju enormt och avsnittet besvarar ju knappast frågeställningen men KANSKE kan fungera som ett bidrag. Passa på och lyssna innan vi själva hör vad vi säger och helt enkelt retuscherar bort podavkomman.

Franska valet del 2 - Patrioter och globalister?  

Det andra avsnittet om franska valet

Franska valet del 1 - "QU'ILS MANGENT DE LA MACRON!"  

Avsnitt 1 på temat franska valet.

Kärlek Och Terror  

Del 2 angående Stockholmsattacken och mer därtill...

Terror och Kärlek  

Del 1 angående Stockholmsattacken och lite annat!

Män del 3  

Män del 3 by Markus och Malcom

Män del 2 - Fast mer fokus på just feminism del 1  

Män del 2 - Fast mer fokus på just feminism del 1 by Markus och Malcom

Män del 2 - Fast mer fokus på just feminism del 2  

Män del 2 - Fast mer fokus på just feminism del 2 by Markus och Malcom

Män del 1 - Har feminismen gått för långt?  

Ja nu börjar vi haverera om att män också kan vara politiska subjekt... hur ska detta gå? I första delen som jag, i provokativt klickhorssyfe, döpt till "Har feminismen gått för långt" pratar vi om att män har problem just i egenskap av att vara män, det behövs någonting mer än bara den sortens feminism vi känner till idag för att ta sig an dessa problem. Det här avsnittet är tänkt att fungera som en introduktion till kommande avsnitt på temat.

Libertarianism och kokta grodor i och utanför vattnet  

Det vi uppfattar som självklart idag, det vi bedömer som icke-ideologiskt är i själva verket ideologiskt. Det är först när man mist något som man verkligen kan sakna det!

Levla Likt Lenin  

Utifrån någon slags anekdot kastar vi oss över frågan "hur bygger man politik". Lenin och tevattnet är menat att förklara något väldigt basic med hur man bedriver politik. Det handlar om att definiera en grupp och dess intressen och därefter se till att kanalisera dessa intressen rent politiskt.

Stalin, Tomten, Sverigebilden  

Det gör ont när knoppar brister. Vet inte riktigt vilken poäng vi gör, men det blev ett avsnitt av skiten iaf...

MED GÄST - Chang Frick om Libertarianism och Alt. Media  

Löst skitsnack med Chang från Nyheter Idag

Med Springare som språngbräda  

Med Peter Springare som språngbräda pratar vi lite om hans Facebookstatus, drevet och vad det hela kan vara tecken på. Finner du på något sätt avsnittet intressant får du gärna sprida det vidare!

Ett spöke går utanför manus  

Ja... Vi snackar i huvudsak om linjär/värderingsmässig historiesyn kontra historien som evolutionär process... harvar runt om lite annat också. En fördel för kommunismen idag är att den är död och att man således kan börja spela utanför det manus andra skrivit åt en. Detsamma gäller givetvis Donald Trump eller Jimmie Åkesson.

Fascisterna Markus Och Malcom Snackar Fejk News Om Ryssland  

Vi pratar lite om hur vi tänker när vi försöker komma fram till huruvida våra val är bra eller dåliga. Därefter snackar vi om det här med att Ryssland ska ha legaliserat våld mot kvinnor varav det mynnar ut i att vi nosar lite på alternativ medias roll överlag...

Åsiktskorridoren - en bubbla i mängden  

Vi liknar den sk "åsiktskorridoren" med en finansiell bubbla. Desto mer man investerat i den, desto jobbigare blir det när bubblan spricker.

Oxfams ojämlikhetsrapport - ett opium för folket?  

Oxfams ojämlikhetsrapport - ett opium för folket? by Markus och Malcom

Tough Love och morot mot segregation  

Tough Love och morot mot segregation by Markus och Malcom

Det handlar om (mer än arbetar)klass  

Vi fastnar i 40-50 minuters harvande om klass och konstaterar något vi alla borde veta vid det här laget, dvs att alla boende i förorten inte tillhör arbetarklassen och därmed inte har samma sorts objektiva klassintressen samt att parallellsamhällen/etniska enklaver försvårar framväxten av kommunistisk rörelse.

0:00/0:00
Video player is in betaClose