Mata Grisen

Mata Grisen

Sweden

Komikerna Armann och Kim träffar varannan vecka 1-2 nya gäster för att tala om vad som än faller dem in. Pärlor till svin? Nä, men vi matar grisen.

Episodes

EU-Podden  

I dagens avsnitt sätter sig Armann och Kim ner med Henrik Mattisson för att diskutera EU, minnen från stand-up kvällar, testiklar, toalettpapper och nekrofilen i Arboga. Vi har dessutom blivit sponsrade av kinga-produktionsbolaget; Under Produktion!

Missa inte grisförarna på Della Grande, podgalan på Scalateatern den 19:e oktober.

Cocillana-Pappan  

Hej och välkomna till kvällens avsnitt av Mata Grisen. Armann har varit sjuk, Kim har spelat Batman, nu ska de ut och fira det med att se Wu-Tang medlemmen Ghostface Killah uppträda. Stressen har krupit på pojkarna så de samlas för att diskutera deras Eastside-Westside beef som mindre, problemen med den nya generationens TV-spel, positiva och negativa sett att se på könsord och det konstiga religiösas böghat. Armann siktar på att bli en Cocillana-pappa som äldre och Kim avslöjar att det finns en hel platta med musik liggandes på nätet som de aldrig berättat om.

Trasig Pod För Trasiga Öron  

Hej och hjärtligt välkomna till ännu ett avsnitt av Mata Grisen - En podcast som finns. Idag gästas den av hunden Bella, som aktivt väljer att inte delta i podden under hela avsnittet. Lite av ett ställningstagande mot att podden inte är tillräckligt “hundig”. Så istället sitter Armann och Kim och leker med samtalsämnen som att tjuvlyssna på andras samtal, hjältarna som än så länge valt att sponsra vår pod på patreon, Armanns tetris-missbruk och att det är dags att börja tycka synd om alla, öppet. Halva avsnittet förvandlas sen till en musik-special där vi talar om den hemliga Dom Viktiga Skorna-plattan “Stor Musik För Stora Öron” som gavs till Kim i födelsedagspresent när han blev 28. En del exklusiva låtar spelas och vi avrundar med lite info kring Simon “Chippen” Svenssons turné han gör med Armann som förakt i höst.

Migränpojken  

Hej och välkomna till en podcast som finns! I dagens avsnitt så besöker Kim och Armanns gamla podcast och rap-kollega Anton “Mr Cool” Magnusson, Mata Grisen. Det talas om deras deltagande i helgens “Lund Comedy Festival” där Anton hade premiär för sin show “Möten” och Kims uppsättning och Armanns framträdande på “The O-Zone Battles”. Sedan talas det om stresspåverkan och deras egna stresshantering. Kort därefter får sig icke-sponsorer som Oatly sig en känga. Följ med i fackel-tåget!

Väcker Grisen I Dig  

Det är en ny nästa vecka och ett nytt avsnitt av Mata Grisen har anlänt. Veckans gäster är charmören Bojan Pejic och rapparen/stå-upp-artisten serietecknaren Simon Gärdenfors känd från bland annat humor-gruppen Specialisterna och rap-gruppen Far & Son. Vi får en tjuvtitt på försnacket innan podden går igång som följs av diskussioner som fat-shaming och övervikt, pissestånd och Simons judiska härkomst. Vi avslutar med att trilla in på tyskar på semester och den intressanta skillnaden på afrikanska och asiatiska elefanter.

72 oskulder  

Årets kvannliga komiker och hans heterosexuella livspartner är tillbaka i ännu ett avsnitt av Mata Grisen - en podcast som finns. Avsnittet gästas av streetart-konstnären Damir och Björn “Grizzly” Carlsson. Det talas bland annat om fotbollskultur, den moderna synen på källkritik, möjligheterna att pruta och GOP i USA. Vi spekulerar dessutom på hur ett massmord skulle ske i norden om ISIS skulle besluta stig för att arrangera ett terrordåd här. Vi diskuterar även motiven som sägs driva dem.

Bajs i Fittan  

Hjärtligt välkomna till ännu ett avsnitt av Mata Grisen, podcaster som finns. Den första nollningen av podcasten har samma gäng som i debuten, komikerna Henrik Mattisson från bland annat Pendlarpodden och stand-up klubben “GUMP”, samt Simon “Chippen” Svensson från podden “Della Sport” stand-up klubben “Under Jord”. Avsnittet firas med samtal om kopplingen mellan tighta kalsonger och Simon Svenssons urinblåsa, barnafödsel och roliga nyheter för Mata Grisen om podcast-galan “Della Grande”. Dessutom talas det om djupa ämnen som normalisering av våldtäkt och bajs i fittan.

Brexit (Sexigt or Äckligt)  

Brexit (Sexigt or Äckligt) är vårt första avsnitt där Armann och Kim får gästa sin egen podcast! Gästerna Marcus Johansson, komikern som driver klubben Oslipat, och Vlado som är en livsfilosof och politiskt passionerad åskådare möts i samtalsämnen om saker som Brexit, Trump och definitionen av demokrati. Vlado talar även om lite av sin tid i krigsdrabbade Jugoslavien. Aldrig har Mata Grisen blivit så politiskt laddad.

Siesta  

Välkomna tillbaka till Mata Grisen efter ett mindre uppehåll. Kim har brottats med djävulens feber och Armann har varit utomlands. För att väga upp blev det ett spontanavsnitt under en fotbolls EM-kväll. Gästerna blev då Ola Söderholm, även känd från Lilla Drevet och diverse program i P3, samt Johannes Finnlaugsson, känd från bland annat Underjord och Tankesmedjan i P3. I kvällens avsnitt talas det om fotbolls-EM 2016, hembränt i Saudi Arabien, Trumps tankar kring Orlando-skjutningen, Joseph Smith och mormonerna. Ola talar även ut om same-hatet i Norrbotten, Armann skryter om sin semester och Kim & Johannes går ner memory lane för att ta en titt på Bruno Wintzells Tutti Frutti på TV3. Mata Grisen, mer disträ än någonsin.

Konspirationsteorin  

I aftonens avsnitt av Mata Grisen sitter Armann och Kim ner för att tala med snyggingen Timor Mangla och skaparen av Palmemordspodden, Johannes Finnlaugsson. Det talas bland annat om stora kukar från barndomen, slagsmål på Rosengård, womansplaining och CIS-shaming, konspirationsteorier, terrorism och Tjetjeniens president.

Datorn var inte samarbetsvillig under avsnittet och stoppade självmant inspelningen vid 2-3 gånger. Mata Grisen tar officiellt avstånd från alla problem som datorer skapar världen över.

Spontänjöst  

Välkommen in i Mata Grisens kanske mest nakna podavsnitt till dagens datum. Kvällens gäster är Isabel “Isa” Ornstein Mecklenburg, kingbadabing-komikern Johannes Finnlaugsson och som en oplanerad tredje gäst kliver Terese Björk in. Avsnittet är hela 2 timmar långt och innehåller dessutom en bonus, nämligen “försnacket” som vi vanligtvis klipper bort. Vi talar om bland annat belgiska pedofiler, isländsk politik, Isas magiska sexliv, Johannes äggkokar-skills, spontanjäst öl, lajv och Disney-filmer.

Igenkänningshumor  

I aftonens avsnitt så möter Armann och Kim komikern Simon “Chippen” Svensson och rapparen Björn “Grizzly” Carlsson. Vi får små inhopp av Armanns flickvän, “Tess”, vid några tillfällen. Huvudämnena idag är Memes, virala klipp på Facebook och tjuvar inom komiker-industrin. Ämnen om inkvoterna i podden och Chippen misstänker att hans häl är förlorad.

Na Na Na  

I kvällens avsnitt möter våra hjältar komikern Filip Andersson och rapparen Björn Carlsson. Vi slängs in i virriga diskussioner om artister som tror jorden är platt, Melodifestivalen i Moldavien, ryska pranks och vilka världsdelar som löper risk att försvinna. En utmaning dyker dessutom spontant upp mitt i podcasten där pojkarnas musikaliska oförmåga sätts på prov.

Stimulera Grisen  

I dagens avsnitt så gästar komikern Filip Andersson och sexualkunskaps-pedagogen Bojan Pejic. Ett långt blommande avsnitt där det talas om de sociala och medicinska konsekvenserna vid AIDS och transpersoner, medeltida skitjobb, grisorgasmer och tillbakablickar till en försvunnen tid då man kunde hitta porrtidnigar i buskage. Är det rätt att dricksa i Sverige? Och kan Bojans senaste sexeskapad leda till permanenta skador?

Våta Drömmar  

I dagens avsnitt gästar komikern Henrik Mattisson och charmören Bojan Pejic. Det talas om dopning bland superhjältar och idrottare, Armann myntar uttrycket “Cup-match” för att beskriva sexuella möten och begreppet “våta drömmar” diskuteras friskt. Det testas även en nygammal mikrofon som inte gav en så smickrande ljudbild, vilket grisuppfödarna ber om ursäkt för.

Edit: Avsnittet är uppladdat på nytt och har fått en liten boost så man hör lite lite bättre.
Piloten  

Mata Grisens pilot-avsnitt där komikerna Simon “Chippen” Svensson och Henrik Mattisson gästar. Det talas om evolution-teorier kring allt från skapelse, pornografi och kampsporter. Det talas även om bajs vid ett tillfälle.

0:00/0:00
Video player is in betaClose