Megafonen

Megafonen

Norway

Megafonen er en podcast fra Amnesty International i Norge. Den er perfekt for deg som er nysgjerrig på menneskerettigheter og globale spørsmål, men ikke har tid til lange, tunge foredrag.

Episodes

Skamløst med Nancy Herz  

«Vi er de skamløse arabiske jentene og vår tid begynner nå» skrev Amnesty-aktivist Nancy Herz tidligere i år. Megafonen ble med da hun arrangerte Skamløs dag på Stortinget, og overrasket henne med hemmelig skamros fra Hadia Tajik. Med kommunikasjonsrådgiver Ina Strøm og nettredaktør Lene Christensen.

Megafonen 0

Hvem har ansvaret for å beskytte mennesker på flukt?  

19. september samles verdens ledere på et høynivåmøte i FN, og flyktningssituasjonen er på dagsorden. Men klarer man å komme frem til gode løsninger? Og hva har president Obama med saken å gjøre? Hvem er det egentlig som har ansvaret for å beskytte mennesker på flukt? Politisk rådgiver i Amnesty, Beate Ekeløve-Slydal, gir deg svarene i denne episoden av «Megafonen». Vi har også snakket med politikere og Amnesty-aktivister under Arendalsuka. Med nettredaktør Lene Christensen.

Megafonen 0

OL i Brasil: Fest og frykt i Rios gater  

Hvorfor plasserer Amnesty-aktivister 40 likposer på gaten i Rio rett før OL-start? I Megafonens alternative OL-studio gir Brasil-ekspert Torkjell Leira oss innsikt i landets politiske kaos. Amnestys politiske rådgiver Gerald Kador Folkvord forteller om politiets strategi i OL-byen: Skyt først og spør etterpå. Med kommunikasjonsrådgiver Ina Strøm og nettredaktør Lene Christensen.

Megafonen 0

Hva skal vi gjøre med Saudi-Arabia?  

Raif Badawi ble dømt til ti år i fengsel og 1000 piskeslag fordi han opprettet en nettside. Folk i Norge roper seg hese foran den saudiske ambassaden for å protestere mot det brutale regimet. Men hva gjør norske myndigheter? Langt fra nok, mener Amnestys seniorrådgiver Ina Tin. Generalsekretær John Peder Egenæs forklarer hvorfor FN bør kaste Saudi-Arabia ut av Menneskerettighetsrådet. Vi får et innblikk i det mektige, oljerike Saudi-Arabia. Med kommunikasjonsrådgiver Ina Strøm og nettredaktør Lene Christensen.

Megafonen 0

Pridecast med P3-Silje og FRI-Ingvild  

Det er pridesesong – og Amnestys podcast «Megafonen» er selvsagt pride spesial. P3-programleder Silje Nordnes forteller om hvorfor hun reagerte så sterkt etter tragedien i Orlando, og hvorfor pride er på høyde med MGP og 17.mai. FRI-leder Ingvild Endestad gir innblikk i hvordan det er å være skeiv i Norge i 2016.Med kommunikasjonsrådgiver Ina Strøm og nettredaktør Lene Christensen.

Megafonen 0

Nei er nei  

Amnestys podcast «Megafonen» spør: Hvorfor er det så mange som blir voldtatt i Norge? Og hvorfor er det så vanskelig å vite hvor grensene går? Russ 2016 gir råd. Terapeut Bjørn Løvland forteller hva som foregår i hodet til noen av dem som voldtar. Amnestys politiske rådgiver Patricia Kaatee forklarer hvorfor norsk voldtektslovgivning må endres. Med kommunikasjonsrådgiver Ina Strøm og nettredaktør Lene Christensen.

Megafonen 0

La oss snakke om sex!  

Hva har sex og kropp med menneskerettigheter å gjøre? I Amnestys andre podcast snakker vi om årets Operasjon Dagsverk, som går av stabelen torsdag 29. oktober og som er til støtte for Amnesty. I RadiOrakels studio sitter fungerende nettredaktør i Amnesty, Lene Christensen, OD-leder Hanna Aasen, frivillig i Operasjon Dagsverks hovedkomité Erlend Hansen, og politisk rådgiver Patricia Kaatee.

Megafonen 0

Kan vi se på sport med god samvittighet?  

I Amnestys første podcast loser kommunikasjonsrådgiver Ina Strøm lytterne gjennom en samtale med generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty, regionansvarlig Ane Tusvik Bonde ved Human Rights House Foundation og fungerende nettredaktør Lene Christensen i Amnesty. Den røde tråden i podcasten er ikke overraskende menneskerettigheter. I denne første podcasten snakker vi om sport og menneskerettigheter, siden de første europeiske olympiske leker arrangeres i Baku i Aserbejdsjan i disse dager. Det er langt fra første gangen store mesterskap eller andre begivenheter arrangeres i land hvor ytringsfriheten knebles utenfor arenaene.

Megafonen 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose