Menneskemuren

Menneskemuren

Denmark

I august 1989 tog 2 millioner baltere hinanden i hånden og dannede en 600 km lang menneskekæde langs Letland, Estland og Litauens grænse ind mod resten af Sovjet alt imens de i kor sang og råbte “vi vil ha frihed”. Inspireret af denne virkelig begivenhed begynder journalist Torben Brandt at skrive sit eget fiktive drama.

Episodes

Menneskemuren 4:4  2016-05-09  

Torben Brandt er efterhånden ved at komme ud på dybt vand med sin historie om Rasmus Tantholdt, der skulle være blevet kidnappet et sted i Tyrkiet. Tantholdt er pænt træt af Torbens nyheder og er efter sigende fuldstændig frivilligt i gang med at organisere en menneskemur sammen med 2 unge danskere med arabisk familiebaggrund. De to unge hedder Hiwa og Mayam, både i Torbens historie og i virkeligheden. Torben har sendt det virkelige 3 kløver, Rasmus, Maryam og Hiwa til Tyrkiet for at lave optagelserne til historien. Men det er nu begyndt at give virkelige problemer, forvirret? Så lyt med her, det hele kommer til at give mening i 4. og sidste afsnit af Menneskemuren. Denne podcast serie hedder Menneskemuren og er skrevet, klippet og instrueret af Torben Brandt. Producer: Mette Kruse. Musik af Brian Eno. De medvirkende er Kurt Strand, Hiwa Mahdi, Maryam Al-Khawaja, Ilia Swainson, Rasmus Tantholdt, Lina Chawaf, Michael Irving Jensen og Torben Brandt.

Menneskemuren 3:4 2016-05-02  

Spekulationerne om, hvorvidt Rasmus Tantholdt er blevet kidnappet af Hiwa Mahdi afkræftes. Rasmus og Hiwa er sammen med kvinden Maryam Al-Khawaja i gang med en form for aktion i Tyrkiet, men det er endnu uvist, hvad det er. De er dog langt fra i sikkerhed. Især ser det ud til at Maryam har lidt for meget på spil. Denne podcast serie hedder Menneskemuren og er skrevet, klippet og instrueret af Torben Brandt. Producer: Mette Kruse. Musik af Brian Eno. De medvirkende er Anders Jerichow, Rasmus Tantholdt, Lina Chawaf, Anne Haubek, Steen Nørskov, Maryam Al-Khawaja, Zainab Al-Khawaja, Abdulhadi Al-Khawaja og Hiwa Mahdi.

Menneskemuren 2:4 2016-04-25  

I august 1989 tog 2 millioner baltere hinanden i hånden og dannede en 600 km lang menneskekæde langs Letland, Estland og Litauens grænse ind mod resten af Sovjet alt imens de i kor sang og råbte “vi vil ha frihed”. Inspireret af denne virkelig begivenhed begynder journalist Torben Brandt at skrive sit eget fiktive drama. Mellemøstenreporter Rasmus Tantholdt meldes savnet efter at have undervist på en medieworkshop i Tyrkiet, og der tegner sig hurtigt et billede af, at han er sammen med en ung arabisk mand og muligvis er blevet taget som gidsel. Der er også snak om aktivisme, noget med en menneskemur. Denne podcast serie hedder Menneskemuren og er skrevet, klippet og instrueret af Torben Brandt. Producer er Mette Kruse. Musik af Brian Eno. De medvirkende er Mogens Blicher Bjerregaard, Lasse Ellegaard, Hiwa Mahdi, Michael Irving Jensen og Torben Brandt. Der blev anvendt citater fra artikel skrevet af Anton Geist.

Menneskemuren 1:4 2016-04-17  

Torben Brandt er en desillusioneret journalist der kæmper med billederne af de mange strandede flygtninge fra Syrien og manglen på viljen til at gøre noget, der virkelig gør en forskel. I afmagt begynder han at skrive sine egne nyheder om mellemøsten-reporter Rasmus Tantholdt der forsvinder et sted i Tyrkiet. Straks begynder nyhederne; er han kidnappet? er det ISIS? hvad er der sket? Denne podcast serie hedder Menneskemuren og er skrevet, klippet og instrueret af Torben Brandt. Producer: Mette Kruse. Musik af Brian Eno. De medvirkende er Torben Brandt, Rasmus Tantholdt, Michael Irving Jensen, Puk Damsgaard og Lina Chawaf. Du finder 'Menneskemuren' og andre radiodramaer på DRs radio app under ikonet DR Podcast, som podcast eller på www.dr.dk/drpodcast.

0:00/0:00
Video player is in betaClose