Metrojobb podcast

Metrojobb podcast

Sweden

Metrojobb podcast är ett samtal om jobb och karriär med två spännande och inspirerande personer vars gemensamma nämnare är deras framgångshistoria. Programledare är Hanna Larsson

Episodes

Reza Madadi & Niklas Bäckström  

Vi träffar Reza ’Mad Dog’ Madadi och Niklas Bäckström, två stentuffa MMA-fighters som har valt karriär efter sin passion. De pratar om vikten av att älska det man gör, tro på sig själv och vara disciplinerad. Lyssna, inspireras och få tips!

Niklas Berntzon & Sebastian Magnani  

Vi träffar stjärnmäklaren Niklas Berntzon, VD och grundare av Eklund Stockholm New York, och deras marknadschef Sebastian Magnani. De pratar om driv, nätverk och vilka framgångsfaktorer som krävs för att bli en toppmäklare. Lyssna, inspireras och få tips!

Tilde Fröling & Peter Siepen  

Vi träffar programledarna Tilde Fröling och Peter Siepen, två individer som har blivit kända och gjort karriär tack vare deras färgstarka personligheter. Lyssna, skratta och få tips av Tilde och Peter!

Patrick Ekwall & Olof Lundh  

Hur är det att jobba som sportjournalist? Vi träffar Patrick Ekwall och Olof Lundh som berättar om hur deras vitt skilda vägar har lett dem till samma karriär och ger tips till de som vill gå samma väg. Lyssna, skratta och inspireras av Patrick och Olof!

Brita Zackari & Fredrik Wikingsson  

Hur är det att jobba som programledare? Vi träffar Fredrik Wikingsson och Brita Zackari som pratar om hur hårt jobb och många misstag har tagit dem dit de är idag och ger tips till de som vill gå samma väg. Lyssna, skratta och inspireras av Fredrik och Brita!

Caroline Sandström & Frida Fahrman  

Hur är det att jobba i modebranschen? Sista avsnittet gästas av Caroline Sandström och Frida Fahrman. I ett intressant samtal pratar de om deras väg in i modebranschen, livet som modeprofil och bloggarnas numera viktiga position i branschen.

Jens Lapidus & Caroline Engvall  

Hur är det att jobba som författare? Nionde avsnittet gästas av succéförfattarna Jens Lapidus och Caroline Engvall. I ett mycket intressant samtal pratar de om vägen till deras författardebuter, inspirationen bakom böckerna och om hur man balanserar två karriärer och familj.

Marika Carlsson & David Batra  

Hur är det att jobba som komiker? Åttonde avsnittet gästas av de hyllade ståuppkomikerna Marika Carlsson och David Batra. I ett underhållande och inspirerande samtal pratar de om varför de valde att jobba med stand-up, vikten av att vara envis och våga fortsätta trots motgångar.

Jockum Hallin & Oscar Arrsjö  

Hur är det att jobba i modebranschen? Sjunde avsnittet gästas av Jockum Hallin, grundaren till modeföretaget Our Legacy, och modeexperten Oscar Arrsjö. I ett inspirerande samtal pratar de om vägen in i modebranschen, den sociala acceptansen av den metrosexuella mannen samt vikten av att sätta upp realistiska mål.

Tommy Åström & Jens Fjellström  

Hur är det att jobba som sportkommentator? Sjätte avsnittet av säsong två gästas av sportkommentatorerna och affärsmännen Tommy Åström och Jens Fjellström. I ett intressant samtal pratar de om hur förberedelser lönar sig, vikten av ett bra samarbete och att man inte alltid ska lyssna på sina lärare.

Cecilia Ehrling & Kristjan Lootus  

Hur är det att jobba med dans? Femte avsnittet av säsong två gästas av proffsdansarna Cecilia Ehrling och Kristjan Lootus, mest kända från tv-produktionen Let’s Dance. I ett inspirerande samtal pratar de om hur det är att ha dans som sitt yrke, turnéelivet och om hur Let’s Dance har öppnat många dörrar.

Mathias Dahlgren & Jacob Holmström  

Hur är det att jobba med mat? Fjärde avsnittet av säsong två gästas av stjärnkockarna Mathias Dahlgren och Jacob Holmström. I ett intressant samtal pratar de om vägen till att bli kock, hur det är att driva restaurang och vikten av att vara personlig i sitt uttryck. 

Daniel Eriksson & Madeleine Vall  

Hur är det att jobba med sitt intresse? Tredje avsnittet av säsong två gästas av Daniel Eriksson, entreprenör och grundare av Salong Betong och Madeleine Vall, professionell thaiboxare. I ett inspirerade samtal pratar de om entreprenörskap och varumärkesbyggnad. 

Micael Dahlén & Niklas Laninge  

Hur är det att jobba med folkbildning? Andra avsnittet av säsong två gästas av ekonomiprofessorn och författaren Micael Dahlén och Niklas Laninge, psykolog och entreprenör.  I ett spännande samtal pratar de om välmående, sociala påtryckningar och hur pengar påverkar vårt beteende.

Marcus Leifby & Malin Wahlberg  

 

Hur är det att jobba med sportjournalistik? Premiäravsnittet av säsong två gästas av sportjournalisterna Marcus Leifby och Malin Wahlberg. I ett spännande samtal berättar dom om hur det är att jobba med det man tycker är roligast av allt, vikten av ett bra kontaktnät och framtiden för sportjournalistiken.

Sigge Eklund & Henrik Johnsson  

Metrojobb podcast: Hur lyckas man i mediebranschen? I femte avsnittet av Metrojobb podcast träffar vi Sigge Eklund, författare, poddare och producent och Henrik Johnsson, programledare och producent. Följ med Hanna Larsson i ett spännande och inspirerande samtal om mediebranschen, besatthet och vikten av att se jobbet som liv och död.

Amanda Schulman & Katarina Gospic  

Metrojobb podcast: Hur ska vi göra för att ta nästa steg i karriären? I fjärde avsnittet av Metrojobb podcast träffar vi Amanda Schulman, medieprofil och grundare av Perfect Day Media och Katarina Gospic, hjärnforskare, författare, och grundare av Brainbow Labs. Följ med Hanna Larsson i ett spännande och inspirerande samtal om hur hjärnan fungerar på jobbet, att ta nästa steg i karriären och hur en dålig chef kan ta död på dig.

Carl Waldekranz & Sofie Gunolf  

Metrojobb podcast: Vilka skillnader och likheter finns det i att starta respektive förvalta ett bolag? I tredje avsnittet av Metrojobb podcast träffar vi Carl Waldekranz, Medgrundare och VD för Tictail och Sofie Gunolf, VD för Indiska. Följ med Hanna Larsson i ett spännande och inspirerande samtal om att bli jämförd med Steve Jobs och att löneförhandla med sin mamma.

Clara Henry & Erik Ringertz  

Metrojobb podcast: Hur kan vi använda oss av storytelling inom våra yrken och företag? I andra avsnittet av Metrojobb podcast träffar vi Clara Henry, Youtube-fenomen och Erik Ringertz, Årets chef 2014 och VD för Netlight Consulting. Följ med Hanna Larsson i ett spännande och inspirerande samtal om tävlingsinstinkt, storytelling och magiska enhörningar.

Sara Damber & Claes Hemberg  

Metrojobb podcast: Vad är det för drivkrafter som ligger bakom framgångsrika personer? I premiäravsnittet träffar vi Sara Damber, medgrundare och VD Reach for Change och Claes Hemberg, bloggare och Sparekonom Avanza Bank. Följ med Hanna Larsson i ett spännande och inspirerande samtal om barriärer, glöd och att kasta sig efter bananskal.

0:00/0:00
Video player is in betaClose