MFF-podden

MFF-podden

Sweden

Sydsvenskans podd om Malmö FF med Fredrik Hedenskog, Fredrik Lindstrand, Max Wiman och gäster.

Episodes

116: Party med Pawel  

Pawel Cibicki, allsvenskans kanske hetaste spelare, gästar Fredrik Hedenskog och Max Wiman i det 116:e avsnittet av MFF-podden. MFF:s nya anfallsstjärna pratar om starten i allsvenskan – inklusive drömmålet mot Halmstad – konkurrensen i laget och de givna målen för säsongen. Cibicki håller inte igen med berömmet till anfallskollegan Markus Rosenberg och förklarar Magnus Pehrssons fördelar som tränare. Med klassiskt malmöitiskt självförtroende pratar han också om utgången av allsvenskan. Dessutom snack om en intensiv sommar med allsvenskan, U21-EM och Europaspel med MFF.

115: Premiären, supportertåget och manfallet i anfallet  

Äntligen är allsvenskan igång! MFF-podden sätter tänderna i Malmö FF:s match i Göteborg och blickar framåt mot hemmapremiären mot Sundsvall. Pawel Cibickis insats lyfts fram, likaså det faktum att MFF trots allt kunde komma tillbaka och dominera i andra halvan av första halvlek trots att spelet inte flöt på och att Anders Christiansen tar stora kliv på vägen tillbaka. Däremot ställs frågor kring det tidiga bytet av Magnus Wolff Eikrem i ett läge där MFF kommit tillbaka från underläge. Och ser det inte lite jobbigt ut på anfallsfronten, med Jo Inge Berget skadad, Markus Rosenberg på träningssparlåga och Alexander Jeremejeff med en upphackad försäsong bakom sig?

114: Den stora allsvenska genomgången (och våra mer eller mindre genomtänkta tips)  

På lördag börjar allsvenskan – och MFF-podden tar chansen att gå igenom samtliga sexton lag med allvar och humor. Fredrik Lindstrand återuppstår ur sin föräldraledighet för att göra Max Wiman och Fredrik Hedenskog sällskap i studion för avsnitt 114 av MFF-podden, där trion ger sig på det något ambitiösa projektet att gå igenom det du behöver veta om samtliga sexton lag i allsvenskan 2017. Det blir både allvar och skämt om förutsättningarna för de allsvenska lagen i 80 fullmatade minuter. Och så levererar poddtrion sina allsvenska tips inför året. Utan att avslöja för mycket kan man påstå att det skiljer sig en hel del åt i tipsen – åtminstone i toppen.

113: Vilka frågetecken rätade MFF ut i Marbella?  

Nyss hemkommen från Spanien gör Max Wiman Fredrik Hedenskog sällskap i studion och fokuserar på lärdomar från träningslägret i Marbella. Bland plusvarianterna finns mittbackarnas samspel, en Erdal Rakip som verkar ha hittat rätt och två ytterbackar som är att lita på och räkna med. Men en del frågetecken kvarstår, bland annat anfallsspelarnas måltorka och bredden på anfallsbesättningen. Och är det givet att de bästa spelarna också bildar det bästa laget? Max delar också med sig av iakttagelser från träningarna i Marbella och förklarar skillnaderna mellan Malmö FF 2016 och 2017.

112: Nu börjar det likna nåt, MFF  

Malmö FF:s insats mot Rosenborg lovade gott, men det finns utrymme för förbättringar. Exakt var det utrymmet finns diskuteras i det 112:e avsnittet av MFF-podden. Vem är egentligen den bästa ersättaren som offensiv central mittfältare så länge Anders Christiansen är skadad? Är det Erdal Rakip eller Magnus Wolff Eikrem? Eller rentav Mattias Svanberg? Och vad ska MFF göra för att komma till rätta med gräsmattan och få ett högklassigt underlag även i början och slutet av året? Max Wiman lämnar också rapport från ett ganska slätstruket årsmöte, dock med nya historier om MFF:s excentriske välgörare Gunnar Djupe, innan podden blickar framåt mot matchen mot Jönköping och årets andra träningsläger i Marbella.

111: Nya supporterbasen om kärleken till MFF och supporterskapets framtid  

Thelma Ernst, ännu inte 22 år fyllda, har gjort kometkarriär i supporterleden. MFF Supports nya ordförande gästar podden och det blir prat om både högt och lågt inom supporterskapet. Bland annat detta: Det stora MFF-följet och jättetåget till allsvenska premiären borta mot IFK Göteborg. Skapandet och betydelsen av Malmösystrar. Är det några förändringar att vänta i MFF Support? Pyrotekniken och vägen mot legala varianter. Framtiden för fotbollsspelande flickor och kvinnor i Malmö FF. Dialogen med FC Köpenhamn. Planer och förväntningar för MFF 2017. Och så ber vi om ursäkt för den bristande ljudkvaliteten under de första tre minuterna…

110: Slutsatser från träningslägret i Spanien  

Fredrik Hedenskog och Max Wiman, nyss hemkommen från bevakningen av MFF:s träningsläger i Spanien, analyserar matcherna och lägret som helhet. Hur sammanfattar man matcherna mot Östersund (0–2) och Sirius (3–1)? Vilka spelare har stärkt sina aktier? Vilka ser ut att få det svårt i konkurrensen? Vem ska spela var? Varför valde MFF en budgetlösning för lägret? Podden går sedan vidare med att diskutera spelarna som inte har vänt hem till MFF, utan spelar för allsvenska konkurrenter 2017.

109: Fredrik Andersson om målvaktens ovanliga roll  

Max Wiman och Fredrik Hedenskog gästas av Fredrik Andersson, som efter Johan Wilands skada är den som ska vakta MFF-målet. Han pratar om reservmålvaktens speciella situation, att alltid vara beredd. Vi pratar också om det kommande träningslägret, livet utanför fotbollen och glädjen över att gå på gräs. Och så hyllar Fredrik Andersson gemenskapen i MFF och målvaktstränaren Jonnie Fedel.

108: Europasiffror med Uefaranken  

I årets första avsnitt av MFF-podden gästas Max Wiman och Fredrik Hedenskog av Lennart Hedstigen, mer känd som Uefaranken. I avsnitt 108 reder han ut siffrorna och Uefas koefficienter, MFF:s seedningsläge just nu, vilka lag MFF:s supportrar ska hoppas på och oroa sig för inför Champions League-lottningen och ger dessutom en inblick i ligorna som vanligtvis inte får så mycket uppmärksamhet i svenska medier. Och så blir det givetvis lite snack om läget i MFF just nu.

107: Franz Brorsson om landslaget och stenhårda krav  

I årets sista avsnitt av MFF-podden får Max Wiman och Fredrik Hedenskog besök av Franz Brorsson. MFF-mittbacken berättar bland annat om sina egna tankar kring landslagsuttagningen, men framför allt pratar han om Malmö FF – om guldfirandet och den sköna känslan i Falkenberg, men också om att 2016 bara var ”ett okej år”. Vidare pratar Franz Brorsson om hur han upplevde sin egen situation under 2016, om tränaren Allan Kuhns för- och nackdelar och om den ökade gemenskapen i truppen jämfört med 2015.

Julspecial: Best of 2016  

MFF-podden önskar god jul med klipp från året som gick. Malmö FF tog sitt nittonde SM-guld, MFF-podden firade 100 avsnitt och gästerna pratade så det stod härliga till. Här bjuder vi på ett urval av intervjuerna från 2016 i ett hopklippt specialavsnitt!

106: Magnus Pehrsson om influenser och fotbollstankar  

Malmö FF:s nye tränare Magnus Pehrsson gästar Max Wiman och Fredrik Hedenskog i MFF-podden och pratar om sina fotbollsinfluenser och tankar kring hur lagets träning ska bedrivas. Han bjuder också på en inblick i livet utanför fotbollsplanen och pratar om det tidiga slutet på den egna spelarkarriären. Magnus Pehrsson minns också mötena mellan Djurgården och MFF och när Zlatan lurade de blårandiga skjortorna av motståndarna. Till sist ställs hans skånska rötter på prov – med blandat resultat.

105: Tränarfrågan och MFF:s pedagogiska problem  

Tillsättningen av Magnus Pehrsson som huvudtränare är det givna ämnet för MFF-podden den här veckan. Malmö FF har fått en ny tränare – men på vilket sätt skiljer Magnus Pehrsson sig från Allan Kuhn? Max Wiman och Fredrik Hedenskog får sällskap av Jan Jönsson och diskuterar tränarfrågan – ett klurigt ämne eftersom de första svaren inte kommer förrän i april.

104: Vem ska träna Malmö FF 2017?  

Fredrik Hedenskog och Max Wiman får sällskap av Kent Leijon Jönsson i de 104:e avsnittet av MFF-podden. Huvudämnet är givet: tränarfrågan. Hur ligger landet efter uppsägningen av Allan Kuhn i helgen? Varför bröt MFF samarbetet? Och framför allt: Vad händer nu? Podden går igenom några tänkbara och otänkbara namn. Podden pratar också HIF:s degradering – eftersom den oundvikligen påverkar MFF – eller rättare sagt det faktum att MFF för första gången sedan 1991 är ensamt Skånelag i allsvenskan. Vad säger det om skånsk fotboll och allsvenskan? Under sista delen av avsnittet doppar podden också tårna i silly season-bassängen.

103: Miljonarv, ledarnytt och möjliga hemvändare  

MFF-podden är tillbaka med avsnitt 103. Max Wiman och Fredrik Hedenskog får sällskap av Jan Jönsson i den föräldraledige Fredrik Lindstrands frånvaro och kastar sig rakt in i ekonomiska spörsmål med anledning av miljonarvet från den småländska MFF-supportern Gunnar Djupe. Därefter blir det snack om förändringarna i ledarstaben. I klartext: vad ska man utläsa av det faktum att MFF och naprapaten Wilner Registre går skilda vägar? Podden pratar också om vårens dubbla träningsläger och de inplanerade träningsmatcherna, innan det är dags för dagens huvuddiskussion: MFF:are på landslagsuppdrag, före detta MFF:are i Europa och, framför allt, potentiella hemvändare.

102: Den stora spelargenomgången 2016  

MFF-podden laddar inför sista omgången i allsvenskan med att sätta betyg på, och diskutera, årets insatser från samtliga spelare i MFF. Podden går på djupet med spelare för spelare, pratar om deras respektive säsonger och försöker sätta siffror på det. Utan att avslöja för mycket kan man konstatera att hela betygsspektrat täcks in, från 1 till 5. Det blickas också tillbaka på matchen mot Gefle – och framåt mot avslutningen mot Hammarby, där frågan är given: vilken startelva kan MFF skrapa ihop med tanke på alla skador?

101: SM-guld, Svanberg och Europaspel  

MFF-poddens 101:a avsnitt tar sitt självklara avstamp i matchen mot Falkenberg och det säkrade SM-guldet. Mattias Svanbergs framfart är ett givet inslag, men Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog pratar också om lyftet för Erdal Rakip och Jo Inge Bergets betydelse för lagets inställning. Det allsvenska avgörandets dramaturgi gås igenom – från drömstarten till guldkaoset – med sköna miljöbeskrivningar från Falkenberg signerade Lindstrand och Wiman. Podden blickar också framåt: Hur ska MFF spela mot Gefle? Vilken motivation har laget? Kommer laget att spela för att ge Helsingborg hjälp i bottenstriden? Vi diskuterar dessutom Europaspelet kommande säsong. Intimt förknippat med det är eventuella förändringar i spelartruppen – vilka kan försvinna och var behöver MFF förstärka?

100: Östersund, Falkenberg och jakten på guldet  

MFF-podden fyller 100 – det ska vi fira! Med att prata om genomklappningen mot Östersund… hur kan det komma sig att MFF har levererat ett antal riktigt dåliga insatser under året? Men podden skiftar snabbt fokus mot onsdagens match och det inte alls otänkbara guldfirandet i Falkenberg. Frågan är bara vilka som ska spela med tanke på alla skador och avstängningar. MFF-podden tar också upp Kári Arnasons kritik mot klubbledningen efter Östersundsmatchen och diskuterar varför han sa som han sa. Och till allra sist blir det lite jubileumssnack om lärdomar och erfarenheter av de första 100 avsnitten. För det kommer fler, var så säkra!

99: Vinnarskallar och vilda spekulationer i guldstriden  

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog öppnar det 99:e avsnittet med att prata om MFF:s seger och det förmodade guldrycket i Norrköping. Därefter blickar podden fram emot lördagens hemmamatch mot Östersund. Hur ska MFF ställa upp? Podden blickar också framåt mot den tänkbara guldmatchen mot Falkenberg i nästa vecka. Slutligen: Jiloan Hamads och Simon Therns uttalanden om att de kan tänka sig att vända hem till Malmö FF – tomt snack eller tecken i tiden?

98: Markus Rosenberg om guldstriden, framtiden och att brinna för Malmö  

MFF-podden är tillbaka med en riktig höjdare (igen). Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg gästar Max Wiman och Fredrik Hedenskog i studion för en timmes skönt snack. MFF-kaptenen uttalar sig bland annat om den allsvenska guldstriden – inklusive ett datum för guldfirande – hemkomsten till Malmö och det mindre lyckade kapitlet landslaget. Han resonerar också om sin framtid efter karriären, som förresten mycket väl kan fortsätta efter 2017 om allt känns bra. Och så berättar Markus Rosenberg om vad det innebär att brinna för Malmö.

0:00/0:00
Video player is in betaClose