MFF-podden

MFF-podden

Sweden

Sydsvenskans podd om Malmö FF med Fredrik Hedenskog, Fredrik Lindstrand, Max Wiman och gäster.

Episodes

111: Nya supporterbasen om kärleken till MFF och supporterskapets framtid  

Thelma Ernst, ännu inte 22 år fyllda, har gjort kometkarriär i supporterleden. MFF Supports nya ordförande gästar podden och det blir prat om både högt och lågt inom supporterskapet. Bland annat detta: Det stora MFF-följet och jättetåget till allsvenska premiären borta mot IFK Göteborg. Skapandet och betydelsen av Malmösystrar. Är det några förändringar att vänta i MFF Support? Pyrotekniken och vägen mot legala varianter. Framtiden för fotbollsspelande flickor och kvinnor i Malmö FF. Dialogen med FC Köpenhamn. Planer och förväntningar för MFF 2017. Och så ber vi om ursäkt för den bristande ljudkvaliteten under de första tre minuterna…

110: Slutsatser från träningslägret i Spanien  

Fredrik Hedenskog och Max Wiman, nyss hemkommen från bevakningen av MFF:s träningsläger i Spanien, analyserar matcherna och lägret som helhet. Hur sammanfattar man matcherna mot Östersund (0–2) och Sirius (3–1)? Vilka spelare har stärkt sina aktier? Vilka ser ut att få det svårt i konkurrensen? Vem ska spela var? Varför valde MFF en budgetlösning för lägret? Podden går sedan vidare med att diskutera spelarna som inte har vänt hem till MFF, utan spelar för allsvenska konkurrenter 2017.

109: Fredrik Andersson om målvaktens ovanliga roll  

Max Wiman och Fredrik Hedenskog gästas av Fredrik Andersson, som efter Johan Wilands skada är den som ska vakta MFF-målet. Han pratar om reservmålvaktens speciella situation, att alltid vara beredd. Vi pratar också om det kommande träningslägret, livet utanför fotbollen och glädjen över att gå på gräs. Och så hyllar Fredrik Andersson gemenskapen i MFF och målvaktstränaren Jonnie Fedel.

108: Europasiffror med Uefaranken  

I årets första avsnitt av MFF-podden gästas Max Wiman och Fredrik Hedenskog av Lennart Hedstigen, mer känd som Uefaranken. I avsnitt 108 reder han ut siffrorna och Uefas koefficienter, MFF:s seedningsläge just nu, vilka lag MFF:s supportrar ska hoppas på och oroa sig för inför Champions League-lottningen och ger dessutom en inblick i ligorna som vanligtvis inte får så mycket uppmärksamhet i svenska medier. Och så blir det givetvis lite snack om läget i MFF just nu.

107: Franz Brorsson om landslaget och stenhårda krav  

I årets sista avsnitt av MFF-podden får Max Wiman och Fredrik Hedenskog besök av Franz Brorsson. MFF-mittbacken berättar bland annat om sina egna tankar kring landslagsuttagningen, men framför allt pratar han om Malmö FF – om guldfirandet och den sköna känslan i Falkenberg, men också om att 2016 bara var ”ett okej år”. Vidare pratar Franz Brorsson om hur han upplevde sin egen situation under 2016, om tränaren Allan Kuhns för- och nackdelar och om den ökade gemenskapen i truppen jämfört med 2015.

Julspecial: Best of 2016  

MFF-podden önskar god jul med klipp från året som gick. Malmö FF tog sitt nittonde SM-guld, MFF-podden firade 100 avsnitt och gästerna pratade så det stod härliga till. Här bjuder vi på ett urval av intervjuerna från 2016 i ett hopklippt specialavsnitt!

106: Magnus Pehrsson om influenser och fotbollstankar  

106: Magnus Pehrsson om influenser och fotbollstankar by En podcast från Sydsvenskan

105: Tränarfrågan och MFF:s pedagogiska problem  

Tillsättningen av Magnus Pehrsson som huvudtränare är det givna ämnet för MFF-podden den här veckan. Malmö FF har fått en ny tränare – men på vilket sätt skiljer Magnus Pehrsson sig från Allan Kuhn? Max Wiman och Fredrik Hedenskog får sällskap av Jan Jönsson och diskuterar tränarfrågan – ett klurigt ämne eftersom de första svaren inte kommer förrän i april.

104: Vem ska träna Malmö FF 2017?  

Fredrik Hedenskog och Max Wiman får sällskap av Kent Leijon Jönsson i de 104:e avsnittet av MFF-podden. Huvudämnet är givet: tränarfrågan. Hur ligger landet efter uppsägningen av Allan Kuhn i helgen? Varför bröt MFF samarbetet? Och framför allt: Vad händer nu? Podden går igenom några tänkbara och otänkbara namn. Podden pratar också HIF:s degradering – eftersom den oundvikligen påverkar MFF – eller rättare sagt det faktum att MFF för första gången sedan 1991 är ensamt Skånelag i allsvenskan. Vad säger det om skånsk fotboll och allsvenskan? Under sista delen av avsnittet doppar podden också tårna i silly season-bassängen.

103: Miljonarv, ledarnytt och möjliga hemvändare  

MFF-podden är tillbaka med avsnitt 103. Max Wiman och Fredrik Hedenskog får sällskap av Jan Jönsson i den föräldraledige Fredrik Lindstrands frånvaro och kastar sig rakt in i ekonomiska spörsmål med anledning av miljonarvet från den småländska MFF-supportern Gunnar Djupe. Därefter blir det snack om förändringarna i ledarstaben. I klartext: vad ska man utläsa av det faktum att MFF och naprapaten Wilner Registre går skilda vägar? Podden pratar också om vårens dubbla träningsläger och de inplanerade träningsmatcherna, innan det är dags för dagens huvuddiskussion: MFF:are på landslagsuppdrag, före detta MFF:are i Europa och, framför allt, potentiella hemvändare.

102: Den stora spelargenomgången 2016  

MFF-podden laddar inför sista omgången i allsvenskan med att sätta betyg på, och diskutera, årets insatser från samtliga spelare i MFF. Podden går på djupet med spelare för spelare, pratar om deras respektive säsonger och försöker sätta siffror på det. Utan att avslöja för mycket kan man konstatera att hela betygsspektrat täcks in, från 1 till 5. Det blickas också tillbaka på matchen mot Gefle – och framåt mot avslutningen mot Hammarby, där frågan är given: vilken startelva kan MFF skrapa ihop med tanke på alla skador?

101: SM-guld, Svanberg och Europaspel  

MFF-poddens 101:a avsnitt tar sitt självklara avstamp i matchen mot Falkenberg och det säkrade SM-guldet. Mattias Svanbergs framfart är ett givet inslag, men Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog pratar också om lyftet för Erdal Rakip och Jo Inge Bergets betydelse för lagets inställning. Det allsvenska avgörandets dramaturgi gås igenom – från drömstarten till guldkaoset – med sköna miljöbeskrivningar från Falkenberg signerade Lindstrand och Wiman. Podden blickar också framåt: Hur ska MFF spela mot Gefle? Vilken motivation har laget? Kommer laget att spela för att ge Helsingborg hjälp i bottenstriden? Vi diskuterar dessutom Europaspelet kommande säsong. Intimt förknippat med det är eventuella förändringar i spelartruppen – vilka kan försvinna och var behöver MFF förstärka?

100: Östersund, Falkenberg och jakten på guldet  

MFF-podden fyller 100 – det ska vi fira! Med att prata om genomklappningen mot Östersund… hur kan det komma sig att MFF har levererat ett antal riktigt dåliga insatser under året? Men podden skiftar snabbt fokus mot onsdagens match och det inte alls otänkbara guldfirandet i Falkenberg. Frågan är bara vilka som ska spela med tanke på alla skador och avstängningar. MFF-podden tar också upp Kári Arnasons kritik mot klubbledningen efter Östersundsmatchen och diskuterar varför han sa som han sa. Och till allra sist blir det lite jubileumssnack om lärdomar och erfarenheter av de första 100 avsnitten. För det kommer fler, var så säkra!

99: Vinnarskallar och vilda spekulationer i guldstriden  

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog öppnar det 99:e avsnittet med att prata om MFF:s seger och det förmodade guldrycket i Norrköping. Därefter blickar podden fram emot lördagens hemmamatch mot Östersund. Hur ska MFF ställa upp? Podden blickar också framåt mot den tänkbara guldmatchen mot Falkenberg i nästa vecka. Slutligen: Jiloan Hamads och Simon Therns uttalanden om att de kan tänka sig att vända hem till Malmö FF – tomt snack eller tecken i tiden?

98: Markus Rosenberg om guldstriden, framtiden och att brinna för Malmö  

MFF-podden är tillbaka med en riktig höjdare (igen). Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg gästar Max Wiman och Fredrik Hedenskog i studion för en timmes skönt snack. MFF-kaptenen uttalar sig bland annat om den allsvenska guldstriden – inklusive ett datum för guldfirande – hemkomsten till Malmö och det mindre lyckade kapitlet landslaget. Han resonerar också om sin framtid efter karriären, som förresten mycket väl kan fortsätta efter 2017 om allt känns bra. Och så berättar Markus Rosenberg om vad det innebär att brinna för Malmö.

97: Jens Fjellström  

Det jublades ordentligt i MFF-leden när Jens Fjellström blev klar som assisterande tränare för Malmö FF. Men sedan dess har det varit ganska tyst från den förre stjärnexperten. Vad har han haft för sig de senaste månaderna? Och hur vil han förändra Malmö FF? Detta är några av de frågor Max Wiman och Fredrik Lindstrand ställer till Jens Fjellström i ett långt och spännande samtal som går på djupet.

96: Svanbergs genombrott, derbyseger och skador  

MFF-podden är tillbaka och sätter tänderna i Malmö FF:s två vinster mot Elfsborg och Helsingborg. Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog imponeras – men förvånas inte – av Mattias Svanbergs inhopp och konstaterar att mittfältet nog är en bättre hemvist än backlinjen för Yoshimar Yotún. Allan Kuhns taktiska omdispositioner får kritik (Elfsborg) och beröm (HIF). Podden blickar också framåt mot matchen mot Häcken: hur bra är motståndet egentligen – och vilket lag kommer MFF att ställa upp med? Hur skadade är de skadade spelarna, när är de tillbaka och vem är viktigast att få tillbaka i spel?

95: Märklig förlust, Magnus Erikssons älskvärdhet och viktig dubbelmatch  

MFF-podden är tillbaka och i det senaste avsnittet analyseras den besynnerliga insatsen mot Djurgården. Dessutom blickas det framåt mot det så viktigta dubbelmötet med Elfsborg och Helsingborgs IF.

94: Fotbollsfest och nya anfallsparets succé  

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog har tagit plats i studion för ännu ett initerat samtal om Malmö FF. I den nya avsnittet av MFF-podden analyseras 3-1-segern mot IFK Göteborg och lagets nya, heta anfallspar. Det blickas även framåt mot söndagens match mot Djurgården.

93: Klassikerfrossa och MFF:are i landslagstjänst  

MFF-podden är tillbaka med avsnitt 93. I studion får Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand sällskap av Jan Jönsson som ersättare för Max Wiman. Podden öppnar med ett svep med med MFF:are på landslagsuppdrag och går vidare med senaste nytt kring MFF, bland annat Johan Wilands krånglande rygg och Markus Rosenbergs offentliga internkritik. Därefter grottar vi ner oss i historiken kring det heta klassikermötet mellan Malmö FF och IFK Göteborg. Den brännande frågan om vad matchen ska kallas kommer också upp.

0:00/0:00
Video player is in betaClose