MFF-podden

MFF-podden

Sweden

Sydsvenskans podd om Malmö FF med Fredrik Hedenskog, Fredrik Lindstrand, Max Wiman och gäster.

Episodes

99: Vinnarskallar och vilda spekulationer i guldstriden  

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog öppnar det 99:e avsnittet med att prata om MFF:s seger och det förmodade guldrycket i Norrköping. Därefter blickar podden fram emot lördagens hemmamatch mot Östersund. Hur ska MFF ställa upp? Podden blickar också framåt mot den tänkbara guldmatchen mot Falkenberg i nästa vecka. Slutligen: Jiloan Hamads och Simon Therns uttalanden om att de kan tänka sig att vända hem till Malmö FF – tomt snack eller tecken i tiden?

98: Markus Rosenberg om guldstriden, framtiden och att brinna för Malmö  

MFF-podden är tillbaka med en riktig höjdare (igen). Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg gästar Max Wiman och Fredrik Hedenskog i studion för en timmes skönt snack. MFF-kaptenen uttalar sig bland annat om den allsvenska guldstriden – inklusive ett datum för guldfirande – hemkomsten till Malmö och det mindre lyckade kapitlet landslaget. Han resonerar också om sin framtid efter karriären, som förresten mycket väl kan fortsätta efter 2017 om allt känns bra. Och så berättar Markus Rosenberg om vad det innebär att brinna för Malmö.

97: Jens Fjellström  

Det jublades ordentligt i MFF-leden när Jens Fjellström blev klar som assisterande tränare för Malmö FF. Men sedan dess har det varit ganska tyst från den förre stjärnexperten. Vad har han haft för sig de senaste månaderna? Och hur vil han förändra Malmö FF? Detta är några av de frågor Max Wiman och Fredrik Lindstrand ställer till Jens Fjellström i ett långt och spännande samtal som går på djupet.

96: Svanbergs genombrott, derbyseger och skador  

MFF-podden är tillbaka och sätter tänderna i Malmö FF:s två vinster mot Elfsborg och Helsingborg. Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog imponeras – men förvånas inte – av Mattias Svanbergs inhopp och konstaterar att mittfältet nog är en bättre hemvist än backlinjen för Yoshimar Yotún. Allan Kuhns taktiska omdispositioner får kritik (Elfsborg) och beröm (HIF). Podden blickar också framåt mot matchen mot Häcken: hur bra är motståndet egentligen – och vilket lag kommer MFF att ställa upp med? Hur skadade är de skadade spelarna, när är de tillbaka och vem är viktigast att få tillbaka i spel?

95: Märklig förlust, Magnus Erikssons älskvärdhet och viktig dubbelmatch  

MFF-podden är tillbaka och i det senaste avsnittet analyseras den besynnerliga insatsen mot Djurgården. Dessutom blickas det framåt mot det så viktigta dubbelmötet med Elfsborg och Helsingborgs IF.

94: Fotbollsfest och nya anfallsparets succé  

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog har tagit plats i studion för ännu ett initerat samtal om Malmö FF. I den nya avsnittet av MFF-podden analyseras 3-1-segern mot IFK Göteborg och lagets nya, heta anfallspar. Det blickas även framåt mot söndagens match mot Djurgården.

93: Klassikerfrossa och MFF:are i landslagstjänst  

MFF-podden är tillbaka med avsnitt 93. I studion får Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand sällskap av Jan Jönsson som ersättare för Max Wiman. Podden öppnar med ett svep med med MFF:are på landslagsuppdrag och går vidare med senaste nytt kring MFF, bland annat Johan Wilands krånglande rygg och Markus Rosenbergs offentliga internkritik. Därefter grottar vi ner oss i historiken kring det heta klassikermötet mellan Malmö FF och IFK Göteborg. Den brännande frågan om vad matchen ska kallas kommer också upp.

92: Örnen såld - och guldet med honom?  

Max Wiman och Fredrik Lindstrand bryter ner den överraskande nyheten att Vidar Örn Kjartansson lämnar Malmö FF. Varför vill Örnen lämna? Gör Daniel Andersson rätt som släpper honom? Är guldet sålt nu? Vem ska göra målen i islänningens ställe? Frågorna är många och svåra. Vi tittar även på hur läget är i laget efter cupfiaskot mot Sundsvall och vad som väntar framöver.

91: Årets bästa insats, cupnostalgi och allsvensk höst  

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är tillbaka med det 91:a avsnittet av MFF-podden, som tar sitt självklara avstamp i Malmö FF:s övertygande insats och 4–1-seger mot Jönköpings Södra. Wiman och Lindstrand – och till viss del även Hedenskog – öser beröm över snart snagt varenda MFF:ares insats. Det blir också lite snack med Pawel Cibicki och hans dubbla lojaliteter. Men: kommer han tillbaka till Malmö igen? Lindstrand och Wiman får sedan chansen att tycka till om rotation i startelvan till cupmatchen mot Landskrona Bois – vilka ska in och vilka ska vila? Max Wiman tar dessutom tillfället i akt att promenera lite längs minnenas allé. Avslutningsvis tittar podden framåt mot bortamatchen i Sundsvall – och resten av allsvenskan – innan Wiman hittar en ny detalj att brusa upp över.

90: Live på Malmöfestivalen med Allan Kuhn och Olof Persson  

I avsnitt nummer 90 kör MFF-podden live inför publik för första gången. Max Wiman och Fredrik Hedenskog får sällskap på Malmöfestivalen av MFF:s tränare Allan Kuhn och assisterande tränaren Olof Persson. Det blir snack om det mesta som rör Malmö FF:s A-lag. En sensommar utan Europaspel. Kuhns intryck av Malmö, MFF och allsvenskan med beröm till supportrarna. Kravbilden i Malmö och förändringarna i spelet efter den knackiga inledningen i allsvenskan. Olof Persson om MFF:s betydelse för staden och vikten av närheten till supportrarna. Stämningen i truppen, Jens Fjellströms inträde och ledarnas gemensamma förflutna. Dessutom lite snack om livet utanför fotbollen, där Kuhn pratar om en av sina favoritsysselsättningar på fritiden.

89: På väg mot SM-guldet  

MFF-podden är tillbaka efter sommaruppehållet – med massor av matcher och truppförändringar att prata om. Fem matcher avhandlas, med fokus på de två senaste – Örebro borta och AIK hemma. Podden tittar också framåt mot återstoden av allsvenskan och konstaterar att 1) Norrköping är den enda riktiga utmanaren till MFF och 2) att MFF kommer att vinna allsvenskan ett par omgångar före slutet. Sommarens förändringar i truppen diskuteras såklart: försäljningen av Vladimir Rodic, utlåningarna av Felipe Carvalho och Piotr Johansson, värvningen av Alxander Jeremejeff och Jens Fjellströms intåg i ledarstaben. Det blir också snack om ett kärt gammalt ämne: svenska lags oförmåga att hävda sig i Europa.

88: Allsvensk nystart, nummer 10 och Zlatan  

Efter sex veckors uppehåll drar allsvenskan igång igen – ett faktum som såklart står i fokus i det 88:e avsnittet av MFF-podden. Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog ser fram emot den allsvenska omstarten med fokus på Malmö FF mot Örebro. Det blir också snack om Guillermo Molins flytt till Kina och Magnus Wolff Eikrems rappa övertagande av tröja nummer 10. Ytterligare två ex-MFF:are kommer också upp till diskussion: Pontus Jansson och Zlatan Ibrahimovic. Till sist: ett gäng orimligt MFF-optimistiska tips för de kommande sex matcherna.

87: Molinseffekter och Arnasons EM-succé  

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog diskuterar ett av de mest omtalade icke-kontrakten i svensk idrott – och de frågor som väcks. Varför kunde Malmö FF och Guillermo Molins inte komma överens? Vad betyder det för det MFF? Vart tar Molins vägen nu? Vi tittar också på hur truppen påverkas och diskuterar läget i laget. Dessutom blir det en hel del snack om Kari Arnasons EM-succé med Island och vilka effekter - positiva och negativa - det får för Malmö FF.

86: Behrang Safari om flytten hem, MFF och åtta år i Europa  

MFF podden är tillbaka efter tidigt sommarlov med en riktig höjdare. Behrang Safari, som återvänder till MFF i sommar efter åtta år utomlands, gästar Fredrik Hedenskog och Max Wiman i studion och pratar om en massa spännande saker: flytten hem till MFF och förväntningarna, minnena från Basel, den märkliga tiden i Anderlecht, karriärvalen, landslaget och beslutet att tacka nej och lite EM. Och till sist, men framför allt: anledningen till flytten hem till Sverige – Behrang Safari om barnens autism och den stora kärleken till familjen.

85: Överraskningar, frågetecken och allsvenskans bästa spelare  

I avsnitt 85 av MFF-podden tittar Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog tillbaka på den allsvenska våren och hittar vinnare och förlorare. Det blir snack om 4–1-segern i Östersund, Vidar Örn Kjartanssons hattrick och segersviten. Därefter kastar sig Lindstrand och Wiman in i helt subjektiva sammanfattningar av den allsvenska våren och listar utropstecken och frågetecken i Malmö FF, toppar och floppar i allsvenskan – och såklart en lista över de bästa spelarna i allsvenskan 2016. För den stressade lyssnaren erbjuder podden också en sammanfattning, lag för lag, på tre och en halv minut. Det blir också en titt i kristallkulan: detta kommer vi att snacka om kring allsvenskan i sommar – och här är spelarna som kan komma att lämna Malmö.

84: Falkenberg, serieledning och höga förväntningar  

I avsnitt 84 av MFF-podden pratar Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog om MFF:s lagom ospännande segermatch mot Falkenberg och det faktum att laget leder serien trots en hel del kritik under våren. Podden försöker också reda ut varför förväntningarna är så högt ställda. Lindstrand tar fram sågen och ondgör sig över kollegor som tycker att det är ett problem att MFF har spå många kontrakt som går ut efter NÄSTA säsong. Det blir också snack om skadeläget i MFF och allsvenskan – hur stor roll spelar det ständiga bytet mellan natur- och konstgräs?

83: Pontus Jansson om MFF, Torino och EM.  

MFF-podden får celebert besök i avsnitt 83. Det är ingen mindre än Pontus Jansson som gästar. Mittbacken pratar om den svåra tiden i Torino, hur han vände skademotgångar till succé som ledde hela vägen in i den svenska EM-truppen. Dessutom berättar Pontus Jansson om den tuffa kritiken från supportrarna när han lämnade MFF sommaren 2014. Och hur han tog 4,5 miljoner kronor för att slippa gå som Bosmanfall när han lämnade MFF. Detta och mycket, mycket mer i det nya avsnittet av MFF-podden.

82: Kari Arnason om MFF-våren, EM-sommaren och Champions League-hösten  

I avsnitt 82 gästar Kari Arnason MFF-podden. I ett långt samtal grottar MFF:s mittback ner sig i MFF:s allsvenska vår, kritiken – den förtjänta och den oförtjänta – mot spelet och omställningen från försäsong till serie. Han pratar också om sin okända (?) skånska uppväxt. Hör också Kari Arnason om de två personer som han inte kommit överens med under sin fotbollskarriär och om resan som tog honom från Reykjavik via Stockholm, Århus, Esbjerg, Plymouth, Aberdeen och Rotherham till Malmö. Det blir också snack om MFF:s Champions League-höst och, såklart, en hel del om Islands historiska EM-äventyr och en hyllning till Lars Lagerbäck.

81: Tunga förluster, taktiska märkligheter och vägen uppåt  

MFF-podden är tillbaka och pratar bland annat om Oscar Lewickis utvisning mot Häcken och följderna den fick. Med amatörmässig efterklokhet tar vi också en titt på straffavgörandet. Kunde MFF ha gjort något annorlunda? Dessutom: vad var egentligen grejen med Rasmus Bengtsson och cupfinalen? Sa han verkligen nej till att sitta på bänken? Och varför fick han i så fall spela från start mot HIF tre dagar senare? Det blir också snack om derbyförlusten mot Helsingborg, där vi försöker sätta fingret på exakt vad det är som gör att MFF pendlar så mycket i kvalitet. Men allt går inte i moll. Fredrik Lindstrand och Max Wiman hittar gott om ljuspunkter och podden pratar vidare om hur MFF ska hitta tillbaka till vinnarspåret.

80: Örnen, vargen och lejonet  

I det 80:e avsnittet pratar Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog om Vidar Örn Kjartanssons islossning, Magnus Wolff Eikrems passningsgeni och MFF:s 3–0-seger över Häcken. Vi tittar såklart också framåt mot nästa match mot cupfinalen mot samma lag på torsdag. Markus Rosenbergs utvisning diskuteras, liksom lämpligheten i att byta in honom. Det blir också en del snack om det kommande allsvenska Skånederbyt i Helsingborg. Till sist, blir det diskussion om IFK Göteborgs uttalanden apropå förra veckans avbrutna match. En ledtråd: podden håller inte med.

0:00/0:00
Video player is in betaClose