MFF-podden

MFF-podden

Sweden

Sydsvenskans podd om Malmö FF med Fredrik Hedenskog, Fredrik Lindstrand, Max Wiman och gäster.

Episodes

127: Formsvacka, försvarsalternativ och färdiga kontrakt  

Markus Rosenberg sammanfattade Malmö FF:s förlustmatch mot Örebro med ”dålig inställning, dålig taktik och dåligt genomförande”. Frågan är vilket som är värst? Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog tar Örebromatchen i mål och diskuterar frågan som många supportrar vill ha svar på: Varför byttes inte Carlos Strandberg in tidigare? Podden tacklar också frågan om försvaret, som inte fungerar särskilt bra för tillfället. Är det dags att rotera i mittförsvaret? Och vilka andra ändringar kan man förvänta sig mot Hammarby? Avslutningsvis pratar podden om förra veckans kontraktsförlängningar, om betydelsen – på och utanför planen – av att Rosenberg och Christiansen skrev nya kontrakt.

126: Cibickis flytt, Rosenbergs framtid och önskemål inför hösten  

Fredrik Lindstrand är tillbaka från föräldraledighet och återförenas med Max Wiman och Fredrik Hedenskog. Först behandlar podden Pawel Cibickis övergång till Leeds och vilken betydelse detta får för MFF: Finns det risk att det blir för lite Malmö i Malmö FF? Därefter blir det diskussion kring Markus Rosenbergs framtid, med anledning av MFF-ordföranden Håkan Jeppssons utspel i slutet av förra veckan. Podden plockar också fram en önskelista för hösten: saker och personer som vi vill se mer av under de sista nio omgångarna av allsvenskan. Matchen mot IFK Göteborg packas ihop för slutförvaring innan podden blickar framåt mot bortamatchen i Örebro. Till sist också en recension av ex-MFF:arnas insatser i VM-kvalet.

125: Så ska MFF ställa upp under hösten  

MFF-podden blickar framåt med avstamp i de två senaste matcherna, förlusten mot allsvenska jumbon Eskilstuna och cupsegern över Trollhättan. Fredrik Hedenskog, Max Wiman och Jan Jönsson går igenom läget i MFF lagdel för lagdel och diskuterar vilka konstellationer som är mest sannolika under hösten. Är det möjligen lite klent med alternativ i backlinjen? Vilka ska komplettera Christiansen och Lewicki på mittfältet? Hur ser hackordningen ut bakom Rosenberg i anfallet? Och framför allt: när kommer Bonke Innocent att debutera? Podden gör också en kort utflykt till Östersund, Sveriges dörr till Europa, och pratar om betydelsen av att en svensk klubb som inte heter Malmö FF tar spelet i Europa på allvar.

124: Nyförvärv, spelarförluster och en avgjord allsvenska  

Malmö FF leder allsvenskan med tretton poäng. MFF-podden försöker reda ut hur laget har kunnat springa ifrån alla konkurrenter. Fredrik Hedenskog, Max Wiman och Jan Jönsson pratar igenom Malmö FF:s fyra senaste matcher i allsvenskan – fyra segrar utan ett enda insläppt mål. Det blir också snack om de spelare som har kommit och gått under sommaren. Vilken förlust kommer att kännas mest? Vilka förväntningar finns på spelarna som har kommit in? Plus en rejäl hyllning till Johan Dahlin, som inte har släppt in ett mål sedan han kom tillbaka till Malmö.

123: Följderna av Europafloppen  

Malmö FF:s Europaäventyr 2017 tog slut snabbt. MFF-podden diskuterar vad det får för effekter på laget och klubben. Varför gick det som det gick för Malmö FF mot Vardar Skopje? Vad var det som inte fungerade? Vad kunde MFF ha gjort ha gjort annorlunda? Och framför allt: Vad händer nu?

122: Johan Dahlin, allsvensk omstart och Europaspel  

Fredrik Hedenskog och Max Wiman får sommarbesök av Johan Dahlin. Malmö FF:s nygamla målvakt berättar om sitt beslut att flytta hem – fotbollen, familjen och gåshuden på Swedbank stadion. Han lämnade MFF efter guldet 2013 – vilka skillnader finns det mellan Johan Dahlin nu och då? Och vilka skillnader ser han i Malmö FF? Johan Dahlin berättar också om knäskadan, vägen tillbaka och det svåra arbetet att lära en nästan 30-årig kropp att gå och springa på ett nytt sätt. Podden pratar också om det som händer i MFF just nu: segern mot AFC Eskilstuna, skadan på Markus Rosenberg, den kommande matchen mot Häcken och såklart det förestående Europaspelet med kvalmötet med Vardar Skopje som första anhalt.

121: Orosmoln på MFF-himlen: På riktigt eller hittepå?  

121: Orosmoln på MFF-himlen: På riktigt eller hittepå? by En podcast från Sydsvenskan

120: Rotationsprinciper, försvarscirkus och fasta situationer  

MFF-podden är tillbaka med avsnitt 120, där Fredrik Hedenskog, Max Wiman och Kent Leijon Jönsson pratar igenom två matcher med klen poängutdelning för Malmö FF. Podden ställer bland annat följande frågor: Visst måste man rotera – men måste Markus Rosenberg och Anders Christiansen vila i samma match? Hur ser rollfördelningen ut vid defensiva fasta situationer? Hur stor roll spelade avstängningar och skador för förvirringen som såg ut att uppstå? Har alla platsbyten i försvaret fått effekter även i anfallsspelet? Hur ska MFF ställa upp i den kommande matchen mot AIK, då Behrang Safari och Anton Tinnerholm är tillbaka men Franz Brorsson fortfarande är avstängd? Men podden målar inte allt i svart, utan tar också fasta på de positiva besked som trots allt gavs.

119: Matchen som hade allt och lite till  

MFF-podden är tillbaka. I avsnitt 119 handlar det i princip bara om en sak: den sanslösa matchen mot Östersund. Fredrik Hedenskog, Max Wiman och Jan Jönsson dyker djupt ner i den mest händelserika matchen i allsvenskan 2017: Malmö FF–Östersund. Det finfina MFF-spelet i första halvlek, de missade chanserna, stämningen, utvisningarna, varningskaoset, domarinsatsen, frisparksdelikatessen, kvitteringen och, såklart, avgörandet. Har MFF problem med disciplinen? Och vad ska man i så fall göra åt det? Podden tittar också oundvikligen framåt. Hur ska MFF egentligen formera laget, eller rättare sagt försvaret, i de kommande matcherna mot Hammarby och Norrköping?

118: Jo Inge Berget om allsvenska starten, framtiden och livet utanför fotbollen  

Jo Inge Berget gästar MFF-podden och pratar om viktiga – och en del oviktiga – saker inom MFF, fotbollen och livet. Han tycker till exempel att MFF ska vara nöjt med poängskörden i allsvenskan, men att spelet inte flyter – och räknar med att laget kommer att bli bättre och bättre. Jo Inge Berget bjuder också på en inblick i privatlivet. Han berättar om sina känslor inför att bli pappa i höst, livet i Malmö och hur det påverkar hans tankar kring den egna fotbollsframtiden. Och så blir det såklart lite snack om norska landslaget och Lars Lagerbäck, om det stora skägget och de minimala benskydden.

117: Gnäll trots fyra poängs serieledning – är vi för hårda mot Malmö FF?  

3–2-underhållningen mot Djurgården, 0–0-sömnpillret i Kalmar och 2–1-vändningen mot Örebro – det finns mycket att diskutera i det 117:e avsnittet av MFF-podden. Kent Leijon Jönsson gör Max Wiman och Fredrik Hedenskog sällskap i studion och fördjupar sig i de tre senaste matcherna. Den stora frågorna för dagen, där åsikterna går isär: Vad tycker podden om Magnus Pehrssons rotationssystem? Har supportrar och medier för höga krav på Malmö FF? Vem ska – eller borde – egentligen axla ledarrollen när Markus Rosenberg inte spelar? Podden fördjupar sig också i mittbacksfrågan, med anledning av Lasse Nielsens huvud- och hjärnskakningsproblem. Hur kommer laget att formeras i nästa match?

116: Party med Pawel  

Pawel Cibicki, allsvenskans kanske hetaste spelare, gästar Fredrik Hedenskog och Max Wiman i det 116:e avsnittet av MFF-podden. MFF:s nya anfallsstjärna pratar om starten i allsvenskan – inklusive drömmålet mot Halmstad – konkurrensen i laget och de givna målen för säsongen. Cibicki håller inte igen med berömmet till anfallskollegan Markus Rosenberg och förklarar Magnus Pehrssons fördelar som tränare. Med klassiskt malmöitiskt självförtroende pratar han också om utgången av allsvenskan. Dessutom snack om en intensiv sommar med allsvenskan, U21-EM och Europaspel med MFF.

115: Premiären, supportertåget och manfallet i anfallet  

Äntligen är allsvenskan igång! MFF-podden sätter tänderna i Malmö FF:s match i Göteborg och blickar framåt mot hemmapremiären mot Sundsvall. Pawel Cibickis insats lyfts fram, likaså det faktum att MFF trots allt kunde komma tillbaka och dominera i andra halvan av första halvlek trots att spelet inte flöt på och att Anders Christiansen tar stora kliv på vägen tillbaka. Däremot ställs frågor kring det tidiga bytet av Magnus Wolff Eikrem i ett läge där MFF kommit tillbaka från underläge. Och ser det inte lite jobbigt ut på anfallsfronten, med Jo Inge Berget skadad, Markus Rosenberg på träningssparlåga och Alexander Jeremejeff med en upphackad försäsong bakom sig?

114: Den stora allsvenska genomgången (och våra mer eller mindre genomtänkta tips)  

På lördag börjar allsvenskan – och MFF-podden tar chansen att gå igenom samtliga sexton lag med allvar och humor. Fredrik Lindstrand återuppstår ur sin föräldraledighet för att göra Max Wiman och Fredrik Hedenskog sällskap i studion för avsnitt 114 av MFF-podden, där trion ger sig på det något ambitiösa projektet att gå igenom det du behöver veta om samtliga sexton lag i allsvenskan 2017. Det blir både allvar och skämt om förutsättningarna för de allsvenska lagen i 80 fullmatade minuter. Och så levererar poddtrion sina allsvenska tips inför året. Utan att avslöja för mycket kan man påstå att det skiljer sig en hel del åt i tipsen – åtminstone i toppen.

113: Vilka frågetecken rätade MFF ut i Marbella?  

Nyss hemkommen från Spanien gör Max Wiman Fredrik Hedenskog sällskap i studion och fokuserar på lärdomar från träningslägret i Marbella. Bland plusvarianterna finns mittbackarnas samspel, en Erdal Rakip som verkar ha hittat rätt och två ytterbackar som är att lita på och räkna med. Men en del frågetecken kvarstår, bland annat anfallsspelarnas måltorka och bredden på anfallsbesättningen. Och är det givet att de bästa spelarna också bildar det bästa laget? Max delar också med sig av iakttagelser från träningarna i Marbella och förklarar skillnaderna mellan Malmö FF 2016 och 2017.

112: Nu börjar det likna nåt, MFF  

Malmö FF:s insats mot Rosenborg lovade gott, men det finns utrymme för förbättringar. Exakt var det utrymmet finns diskuteras i det 112:e avsnittet av MFF-podden. Vem är egentligen den bästa ersättaren som offensiv central mittfältare så länge Anders Christiansen är skadad? Är det Erdal Rakip eller Magnus Wolff Eikrem? Eller rentav Mattias Svanberg? Och vad ska MFF göra för att komma till rätta med gräsmattan och få ett högklassigt underlag även i början och slutet av året? Max Wiman lämnar också rapport från ett ganska slätstruket årsmöte, dock med nya historier om MFF:s excentriske välgörare Gunnar Djupe, innan podden blickar framåt mot matchen mot Jönköping och årets andra träningsläger i Marbella.

111: Nya supporterbasen om kärleken till MFF och supporterskapets framtid  

Thelma Ernst, ännu inte 22 år fyllda, har gjort kometkarriär i supporterleden. MFF Supports nya ordförande gästar podden och det blir prat om både högt och lågt inom supporterskapet. Bland annat detta: Det stora MFF-följet och jättetåget till allsvenska premiären borta mot IFK Göteborg. Skapandet och betydelsen av Malmösystrar. Är det några förändringar att vänta i MFF Support? Pyrotekniken och vägen mot legala varianter. Framtiden för fotbollsspelande flickor och kvinnor i Malmö FF. Dialogen med FC Köpenhamn. Planer och förväntningar för MFF 2017. Och så ber vi om ursäkt för den bristande ljudkvaliteten under de första tre minuterna…

110: Slutsatser från träningslägret i Spanien  

Fredrik Hedenskog och Max Wiman, nyss hemkommen från bevakningen av MFF:s träningsläger i Spanien, analyserar matcherna och lägret som helhet. Hur sammanfattar man matcherna mot Östersund (0–2) och Sirius (3–1)? Vilka spelare har stärkt sina aktier? Vilka ser ut att få det svårt i konkurrensen? Vem ska spela var? Varför valde MFF en budgetlösning för lägret? Podden går sedan vidare med att diskutera spelarna som inte har vänt hem till MFF, utan spelar för allsvenska konkurrenter 2017.

109: Fredrik Andersson om målvaktens ovanliga roll  

Max Wiman och Fredrik Hedenskog gästas av Fredrik Andersson, som efter Johan Wilands skada är den som ska vakta MFF-målet. Han pratar om reservmålvaktens speciella situation, att alltid vara beredd. Vi pratar också om det kommande träningslägret, livet utanför fotbollen och glädjen över att gå på gräs. Och så hyllar Fredrik Andersson gemenskapen i MFF och målvaktstränaren Jonnie Fedel.

108: Europasiffror med Uefaranken  

I årets första avsnitt av MFF-podden gästas Max Wiman och Fredrik Hedenskog av Lennart Hedstigen, mer känd som Uefaranken. I avsnitt 108 reder han ut siffrorna och Uefas koefficienter, MFF:s seedningsläge just nu, vilka lag MFF:s supportrar ska hoppas på och oroa sig för inför Champions League-lottningen och ger dessutom en inblick i ligorna som vanligtvis inte får så mycket uppmärksamhet i svenska medier. Och så blir det givetvis lite snack om läget i MFF just nu.

0:00/0:00
Video player is in betaClose