Miia Krause: Miian kanssa

Miia Krause: Miian kanssa

Finland

Keskiviikkoisin tapaamme kiinnostavia ihmisiä joiden kanssa puhumme niin elämän pienistä kuin suuristakin asioista - suoraan mutta pilke silmäkulmassa. Kello 16.

Episodes

Miia Krause: Miian kanssa: Miian kanssa -Melkein Geisha: 06.04.2016 17.10  

Japani kiehtoo suomalaisia mutta kieltä ja kulttuuria taitamattoman on mahdoton sitä tajuta. Tunteita ei saa näyttää vaikka maa repeäisi alta. Mutta mitä tapahtuu, jos japanilainen päästää tunteensa valloilleen? Vieraana on Melkein Geisha -kirjan kirjoittanut ja Japanissa pitkään asunut Minna Eväsoja.

Miia Krause: Miian kanssa: Verkkokeskustelu kuumenee: 30.03.2016 17.08  

Keskustelupalstoilla kuohuu, vihapuhe voimistuu ja mielipiteet leiskuvat. Mistä näitä Ajatusten Tonavia oikein löytyy ja onko keskustelu oikeasti koventunut? Vieraina ovat Aller Median moderointiasiantuntija Pirjo Väyrynen sekä tutkija Minna Ruckenstein Helsingin yliopistosta.

Miia Krause: Miian kanssa: Peilistä katsoo perhe: 23.03.2016 17.10  

Mikä on perheen ja suvun vaikutus ihmisen elämässä? Siirtyvätkö esimerkiksi käyttäytymismallit sukupolvelta toiselle? Entä miten selviytyä, jos elämän eväät kotoa ovat jääneet vähäisiksi? Vieraina toimittaja ja tietokirjailija Riitta Tulusto sekä kasvivirologian ja molekyylibiologian tutkija Kirsi Lehto.

Miia Krause: Miian kanssa: Naiset: 16.03.2016 17.10  

Tänään puhutaan naisista. Paikalla ovat Daniel Lehtonen, Esko Eerikäinen ja Tauski Peltonen.

Miia Krause: Miian kanssa: Silpputyöläisiä ja alan vaihtajia: 09.03.2016 17.10  

Harva pärjää enää yhdellä ammatilla läpi työuransa. Työ koostuu yhä enemmän silpusta ja pätkistä, varmaa on ainoastaan epävarmuus.Vieraina ovat Naisen 9 työelämää -kirjan toinen kirjoittaja Päivi Lipponen sekä monen alan ammattilaiset Anne Helenius ja Viktor van Emden.

Miia Krause: Miian kanssa: Takaisin pintaan: 02.03.2016 17.10  

Kaksi vuotta sitten helmikuussa kaksi suomalaista luolasukeltajaa kuoli Norjan Plurdalenissa tapahtuneessa sukellusonnettomuudessa. Pelastusoperaation ilmoitettiin olevan mahdoton tehtävä. Mukana olleet luolasta selviytyneet sukeltajat päättivät kuitenkin nostaa toverinsa yli sadan metrin syvyydestä. Pelastusoperaatiosta tehtiin dokumenttielokuva "Takaisin pintaan" joka sai ensi-iltansa helmikuun 19 päivä. Tänään vieraina ovat molempiin sukelluksiin osallistunut Patrik Grönqvist sekä elokuvan ohjannut Juan Reina.

Miia Krause: Miian kanssa: Kun mieli murtuu: 17.02.2016 17.10  

Puolet suomalaisista sairastuu psyykkisesti jossain elämänsä vaiheessa. Kirjassa Error mielen häiriöitä 15 suomalaista kertoo tarinansa omalla nimellään ja kasvoillaan. Kaksi heistä, Kristoffer ja Riikka, kertovat tänään oman tarinansa. Vieraana on myös kirjan toimittaja Elina Järvi.

Miia Krause: Miian kanssa: Valokuvan uudet tuulet: 10.02.2016 17.10  

Muistatteko vielä valokuvausliikkeet? Filmit kiikutettiin niihin kehitettäviksi ja lopputulosta sai jännittää päivätolkulla. Digikuvaaminen muutti kaiken. Nyt paperivalokuvat ovat tekemässä kuitenkin "vinyylit" ja yhä useampi haluaa pitää kädessään fyysisiä kuvia. Valokuvauksesta, sen tulevaisuudesta ja myös kuvien käyttöoikeuksista ovat puhumassa Aalto-yliopistosta kuvallisen viestinnän ja valokuvauksen professori Merja Salo sekä muotivalokuvaaja Olga Poppius.

Miia Krause: Miian kanssa: Mitä suomimusalle tapahtui 90-luvulla?: 03.02.2016 17.10  

90-lukua ei pidetä kovin vallankumouksellisesna ainakaan musiikkimaailmassa. Tuolloin kuitenkin kotimainen soul-, pop- ja dancemusiikki löivät itsensä voimalla läpi. Kotimaista ysärimusaa ovat ruotimassa Ilkka Alanko, Sami Saari sekä Waldo.

Miia Krause: Miian kanssa: Millaisia blogeja luemme tulevaisuudessa?: 27.01.2016 17.10  

Blogit ovat suositumpia kuin koskaan ja niitä myös löytyy joka lähtöön. Mikä tekee blogista kiinnostavan ja mitä sen pitäminen blogaajalta vaatii? Vieraina Kolmistaan -blogia miehensä kanssa kirjoittava Karoliina Sallinen ja Pupulandia -blogin pitäjä Jenni Rotonen.

Miia Krause: Miian kanssa: Mitä kuuluu misseille?: 20.01.2016 17.10  

Mitä kuuluu missi-instituutiolle? Onko misseyden jälkeen vaikea löytää uusi ura? Vieraina ovat Heidi Sohlberg, Carola Miller sekä Sunneva Kantola.

Miia Krause: Miian kanssa: Naiset: 13.01.2016 17.10  

Tänään puhutaan naisista. Paikalla ovat Daniel Lehtonen, Esko Eerikäinen ja Tauski Peltonen.

0:00/0:00
Video player is in betaClose