Mikä maksaa?

Mikä maksaa?

Finland

Mikä maksaa? etsii vastauksia tavallista kansalaista askarruttaviin talouden kysymyksiin. Minne rahamme menevät? Ja kuka rahan kulkusuunnan lopulta päättää? Entä mitä kansalaisen pitäisi tietää kansantaloudesta ja globaalitaloudesta? Ohjelma on suora lähetys, ja vieraina on talouselämän vaikuttajia ja asiantuntijoita. Toimittajana Juho-Pekka Rantala.

Episodes

Mikä maksaa?: Suomen talouden suunta: 20.10.2016 12.00  

Valtionvarainministeri Petteri Orpo on hoitanut valtionvarainministerin tehtäviä pian neljä kuukautta. Millainen on Orpon talouspoliittinen linja? Missä ministerin kädenjälki näkyy jo? Toimittajana on Juho-Pekka Rantala.

Mikä maksaa?: Professori Bengt Holmström - nyt nobelisti: 13.10.2016 11.10  

Professori Bengt Holmström oli Juho-Pekka Rantalan vieraana Mikä maksaa? -ohjelmassa kesäkuussa 2015. Hän kertoi urastaan ja pohti mm. sitä, miten Suomen talous saadaan taas jaloilleen.

Mikä maksaa?: Naisyrittäjyyden haasteet: 06.10.2016 11.15  

Mikä maksaa -ohjelman vieraana on vuoden valtakunnallinen yrittäjänainen Johanna Närvä. Millainen on ollut hänen yrittäjän tiensä – ja millaisten asioiden kanssa yrittäjänaiset työssään kamppailevat? Naistyöntekijän vauva maksaa työnantajalle 17000 euroa – pitäisikö vanhemmuuden kustannukset työnantajille tasata? Ohjelmassa mukana myös Yrittäjänaisten puheenjohtaja Seija Estlander ja toimitusjohtaja Marju Silander.

Mikä maksaa?: Osaavatko suomalaiset markkinoida?: 29.09.2016 12.10  

Panostamme liian vähän markkinointiin ja siitä seuraa menetettyjä mahdollisuuksia, sanoo Koneen entinen markkinointi- ja viestintäjohtaja Anne Korkiakoski, markkinoinnin kummitädiksikin ristitty. Mitä pitäisi tehdä toisin vai onko se joku luonnonlaki, että suomalainen yritys osaa kyllä keksiä ja rakentaa, mutta ei myydä eikä markkinoida? Onko vika taidoissa vai asenteessa? Anne Korkiakosken kanssa markkinoinnin perimmäisten kysymysten äärellä Hankenin professori Jaakko Aspara.

Mikä maksaa?: Rakentamallako Suomi nousuun?: 22.09.2016 12.10  

Rakennusteollisuus arvioi, että alan kasvu tänä vuonna on peräti 6,5 prosenttia. Asuntorakentaminen on vauhdittunut, ja kasvukeskuksiin rakennetaan myös suuria kauppakeskuksia ja sairaaloita. Nouseeko Suomen talous rakentamalla? Vieraina Pääekonomisti Sami Pakarinen Rakennusteollisuudesta, johtaja Juha Toimela SRV:stä ja johtaja Juha Kostiainen YIT:stä.

Mikä maksaa?: Voisiko tuottavuusloikan tehdä parantamalla työhyvinvointia?: 15.09.2016 10.05  

Juho-Pekka Rantala etsii vastauksia tavallista kansalaista askarruttaviin talouden kysymyksiin.

Mikä maksaa?: Mistä lääkkeet työttömyyden vähentämiseen?: 08.09.2016 11.20  

Juho-Pekka Rantala etsii vastauksia tavallista kansalaista askarruttaviin talouden kysymyksiin.

Mikä maksaa?: Päivä tavaratalossa: 01.09.2016 11.10  

Mikä maksaa? –ohjelmassa tutkaillaan, millainen tavaratalo menestyy nyt ja tulevaisuudessa. Juho-Pekka Rantalan vieraina ovat Tokmanni Oy:n toimitusjohtaja Heikki Väänänen ja Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto.

Mikä maksaa?: Millaista on hyvä rahapolitiikka?: 25.08.2016 11.10  

Nyt selviää rahapolitiikasta kaikki se, mitä aina olet halunnut tietää, mutta et koskaan rohjennut kysyä. Juho-Pekka Rantalan vieraina rahapolitiikan raskassarjalaiset, johtava neuvonantaja Jarmo Kontulainen Suomen Pankista ja samasta pankista hiljan eläköitynyt valtiotieteen tohtori Antti Suvanto.

Mikä maksaa?: Joko vihdoinkin päästään kasvu-uralle?: 18.08.2016 12.00  

Mikä maksaa? -ohjelman vakioraati kokoontuu jälleen. Millaiset ovat syksyn ja ensi vuoden talousnäkymät? Keskustelussa mukana ekonomisti Janne Huovari Pellervosta, erikoistutkija Pekka Sauramo Palkansaajista ja toimitusjohtaja Vesa Vihriälä Etlasta.

Mikä maksaa?: Onko bisneksellä moraalia?: 11.08.2016 11.00  

Juho-Pekka Rantala pohtii tänään vieraidensa kanssa talouden ja moraalin suhdetta. Autojen päästömittaukset ja rengastestit ovat paljastuneet huijaukseksi. Monen arkisen tavaramme tuotannon takaa on paljastunut työntekijöiden riistoa tai ympäristörikoksia. Onko bisneksellä minkäänlaista moraalia tai omaatuntoa? Juho-Pekka Rantalan vieraina ovat tohtori Sari Kivistö, uskonnonfilosofian professori Sami Pihlström ja maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen. Ohjelma on uusinta maaliskuulta.

Mikä maksaa?: Mistä suomalaiset kuluttajat valittavat?: 04.08.2016 11.00  

Kuluttajaneuvojat kautta maan saavat vuosittain noin 80 000 yhteydenottoa kansalaisilta, joiden kaupanteossa jotain on mennyt pieleen. Kuluttajariitalautakuntaan jutuista päätyy reilut 5000. Mistä suomalaiset valittavat ja miten valitukset menestyvät? Vieraina johtava kuluttajaneuvoja Nina Konu Uudenman maistraarista ja kuluttajariitalautakunnan puheenjohtaja Pauli Ståhlberg.

Mikä maksaa?: Talouden viisi myyttiä: 28.07.2016 11.00  

Juho-Pekka Rantala etsii vastauksia tavallista kansalaista askarruttaviin talouden kysymyksiin.

Mikä maksaa?: Idänkaupan ihmeaika: 21.07.2016 11.00  

Idänkauppa – sehän oli vain viinanjuontia ja helppoa bulkkitavarakauppaa? Ei ollut, vastaa uudella kirjallaan toimittaja Jyrki Koulumies. Mikä maksaa? –ohjelmassa tehdään nyt idänkaupan kunnianpalautus. Jyrki Koulumiehen lisäksi ääneen pääsee kaksi idänkaupan veteraania: tohtori Kari Ketola ja vuorineuvos Tauno Matomäki.

Mikä maksaa?: Ylivelkaantuneet Suomessa: 14.07.2016 11.00  

Vuonna 2014 velallisilla oli ulosottovelkaa yhteensä 4 miljardia euroa, noin neljä prosenttia enemmän kuin vuonna 2013. Mikä johtaa ylivelkaantumiseen? Miten siitä selviää? Entä onko perintä hyvä bisnes taantuma-aikoina? Vieraina takausjohtaja Minna Backman Takuu-Säätiöstä ja Suomen perimistoimistojen liiton puheenjohtaja Jyrki Lindström. Toimittajana on Juho-Pekka Rantala.

Mikä maksaa?: BRICS tulee - oletko valmis?: 07.07.2016 11.15  

BRICS-maat eli Brasilia, Etelä-Afrikka, Intia, Kiina ja Venäjä yhdessä nousevan Aasian kanssa haastavat länsimaat niin taloudellisesti kuin poliittisestikin. Miten maailmanjärjestys muuttuu tulevina vuosikymmeninä? Mikä maksaa? -ohjelman vieraina aiheesta juuri uuden kirjan julkaisseet professori Jyrki Käkönen ja väitöskirjatutkija Marko Juutinen.

Mikä maksaa?: Kesäkuun vieraana SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Lyly: 30.06.2016 08.15  

Kesäkuun vieraana on SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Lyly, joka 15-vuotiaana lähti maailmalle pienestä Karijoen kunnasta. Millainen on ollut hänen uransa? Puhetta myös neuvottelemisen ihanuudesta - ja golfin "hole in one" -lyönnistä. Toimittajana Juho-Pekka Rantala.

Mikä maksaa?: Kesäkuun vieraana professori Anne Brunila: 23.06.2016 11.00  

Anne Brunila on valittu vuodesta toiseen Suomen vaikutusvaltaisimmaksi päättäjänaiseksi. Takana on pitkä ura ekonomistina, valtiovarainministeriön virkamiehenä, mutta myös liike-elämässä. Nykyisin hän toimii professorina Hankenilla, ruotsinkielisessä kauppakorkeakoulussa ja istuu suomalaisten suuryritysten hallituksissa. Mitkä ovat Brunilan lääkkeet Suomen nostamiseksi kasvu-uralle? Mikä maksaa –ohjelman kesäkuun vieraana on tällä viikolla professori Anne Brunila. Ja mahtuu mukaan hieman meditaatiotakin.

Mikä maksaa?: Kesäkuun vieraana Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen: 16.06.2016 11.00  

Suomen Pankki ennusti hiljan, että Suomen talouskasvu on juuttumassa lähivuosiksi yhden prosentin kasvu-uralle. Ovatko edessämme pitkät kitukasvun vuodet? Mikä maksaa? –ohjelman ”Kesäkuun vieraana” on tällä viikolla Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen. Toimittajana Juho-Pekka Rantala.

Mikä maksaa?: Kesäkuun vieraana köyhyystutkija Juho Saari: 09.06.2016 11.00  

Keitä ovat hyvinvoivan Suomen kaikkein huono-osaisimmat ja millaista heidän elämänsä on? Itä-Suomen yliopiston hyvinvointisosiologian professori Juho Saari on tutkinut työryhmineen sitä, millaiset ovat elämän edellytykset yhteiskunnan pohjalla. Juho Saari on Mikä maksaa? –ohjelman ”Kesäkuun vieras”. Saaren kanssa puhutaan myös yhteiskuntatieteellisestä tutkimuksesta ja sen vaikutuksesta päätöksentekoon. Ja paljastetaanpa myös se, millainen on professorin perjantaipullo.

0:00/0:00
Video player is in betaClose