Miljonprogramspodden

Miljonprogramspodden

Sweden

Miljonprogramspodden är en serie samtal om miljonprogrammets utveckling, utmaningar och potential. Vi bevakar den offentliga diskussionen om miljonprogrammet och delar med oss av miljonprogrammets olika röster.

Episodes

Att inkludera på nya sätt  

I miljonprogrammet finns kompetenser som aldrig syns på den svenska arbetsmarknaden. Hur kan samhället bli bättre på att ta hand om dessa? Hur kan Malmö bli bättre på att låta dessa komma till nytta i innovationsprocessen för en hållbar framtid? Medverkande: Zeinab Abdi, jämställdhetsambassadör i Malmö, tog studenten 2015 och pluggar bland annat programmering. Zeinab... Read more »

Tjejernas röster i miljonprogrammet  

Sommarbonus! Ett lite annorlunda avsnitt av Miljonprogramspodden. Följ med på en promenad längs Rosengårdsstråket och lyssna till ett samtal om jämställd stadsplanering och jämställdhet i miljonprogrammet. Vlora Makolli är uppvuxen i Rosengård och jobbar med olika jämställdhets- och demokratiprojekt i Malmö. Katrin Stjernfeldt Jammeh är kommunstyrelsens ordförande. Följ med Vlora och Katrin på en promenad längs... Read more »

Hjärta, passion och framtidsfunderingar  

Möt Greg Dingizian från fastighetsbolaget Victoria Park och Fatime Nedzipovska, grundare av mentorsorganisationen Brightful. De är båda uppvuxna i Rosengård och arbetar på var sitt sätt för att driva utvecklingen i såväl Rosengård som hela Malmö. Lyssna på deras samtal om engagemang, förebilder och drivkrafter i miljonprogrammet.

1.Miljonprogrammet är en del av lösningen  

“Bostadsbristen är över, vi drar hem!” Medverkande är Eva Engquist och Caroline Tandefelt, som pratar om varför Malmös miljonprogram ser ut som de gör, vilka skillnader som finns mellan olika områden och hur det kommer sig att förutsättningarna ser så olika ut för människor i olika delar av staden.

Intro – Miljonprogramspodden  

Varför gör vi en podcast om miljonprogrammet? Moa Björnson, projektledare i Malmö stad, berättar om bakgrunden till podcasten och varför det är så viktigt att jobba med miljonprogramsutveckling.

0:00/0:00
Video player is in betaClose