MindCast

MindCast

Denmark

En podcast om personlig effektivitet og mental performance, hvor vi blander viden med håndgribelige værktøjer indenfor kost, motion, søvn, planlægning og meget andet. Formålet er at blive klogere på, hvordan vi kan blive mere effektive og få mere overskud i hverdagen. Vi taler ud fra det hele menneske - effektivitet vil altså ikke bare sige at få gjort mest muligt arbejde på kortest tid - trivsel og livskvalitet er det vigtigste. Jeg inviterer ugentligt en ny inspirerende gæst med, der kan hjælpe os med at forstå, hvad vi kan gøre i vores eget liv, for at få mest muligt ud af de 24 timer. Musik: www.bensound.com

Episodes

MindCast 051 m/ MindCast Zoom : Pomodoro-teknikken - Verdens mest effektive arbejdsmetode  

I dette afsnit går vi lidt mere i dybden med Pomodoro-teknikken, og du vil bl.a. få svar på: > Hvordan du bedst udfører verdens mest effektive arbejdsmetode > Hvordan der sker fænomenale ting i hjernen, når vi holder pauser > Hvad du skal gøre for konstant at være i workflow

MindCast 0

MindCast 050 m/ Anders Matthesen : Gør det rigtige og skil dig af med din grådighed  

Anders Matthesen er ugens gæst i dette jubilæumsafsnit nummer 50!! - og jeg forstår stadigvæk ikke, at det lykkedes mig, at få denne fænomenale person med. Anders er stand-up komiker med 24 år på bagen - så er han skuespiller, manuskriptforfatter, rapper, børnebogsforfatter og jeg ved ikke hvad! I kender ham - han er fantastisk - tag rigtig godt i mod ham her:

MindCast 0

MindCast 049 m/ Mikkel Sandal : Forstå generation Y og bliv fremtidens bedste leder  

Mikkel Sandal er ugens gæst her i MindCast, og han er en af partnerne og stifterne bag den nyetablerede virksomhed "YoungConsult" - der hjælper virksomheder med at forstå den yngre generation. Det er altså en podcast med to unge hoveder, der prøver at få ledere til at forstå, hvordan de skal håndtere os unge mennesker - hvorfor mening i sig selv er så skide vigtigt for os - og mange andre ting. Tag rigtig godt imod ham her:

MindCast 0

MindCast 048 m/ MindCast Zoom : Sådan undgår du at blive "decision fatigued"  

I dette afsnit gennemgår vi: Hvorfor vi bliver trætte og irrationelle, jo flere beslutninger vi træffer Hvad der skal til for at bekæmpe decision fatigue og derved få mest muligt energi Hvorfor Mark Zuckerberg altid går i det samme tøj

MindCast 0

MindCast 047 m/ Trine Holm : Inddel dit liv i lagkagestykker og vind på den lange bane  

Trine Holm er ugens gæst, og hun er tidligere folkeskolelærer men i dag partner i et konsulenthus. Vi taler om hvordan man får styr på sine prioriteter og værdier, og hvordan i al verden man skal gøre det, hvis både mand og kone i parforholdet gerne vil skabe karriere. Trine er mega sjov - jeg kunne af og til slet ikke styre det. Tag rigtig godt imod hende i dette afsnit af MindCast:

MindCast 0

MindCast 046 m/ MindCast Zoom : 14 tips til den bedste søvn nogensinde del 3/3  

I dette afsnit lærer du: > Hvordan nogle uortodokse teknikker kan hjælpe dig til at få den bedste søvn nogensinde > Hvorfor neuroassociationer kan betyde meget for din søvnkvalitet > Hvad alkohol faktisk gør ved søvnen

MindCast 0

MindCast 045 m/ Anne Skare : Gå fra neurose til psykose og bliv fremtidens bedste jobkandidat  

Anne Skare er ugens gæst i MindCast, og hun har specialiseret sig i noget som interessant som fremtidsforskning. Hun er en af Skandinaviens bedste fremtidsforskere og har utrolig meget på hjerte – især i forhold til det menneskelige. Hun er samtidig sjov, hendes formuleringer er knivskarpe, og så giver hun rigtig meget at tænke over.

MindCast 0

MindCast 044 m/ MindCast Zoom : 14 tips til den bedste søvn nogensinde del 2/3  

MindCast 044 m/ MindCast Zoom : 14 tips til den bedste søvn nogensinde del 2/3 by Niels Vium

MindCast 0

MindCast 043 m/ Malene Rix : Sådan forhandler du effektivt med din chef, din ven og din ægtefælle  

Malene Rix er ugens gæst i MindCast, og hun har specialiseret sig i noget så interessant som forhandlingsteknik. Hun er en sand guru inden for fænomenet, og hun kan sætte os ind i, hvor ofte vi faktisk forhandler, og hvorfor vi kan blive langt mere effektive ved at blive bevidste om, at vi er nødt til at forhandle i stedet for at prøve at overbevise modparten. Tag rigtig god imod Malene Rix i dette afsnit af MindCast:

MindCast 0

MindCast 042 m/ MindCast Zoom : 14 tips til den bedste søvn nogensinde del 1/3  

Du lærer følgende: > Hvad forskellen er på de to hormoner melatonin og kortisol, og hvad det betyder for din søvn > Hvorfor det er så vigtigt at forklare hjernen, hvornår det er dag og nat > Hvad der kan gøres for søvnen!

MindCast 0

MindCast 041 m/ Jacob Risgaard : Stop med at tro, at du skal have en finger med i alt  

Jacob Risgaard er gæsten denne gang, og han er nok verdens sjoveste 40-årige mand i det danske erhvervsliv. Jeg sidder simpelthen og griner højlydt virkelig mange gange (jeg ved, hvad du tænker, men det er altså ekstra meget i dette afsnit). Jacob er stifteren af og driver til dagligt virksomheden Coolshop. Han er drengerøv på den fede måde og har samtidig nogle dybe og skarpe pointer, han smider afsted til os, så vi kan blive mere effektive i hverdagen. Tag rigtig godt imod ham i dette afsnit af MindCast.

MindCast 0

MindCast 040 m/ MindCast Zoom : Hjernerestitution - Hvordan vi faktisk lærer  

Du lærer: > Hvordan hjernen fungerer som en fysisk muskel > Hvorfor mange timers arbejde ikke nødvendigvis betyder, at man er effektiv > Hvad der skal til for at lære bedst muligt

MindCast 0

MindCast 039 m/ Lars Christiansen : Jagt dine drømme og undgå at blive helt tilfreds  

Lars Christiansen er ugens gæst, og han er nok Danmarks mest populære håndboldspiller gennem tiden. I dag er til gengæld ikke længere håndboldspiller men i stedet foredragsholder og mange andre ting, som han afslører i dette afsnit af MindCast. Han er en fænomenal fyr, der har styr på sit mindset, tager sig selv seriøst, og som ved hvordan han skal udfordre sig selv for stadigvæk at udvikle sig som person. Tag rigtig godt i mod ham:

MindCast 0

MindCast 038 m/ Lars Tvede : Få din underbevisthed til at arbejde effektivt for dig uafbrudt  

Lars Tvede er ugens gæst i MindCast, og han har en meget uortodoks men ekstremt inspirerende livsstil. Han er iværksætter, investor og forfatter. Han fortæller en helt masse ting om, hvad han gør, for at være i sit es rent mentalt, når han er på arbejde. Tag rigtig god imod ham:

MindCast 0

MindCast 037 m/ Mark Mayland : Brug denne effektive metode til at strukturere dine arbejdsopgaver  

Mark Mayland er ugens gæst, og han laver af at hjælpe ansatte med at arbejde med den måde de arbejder på. Han er partner i virksomheden Personlig Workflow (fun fact: hvor jeg også selv arbejder som konsulent), og i dette afsnit taler vi helt konkret om en metode til at håndtere alle de opgaver du laver dagligt og ugentligt. Det er med at spidse øre, for der kommer guldkorn flyvende i vildskab:

MindCast 0

MindCast 036 m/ William Kvist : Stop med at frygte fremtiden og hypnotisér dig til top performance  

William Kvist er ugens gæst i MindCast. Han er professionel fodboldspiller – både i F.C. København og selvfølgelig på det danske landshold. William er en mand der tænker utrolig dybe tanker – også lidt dybere, end de fleste fodboldspillere. Han tænker bl.a. rigtig meget over, hvad det er han laver, når han ikke spiller fodbold – især for at finde ud af, hvordan han kan performe bedst muligt – og dette er i særdeleshed noget som vi kan lære rigtig meget af i erhvervslivet. Tag rigtig godt i mod William Kvist i dette afsnit af MindCast:

MindCast 0

MindCast 035 m/ Mette Bock : Bliv klog på hvad lykke er for dig og husk at nyde livet  

Mette Bock er ugens gæst i MindCast og hun er vores allesammens kultur- og kirkeminister her i Danmark. Hun sidder i partiet Liberal Alliance og derudover så har hun både en kandidat i statskunstskab og i filosofi. I hendes dybe budskaber kan man mærke hendes erfaring, da hun på alle måder slår stærkt igennem, med det hun mener, hvilket i sandhed må siges at være særdeles inspirerende. Tag rigtig godt imod, i dette 35. afsnit af MindCast, Mette Bock:

MindCast 0

MindCast 034 m/ Mads Faurholt : Undgå at lave overspringshandlinger og gå efter de store penge  

Mads Faurholt Jørgensen er ugens gæst i MindCast, og hold nu kæft hvor har han fart på. I en alder af 25 år havde Mads en årsløn på over 6 millioner kroner, og siden da er det kun gået fremad. På trods af økonomien er han stadig ydmyg, enormt flink og klar på at dele ud af alle godterne. Tag rigtig godt imod ham i dette afsnit af MindCast:

MindCast 0

MindCast 033 m/ Mads Bo : Forstå kreativitet og performance indenfor musikbranchen  

Mads Bo fra Phlake er ugens gæst i MindCast, og jeg tror aldrig, at jeg har haft en så rolig og afslappet fyr med i podcasten. Phlake er en dansk R&B gruppe som styrter derudaf – bl.a. skal de åbne orange scene til Roskilde Festival. Der er mange ting at snakke om hvad angår musikbranchen, og Mads giver et godt indblik i, hvad der faktisk foregår inde i en musikers hoved, og hvordan branchen generelt er skruet sammen. Tag rigtig godt imod Mads Bo i dette afsnit af MindCast:

MindCast 0

MindCast 032 m/ Martin Vesterby : Er du en giver eller en tager, og kan vi forebygge stress?  

Martin Vesterby er ugens gæst. Han er uddannet læge og Ph.d i telemedicin og innovation samt medstifter og bestyrelsesmedlem i Stauning Whisky. Han er en yderst visionær og intelligent mand, der har holdningerne på plads, og som ved, hvad der er vigtigt for ham. Ifølge Børsens nye bogudgivelse, ”de handlende”, er Martin en af de personer, der tør handle og gøre en forskel for andre mennesker. Tag rigtig godt imod ham i dette afsnit af MindCast:

MindCast 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose