Mindfit - Spør psykologen

Mindfit - Spør psykologen

Norway

Du spør om det du lurer på og psykologen vår svarer - med psykologspesialist Janne Ekeberg Amundsen og programleder Nils Heldal. *** Mindfit er en selvhjelpsapp som retter fokus mot mental helse. Ved hjelp av anerkjente metoder og teknikker blir du guidet til en bedre hverdag – enten det handler om stressmestring eller det å trene på å få bedre selvfølelse / mestringsfølelse. Les mer: http://www.mindfitapp.no

Episodes

#19: Om søvnproblemer og eksistensiell angst  

Tema denne episoden handler om søvnproblemer og eksistensiell angst. --------- * Du spør om det du lurer på - psykologen svarer deg. * Har du spørsmål til vår neste sending? Du kan sende inn spørsmål anonymt her: svy.mk/19XiD1c #SporPsykologen med psykologspesialist Janne Ekeberg Amundsen og programleder Nils Heldal.

#18 - Spør psykologen: Om singelliv og den vanskelige kjærligheten og om angst for å være alene  

Tema denne episoden om singelliv og den vanskelige kjærligheten og om angst for å være alene. --------- ** Du spør om det du lurer på - psykologen svarer deg. ** Har du spørsmål til vår neste sending? Du kan sende inn spørsmål anonymt her: svy.mk/19XiD1c #SporPsykologen med psykologspesialist Janne Ekeberg Amundsen og programleder Nils Heldal.

#17 - Spør psykologen: Om å være pårørende til en som sliter psykisk og  

Tema denne episoden handler om det å være pårørende til en som sliter psykisk: Hva kan man gjøre for å hjelpe en som sliter med depresjon og angst? I tillegg svarer vi på spørsmål om EQ - Emosjonelle Intelligens. Kan man gjøre øvelser for å videreutvikling den emosjonelle intelligensen? --------- *** Du spør om det du lurer på - psykologen svarer deg. Har du spørsmål til vår neste sending? Du kan sende inn spørsmål anonymt her: svy.mk/19XiD1c #SporPsykologen med psykologspesialist Janne Ekeberg Amundsen og programleder Nils Heldal.

#16 - Spør psykologen: Om konflikt med barnehagen og om kropp og selvfølelse  

Du spør om det du lurer på - psykologen svarer deg. Tema denne episoden handler om ei som har vært gjennom en konflikt med barnehagen. Etter denne situasjonen har hun blitt konfliktsky og mere usikker på seg selv. Hun lurer på hvordan hun kan rette opp dette? I tillegg skal vi høre om en ung gutt som rakker ned på seg selv på grunn av kroppsfasongen. Hør rådene fra Janne og Nils. --------- Har du spørsmål til vår neste sending? -Du kan sende inn spørsmål anonymt her: svy.mk/19XiD1c #SporPsykologen med psykologspesialist Janne Ekeberg Amundsen og programleder Nils Heldal.

#15 - Spør psykologen: Om angst for å død når man sover  

Du spør om det du lurer på - psykologen svarer deg. Denne episoden handler om angst for å død når man sover og om en som blir behandlet dårlig av sin bror. Har du spørsmål til vår neste sending? -Du kan sende inn spørsmål anonymt her: svy.mk/19XiD1c Episode 15 av #SporPsykologen med psykologspesialist Janne Ekeberg Amundsen og programleder Nils Heldal.

#14 - Spør psykologen: Om å utvikle angst for å se folk i øynene og om begrepet psykopat  

Du spør om det du lurer på - psykologen svarer deg. En av lytterne spør: Hei. Jeg har de siste to årene utviklet en angst for å se folk i øynene. Tidligere har jeg vært en sosial og sprudlende person, men nå tar angsten helt overhånd. Det blir rett og slett utrolig ubehagelig når jeg møter andres blikk, og jeg ser at andre blir ukomfortable også, noe som gjør dette til en ond spiral. jo mer jeg tenker på det, jo værre blir det, men jeg klarer rett og slett ikke å endre tankemønsteret. Nå lurer jeg på om dere kan gi meg noen konkrete tips til hvordan jeg kan forsøke å komme over denne frykten/sosiale angsten. Har du spørsmål til vår neste sending? -Du kan sende inn spørsmål anonymt her: svy.mk/19XiD1c Episode 14 av #SporPsykologen med psykologspesialist Janne Ekeberg Amundsen og programleder Nils Heldal.

#13 Spør psykologen: Om å være redd for noen som har kreft og posttraumatisk stress  

Du spør om det du lurer på - psykologen svarer deg. Tema i denne episoden handler om det å være 15 år og ha en mor med kreft. Hun lurer på hva hun skal jeg gjøre, hun har det forferdelig vanskelig med dette, er redd og tenker negative tanker. I tillegg snakker vi om posttraumatisk stress og hvordan man kan behandles for dette. Har du spørsmål til vår neste sending? -Du kan sende inn spørsmål anonymt her: svy.mk/19XiD1c Episode 13 av #SporPsykologen med psykologspesialist Janne Ekeberg Amundsen og programleder Nils Heldal.

#12 - Spør psykologen: Om det å sette grenser overfor andre og leve med høysensitivitet  

Du spør om det du lurer på - psykologen svarer deg. Tema i denne episoden handler om det å sette grenser overfor andre og hvordan takle det å leve med at man er høysensitiv. Har du spørsmål til vår neste sending? -Du kan sende inn spørsmål anonymt her: svy.mk/19XiD1c Episode 12 av #SporPsykologen med psykologspesialist Janne Ekeberg Amundsen og programleder Nils Heldal.

#11 - Spør psykologen: Om depresjon, dårlig selvfølelse og selvskading  

Du spør om det du lurer på - psykologen svarer deg. I denne episoden har vi svart på to spørsmål fra deres lyttere - det ene handler om depresjon og det andre om selvskading. Har du spørsmål til vår neste sending? -Du kan sende inn spørsmål anonymt her: svy.mk/19XiD1c Episode 11 av #SporPsykologen med psykologspesialist Janne Ekeberg Amundsen og programleder Nils Heldal.

#10 - Spør psykologen: Om å være høysensitiv og hvordan mestre hverdagen  

Tema denne gang: - Om det å være høysensitiv og hvordan mestre hverdagen når man føler seg tom for energi. I tillegg skal vi høre om en som sliter med fremgang i terapi som har fått diagnosen kompleks PSTD. Har du spørsmål til vår neste sending? -Du kan sende inn spørsmål anonymt her: svy.mk/19XiD1c Episode 10 av #SporPsykologen med psykologspesialist Janne Ekeberg Amundsen og programleder Nils Heldal.

#9 - Spør psykologen: Hvordan kan man bearbeide sorg?  

De aller fleste opplever å miste en nær person i løpet av livet, og vil oppleve sorg. Hvordan kan man bearbeide sorg? Har du spørsmål til vår neste sending? -Du kan sende inn spørsmål anonymt her: svy.mk/19XiD1c Episode 9 av #SporPsykologen med psykologspesialist Janne Ekeberg Amundsen og programleder Nils Heldal.

#8 - Spør psykologen - Jeg klarer ikke å føle meg normal etter at jeg fikk ADHD diagnose  

En av lytterne spør: Jeg fikk en ADHD diagnose fra psykolog etter at jeg hadde gått i terapi i 5 måneder. Det er 1,5 år siden jeg fikk diagnosen, men jeg klarer ikke å føle meg normal etter at jeg fikk den. Føler ikke at psykologen ser alvoret i den belastningen diagnosen ble. Har dere råd? Har du spørsmål til vår neste sending? -Du kan sende inn spørsmål anonymt her: svy.mk/19XiD1c Episode 8 av ”Spør psykologen” med psykologspesialist Janne Ekeberg Amundsen og programleder Nils Heldal.

#7 - Spør psykologen - Er det tapet av en farsfigur som gjør at jeg tiltrekkes eldre mennesker?  

En av lytterne spør: Da jeg var liten oppdaget jeg rask at jeg hadde en tendens til å liksom få sånne "forbilder" til mennesker som var eldre enn meg. Jeg mistet faren min når jeg var 4 år. Er det tapet av en farsfigur som gjør at jeg søker etter eldre mennesker? Har du spørsmål til vår neste sending? -Du kan sende inn spørsmål anonymt her: svy.mk/19XiD1c Episode 7 av ”Spør psykologen” med psykologspesialist Janne Ekeberg Amundsen og programleder Nils Heldal.

#6 - Spør psykologen - Jeg har en bestemt tallrekke jeg gjentar ofte - hvorfor er det sånn?  

En av lytterne spør: Jeg har en bestemt tallrekke jeg tidvis gjentar ofte og har gjort i mange år. Dette begynner å bli veldig slitsomt og jeg har i større grad lagt merke til det og lurer på hvorfor det kan være slik? Har du spørsmål til vår neste sending? -Du kan sende inn spørsmål anonymt her: svy.mk/19XiD1c Episode 6 av ”Spør psykologen” med psykologspesialist Janne Ekeberg Amundsen og programleder Nils Heldal.

#5 - Spør psykologen - Hvordan forholde seg til enkeltpersoner som utløser dårlig selvfølelse?  

En av lytterne våre spør: Hvordan forholde seg til enkeltpersoner som fungerer som en voldsom trigger og utløser av dårlig selvfølelse? Hør episode 5 av ”Spør psykologen” med psykologspesialist Janne Ekeberg Amundsen og programleder Nils Heldal. Har du spørsmål til vår neste sending? -Du kan sende inn spørsmål anonymt her: svy.mk/19XiD1c

#4 - Spør psykologen - Jeg prøver for hardt å bli likt. Hva kan jeg gjøre for å få slutt på dette?  

En av lytterne spør: Jeg prøver for hardt for å bli likt. Hva kan jeg gjøre for å få slutt på de dårlige vanene og trangen etter oppmerksomheten? Hør episode 4 av ”Spør psykologen” med psykologspesialist Janne Ekeberg Amundsen og programleder Nils Heldal. Har du spørsmål til vår neste sending? -Du kan sende inn spørsmål anonymt her: svy.mk/19XiD1c

#3 - Spør psykologen - Tema: avhengighet  

I denne episoden er tema avhengighet. - Hvordan kan jeg slutte å overspise / bruke mat i stedet for å føle? Spør en av lytterne våre. Hør episode 3 av ”Spør psykologen” med psykologspesialist Janne Ekeberg Amundsen og programleder Nils Heldal. Har du spørsmål til vår neste sending? -Du kan sende inn spørsmål anonymt her: svy.mk/19XiD1c

#2 - Spør psykologen - En av lytterne spør: Kan man bli verre av å gå i terapi?  

I denne sendingen har vi valgt ut to spørsmål som vi svarer på: Spørsmål 1: Hei! Jeg sliter veldig med helseangst og panikkangst. Har gått i behandling hos psykolog i litt mer enn 3 år nå, kognitiv terapi. Jeg føler at jeg ikke blir bedre heller verre. Jeg ser at en del har blitt bedre, men ikke noe når det gjelder angsten. Den er så forferdelig fysisk, og jeg tror ofte at jeg holder på å bli gal, føler at jeg mister fotfeste. Kan man bli verre av å gå i terapi? Spørsmål 2: Jeg har en sønn på 5 år som er ekstremt opptatt av meg, skal helst sitte oppå meg og ha oppmerksomheten min hele tiden. Han liker ikke faren sin, selv om han er verdens snilleste og mest omtenksomme pappa. Slik har det alltid vært, vi har sagt at det sikkert er en fase som vil gå over, men det blir bare verre. Hvordan «overbeviser» vi han om at han egentlig har en ganske ålreit pappa? Har du spørsmål til vår neste sending? -Du kan sende inn spørsmål anonymt her: svy.mk/19XiD1c

#1 - Spør psykologen - En av lytterne spør: Hva gjør man når et barn plutselig blir rammet av angst?  

Vi spurte dere om å sende inn spørsmål til Mindfits psykolog om ting dere lurer på. Tusen takk for at dere har engasjert dere. Vi har i den aller første sendingene valgt ut tre spørsmål som vi svarer på. Vi svarer på disse spørsmålene: Spørsmål 1: Hvor vanlig er det egentlig å gå til psykolog? Spørsmål 2: Hei! Jeg jobber i en førsteklasse. Vi er to lærere. En av elevene ble plutselig rammet av angst. Hva er best? At man forsøker å koble henne på andre elever i leken, eller at hun får gå og holde en voksen i hånda gjennom hele dagen. Det har endt opp med å holde en voksen i hånda, vente i garderoben til den voksne går ut. Eleven har nå falt ut av det sosiale fellesskapet i klasse, leker aldri med de andre. En sosialt fungerende elev bruker nå nesten all sin energi på å forsikre seg hvor de voksne er, og holde kontroll på dem. Har du noe råd? Spørsmål 3: Hva er beste behandling opp i mot posttraumatisk stresslidelse Har du spørsmål til vår neste sending? -Du kan sende inn spørsmål anonymt her: http://svy.mk/19XiD1c

0:00/0:00
Video player is in betaClose