Monkey mindset – mental träning

Monkey mindset – mental träning

Sweden

En podcast som framför allt handlar om mental träning. Jag som pratar heter Daniel Sjöstedt och jag är mental tränare.

Episodes

77. Om stress, arbetsminne och lösa trådar  

Zeigarnik-effekten betyder i sin kärna att vi människor i större utsträckning kommer ihåg oavslutade saker än vad vi kommer ihåg sådant som vi avslutat.

I det här avsnittet pratar jag om hur du kan använda Zeigarnik-effekten för att få mer gjort samtidigt som du blir mindre stressad . Det handlar om att förstå hur vårt sinne och vårt minne fungerar. Varför kan vi glömma något vi blev ombedda att fixa för fem minuter sedan men samtidigt komma ihåg vilken portkod din bästa kompis faster hade 1986?

76. 20 miljoner skäl att vara motiverad  

Det här avsnittet handlar om motivation och hur vi som enskilda individer motiveras. Vissa motiveras mer av att ta sig till något, att uppnå ett mål. Andra motiveras av att ta sig från något. Eller att inte hamna på ett visst ställe. Att inte få underkänt på tentan till exempel. Eller att inte se dum ut inför kompisarna.

Hur funkar du? Drivs du av belöningen som kommer när du lyckas eller fokuserar du på att slippa det jobbiga som kan hända om du misslyckas?

Min egen motivationstyp blev smärtsamt tydlig när jag åkte till Las Vegas och spelade den dyraste pokerturnering som då spelats.

75. Om att bli lurad av sunt förnuft  

Ämnet idag är "planning fallacy". Det skulle kunna förklaras som vår oförmåga att tänka rätt när vi planerar. Eller vår tendens att använda en felaktig strategi när vi planerar.

Resultatet av planning fallacy är att saker och ting nästan alltid tar längre tid och kostar mer än vad vi planerat. Det här kan bli extra tydligt i stora och komplicerade projekt, som kan ta år längre än planerat och kosta miljarder mer. Men det märks också i vår vardag och på våra jobb.

73. Så når du dina mål med WOOP  

Extramaterial finns på monkeymindset.se

62. Nyanser, förenklingar och etablerade sanningar  

Text och länkar:

http://monkeymindset.se/nyanser-sannolikheter-och-etablerade-sanningar

59.  Mer om "Swish-pattern" - gratis checklista och ljudfil  

I det här avsnittet berättar jag mer om övningen som på bara några minuter fick mig att sluta bita på naglarna. Jag leder dig också igenom övningen.

Om du vill ha en checklista och en ljudfil som guidar dig genom övningen finns detta gratis på monkeymindset.se/swish.

0:00/0:00
Video player is in betaClose