Morgonpasset i P3 – Gästen

Morgonpasset i P3 – Gästen

Sweden

Vetenskap, udda djur, historia och spännande händelser. Morgonpasset i P3 tar sig an kända och okända gäster och pratar om spännande, galna och oväntade ämnen. Ansvarig utgivare: CAROLINE LAGERGREN

Episodes

Margot Wallström - utrikesminister  

Margot Wallström sitter på en av de tyngsta politiska posterna i Sverige. David, Hanna och Kodjo frågar allt man vill kring hur det är att vara utrikesminister, feministisk utrikespolitik och Nordkorea.

Soran Ismail  

Soran Ismail är i studion och måndagshänger med oss! Vi diskuterar olika syn på nationalism och hjärt- och lungräddning.

Åsa Wikforss - faktaresistens  

Filosofen Åsa Wikforss pratar om faktaresistens tillsammans med Martina, Kristina och Victor. Vad är det för något, varför blir vi faktaresistenta och vad ska vi göra för att ta oss ur det?

Väder-Nils - meteorolog  

Väder-Nils kom in och värmde upp morgonen som en sol i mörker. Han berättar allt om de olika stormarna som pågår i världen och hur en dubbel rainbow kan uppstå.

Daniel Ståhl - diskuskastare  

Efter lång kamp tillhör han nu äntligen världseliten. Kalle, Hanna och David får besök av diskuskastaren Daniel Ståhl som gick rakt genom rutan när han tog VM-silver i somras

Natalie Lantz - kriget om Dödahavsrullarna  

För precis 70 år gjordes den mytomspunna upptäckten av Dödahavsrullarna. Idag får Kalle, Hanna och David besök av experten Natalie Lantz som berättar allt om den urgamla pergamenten som skapat storbråk mellan forskare genom åren.

Cecilia Uddén - Mellanösternkorre  

Cecilia Uddén bevakar hela Mellanöstern för Sveriges Radio. Hon är nästan aldrig i Sverige, men nu är hon det och hälsar på Martina, Hanna och Kodjo innan hon snart reser tillbaka.

Jonatan Unge  

Martina, Kodjo och Victor får besök av den alltid lika efterlängtade Jonatan Unge!

Lina Netby Aurell - Det nyttigaste du kan äta  

David, Hanna och Maria programleder. Lina Netby Aurell kommer och berättar vad man ska äta för att leva ett långt liv.

Robert Laul - sportjournalist  

Han var en av Sveriges vassaste pennor i fotbollsjournalistiken innan alkoholproblemen satte tillfälligt stopp. Nu är journalisten Robert Laul tillbaka och idag hänger han med David, Maria och Hanna i studion.

Molly Sandén  

Kalle, Kodjo och David fredagshänger med artisten Molly Sandén och snackar om allt möjligt från att byta stil och festivaldrömmar till hur man hanterar douchiga personer och hur det är att bestiga Kilimanjaro.

Peder Fredricson - ryttarstjärna och EM-guldmedaljör  

Kalle, Kodjo och David fredagshänger med en av våra mest önskade gäster, nämligen ryttarstjärnan Peder Fredricson som nyligen vann EM-guld i banhoppning.

Annika Östberg - 28 år i amerikanskt fängelse  

Martina, Kodjo och Kristina får besök av Annika Östberg som berättar om sina 28 år som morddömd fånge i amerikanskt fängelse.

Olof Skoog - Sveriges FN-ambassadör  

Han har under året varit ordförande i FN:s säkerhetsråd och idag kommer Sveriges FN-ambassadör Olof Skoog och hänger och snackar jobb med David, Kodjo och Kristina.

Parisa Amiri - Tv-trender i höst  

Martinas sommar har bestått av tv-serier, tv-serier men också en del tv-serier. Därför känns det tryggt att hon, Hanna och Victor får besök av programledaren Parisa Amiri som snackar tv-höst och stundande Emmy-gala.

Jan Guillou - 1968  

Kalle, Victor och Hanna får besök av en av Sveriges mest framgångsrika författare genom tiderna – vi snackar om ingen mindre än Jan Guillou.

Kaveh Sabeghi - MMA-matchen Mayweather vs McGregor  

Kalle, Keyyo och Victor sänder ihop. Allt om matchen mellan Floyd och McGregor. Victor berättar om tekniker han skaffat sig för att undvika resultat och Kaveh Sabeghi, MMA-expert, ger full analys.

Rebecca Anserud - att leva med bipolär sjukdom  

Hur är det att vara bipolär? När hon var 15 år drabbades Rebecca Anserud av bipolär sjukdom och har sen dess försökt lära sig att leva med det. Idag kommer hon till Kalle, Victor och Keyyo för att berätta om den hårda kampen som pågår än i dag.

Carina Bergfeldt - USA-korrespondent  

Kan man tala om något annat än Trump? Hanna, Maria och David gör ett försök med SVT:s kristallennominerade USA-korrespondent Carina Bergfeldt som bevakar även saker som sker i USA utanför Trumps Twitterkonto.

Viktor Banke - asylrätt  

David, Maria och Hanna får besök av Viktor Banke. Han har det senaste året blivit en skarp röst i en av vår tids stora frågor - flykt. I jobbet som asylrättsjurist representerar personer som riskerar att utvisas och vi pratar om vad som gäller kring asyl och situationen för de personer han representerar.

0:00/0:00
Video player is in betaClose