Morgonpasset i P3 - Gästen

Morgonpasset i P3 - Gästen

Sweden

Vetenskap, udda djur, historia och spännande händelser. Morgonpasset i P3s programledare tar sig an kända och okända gäster och pratar om spännande, galna och oväntade ämnen. Bästa podden för att samla på dig aha-fakta innan en middag eller fest helt enkelt!

Episodes

Peg Parnevik  

Kodjo, Sara och Hanna får besök av Peg Parnevik som berättar om hur hon blev kär i sin bästa kompis, om sin scenskräck och om när hon träffade sin stora barndomsidol Nick Jonas.

William Spetz  

Hanna, Kodjo och Martina Pierrou (som vickar) får ett underbart besök av underbare William Spetz som spontanköpt biljetter till världspremiären av den nya Whitney Houston-dokumentären i Sheffield (??). Han lär oss allt om denna legend och dessutom roastar han Hannas dvd-bibliotek, inte för innehållet utan mer för att den finns - dvd:er liksom - välkommen till samtiden!!

Adam Pålsson  

Något senare än vanlig gästtid virvlar skådespelaren, men främst vår vän, Adam Pålsson in hos Martina, Hanna och Kodjo och har ett oerhört oväntat tillkännagivande med sig, om sin nya roll på Sveriges Radio. Han stannar till rättningen av säsongens sista quiz och hinner med att sparka Kalle Berg (och återanställa honom i ny roll) innan showen är slut. Som att ha sprungit ett marathon, sa Martina efteråt om sändningen. Tune in!

Husbilsminimalism -  Gurgîn Bakircioglu  

Martina, Hanna och Kodjo sänder och snackar med vår vän och programledaren Gurgîn Bakircioglu, som valt att hoppa av bostadskarusellen och istället bor han i en husvagn. Han kallar sig själv minimalist på resa!

Så löser man ett spaningsmord - Therese Tang  

I dag välkomnar Martina, Hanna och David privatspanaren Therese Tang som har en helt unik historia där hon löste ett mord i Småland där polisen kört fast. Mördaren erkände mordet inför Therese (!!!)

Allt om kompisrelationer - Jenny Jägerfeld  

Hur kommer det sig att vi inte går i kompisterapi? Hur och när ska man göra slut med en vän? Martina, David och Victor vi pratar kompisrelationer med hänger med vår favoritpsykolog Jenny Jägerfeld. Nationaldagen är bandad.

Sexuella trakasserier på festival - Nina Rung  

Förra sommaren rapporterades det in rekord många övergrepp på festivaler. Vad hände och hur kommer man åt det? Kriminologen Nina Rung har jobbat med den här frågan och gästar Martina, David och Victor.

Simone "Queen of Shitty Robots" Giertz  

Söndagen programleds av David, Hanna och Victor och de får sällskap av ingen mindre än...vår kompis "SIMONE "QUEEN OF SHITTY ROBOTS" GIERTZ

Homonationalism - Anna-Maria Sörberg  

Varför har queerrättigheter blivit en viktig fråga för högerpopulistiska partier som inte brytt sig alls förr och hur ser Hbtq-aktivismen ut i länder där förtrycket är som störst? Författaren Anna-Maria Sörberg har rest världen runt för att få svar och i dag kommer hon till Hanna, Clara och David.

Parisavtalet - Johan Rockström & Ginna Lindberg  

David, Kodjo och Hanna firar fredag genom att välkomna tillbaka Johan Rockström, professor i miljövetenskap och typ vår klimat-korre, för att snacka om just Parisavtalet och de senaste turerna kring det. Ekots Utrikeschef, Ginna Lindberg, kommer förbi mot slutet och ger oss en update kring det politiska läget efter utträdet.

Jacques Karlberg  

Martina, Kodjo och Hanna får hänga med Jacques Karlberg som driver om medvetna killar på insta och Youtube. Dessutom är han skådis!

Allt om Darknet - My Vingren  

P3-seriers nya säsong handlar om ett mord och ”den laglösa världen som kallas Darknet”, så har laglöst är det där på riktigt? Är det bara mörker eller finns det mysiga katt-memes även där? Hanna, Kodjo och Martina fördjupar sig i den mörka sidan av nätet med journalisten My Vingren.

Kevinfallet - Dan Josefsson  

Journalisten Dan Josefsson har stått för flera av Sveriges mest uppmärksammade gräv de senaste åren, nu senaste om mordet på 4-åriga Kevin. I dag gästar han David, Kodjo och Martina.

Skydivingproffset Petter Mazzetta  

Martina, David och Kodjo får besök att wingsuit- och fallskärmshopparen Petter Mazzetta – han sysslar bland annat med Wingsuit Cross, alltså när fyra pers rejsar i slalom samtidigt på typ 3 000 meters höjd i runt 200 km i timmen. Ja men ni vet den lugna sporten.

Hundar som förändrat världen - Mats Carlbom  

Människans bästa vän har hängt med oss i tusentals år. I dag snackar Martina, Ahmed och Sara om betydelsefulla hundar som påverkat världshistorien – det blir alltså hundarnas historia med författaren och journalisten Mats Carlbom.

Leslie Tay  

Martina, Kodjo och Ahmed får finbesök av rapparen, producenten och Årets Bäst klädda man 2017 – Leslie Tay!

Genmanipulerade miniatyrdjur - Torill Kornfeldt  

Vetenskapsjournalisten Torill Kornfeldt är tillbaka och den här gången snackar hon om genkniven och genmanipulerade miniatyrdjur (de är här snart!?) med Martina, David och Kodjo.

Allt om Facebook-moderering - Mimi Billing  

Kodjo, Keyyo och Victor testar att vara Facebook-moderatorer (och självklart pratar om det) med hjälp av techreportern Mimi Billing. Vad hade du själv låtit passera och varför och hur stämmer det överens med facebooks egen policy?

E-type  

Eurodance take over – Set the world on fire! Martina, David och Victor får besök av ingen mindre än eurodisco-legendaren Martin E-type Eriksson.

Maria Nohra  

David, Victor och Kodjo lär känna författaren, före detta boxaren och skådisen Maria Nohra. Vi har även Martina Pierrou från P3 Nyheter som håller oss uppdaterade efter attacken i Manchester.

0:00/0:00
Video player is in betaClose