Morgonpasset i P3

Morgonpasset i P3

Sweden

Morgonpasset i P3 hör du varje morgon, en härlig start på dagen. Här får du senaste nytt varvat med filosofiska utsvävningar, humor, kultur och intressanta gäster. Ansvarig utgivare: SÎLAN DILJEN

Episodes

En riktigt tvivelaktig sista kvart, mungiga yao och kompositören Jacob Mühlrad  

Jacob Mühlrad, är den yngste kompositören nånsin som satt upp ett verk på Kungliga Operan. Med Martina, Hanna och David snackar han om att komponera musik, hur basar man över en hel symfoniorkester och vad man gör när andre fiol plötsligt bestämmer sig för att ta ut svängarna lite väl mycket.

Sveriges Michael Jackson, utelivet i Tehran och ultimata euro-låtar  

---bsk: Mycket musik den här söndagen. David, Hanna och Sara pratar om vem som är Sveriges motsvarighet till Michael Jackson och försöker sätta ihop en lista över Europas bästa låtar. Parham kommer tillbaka och berättar bland annat om utelivet i Tehran.

Stridspiloteri, hiphophörna och störigt med sexsnack  

David, Hanna och Sara sänder lördagen. Hanna är tillbaka efter ledighet och håller hiphophörna, Sara stör sig på folk som snackar sex och David kommer med alla säkerhet få flyga ett stridsflygplan. Överstelöjtnant Andreas Dahlberg är chef för Flygskolan i Malmslätt är nämligen här och berätta om hur man blir en stridspilot.

Plottwist i P3-beefen, Martina mitt-i-prick och Henrik Nybloms återkomst  

Sara, Martina och Kodjo gästas av kompisen och komikern Henrik Nyblom. Frågan är om mannen bakom quizjingeln kan bjuda på ännu ett unikt liveframträdande?

Den stora P3-beefen, meditation och allt om bröllop  

Tre dagar, utomlands, ”tema vintage” och osa gärna ett år i förväg. Martina, Kodjo, och David pratar ambitiösa bröllop med bröllopsplaneraren Lotti Staedler Elmblad. Men innan det så levererar Kodjo en episk Crazy thursday, vilket påminner oss alla om projektet han ska göra, nämligen dirigera en egenkomponerad sång i Berwaldhallen. Strax efter det får vi reda på att David har fått en arg lapp gällande hans energidryckssamling i studion. Bollen sätts i rullning och helt plötsligt bryter det ut en stor #P3beef som i skrivande stund inte är löst än (se vår insta för hela dramat och fler exempel). När vi tror att vi ändå landat i något slags lugn blir det en ganska hätsk men sjukt rolig diskussion kring det sexiga ämnet meditation. CRAAAZY THUUURSDAY!!!

Rymdskräp, vittafro och Robin Olin förklarar det franska valet  

Snart går fransoserna till val efter en kampanj som beskrivits som en dokusåpa. Martina, Kodjo och Victor får besök av Robin Olin som tar oss igenom detta betydelsefulla och oväntat jämna val. Morgonen inleds dock med Kodjos besök på ett supertrendigt kändisgym som verkar inte ha några kändisar. Victor har en nyhet om en pojke i England som tydligen får sitta i ett annat klassrum, efter att ha snaggat sig och skänkt sitt hår till välgörenhet. Tydligen så är snaggat en "extrem frisyr"? Martina tar tag i nyheten om att vi på något sätt redan lyckats skräpa ned rymden, vilket leder till flera upptäckanden och diskussioner kring rymden.

Victor vs Buss 115, epic playlist yao och gravidilska med Pernilla Alexandersson  

Hur kommer det sig att vi vet så sjukt lite om graviditet och förlossningar trots att så många går igenom det? Pernilla Alexandersson skrev en bok om detta och pratar med Martina, Kodjo och Victor

Spökbarn, kändismyter och improvteater med Aliette Opheim  

Hur kan man avsluta påskhelgen på bästa sätt? Jo, genom att Martina, David och Victor får hänga med en av våra bästa Morgonpasset-kompisar, nämligen skådespelaren Aliette Opheim! Innan Aliette tar plats diskuterar trion olika myter kring kändisar, som att Marilyn Manson skulle ha opererat bort revbenen (det har han inte) och att Dennis Rodman skulle ha gift sig med sig själv (det har han). När kvartetten är samlad pratar de om spökbarn och hur man skulle ta sig an dem om man träffade på dem i en enslig skog längs vägen, vilket är ett självklart ämne en sån här dag. Inte nog med det? Davids senaste grej är att göra dockteater (finns att se på vår instastory & snapchat), vilket gör att vi tar oss en sväng i improvteater-diket.

Påskrapport, på rymmen yao och Judas  

Kodjo, David och Victor rappavlägger påskrapport, innan de går över till det ämne som genomsyrar hela morgonen: att rymma som barn. Dagens gäst är Hanna Stenström, som berättar om Judas Iskariot. Det är påskdagen, och Kodjo, David och Victor som håller ställningarna i studion. Större delen av morgonen går alltså åt till att prata om olika rymningar och hyss man gjorde som barn, som att Kodjo i hemlighet åkte till ett köpcentrum far far away för att starta kundvagnsbusiness eller att Victor tog alla kölappar på Systembolaget och sen sålde dem utanför… Dagens gäst är Hanna Stenström, bibelforskare och präst, som berättade för oss om en av påskens huvudpersoner – Jesus sämsta kompis Judas.

Shivapshishi firar påsk  

Det är påskafton och Kodjo, David och Victor pratar om helt andra saker, som vilken sorts musik som Satan gillar och om 8-åringar som tränar kampsport. Dagens gäst är skådespelerskan Evin Ahmad. Jahadå, det är den oheliga alliansen Shivapshishi som tillbringar lördagsmorgonen tillsammans och pratar bland annat om hur saker som Victor har sagt i Morgonpasset kan ha nått de han gymmar med och om huruvida Satan är kränkt över att alla tror att hen gillar blackmetal. Sedan kommer Evin Ahmad och pratar om när hon var tvungen att vara clown i en månad på scenskolan och eftersöker vänner i Göteborg. Den sista timmen ägnas förstås åt Den Tyska Bajskatastrofen och åttaåringar som kör bil och tränar kampsport. Klassisk påskafton, helt enkelt!

Sara vs arga Östermalmstanter, långfredag och så andliga är vi i Sverige  

Hur andligt är Sverige? Är vi verkligen världens mest ateistiska folk? Religionshistorikern David Thurfjell är tillbaka för att reda ut detta och mycket mer med Martina, David och Sara! Långfredagen börjar inte på bästa vis för David som har fått sin enda morgonrutin ruckad på, men tack vare Martina löser det sig och fredagen är ett faktum. Förutom en andlig diskussion som vänder och vrider på det begreppet med gästen, så halkar trion in på att prata om arga Östermalmstanter som är tydligen helt livsfarliga och slår folk!?!

Källa: Bamse, konstiga saker i trädgården yao och så hanteras ett land i kris  

Hur hanterar ett land - både invånare och samhället som helhet - kriser? Martina, David och Hanna gästas av forskaren Misse Wester för att prata om om just detta!

Religionspasset i P3, hokus pokus och ett historiskt perspektiv på terrordåd  

Martina, Hanna och Victor pratar med Wolfgang Hansson, som var med när Berlinmuren föll, men också där 11 september 2001 (!!!), om det misstänkta terrordådet i Stockholm ur ett historiskt perspektiv

Victor ställer upp, LifeHajks yao och medierapporteringen kring lastbilsattacken i Stockholm  

Det har varit många diskussioner kring hur medierna har valt att rapportera om attacken i Stockholm. I dag snackar Martina, Hanna och Victor med Ekots chef och ansvarige utgivare Olle Zachrison. Victor är tillbaka och berättar för Martina och Hanna om hur han mottog nyheten om lastbilsattacken samt om hans helg, där han har verkligen varit en "äkta broder" till sin roomie Eric Lundin och varit på scen, trots att han inte ville synas bland folk. Prodd-Fabian har hittat en nyhet...Bengt Alsterlind, känd från "Hajk" är tillbaka i en nytappning och  visar smarta och praktiska ”life hajks”, vilket ger inspiration till att snacka LifeHajks yao och annat sköj.

Första vardagen efter lastbilsattacken i Stockholm  

Efter attacken i Stockholm så är idag den första "vanliga" dagen för människor runtom i landet. I dag gästas Martina, David och Hanna av bland annat vår inrikesminister Anders Ygeman.

Söndagen efter lastbilsattacken i Stockholm  

Martina, David och Sara fortsätter sända efter lastbilsattacken på Drottninggatan. Vi fortsätter höra vittnesmål från platsen, lyssnarnas känslor och tankar om det tragiska som inträffat. Martina Pierrou från P3 Nyheter sitter med under hela morgonen och uppdaterar om de senaste nyheterna. Vi pratar även med psykologen Lisa Clefberg om hur man ska jobba med sina rädslor efter en sån här händelse.

Dagen efter lastbilsattacken på Drottninggatan  

Martina, David och Sara sänder dagen efter lastbilsattacken på Drottninggatan. Vi hör vittnesmål från platsen och lyssnarnas känslor och tankar om det tragiska som inträffat. Vi har också med oss Martina Pierrou från P3 Nyheter sitter med under hela morgonen och uppdaterar om de senaste nyheterna.

Allt-i-allo-Kalles fredagsquiz, universum jämnar ut sig yao och Osäkra Stormzy  

Denna fredag kommer Kalle Berg till vår hemmaplan och hänger med Hanna, Kodjo och David. Det är en annorlunda morgon som väntar David, Hanna och Kodjo. Hanna har haft en riktigt grym dag igår, men den avslutades med ett fall som heter duga vilket leder till en bula, som finns att beskåda på vår insta, och att hon är lite groggy (Universum jämnar ut sig yao!). David pushar genom migrän och leverar en hejdundrande artikel om Stefan Löfvens "lyxklocka". Halvvägs genom måste Kodjo tyvärr gå, men innan det får vi ta del av en ny karaktär...Den osäkre Stormzy! Som om inte det vore nog ställer dagens gäst in, så Kalle Berg hoppar in och lyckan är total. En stökig, men ack så rolig fredag väntar dig!

Throwback Thursday Crazy Thursday, Albert & Herbert-gate och de ensamkommande barnen som lever på gatan  

De har kallats för ”de marockanska gatubarnen” i media och på nätet – men vilka är egentligen barnen och ungdomarna bakom begreppet? Journalisten Katia Wagner har skrivit en bok där hon pratat med några av barnen som kallats för ett hot mot Sverige och i dag gästar hon David, Kodjo och Hanna. Innan det så börjar dagen med Kodjos Throwback Thursday Craaazy Thuuursday, som följs av flera nyheter och uppdateringar och diskussioner. Mot slutet av programmet hamnar vi på något sätt i Albert & Herbert-gate med Hanna Hellquist och allt är faktiskt Davids fel/förtjänst (beror helt och hållet på hur man ser det). En episk craaazy thursday väntar dig!

Shivapshishi återförenas, trollande lyssnare och i Yakuzans värld  

I dag går Victor, Kodjo och David på djupet med den japanska maffian, Yakuzan. Som guide har de fotografen Andreas Johansson som fått träffa yakuza-medlemmar och fota deras tatueringar. Innan det så reder Shivapshishi ut det här med låttexten i The Killers låt "Human", blir trollade av lyssnare och tar med oss på en åktur som heter duga denna riktigt ograbbiga grabbiga onsdag!

0:00/0:00
Video player is in betaClose