Morgonpasset i P3

Morgonpasset i P3

Sweden

Morgonpasset i P3 hör du varje morgon, en härlig start på dagen. Här får du senaste nytt varvat med filosofiska utsvävningar, humor, kultur och intressanta gäster. Ansvarig utgivare: SÎLAN DILJEN

Episodes

Karin Laserow från Bytt är Bytt, vad är tid och Hot sauce-tävling  

Farah, Marcus & Jonatan välkomnar Sveriges härligaste antikvarie från tv-programmet Bytt är bytt- Karin Laserow! Och så blir det torsdagsutmaningen när Marcus & Jonatan ger sig på att killgissa!

Jambattles, LAN-fester och Marcus sommarjobbar som frisör  

Farah och Marcus kör Spelling Bee med Jonatan! Och så sommarjobbar Marcus på frisörsalong och klipper en lyssnare!

Escape rooms, pose-skola och bästa skolmaten!  

Arantxa, Sara och Farah hänger med Escape room-älskarna Emmanuelle och Shahar och snackar om rymningsspel! Och så pratar de skolmat. Vilken är egentligen den BÄSTA skolmaten? Dessutom diskuteras foto-poser efter att programledarna får se sina nya pressbilder!

Sociala medier-beef, introtävling och största misstaget  

Sara, Arantxa och Farah inleder veckan med en liten sociala medier-diskussion, när det visar sig att Sara minsann inte har följt dem på Instagram förrän precis nyligen?! Dessutom blir det intro-tävling och så får vi ta del av en lyssnares största misstag som är piiiinsamt!

Sminkutmaning, smeknamns-kaos och häng med Petrina Solange  

Sara utmanar Arantxa att sminka sig "full face" (med contouring, lösfransar och allt). Det blir snack om glasögon, korvben och deo med komikern Petrina Solange.

Doftforskaren Bill Hansson, Gissa låten-tävling och att bo med sin kollega  

Arantxa och Sara, som gör sin första helgsändning ihop, får besök av Bill Hansson som är doftforskare och kan massor om hur lukt fungerar och vad det är!

Detektivbyrån löser allt, sommarens somrigaste sommarögonblick & Saras första sändning  

Sara, Farah & Marcus kör denna fredag och ska lösa ett mysterium samt försöka utröna Sommarens somrigaste ögonblick!

Väder-killgissning, Game of thrones-karaktärer & Juan Havana ger oss hip hop-historia  

Farah, Marcus & Jonatan välkomnar rapparen och P3 Din Gata-programledaren Juan Havana!

Marcus sommarjobbar, spelling bee och på väskspaning med Farah Abadi  

Farah, Marcus & Jonatan firar Lillördag genom att köra en gammal tävlingsklassiker, Spelling Bee med Jonatan! Vi får även följa med Marcus när han är ute och sommarjobbar på ett terrarium!

Jonatans årskrönika: 1704, Arantxa styr spakarna och allt du vill veta om bajsbakterier  

Arantxa, Farah och Jonatan tar oss genom denna tisdag och får besök av infektionsläkarna Johan Tham och Jonas Ahl, som kan ALLT om bakterier och infektioner!

Morgonpasset välkomnar sommaren!  

Det är dags, för vikarierna att ta plats i sommaretern. Farah Abadi, Jonatan "Fuck Up" Unge, Arantxa "Emma" (???) Alvarez börjar veckan med att prata om begravningar, stora misstag och sätter Jonatan på prov (kan han alla 50 stater i USA?)

SOMMARPODD: Kränkpasset i P3, Kodjo gör rätt för Ja Rule och Martin Emtenäs om landskapsdjur  

Martina, Hanna och Kodjo får besök av Mr. Natur: Martin Emtenäs som lagt Mitt i naturen på hyllan för att lära kändisar att älska ornitologi i Det stora fågeläventyret.

SOMMARPODD: Queen of Shitty Robots returns, Jonatan är inte gäst och riktigt goa cameltoes  

Gissa vem som firar fredag med Martina, Hanna och Jonatan Unge (som inte är gästen idag, trots att han tror det själv!?) den här veckan?! Helt korrekt – det ÄR vår favorituppfinnare Simone ”the queen of shitty robots” Giertz som dyker upp i studion! Hon har med sig en fantatisk maskin, nämligen läppstiftsmaskinen som finns att beskåda på alla våra sociala medier (insta, facebook, twitter, snap, you name it!). Förutom att Jonatan måste springa till tåget pga missuppfattning om tid, så stannar Simone kvar och diskuterar bland annat riktigt bra cameltoes. En riktigt episk fredag väntar dig!

SOMMARPODD: Sveriges nationalrätt kröns (och världen blir sig aldrig lik igen)  

Dagen är äääntligen kommen: Vi ska utse Sveriges nationalrätt! Det blir en rafflande morgon för Martina, Victor och Kodjo och expert i studion är vår vän, tillika kocken och programledaren Niklas Ekstedt! Det blir en riktigt matig morgon med bland annat:- Brandtal skriven av lyssnare- Richard Henrikssons avslutande recap för denna spännande omröstning- Utrikesministern Margot Wallström (Say wut now!?!) kommentar kring tävlingen tillsammans med en kavalkad av kändisar och massor mer! Boy...do we have a show for you!

SOMMARPODD: Redskapsgympa är coolt, episk beef och Kjell A Nordström om landsbygdens framtid  

”Om du åker dit, kommer du att hitta tre alkoholister, några barn, och ett par knäppgökar” – så beskrev ekonomen Kjell A Nordström den svenska landsbygden. Sara, Hanna och Kodjo försöker ta reda på vad han egentligen menar. Innan det så inleds dagen med en episk Crazy Thursday från Kodjo, vilket leder oss till Hannas hip hop-hörna (finns att se på instastory) där vi bjuds in till den episka beefen mellan Nicki Minaj och rapparen Remy Ma. Självklart börjar vi snacka vilka andra beefs man skulle vilja se (beef yao!) och Sara langar upp en anekdot om Lasse Berghagen som heter duga! Det är hög energi i studion och vi slungas mellan högt och lågt (redskapsgympa anyone?) men landar i att prata om Hannas Grime-hörna där världen introduceras till Kodjo som Stormzys feelings (!?!) CRAZY!

SOMMARPODD: Peter Jöback-effekten, micropopcorn och Para bailar La Bamba-gate  

Musikalen har fått lite av ett kulturellt uppsving, inte minst med hjälp av Oscarsvinnaren La La Land. David, Hanna och Victor får besök av Sveriges mest framgångsrika musikalartist någonsin (till och med uppträtt på Broadway ju!) Peter Jöback! Det leder till ett musikaliskt möte där Hanna får ta sig an alla Aladdin-fans stora dröm om att få sjunga med Peter (vilket finns att se på Insta och i längre version på Facebook). De musikaliska möten slutar inte där, utan Victor drar igång Para bailar La Bamba-gate-gate mot slutet. Förutom detta bjuds det på en sjukt lokal lokalnyhet om piroger från David, vilket leder till en historia från Hanna om sommaren 1984, Josefin Johansson kommer och berättar om årets P3 älskar-städer och inte nog med det, Hannas hip hop-hörna är tillbaka! Boy, do we have a show for you!

SOMMARPODD: Snömageddon, vinterkräksjuksstudion och return of the Timbuktu  

Det är "Snömageddon" (TRADEMARK: KODJO AKOLOR) här i Stockholm, vilket ställer till problem för alla att ta sig fram (och självklart en del historier som ökar mysfaktorn). Morgonen börjar med tekniskt mankemang som slutar med att Martina, Hanna och Kodjo blir tvungna att byta till en studio som satts i karantän pga någon som har vinterkräksjukan har kräkts där. Nu är frågan, kommer trion klara sig genom hela sändningen? Och hur smittar det? Efter "sju svåra och långa" år välkomnar trion tillbaka artisten tillika vår kompis Jason Diakité aka Timbuktu som numera är även författare!

SOMMARPODD: Den stora P3-beefen, meditation och allt om bröllop  

Tre dagar, utomlands, ”tema vintage” och osa gärna ett år i förväg. Martina, Kodjo, och David pratar ambitiösa bröllop med bröllopsplaneraren Lotti Staedler Elmblad.

SOMMARPODD: #JeSuisOmbudsmannen, Morgonpigg-soda och Olof Wretlings återkomst  

Det var längesedan sist, men nu är Morgonpasset-vännen och Klungan-medlemmen Olof Wretling äntligen tillbaka i studion, för att fira tisdag med David, Hanna och Kodjo aka HDK. Innan det så spånar HDK vidare på det här med energidrycken som ska göras, Morgonpigg, och får massor av bra förslag till underrubriken samt tillverkningstips från sodabryggaren Simon Svensson på telefon. Eftersom det pratats mycket om Lucia de senaste dagarna bestämmer trion sig också för att reda ut hur det egentligen ligger till för alla de som inte fattat, vilket leder till den episka finalen med Ombudsmannen.

SOMMARPODD: Quizbeth Salander, Quizzy Rascal och Veronica Quizzio firar fredag!  

Komikern David Sundin kommer hit och ska käka mackor ihop med Martina, Hanna och Kodjo eftersom han gör podden 80 väldigt goda mackor – bland annat! Det är ju också fredag och det betyder att förutom en väldigt blandad kompott av artiklar och ljud (Ombudsman är med i reggaelåt! Diabetiker fastna i lift! Skepparkransrecap!) så är det ju även FREDAGSQUIZ MED KALLE BERG! Denna gång har han även med sig quiznamn, men efter lite omläggning landar det i att Quizbeth Salander (Martina), Quizzy Rascal (Kodjo) och Veronica Quizzio (Hanna) går all in i denna battle royale och får massor av quiznamn (kolla vår insta och facebook!) Thank God it's Friday!

0:00/0:00
Video player is in betaClose