Musikguiden i P3 - serier

Musikguiden i P3 - serier

Sweden

Specialprogram och fördjupande serier där vi skildrar de stora ögonblicken i den svenska musikhistorien och samtalar med musikbranschens makthavare och största stjärnor. Ansvarig utgivare: Ann-Louise Corbee

Episodes

Följer pengarna, del 10: The Radio Dept. vs Labrador Records  

Hur ska ett band krångla sig ur ett avtal de inte längre vill vara bundna av och vad händer när artister och skivbolag möts i rätten? Möt The Radio Dept. som länge legat i tvist om sitt skivkontrakt.

Följer pengarna, del 9: Den nya musiken på tv  

Musik har en viktig plats i tv-serier, men hur hamnar den där? Möt Cajsa Siik vars låtar använts i bl a Criminal Minds och Martin Hall som gör musik direkt för tv och säljer för en engångssumma.

Följer pengarna, del 8: Levande musik  

Att spela live har blivit den viktigaste intäktskällan för artister. Men pengarna kan vara både stora och små. När ska man nöja sig med en öl i gage och när behövs en hel bolagskoncern?

Följer pengarna, del 7: Piraterna  

I början och mitten av 00-talet blev en stor del av musikkonsumenterna mindre sugna på att betala för musik. En ny grupp som hotade hela den gamla modellen för hur man konsumerar musik: piraterna.

Följer pengarna, del 6: Varumärken, samarbeten och konsten att sälja - utan att sälja ut  

Att göra "JC-rock" var länge det fulaste man kunde göra inom musik. Men går det ens att sälja ut idag, när så många artister stolt samarbetar med kända varumärken?

Följer pengarna, del 5: Streamingen - ett nytt sätt att lyssna och tjäna pengar  

Musikstreaming har aldrig varit en hetare fråga än 2015. Jay-Z kallar till presskonferens och Taylor Swift är arg. Men varför?

Följer pengarna, del 4: Vad kostar en sampling?  

Varför hör vi så få samplingar i hiphop idag? Jo, det finns ekonomiska skäl till det. Det kan nämligen kosta allt från noll till miljontals kronor att loopa en trumrytm från en gammal skiva.

Följer pengarna, del 3: Hårdrockens superstabila ekonomi  

Flera veckor innan årets Sweden Rock-festival meddelades det att det inte längre gick att köpa biljett. Festivalen var redan utsåld. Är hårdrocken extra bra business - och i så fall varför?

Följer pengarna, del 2: Youtubestjärnorna som täljer guld  

Pelle K och Julia Westlin är två hårt jobbande coverartister på Youtube, och de kan leva gott på det. Men vad krävs för att skaffa sig en karriär på Youtube och varifrån kommer pengarna?

Följer pengarna, del 1: Den Svenska Björnstammens ekonomi  

Allt fler artister frågar sig idag hur man ska leva på musiken. Den Svenska Björnstammen har ett eget svar på detta: flytta ut i ett hus på landet, lev billigt och ge alla medlemmar månadslön.

0:00/0:00
Video player is in betaClose