NHL-timmen

NHL-timmen

Sweden

Podden med de hetaste NHL-snackisarna. Pro Hockeys redaktör Linus Hugosson tar upp det senaste från världens bästa hockeyliga.

Episodes

#155: NHL Trade Deadline: Buyers & Sellers  

Med en knapp vecka kvar till NHL:s trade deadline är det givetvis NHL-klubbarnas behov som står i centrum i det 155:e avsnittet av NHL-timmen. Linus Hugosson och Uffe Bodin bjuder på en stor genomgång av de mest uppenbara köparna och säljarna inför transferstoppet.

Den 1 mars klockan 21.00 ringer klockan på NHL-kontoret. Då måste de sista trejderna vara registrerade i ligans system för att kunna godkännas. Huruvida det kommer att bli stor aktivitet å marknaden innan onsdagens bytesstopp råder det delade meningar om. I det nya avsnittet av NHL-timmen tittar Linus Hugosson och Uffe Bodin på topplagens behov samtidigt som man försöker utkristallisera de mest uppenbara köparna och säljarna i Eastern respektive Western Conference.

Dessutom:
* Nicklas Lidström gör ett gästspel och pratar om den nyligen avlidne Detroit Red Wings-ägaren Mike Illitch betydelse för klubben och staden. Dessutom ger han sin syn på lagets chanser att förlänga sin långa slutspelssvit: ”Det blir oerhört tufft”, är ”Lidas” analys av läget.

* Jonatan Lindquist kommer in och diskuterar Calder Trophy-racet med Linus Hugosson. Vem av Auston Matthews och Patrik Laine ligger egentligen bäst till för att ta hem priset som årets rookie?

* Vilka tre lyckliga vinnare tar hem de snygga OilersNation-t-shirtarna som Uffe hade med sig hem från Edmonton? 

* I Veckans lag får en tidigare ifrågasatt NHL-stjärna upprättelse efter att ha varit ligans hetaste spelare den senaste tiden.

Detta och en hel del annat i avsnitt 155 av NHL-timmen!

#154: Hetaste trejdspelarna  

Det drar ihop sig till trade deadline i NHL och i dagens NHL-timme gör Linus Hugosson och Uffe Bodin en första avstämning inför transferstoppet. Här blir det en genomgång av de hetaste namnen inför deadlinen och diskussioner kring var de kan hamna någonstans.

Den 1 mars är det dags för trade deadline i NHL. Det existerar en hel del rykten kring vilka spelare som kan få flytta på sig, men samtidigt finns det många experter som inte tror att det kommer att hända så mycket på grund av det jämna tabelläget i ligan samt det faktum att NHL-klubbarna inte kommer att få mer utrymme under lönetaket nästa säsong än vad som är fallet nu.

I det 154:e avsnittet av podcasten NHL-timmen tar Linus Hugosson och Uffe Bodin en titt på de hetaste namnen på marknaden och siar kring var de kan hamna. Det handlar framför allt om Kevin Shattenkirk, Marc-André Fleury och Thomas Vanek.

Dessutom:

– Uffe lämnar rapport från sin Edmonton-resa och anordnar en tävling där tre stycken coola t-shirts från OilersNation lottas ut.

– Claude Julien ersätter Michel Therrien som coach för Montréal Canadiens. Uffe hyllar modet hos general managern Marc Bergevin att göra draget.

– Gustav Nyquist har fått sin dom. Var straffet med sex matchers avstängning och 1,4 miljoner kronor i böter tillräckligt?

– Intervju med Oscar Klefbom om Edmonton Oilers säsong och Connor McDavids betydelse för laget.

– Intervju med Svenska Ishockeyförbundets målvaktsutbildare Thomas Magnusson om NHL:s nya policy gällande målvaktsutrustning.

Detta och mycket mer i det 154:e avsnittet av NHL-timmen.

God lyssning!

Medverkande
Linus Hugosson
Uffe Bodin
Thomas Magnusson
Oscar Klefbom

www.nhltimmen.se

#153: Let's make Red Wings great again  

Linus och Uffe är tillbaka med ett nytt avsnitt av NHL-timmen, där bland annat följande ämnen tas upp:

Vem är Marcus Sörensen, Sveriges färskaste NHL-spelare?

Hur ska Detroit agera med sin svaga trupp?

Efter AHL-succén - har Jhonas Enroth någon chans att få nytt NHL-kontrakt?

Vilka lag ser starkast ut inför slutspelet?

Hur tänkte Boston när de sparkade coachen Claude Julien?

Och som vanligt Veckans lag - den här gången med två finländare!

#152: "NHL bryter ned spelarna”  

Kommer vi att få se NHL-spelare i nästa vinter-OS? Frågan diskuteras i nya avsnittet av podcasten NHL-timmen, och NHL-reportern Jonatan Lindquist tror chansen att få se världens bästa hockeyspelare i OS är minimal.
– NHL bryter ned kampviljan hos spelarna, säger Lindquist i NHL-timmen.

Häromdagen kom nyheten att NHL-bossen Gary Bettman inte är särskild hoppfull att kunna lösa frågan om NHL-deltagande i OS 2018.
– Om det fortsätter vara status quo förväntar vi oss inte att vi kommer vara med, sa Bettman på en presskonferens.
”Spel för galleriet”, tror NHL-timmens programledare Linus Hugosson, som i nya avsnittet av podcasten analyserar förhandlingsläget och tror att det fortfarande finns tid att lösa konflikten.
Hugossons kollega Jonatan Lindquist, till vardags NHL-reporter på viasatsport.se, är dock inte lika optimistisk.
– Spelarna vill åka, men jag tror NHL-ledningen bryter ned kampviljan hos spelarna genom att förhala, säger Lindquist.
Mer om OS-bråket i NHL-timmens 152:a avsnitt, som dessutom innehåller:

* SKANDAL, tycker Lindquist, att Jevgenij Malkin lämnades utanför NHL:s ranking av ligans 100 bästa spelare genom alla tider.

* Hyllning till Phil Esposito, som möjligen har stått för den vackraste statistikraden i NHL:s historia.

* Summering av All-Starhelgen: vilka var de bästa ögonblicken?

* Spontan diskussion: varför störs läsare av så kallade klickbeten?

* I veckans lag tar en svensk legendar oväntat plats.

Allt detta och mycket mer i veckans avsnitt av NHL-timmen.

#151: Uppdrag: Trejda superstjärnorna!  

Vi närmar oss trading deadline den 1 mars och i veckans avsnitt av NHL-timmen spinner Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist vidare på just trejd-temat. I en special-feature föreslår de hur trejder gällande ett par stjärnspelare i NHL skulle kunna se ut. – Jag har tröttnat på att se Drew Doughty i Los Angeles, säger Hugosson och föreslår en trejd som skulle placera backstjärnan på motsatt kust. Det 151:a avsnittet av NHL-timmen är här. Den här veckan med fokus på trejder. Linus, Uffe och Jonatan tar sig nämligen an uppgiften att föreslå tänkbara stjärntrejder och hur de skulle kunna se ut. I deras fantasi-trejder får vi bland annat se spelare som Cory Schneider, Tyler Seguin, Jacob Trouba, Sami Vatanen och Drew Doughty byta lag. Dessutom: * TV-spelsnostalgi. Ett väldigt intressant lyssnarmejl spinner i gång en diskussion om svunna tiders tv-spelsmissbruk. Vilka hockeyspel var bäst – och vilka lade man mest tid på? * I samband med All-Star-helgen kommer NHL att presentera sin lista över de hundra bästa spelarna i ligan genom tiderna. Det blir en diskussion kring vilka svenskar som kan tänkas ta plats på listan – och om Jonathan Toews hör hemma i ett sådant sammanhang. * Det har skett en del trejder under veckan. Trion undrar om svenske AHL-forwarden Max Görtz kan ha en framtid i Anaheim Ducks efter att ha trejdats dit från Nashville Predators organisation. * Veckans lag kommer på uppstuds – och innehåller faktiskt en spelarfru. Det och mycket mer i det 151:a avsnittet av NHL-timmen – podden med fullt fokus på världens bästa hockeyliga. Medverkande Linus Hugosson Uffe Bodin Jonatan Lindquist

#150: Tvingas svenskarna bort från Chicago?  

Efter att Chicago Blackhawks förlängt Artemij Panarins kontrakt står det klart att man återigen kommer att befinna sig i en svår situation mot lönetaket inför nästa säsong. I det nya avsnittet av NHL-timmen, det 150:e i ordningen, går Linus Hugosson och Uffe Bodin på djupet med hur klubben ska lösa sitt problem. Drygt 65 miljoner dollar fördelat på 14 spelare. Det är vad Chicago Blackhawks har under lönetaket inför nästa säsong efter ett ryske stjärnan Artemij Panarin belönats med en tvåårig kontraktsförlängning värd sex miljoner dollar per säsong. Det här innebär att klubben, som har vunnit tre Stanley Cup-titlar sedan 2010, ännu en gång kommer att tvingas ta en del obekväma beslut gällande sin trupp inför nästa säsong. I det nya avsnittet av podcasten NHL-timmen går Linus Hugosson och Uffe Bodin igenom förutsättningar för Blackhawks och siar i hur klubben kommer att gå till väga för att lösa situationen. En teori är att en av lagets alla svenskar kommer att tvingas flytta på sig. Dessutom synar man de befintliga kontrakten och undrar om inte den allt mindre produktive kaptenen Jonathan Toews kommer att bli en riktigt stor belastning för Blackhawks på sikt. Dessutom: * New York Islanders valde att sparka coachen Jack Capuano, men kan det vända säsongen för ett lag som inte alls har lyckats bygga vidare på fjolårets framgång? Och vad innebär det här för John Tavares framtid i klubben? * Tålamodet tryter med coachen Claude Julien i Boston – är han på väg ut efter nästan tio år i klubben? * Rögles back Timothy Liljegren tappar rejält på NHL Central Scoutings senaste ranking. Vad är det som gör att talangen håller på att tappa scouternas förtroende? * Uppföljning av podcastintervjun med Buffalo Sabres svenske chefsscout Anders Forsberg – var är Sabres på väg? * Jonatan Lindquist lämnar rapport från Anaheim där han har sett Tampa Bay Lightnings unge påläggskalv Jonathan Drouin bjuda på uppvisning. Kan Drouin ta ett underpresterande Lightning till Stanley Cup-slutspel? Medverkande Linus Hugosson Uffe Bodin Jonatan Lindquist

#149: Special: Livet som NHL-scout  

Hur är det egentligen att jobba som NHL-scout? I den här specialavsnittet av NHL-timmen får ni träffa Buffalo Sabres svenske scout, den tidigare SHL-tränaren Anders Forsberg, som berättar om sin vardag som handelsresande i hockeyns tecken. Han var skeptisk till en början, så skeptisk att han tackade nej när Ottawa Senators erbjöd honom jobb som NHL-scout första gången. NHL-klubbens envishet gav dock utdelning och nu älskar han sitt jobb. I den här podcasten möter ni forne SHL-tränaren Anders Forsberg som berättar om livet som NHL-scout för Buffalo Sabres. Hur det är att resa världen runt i jakt på guldkorn. Att komma till en avlägsen håla i Sibirien bara för att inse att spelaren man åkt dit för att se inte ens är ombytt. Eller skammen över att tjata på sin chef om att han MÅSTE komma till Sverige för att se den där fantastiska backen i Leksand vid namn Oliver Ekman Larsson – bara för att se honom bli bänkad i en match mot Nybro. Intervjun med Anders Forsberg handlar om en resa mellan hopp och förtvivlan där allt hårt arbete kulminerar under två dagar i slutet av juni – vid draftbordet.

#148: Svensken den nye Datsiuk?  

Det blir frågestund när Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist är tillbaka med det 148:e avsnittet av NHL-timmen. Bland alla lyssnarfrågor som kommit in går trion bland annat loss på alla rykten kring William Nylander i Toronto. Trion är enig om att det vore idiotiskt av Maple Leafs att trejda svensken. – Babcock vill att han ska bli Torontos svar på Pavel Datsiuk, säger hockeysverige.ses Uffe Bodin. I det färska avsnittet av NHL-timmen går Linus, Uffe och Jonatan loss på alla lyssnarfrågor som har kommit in den sista tiden. Det blir därför en podcast fylld av vitt skilda ämnen: * Saknas det några utmärkelser i NHL i dag? Trion diskuterar vilka troféer ligan skulle kunna inför och potentiella namnförändringar på de utmärkelser som redan existerar. * Hur resonerar lagen när de bestämmer vilken målvakt som ska stå vilken match? * Varför gör Filip Forsberg i jämförelse så få mål den här säsongen? * Är Jarmo Kekäläinen en underskattad general manager för Columbus Blue Jackets? * Hur ser William Nylanders framtid i Toronto ut? Finns det någon anledning att trejda honom mot en back? * Varför är det så svårt för målvakter som Jhonas Enroth, Jonas Gustavsson och Jaroslav Halak att behålla sina jobb i NHL? Detta och mycket mer i avsnitt 148 av NHL-timmen – podden med fullt fokus på världens bästa liga. Medverkande Linus Hugosson Uffe Bodin Jonatan Lindquist

#147: ”Vore fel att trejda bort stjärnorna nu”  

Vad är felet med Colorado Avalanche? Det stolta Denverlaget ligger sist i NHL, och nu hörs trejdrykten kring lagets storstjärnor, däribland lagkaptenen Gabriel Landeskog. – Lagets stomme ska vara som bäst nu, och av någon anledning är den inte det, säger Jonatan Lindquist i nya avsnittet av NHL-timmen. Krisen är ett faktum i Denver. Stadens NHL-lag Avalanche har tio raka förluster på hemmais och ligger sist i hela ligan. Detta faktum är uppe för diskussion i nya avsnittet av podcasten NHL-timmen. – Säsongen är redan förstörd, så det sista jag vill se är att lagledningen gör panikåtgärder för att försöka rädda den, säger poddens programledare Linus Hugosson. Hugosson belyser det faktum att Coloradoledningens händer är bakbundna i och med att lönetaksutrymmet är knapert, men det är något som kommer att förändras till sommaren, då flera tunga kontrakt har försvunnit. – Därför vore det fel att trejda bort stjärnorna nu, då man måste ta så stor hänsyn till lönetaksutrymmet, menar Hugosson. Jonatan Lindquist håller med, och ringar samtidigt in lagets största brist: – De behöver en vänsterfattad back av rang, hävdar han. Mer om Colorado Avalanche hör ni i NHL-timmens 147:e avsnitt, som dessutom innehåller: • Debatt om vinnarskallar: Varför vinner Sverige så få JVM-guld, trots att årskullarna är fyllda av talanger? • Uffe Bodin lämnar slutrapport från JVM, som ju avslutades med en otrolig finalmatch mellan USA och Kanada. Medverkande Linus Hugosson Uffe Bodin Jonatan Lindquist

#146: "Tortorella har förändrats"  

I NHL-timmen diskuteras succélaget Columbus Blue Jackets, som för tillfället har 13 segrar i följd och det högsta poängsnittet bland NHL:s 30 lag. Lagets tidigare så utskällde coach John Tortorella får upprättelse av podcastens gäst Kevin Allen. – Tortorella har förändrats, menar Allen. Han är en smart och rolig kille (om man inte blir ovän med honom), och jag tror han kan bli kvar länge i Columbus. I det 146:e avsnittet av NHL-timmen är ämnena många och vitt skilda. Hall of Fame-journalisten Kevin Allen gästar podcasten för att diskutera fenomenet John Tortorella, som leder NHL:s största överraskningslag Columbus Blue Jackets. – Han har alltid varit en bra coach, men tidigare gjorde han det svårt för sig genom att vara så hård mot folk, säger Allen. Jag tror att någon har sagt åt honom att lugna ned sig, och han verkar ha lyssnat. Allen ger även ett positivt omdöme om Columbus svenske toppcenter Alexander Wennberg: – Han har varit dynamit i power play-spelet, säger Allen. Han ser ut att vara en spelare som saknar tak på sin potential. Dessutom i NHL-timmen: Jonatan Lindquist rapporterar från Daniel Alfredssons tröjhissning i Ottawa och tar fram det största ögonblicket i svenskens mäktiga karriär. Röster om Alfredsson: Henrik Lundqvist, Per Bjurman, Ken Daneyko, Gustav Nyquist och Mike Babcock. Uffe Bodin lämnar rapport från JVM, där Sverige har spelat två matcher så här långt. Hur stor har hajpen kring Rasmus Dahlin blivit i Montreal? – Jag tror inte svenska landslagsledningen räknade med det här, säger Bodin. Detta och mycket mer i NHL-timmen. Medverkande Linus Hugosson Uffe Bodin Jonatan Lindquist Kevin Allen

#145: Inför JVM: "Semi krävs för godkänt"  

I det 145:e avsnittet av podcasten NHL-timmen gör Linus Hugosson och Uffe Bodin en årlig avstickare så här inför jul. Eftersom JVM startar på annandagen vigs dagens avsnitt nästan helt åt årets turneringen i Montréal och Toronto. Det blir en hel del snack om årets upplaga av Juniorkronorna och Uffe Bodin slår fast att det kommer att krävas minst semifinal för att tillfredsställa honom. – Semifinal är ett måste om de ska få godkänt, anser han om det svenska laget. Klockan 19.00 på annandagen är det dags. Då släpps pucken i Bell Centre i Montréal när Juniorkronorna inleder JVM med att möta Danmark. Inför turneringen har Linus Hugosson och Uffe Bodin satt ihop ett specialavsnitt av NHL-timmen där man grottar ned sig i turneringen och dess favoriter. * Vad har de svenska Juniorkronorna för chanser att ta sitt tredje guld i JVM-historien? * Vilka är förhandsfavoriter? * Vilka är spelarna alla bör ha koll på? * Och vilka är spelarna som kommer att saknas på grund av NHL-spel? Dessutom får ni en längre intervju med den svenske förbundskaptenen Tomas Montén om hans förväntningar på turneringen. Medverkande Linus Hugosson Uffe Bodin

#144: NHL:s bästa yttrar!  

NHL-timmen har rankat NHL:s bästa ytterforwards, och Uffe Bodin petar legendaren Alex Ovetjkin från tronen som bästa ryss. – Nikita Kutjerov är den nya ryska kungen, hävdar hockeysverige.se:s chefredaktör. I det 144:e avsnittet av NHL-timmen listar Linus Hugosson och Uffe Bodin sina tio bästa ytterforwards i världens bästa hockeyliga. De är överens om mycket, men medan Hugosson fortfarande rankar Alex Ovetjkin som bästa ryske ytter, har Uffe Bodin en annan herre på täppan. – Kutjerov var helt enastående i det senaste slutspelet och det var ofta han som klev fram när Tampa trampade vatten, menar Bodin. Hugosson lyfter å andra sidan fram att Ovetjkin fortfarande är NHL:s vassaste målskytt. – Han är fortfarande bäst i världen på att sätta pucken i mål, säger Hugosson. Men det är varken Ovetjkin eller Kutjerov som toppar experternas ranking. Vem som är NHL:s bästa ytter får ni svar på i nya avsnittet av NHL-timmen. Dessutom: >> Jonatan Lindquist rasar över situationen då Vancouvers back Philip Larsen knockades medvetslös av New Jerseys forward Taylor Hall i en tackling. I tumultet som uppstod efteråt fick Larsen flera smällar mot sitt huvud. – Det var helt idiotiskt, säger Lindquist. Man kan ju inte ställa sig på en medvetslös person bara för att man vill stå upp för sin lagkompis och slå en motståndare på käften. >> Henrik Zetterberg visar att han fortfarande kan. Vad ligger bakom hans senaste succé? >> Kommer Jacob de la Rose få chansen i NHL nu när Montreal drabbats av skador? Allt detta och mycket mer i nya NHL-timmen. Medverkande Linus Hugosson Uffe Bodin Jonatan Lindquist

#143: NHL:s bästa centrar  

Linus Hugosson och Uffe Bodin är tillbaka med varsin ny NHL-ranking i NHL-timmen. Efter att tidigare ha rankat målvakter och backar ger man sig nu i kast med ligans centrar. Vem är NHL:s bästa center? Det är frågan Linus Hugosson och Uffe Bodin ställer sig i det 142:a avsnittet av podcasten NHL-timmen. Precis som i tidigare rankingpoddar ställer Linus och Uffe sina listor mot varandra och diskuterar de olika spelarnas styrkor och svagheter. * Är Nicklas Bäckström en Selke-kandidat? * Är Steven Stamkos en endimensionell center? * Varför är Jevgenij Malkin så ojämn? * Ska man vara orolig över Anze Kopitars och Patrice Bergerons tröga säsongsinledning? Dessutom: * Trejdryktet kring Dougie Hamilton och Brian Burkes hysteriska reaktion på det. * Florida Panthers-experten Simon Strömberg om coachbytet. * Skadeläget för Gabriel Landeskog. Medverkande Linus Hugosson Uffe Bodin Simon Strömberg

#142: Montreal mot Stanley Cup?  

En fjärdedel av NHL:s grundserie har passerat, och i det senaste avsnittet av NHL-timmen summerar Linus Hugosson och Jonatan Lindquist årets händelser. Bland annat hyllas ligaledarna Montreal Canadiens. – Det är inte många lag som skulle slå Montreal i en slutspelsserie, tror Lindquist. I dag firar USA Thanksgiving, och en gammal devis lyder att efter den högtiden brukar det inte ske några större förändringar i NHL-tabellen fram till grundseriens slut. Därför passar det bra att nära studera lagens tabellposition, vilket Linus Hugosson och Jonatan Lindquist gör i NHL-timmens 142:a avsnitt. Här är några av deras tankar: >> Är det dags att räkna in Montreal Canadiens som en av årets stora titelutmanare? >> Håller John Tortorella på att få revansch på alla sina kritiker? Columbus Blue Jackets går oväntat starkt. >> Bör Detroit Red Wings ”tanka” för att få ett tidigt draftval den här säsongen? >> Kan Victor Rasks Carolina Hurricanes flytta uppåt i tabellen – och kommer klubben att flytta till Quebec efter säsongen? >> Kommer Anaheim Ducks och Toronto Maple Leafs att genomföra trejden som det har snackats om länge? Dessutom: >> Detaljen i Brent Burns kontrakt visar att spelarna rustar för lockout hösten 2020. >> ”Sophomore slump” för svensken – i sin tredje NHL-säsong… Kan motgångarna stärka John Klingberg? >> Siffrorna som avslöjar Henrik Zetterberg. ”Han är inte en särskilt bra tvåvägsspelare längre.” >> Är det läge att ranka Connor McDavid som ligans näst bästa center efter Sidney Crosby? >> Är John Tavares vår tids mest bortslösade talang? >> Och detta kräver NHL för att släppa spelarna till OS 2018. Som ni ser – ett fullmatat avsnitt av NHL-timmen! Medverkande Linus Hugosson Jonatan Lindquist

#141: NHL:s bästa backar!  

Förra veckan rankades målvakterna. Nu är det backarnas tur när Linus Hugosson och Uffe Bodin sammanställer varsin lista med de tio bästa försvarsmännen i NHL. Drew Doughty, Brent Burns eller Erik Karlsson – det är den stora frågan. Förra veckan var Linus Hugosson och Uffe Bodin överens om att Carey Price är världens bästa målvakt. Men har de likvärdig syn på ligans backar? Det får ni reda på i det 141:a avsnittet av podcasten NHL-timmen. Här rankar Hugosson och Bodin nämligen de tio främsta backarna. De har tagit fram varsin ranking som de sedan jämför under programmets gång. Hur många av de skickliga NHL-svenskarna i ligan tar plats på respektive ranking? Och vem är egentligen bäst – Brent Burns, Erik Karlsson eller Drew Doughty? Dessutom: Den stora skadesmällen i NHL – hur ska Calgary, Tampa och New Jersey klara sig utan sina stjärnor? Medverkande Linus Hugosson Uffe Bodin

#140: NHL:s bästa målvakter!  

I det 140:e avsnittet av NHL-timmen tar Linus Hugosson och Uffe Bodin sig an den tuffa uppgiften att ranka NHL:s tio främsta målvakter. Det blir många och långa diskussioner om olika namn, men topptrion är man väldigt överens om. Det har blivit rankingdags i NHL-timmen. I dagens avsnitt startar Linus Hugosson och Uffe Bodin sitt rankingtema genom att titta på ligans tio främsta målvakter. Programledarna har tagit fram varsin topp tio-ranking som man ställer mot varandra. Bland diskussionsämnena: >> Hör Jonathan Quick hemma på en topp tio-lista, eller är han en överskattad målvakt som är en produkt av ett stabilt försvarspel? >> Är Steve Mason NHL:s mest underskattade målvakt? >> Har Ben Bishop sina bästa dagar bakom sig? >> Kan Tuukka Rask bli en av ligans främsta målvakter igen? >> Varför får inte Corey Crawford mer kärlek? >> Henke eller Cory Schneider, vilken av målvakterna i New York-området är bäst? Dessutom: >> Jacob Troubas nya kontrakt med Winnipeg – upplagt för en trejd? >> Varför slåss Jonathan Ericsson? >> Dylan McIlrath-trejden och den ödesdigra draften 2010. >> Veckans lag med två rookies och en svensk assistkung. Trevlig lyssning! Medverkande Linus Hugosson Uffe Bodin

#139: Detaljen bakom Nylanders succé  

I nya NHL-timmen studeras William Nylanders succéstart på säsongen, och det är framför allt en detalj som har fångat experternas ögon. – Jag tror aldrig jag har sett ett lag göra som Toronto gör med Nylander, säger Jonatan Lindquist i podcasten. William Nylander prisades som oktober månads bästa rookie i NHL, och i senaste avsnittet av podcasten NHL-timmen analyserar experterna Linus Hugosson och Jonatan Lindquist varför ”Nyllet” har inlett så starkt. – Det är intressant hur de har använt Nylander, jag tror aldrig jag har sett ett lag göra så, säger Lindquist. Detaljen som Lindquist syftar på får ni höra i avsnittet, som dessutom innehåller snack om: >> Hampus Lindholms nya kontrakt med Anaheim Ducks. Därför sålde han sig för billigt. >> Jimmy Hamrin gästar podcasten och analyserar Edmonton Oilers starka start på säsongen. >> Hur ska Islanders lösa situationen med Jaroslav Halak; finns det någon trejdpartner för tillfället? >> Vem skulle vara den optimala tränaren för expansionslaget i Las Vegas? >> I veckans lag hittar vi en spelare som möjligen kan bli säsongens starkaste story. Detta och mycket mer i NHL-timmens 139:e avsnitt. Medverkande Linus Hugosson Jonatan Lindquist Jimmy Hamrin

#138: Nästa svenska superstjärna  

NHL-timmen är tillbaka med ett nytt avsnitt och i dag diskuterar Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist bland annat framtidens svenska stjärnor. Finns det några forwards på horisonten som har skickligheten att hävda sig med de främsta? NHL-säsongen är i full blom och NHL-timmen tar i vanlig ordning tempen på världens bästa liga. Men utöver det tar sig Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist sig tid att se framåt och fundera på om det finns några svenska superstjärnor i annalkande på forwardssidan. Dessutom: * Pro Hockeys nya redaktör Peter Sibner intervjuas om Gary Bettmans inflytande över NHL:s utveckling * Bör man förbjuda möjligheten för spelarna i ligan att täcka skott? Diskussion uppstår till en följd av de "nära-döden-upplevelser" som har inträffat i ligan den senaste veckan. * Veckans lag? En hårdskjutande back, en svensk rookie och en pånyttfödd före detta lagkapten finns med bland spelarna. Detta och mycket mer i det 138:e avsnittet av NHL-timmen: Medverkande Linus Hugosson Uffe Bodin Jonatan Lindquist Peter Sibner

#137: Forsberg vs Lidström  

Det blir en het diskussion om stora NHL-svenskar i nya avsnittet av NHL-timmen, då ämnet vem som var bäst i sin prime kommer på tal. Det hela kokas ned till en duell mellan Peter Forsberg och Nicklas Lidström. – Om det hade uppmätts avancerad statistik när Lidström var som bäst hade hans siffror varit ”off the charts”, tror Linus Hugosson i podden. NHL-timmen är tillbaka med sitt 137:e avsnitt, den här gången med Linus Hugosson från Pro Hockey, Uffe Bodin från hockeysverige.se och Jonatan Lindquist från viasatsport.se. En lyssnarfråga får herrarna Hugosson och Lindquist att komma in på debatten om vilken svensk spelare som var bäst i sina bästa stunder. Hur resonemanget går får ni höra i avsnittet. Dessutom: En uppdatering kring Hampus Lindholms kontraktssituation. Går den ens att lösa för Anaheim Ducks eller är en trejd den enda utvägen? Behöver Los Angeles Kings ta till en paniklösning för sina målvaktsproblem nu när Jonathan Quick är långtidsskadad? Kan Nail Yakupov få rätsida på karriären i St. Louis Blues? Första upplagan av Veckans lag innehåller många unga spelarnamn, som har charmat oss under upptakten av NHL-säsongen. Detta och mycket mer i NHL-timmens 137:e avsnitt. Medverkande Linus Hugosson Uffe Bodin Jonatan Lindquist

#136: "Ett sjukt bra kontrakt"  

NHL-timmen är tillbaka! I det nya avsnittet hyllas Tampa Bay Lightnings general manager Steve Yzerman stort för att han lyckades sajna ryska stjärnskottet Nikita Kutjerov till ett billigt treårskontrakt. - Det är det bästa kontraktet jag sett på bra länge, säger Jonatan Lindquist från viasatsport.se. Ett sjukt bra kontrakt! Lagom till premiärnatten för NHL-säsongen 2016/17 är NHL-timmen tillbaka med ett rykande färskt avsnitt. I veckans avsnitt diskuteras bland annat följande: Hur lyckades Steve Yzerman få Nikita Kutjerov att sajna ett sådant billigt kontrakt? Efter nya hjärnskakningen: Hur oroliga ska vi vara för Sidney Crosbys hälsa? Vad talar för att Calgary Flames ska lyckas bättre med sina unga talanger än vad Edmonton Oilers har gjort? Vilka svenskar har överraskat och tagit NHL-tröja? Vad ska Hampus Lindholm få i sitt nya kontrakt? Dessutom medverkar assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv, som får svara på kritiken om att Sverige spelade för passivt under World Cup. Medverkande Linus Hugosson Uffe Bodin Jonatan Lindquist

0:00/0:00
Video player is in betaClose