[NÖRD:IGT]

[NÖRD:IGT]

Sweden

Skaparna av RadioGamer (Christian Hedlund, Jonas Berglöf, Tove Bengtsson, Peter Kjellin) är tillbaka med en ny podcast: [NÖRD:IGT]! Varje vecka pratar de om spel, comics, film och tv-serier. Nördpassion i podcastform, helt enkelt. www.nördigt.nu

Episodes

Nördigt EP159 –  Den om RDR2, Gears of War 4, Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, The Girl With All The Gifts och pipskägg  

En nästintill fulltalig Nördigt-panel - okej, inte riktigt - intar studion denna vecka och tar en titt på det nördigaste som hänt i spel- och filmväg den senaste veckan. Jonas, Niklas, Malin, Tove och Mats berättar först om exakt varför du bara måste åka till Comicon i år (spoiler: Nördigt live-panel!) och hur kul det var att delta i livestreamen Spelhjälpen, som i år drog in över 100.000 spänn till Ung Cancer. I postsäcken denna vecka hittar vi mail om allt från vilken konsol som egentligen är den bästa så här i övergångsåldern, till frågor om hur vi egentligen vet allt vi vet. Om det sistnämnda kan vi väl bara säga att vi inte vet. Malin har spelat Gears of War 4 och upptäckt ett lite mjukare, mer stämningsfullt Gears. Men ändå ett där motorsågsautomatkarbinerna får otaliga tillfällen att motorsåga sig igenom fiendehorderna. Vi hinner reagera lite på nyheten om att Red Dead Redemption 2 faktiskt är bekräftat också. Men givetvis inte till PC, till Mats stora förtret. I filmsektionen tar vi oss an den episkt betitlade Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, där Eva Green lever ut sina Groundhog Day-drömmar och Samuel L Jackson agerar komediskurk. Och givetvis har vi, eller åtminstone Niklas, kollat in heta The Girl With All The Gifts, om en zombiekatastrof där zombierna står i förgrunden? Och en snabbtitt på den nya trailern från Guardians of the Galaxy 2 leder till en utvikning om huruvida Disney aktivt uppmuntrar ett Erroll-Flynn-inspirerat pipskäggsmode eller inte. Med en sista filosoferande diskussions om Marvels cinematiska universum säger vi så adjö för denna vecka och längtar tills vi får träffa serieskaparen Kim W Andersson nästa gång! Tack & förlåt. Puss hej!

Nördigt EP158 – Den om Mafia III och Westworld  

Vi dubblar styrkan från förra veckan med hela fyra man i panelen - bokstavligt talat. Det är dags för korvfest igen! Jonas, Niklas, Viktor och Mats sätter sig ner för att ta en titt i lyssnarbrevlådan, där de hittar lite smått och gott, som de kanske eller kanske inte kan svara på utan att sväva ut å det grövsta. Vi tipsar även om var du absolut ska befinna dig på Comic Con Stockholm i år för att se den bästa panelen (gissa vilken) samt exakt när du ska börja ge pengar till Spelhjälpen nu på söndag. Spelsegmentet är kort men kärnfullt. Mats och Jonas har spelat Mafia III och begravt sig i sydstatsträsken och 60-talets fantastiska musikskatt. Är spelet så bra som du tror, eller är det kanske bara så att man älskar det mer än man egentligen borde? Vi utreder. Slutligen tar vi en titt på de första två avsnitten av den lovande sci-fi-serien Westworld. Den är baserad på kultfilmen med Yul Brynner, men tv-serien verkar sikta lite högre än originalet och vi nämner både 'J J Abrams-influenser' och drar många paralleller till Lost när vi försöker ta reda på om det här kan bli det bästa sedan skivat bröd. Mer en så blir det inte denna vecka. Kort, kärnfullt och relevant, i vanlig ordning!Tack & förlåt. Puss hej!

Nördigt EP157 – Den om FIFA 17, The Magnificent 7, TMNT2 och första intrycken av Westworld  

Kraftigt bortfall i laguppställningen denna vecka! Men för att få ut ett avsnitt på ordinarie onsdagstid får du denna vecka höra en dynamisk duo i form av The Pun-isher & Kid Glenn! Tvåmanna-panelen bestående av Peter och Jonas försöker efter bästa förmåga hålla fanan högt i veckans episod. Efter en titt i den digitala lyssnarmaillådan berättar Berglöf om nyligen släppta FIFA 17 som bland annat överraskar med nya singleplayer-läget The Journey som är helt omarbetat och spelets stora höjdpunkt när allt kommer omkring. Därefter blir det filmsnack och Jonas berättar om remaken av en remake i form av The Magnificent 7 som grundar sig på 60-talsklassikern 7 vågade livet som i sin tur bygger på Kurosawa-klassikern De sju samurajerna.Peter har i sin tur sett Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows och även om det kanske inte var sommarens höjdpunkt på bio så är den snäppet bättre än första Michael Bay-producerade filmen från 2014 och förvånansvärt underhållande! Kanske inte tack vare Megan Fox utan snarare på grund av charmiga turtlar. Därefter pratas det lite kring de utannonserade filmtitlarna The Batman och Logan från DC och Fox-Marvel respektive, samt lite castingrykten kring Sigourney Weaver och avslutningsvis blir det mer vilda västern då Jonas ger ett par första intryck av HBOs nya scifi-epos Westworld från JJ Abrams & Co. med Anthony Hopkins i en av huvudrollerna. Det är vad du får i denna veckas episod! Tack & förlåt. Puss hej!

Nördigt EP156 – Den om nörd-måsten, 80-åriga filmklassiker på bio, Spelhjälpen, Virginia och Pavilion  

Vi är lite försenade den här veckan, vilket vi såklart ber om ursäkt för. Men denna tidiga fredagkväll lyckades vi äntligen samla ihop ett par nördar och åstadkomma en pod. Veckans panel består av Mats, Peter och Niklas. Och som vanligt inleder vi med att inte ha något att säga, varpå vi säger det i en och en halv timme (-ish). Vi inleder med ett djupdyk i lyssnarpostsäcken, där vi hittar diskussionsämnen som vad man absolut måste ha sett, läst och gjort för att få kalla sig för en riktig nörd. Vi hinner snacka lite om frågan om huruvida det egentligen går att göra en film baserad på ett spel, eller vice versa, också. Filmsektionen är sådär käckt retro den här gången. Mats kunde nämligen inte spela in pod i onsdags då han och Tove var och såg Moderna Tider, Charlie Chaplins klassiska kommentar på det moderna industrisamhället från 1936. Filmen firar 80-årsjubileum, och går därmed på ett par små biografer i Stockholm, och vi diskuterar huruvida den håller än. Mats och Tove kommer även att dyka upp på Spelhjälpen 2016, ett livestream-event till förmån för Ung Cancer, där de förhoppningsvis ska lyckas lära Tove att leva det ljuva bondelivet i Farming Simulator 15. Mats försöker sig dessutom på en snabb recension av det mystiska och stämningsfulla Virginia, en walking simulator om något helt annat än vad det verkar på ytan. Och till sist har Peter äntligen fått ta sig en titt på den färdiga versionen av Pavilion, som vi nämnt ett flerta gånger tidigare i podden. Tack & förlåt. Puss hej!

Nördigt EP155 – Den om Stranger Things, Bondespel, RimWorld, Planet Coaster, Always Sometimes Monsters och No Man's Sky  

Äntligen en normal vecka! Vi slår oss ner i en liten, nästan oventilerad studio för att snacka en massa spel och kanske lite TV-serier. De goda nyheterna - eller dåliga, beroende på tycke och smak - är att Mats äntligen lyckats slita sig från tunnelbanejobbet och vara med. Förutom honom ingår Malin, Jonas och Niklas i veckans snacksaliga nördpanel. Vi börjar lite lätt med vad Jonas hävdar är årets bästa TV-serie, redan i september: Stranger Things. Vi har länge väntat på att alla skulle kunna vara med och snacka om denna 80-talsjuvel, men nu kunde vi inte hålla oss längre. Därefter går vi via ett mail osökt in på den maffiga spelbiten. Mats har spelat Farm Expert 2017, och kan inte låta bli att även hålla en liten (eller stor) utläggning om hur detta är bondespelens år, då inte mindre än fem (!) farmarsimulatorer har releasedatum 2016, om än av varierande kvalité. Lite RimWorld har han också spelat, och beskriver lyriskt de äventyr hans kolonister varit med om, medan Malin längtansfullt blickar mot sitt Steam-konto och funderar på om det är värt det. Malin har spelat en tidig version av berg-och-dalbanespelet Planet Coaster. Nej, det handlar inte om rutschkanor! Hon har även hunnit med lite Always Sometimes Monsters, som visar sig vara något helt annat än det J-RPG det ser ut att vara på skärmbilderna. Avslutningsvis har både Mats och Malin spelat det episka samla-pluppar-på-kartan-spelet No Man's Sky, och berättar vad de tycker om både själva spelet och kanske ännu mer om kontroversersen som omgett det sedan den skakiga releasen. Tack & förlåt. Puss hej!

Nördigt EP154 – Sidetracked Trainwreck Edition  

Denna vecka var det ingen i panelen som hade möjlighet att spela in podcast tyvärr. Tur då att vi tog tillfället i akt att härom veckan slå ihjäl nån timme eller så under hemresan från Lund Comedy Festival!Frågan är dock om det är så turligt, döm själv. Veckans avsnitt består alltså av ett urspårat (!) samtal mellan Tove, Malin, Victor, Jonas, Niklas och Peter som avhandlar ett gäng olika nördfrågeställningar, såsom vilket fiktivt husdjur du skulle vilja ha och vilket team av populärkultur-ikoner som skulle ingå i ett team utsänt för att rädda dig!Notera alltså att avsnittet är inspelat ombord på ett TÅG! Därav den annorlunda ljudkvalitén. Kan även innehålla spår (!) av bakfylla...Tack & förlåt. Med betoning på förlåt. Puss hej!

Nördigt EP153 – Den som spelades in live på Lund Comedy Festival 2016  

Äntligen! Efter många påtryckningar tog vi vår lilla podcast och åkte ner till Lund för att hälsa på hos vår nördkompis Anders Jansson och Lund Comedy Festival!Veckans podcast består alltså av det vi spelade in lördagen den 3 september på Lund Comedy Festival i Sessionssalen, Stadshallen i Lund. Panelen bestod av Peter, Tove, Jonas, Niklas, Malin, Victor och vår eminenta gäst, som sagt: Anders Jansson!Vi pratade om festivalen i allmänhet, Anders, Lund, humor i nördkulturen, Mac-spelet Dubbelmoral och andra sidospår i c a 2 timmar. Tack alla som kom och upplevde vår galenskap live på plats! Hoppas vi ses igen nästa år.Tack & förlåt LUND! Puss Hej!

Nördigt EP152 – Den om Star Trek: Discovery, MarvelsNew Warriors & Runaways på TV och World Of Warcraft: Legion  

Powertrio denna vecka med Kjellin och bröderna Berglöf som börjar med att öppna lyssnarmail-lådan som innehåller allt från Marvel vs. DC-deathmatches, speltips till 6-åringar samt påståendet att Schumachers Batman & Robin är en bra film!Vidare hyllas de bortgångna hjältarna Gene Wilder och Kenny Baker innan ett matigt TV-segment avhandlas.Jonas berättar därefter om de senaste nyheterna kring kommande TV-serien Star Trek: Discovery och Peter snackar på om ett par kommande Marvel-TV-serier, bland annat New Warriors där Squirrel Girl bör dyka upp samt Runaways som skapats av (drick) Brian K Vaughan!Slutligen ger Berglöfarna sina initiala intryck av senaste World Of Warcraft-expansionen Legion.That's it! Puss Hej!

Nördigt EP151 – Den om filmsommaren 2016, Blizzconspiration och My Little Pony!  

Säsongpremiär! Nu är vi tillbaka efter sommaruppehållet och det med besked! En powertrio bestående av bröderna Berglöf och Vanne börjar med att beta av sommarens blockbusterfilmer, som Niklas framför allt har sett större delen av. Filmerna som betas av inkluderar Independence Day: Resurgence, Star Trek Beyond, Jason Bourne, Tarzan, Ghostbusters och Suicide Squad.  Därefter berättar Jonas om nya Hearthstone-expansionen One Night In Karazhan och även kommande Blizzcon med tillhörande konspirationsteorier kring ett Diablo 4... Slutligen joinar Peter och Skye och tillsammans med Vanne plussar hela familjen lite otippat för My Little Pony: Friendship Is Magic som de till en början dissade, men nu ändrat uppfattning om helt! Puss Hej!

Nördigt EP150 – Den med Sara Bergmark Elfgren, Fantastic Beasts and Where To Find Them, Flutter, ett spel med ett extremt jobbigt namn och Westerosrapport S06E10: ”The Winds of Winter”  

Det är dags för säsongens sista reguljära [NÖRD:IGT], och som sig bör har vi en fantastisk gäst i repris, snackar en massa om spel och serier och avslutar med en mastodontgenomgång av vad som hänt i Westeros. Glöm inte heller att vi kommer att spela in live från Lund Comedy Festival, kl 19 den 3 september. All info hittar du här: http://2016.lundcomedyfestival.com/events/ Panelen denna vecka hinner variera en aning under avsnittets gång. Vi börjar med Peter, Mats, Tove, Niklas och Malin och blir så småningom av med Peter efter ett superkort hej-och-hejdå från Vanne. Vilket inte hindrar oss från att snacka i episka 3,5 timme!Först och främst nördar vi ner oss med en av våra favoritgäster, Sara Bergmark Elfgren, som hälsar på igen och berättar vad hon gjort sedan sist. Hon lade sista handen vid en ny pod-serie åt P3 bokstavligt talat timmar innan avsnittet spelas in. Den heter De dödas röster och kan laddas ner från Sveriges Radio, eller varhelst högkvalitativa poddar står att finna. Vi får även höra exakt varför Star Wars: The Force Awakens inte är så bra om man råkar jobba med att skriva och producera manus, samt exakt hur kul det ska bli att se nya Spider-Man. Och så hinner vi med ett par lyssnarfrågor också. Därefter blir det blandad potpurri, med pärlor som nyheter om Fantastic Beasts and Where To Find Them, tips från Malin om hur du hittar billiga, bra och udda serier under Pride Month, samt en genomgång om varför du bör spela gratisspelet Dr Langeskov, The Tiger, And The Terribly Cursed Emerald så fort du kommer åt. Vi avslutar med en Peter-lös, men lång och matig Westerosrapport där vi gottar oss i allt som hände i Game of Thrones avsnitt 10, säsong 6, med den olycksbådande titeln ”The Winds of Winter”. Tack och förlåt! Puss Hej!

Nördigt EP149 – Den om mer E3, The Nice Guys, brädspel på padda, Tim Burtons nya film, Stranger Things, Westworld, Civilization VI och Westerosrapport S06E09: "Battle of the Bastards"  

I säsongens näst sista [NÖRD:IGT] blir det ett riktigt potpurri: prat om E3, digitala brädspel, recension av The Nice Guys, mer pepp på Civ VI, Tim Burtons nya rulle, och de kommande tv-serierna Westworld och Stranger Things. Och så rundar vi såklart av med en maffig Westerosrapport. Vi har även en uppdatering gällande Lund Comedy Festival - tiden för vår medverkan är ändrad, och gäller nu kl 19 den 3 september. All info hittar du här: http://2016.lundcomedyfestival.com/events/ Jonas, Niklas och Tove håller låda den här veckan och tar vid efter förra veckans E3-snack - med mer E3-intryck, från Tove som var på mässan. Jonas har kollat in gameplay på Civilization VI, som vi fortsätter att hajpa till skyarna. Vidare i filmdelen blir det blandad kompott. Tove har (tyvärr) sett den riktigt kassa Pride and Prejudice and Zombies, medan Niklas och Jonas har sett den grymt roliga actionkomedin The Nice Guys. Vi diskuterar också Tim Burtons nya film Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, som ser lovande ut, och är förhoppningsfulla över att Burton hittat rätt igen. Innan vi går ned i tv-serieträsket har Tove semestertips: brädspel på padda. Hon har bland annat testat de digitala versionerna av Agricola, Smallworld och Settlers of Catan. Vi blickar framåt, och Niklas berättar om de kommande tv-serierna Westworld - androider i vilda västern - och Stranger Things - sci-fi på 80-talet. Slutligen (1 timme, 29 minuter in) avslutar vi podden med veckans Westerosrapport, Game of Thrones avsnitt 9 säsong 6, titulerad "Battle of the Bastards". Tack och förlåt! Puss Hej!

Nördigt EP148 – Den om E3 och Westerosrapport S06E08: "No One"  

En dag försenat men helt klart värt att vänta på! Veckans avsnitt har egentligen bara två komponenter, men nog fasen klockar det in på nästan två timmar ändå! Powertrion Berglöf, Lill-Löf och Boman håller ställningarna i veckans podd och snackar så klart om E3-mässan som gått av stapeln i dagarna. Jonas har synat alla presskonferenser i sömmarna och Niklas och Viktor agerar bollplank i snacket om vad Sony, EA, Ubisoft, Nintendo och Microsoft hade att bjuda på. Bland höjdpunkterna enligt panelen fanns framför allt indie-delen från Microsofts presentation och i synnerhet spelet We Happy Few. Därefter blir det ju så klart avslutningsvis en Westerosrapport om senaste avsnittet av Game Of Thrones som heter "No One". Så slit uppmärksamheten från fotbolls-EM-matcher och annat och lyssna och njut!Tack och förlåt! Puss Hej!

Nördigt EP147 – Den med Stan Lee-cameos, The Flash S02 och Westerosrapport S06E07  

Brödraparet Berglöf och gifta paret DupoKjellin utgör veckans panel i en något kortare episod än vad vi brukar leverera. Men innehållsrik likväl. Bland annat blir det en hel del sånginsatser från Jonas, vare sig du vill ha det eller ej! Först och främst tittar vi till ett par lyssnarmail med fråga om dels vilka olika måsten vi har i spel, vilka tvångsmässiga beteenden som uppstår när vi game:ar, vare sig det är pluppsamlande eller hämndlystenhet eller Dragon Age-liggande! Dessutom får vi frågan om vilken Stan Lee-cameo vi har som favorit, vilket resulterar i en genomgång av Stan The Mans alla inhopp i Marvelfilmer och TV-serier. Därefter ger sig Peter & Vanne på en bedömning av den andra säsongen av DC/CW-TV-serien The Flash. Håller den måttet gentemot den tidigare sälade första säsongen, eller springer Barry Allen bort sig? Avslutningsvis blir det så klart en obligatorisk Westerosrapport av senaste Game Of Thrones-avsnittet "The Broken Man" innan vi tackar för oss. Tack och förlåt! Puss Hej!

Nördigt EP146 – Den med Fenjima, Warcraft-filmen, Preacher och Westerosrapport S06E06  

Först och främst vill vi passa på att varna för en smärre Game of Thrones-SPOILER för dig som inte är up to date med förra veckans händelser i S06EP05, som sker redan i början av detta avsnitt, runt c a 07min50s in i podden! Men hey, du känner väl oss vid detta laget, vi slentrianspolar ju fritt rätt ofta :) Med det avklarat kan vi stolt meddela att veckans avsnitt med Peter, Malin, Niklas, Jonas & Victor även gästas av Paula "Fenjima" Manrique som bland annat skriver för Feber.se och pratar spel, teknik och annat nördigt för TV4:s räkning i Nyhetsmorgon. Efter att fått lära känna henne och hennes nördighet närmare går vi vidare till filmen Warcraft: The Beginning och nystar i hur Blizzards episka dataspelsvärld översätter sig till stora vita duken i Duncan Jones regi. Därefter djupdyker vi i TV-adaptionen av comic-mästerverket Preacher av Garth Ennis och Steve Dillon som alltså nu haft pilot-premiär med bland annat Seth Rogen och Evan Goldberg bakom spakarna. Fenjima har dessutom extra bra koll då hon träffat dessa herrar och även många av skådisarna i serien, så hon bjuder på både medtagna ljudklipp och intryck från sina intervjuer! Avslutningsvis i vanlig ordning blir det polsk riksdagsdebatt om senaste Game Of Thrones-avsnittet "Blood Of My Blood" i en obligatorisk Westerosrapport. Tack och förlåt! Puss Hej!

Nördigt EP145 – Den med Orvar Säfström, X-Men: Apocalypse och Westerosrapport S06E05 :(  

Hjärtskärande... Hur annat kan man sammanfatta senaste avsnittet av Game of Thrones som bland annat avhandlas i veckans podcast? Njae... Inte riktigt alla håller med om det! Men panelen som denna vecka innefattas av Peter, Malin & Niklas (och Skye) börjar med att hälsa Orvar Säfström tillbaka till podcasten! Därefter blir det mutant-bonanza då gänget är smått kluvna kring den 9:e installationen i Fox's superhjältefranchise - X-Men: Apocalypse. Mycket fan service, men kan det vara FÖR mycket? I halvtid får vi reda på vad Orvar haft för sig på senaste, hur det gått sedan sist med Äventyrsspel-boken, samt att han avslöjar ett gäng trevliga nyheter om kommande projekt! Mer info hittar du bland annat på Underscore Productions Facebook-sida! Sist ut som vanligt blir det spoileranalys av senaste Game Of Thrones-avsnittet "The Door" i en Westerosrapport som vittnar om den kanske mest emotionella händelsen i seriens historia! Eller? Malin är av en radikalt annan åsikt!Det var allt vi hade att bjuda på denna vecka!Tack och förlåt! Puss Hej!

Nördigt EP144 – Den med 11.22.63, lyssnarmejl och Westerosrapport S06E04  

I avsnitt 144 gräver vi ordentligt i postsäcken, levererar en redig Westerosrapport och så har Niklas sett Stephen King-tv-serien 11.22.63. Men panelen, bestående av Victor, Niklas, Jonas och Tove, inleder med att annonsera nästkommande livesänding! Närmare bestämt kommer vi att närvara på Lund Comedy Festival, humorfestivalen som anordnas av Anagram och vår nördvän Anders Jansson. 3 september 17:30 är vi på plats i Lund. All info om festivalen finns på dess hemsida: http://2016.lundcomedyfestival.com Sedan öppnar vi postsäcken, och behandlar flertalet frågor om spoilers – och hur man undviker dem – samt mottar både tv- och boktips från lyssnare. Niklas har sett Stephen King-tv-serien 11.22.63, som handlar om tidsresor och John F. Kennedy-mordet, och berättar om sina intryck. Slutligen (1 timme in) blir det också en ny rapport från Westeros. Vi avhandlar avsnitt fyra i säsong sex av Game of Thrones, ”Book of the Stranger”. Som vanligt spoilar vi allt som har med Game of Thrones att göra under detta segment!Tack och förlåt! Puss Hej!

Nördigt EP143 – Den om Young Han Solo, Civilization VI, Stellaris, Overwatch, Uncharted 4 och Westerosrapport S06E03  

Äntligen onsdag! I avsnitt 143 snackar Jonas, Niklas, Tove och Mats om mängder av spel och spelnyheter, hinner med ett mail och avlägger en rykande färst Westerosrapport. Vi börjar med lite Film- och Tv-nyheter. Närmare bestämt att Han Solo fått en yngre skådis inför filmen, att nya Star Trek-serien är under inspelning och att Robert Jordans Wheel of Time-böcker nu ska/kan bli en riktigt maffig high-fantasy-TV-serie, om bara någon vill slanta upp.Spelsektionen är diger denna vecka. Inledningsvis snackar vi lite om hur vi känner inför det nyligen utannonserade Civilization VI och det likaledes nyligen avtäckta Warhammer 40K: Dawn of War 3. Spoiler: Vi är rätt pepp på båda.Själva spelsektionen handlar om tre tunga spelsläpp. Eller två och ett halvt, snarare. Först gräver Mats ner sig i Stellaria och berättar exakt varför alla borde älska det, särskilt Jonas. Nämnde Jonas och Niklas har spelat Overwatch-betan och rapporterar om huruvida den är bättre än andra online-shooters och till slut får Tove redogöra för sina första intryck av det precis nysläppta Uncharted 4 - har Naughty Dog fixat kontrollproblemen och de alltför lätta pusslen från trean? Och ÄR detta det sista spelet i serien? Igen? Westerosrapporten är en dryg timme av teorier, spekulationer och frosserier i ond, bråd död då vi kastar oss över tredje avsnittet av säsong sex, "Oathbreaker". Det var minst lika händelserikt som förra veckans, så vi har ett och annat att snacka om. Om du inte har sett avsnittet så bör du nog skippa sista timmen, om du inte är väldigt spoiler-okänslig. Tack och förlåt! Puss Hej!

Nördigt EP142 – Den om Captain America: Civil War och Westerosrapport S06E02  

Avsnitt 142 ute och det blir spoilerfest med supertrion Jonas, Niklas och Malin. De dissekerar Captain America: Civil War och levererar veckans Westerosrapport.Det blir spoilertätt i veckans Nördigt-episod. Jonas, Niklas och Malin snackar om den efterlängtade Marvel-rullen Captain America: Civil War, aka Avengers 2.5. Hur står sig filmen jämfört med de andra i Marvels cinematiska universum? Och är verkligen Spider-Man bäst (det vet vi ju redan att Peter tycker...)? Det blir spoilerfest deluxe, så har ni inte sett filmen ännu, spola fram till minut 57 då ett annat spoilerkalas börjar... Det blir nämligen Westerosrapport, denna vecka snackar vår powertrio om det mycket händelserika avsnitt 2, "Home", av Game of Thrones säsong 6. Tack och förlåt!Puss Hej!

Nördigt EP141 – Den med första intryck från Civil War, Hearthstone, Childhood’s End, Doctor Who’s nya companion, Twin Peaks-castingen och Westerosrapport S06E01  

Som du har längtat! Äntligen är säsong 6 av Game Of Thrones igång och med det tillkommer även den analysprogrampunkt som vi kallar för Westerosrapport!Men det finns ett och annat att ta itu med innan dess för  panelen bestående av Berglöf, Berglöf, Bengtsson och Kjellin.Peter kan inte hålla sig från att dela med sig av lite spoilerfria första intryck från Marvels nya rulle Captain America: Civil War. Är han Team Stark eller Team Cap? Svaret kan nog överraska! Mer analys blir det säkert även i framtida avsnitt när fler i panelen hunnit se filmen!Jonas berättar om nya Hearthstone-expansionen Whispers Of The Old Gods, Niklas tipsar om sci-fi-klassikern Childhood's End, både boken och TV-serien, Tove meddelar nyheten om den nya Doctor Who-kompanjonen inför S10 och dessutom tar panelen en titt på den enorma lista av skådisar som är klara att dyka upp när David Lynch & Co. återvänder till Twin Peaks i en miniserie på TV nästa år! Det är både gamla bekanta ansikten från gamla goda tiden, samt välkända nytillskott och en och annan musiker!Avslutningsvis kommer så äntligen vårens första Westerosrapport som tittar närmare på säsongspremiären av Game Of Thrones - "The Red Woman" med tankar och funderingar kring alla dödsfall och intriger från The Wall och King's Landing till Bravos och Mereen.Tack och förlåt! Puss Hej!

Nördigt EP140 – Den om Djungelboken-filmen, Hyperion-böckerna och Final Fantasy-spelen IX och XV  

Korvfest i denna veckas panel med två Berglöfs, en Victor och en Peter som dessutom livestream:at på Facebook om du vill se hur det sett ut! Efter en djupdykning i Dennis Quaids filmografi och lyssnarlådan blir det filmsnack om nya Warcraft-trailern, The Magnificent Seven-remaken och nya Djungelboken regisserad av Jon Favreau.Niklas passar sedan på att boktipsa om Hyperion-böckerna av Dan Simmons och Peter meddelar att den Brian K Vaughan-skrivna The Walking Dead-oneshot:en nu finns ute på panelsyndicate.com till det pris du själv vill betala!Avslutningsvis blir det Final Fantasy för hela slanten, eftersom Niklas och Viktor har spelat HD-remaken av 9:an och Jonas har spelat nya FFXV-demot.Tack och förlåt!Puss Hej!

0:00/0:00
Video player is in betaClose