[NÖRD:IGT]

[NÖRD:IGT]

Sweden

Skaparna av RadioGamer (Christian Hedlund, Jonas Berglöf, Tove Bengtsson, Peter Kjellin) är tillbaka med en ny podcast: [NÖRD:IGT]! Varje vecka pratar de om spel, comics, film och tv-serier. Nördpassion i podcastform, helt enkelt. www.nördigt.nu

Episodes

Nördigt EP178 – Den om John Wick: Chapter 2, Kong: Skull Island, Path of Exile och ännu mer Zelda: Breath of the Wild  

Veckans avsnitt går i filmens tecken, då Nördigt har sett stora apor i Kong: Skull Island och Keanu Reeves apa sig i John Wick: Chapter 2. Utöver det blir det mer Zelda: Breath of the Wild, Path of Exile och ett skamligt into som eventuellt kan fälla den kommunala musikskolan. Panelen denna vecka består av Jonas, Niklas och Malin, där de sistnämnda två inte kan hålla sams om John Wick är rolig och Kong: Skull Island är bra eller inte, medan Jonas ställer följdfrågor om Godzilla. Jonas har i sin tur fått sin Diablo-fix genom free-to-play-dungeoncrawlern Path of Exile, och Malin klagar på vädret i Zelda: Breath of The Wild. Tack och förlåt!

Nördigt EP176 – Den om Oscars, I Am Your Father, For The Love of Spock, Powerless, och Riverdale  

Oscarsgalan 2017 har gått av stapeln och veckans panel benar ut i den historiska fadäsen, pratar höjdpunkter och de bästa memesen. Sedan blir det TV-kavalkad, med två dokumentärer och två comics-adaptioner. Men först peppar hälften av gänget - Peter och Tove - om rolig röstcasting inför kommande Mass Effect: Andromeda. Niklas och Jonas är lite mer svalt inställda. Därefter blir det mycket Oscars-snack, som Niklas såg live. Givetvis går vi igenom det numera ökända Bäst Film-debaclet, pratar svenska pristagare, mer och mindre välförtjänta vinster och undrar också varför Mel Gibson är tillbaka i strålkastarljuset. Efter en kort paus (ca en timme in) blir det dubbelt upp av personporträttsdokumentärer: Peter berättar om David Prouse (aka Darth Vader)-dokumentären I am Your Father, som har båda delar intressanta och lite pinsamma inslag. Jonas och Niklas har sett filmen om Leonard Nimoy, For the Love of Spock, som mer är en hyllningsfilm till Nimoy och Spock, snarare än en dokumentär om Star Trek. Tove har å sin sida spanat in två TV-serier baserade på comics: DC-sitcomen Powerless, som tyvärr inte inleder starkt, och TV-adaptionen av Archie (Acke på svenska), Riverdale, som är överraskande bra. Tack och förlåt!

Nördigt EP175 – Den om The Hunter: Call of the Wild, The Great Wall och T2 Trainspotting  

Nästan ett mini-avsnitt, detta, tack vare en slimmad panel som inte har så många ämnen att ta sig an. Men oroa dig inte, en och en halv timme blir det ändå. Men först, glöm inte att vi är nominerade till Årets Spelmedia på M3. Tack för nomineringen, förlåt än en gång, och glöm inte att gå in och rösta! Omröstningen pågår till den 24:e februari, så om du läser detta efter det kan du ignorera det här stycket. Men tack ändå för att du (givetvis) röstade på oss! Veckans nördtrio utgörs av Niklas, Jonas och Mats, som först tar en titt i mailkorgen där vi hittar ett mail vi faktisk är kapabla att svara sammanhängande på! Den andra delen av avsnittet handlar om spel. Eller rättare sagt ett spel: The Hunter: Call of the Wild. Spelet är en moderniserad uppföljare till det framgångsrika "gratis"-spelet The Hunter, som Expansive Worlds har hållit igång sedan 2009. Uppföljaren är enormt mycket vackrare och har en radikalt annorlunda betalningsmodell - inga mikrotransaktioner! Mats berättar exakt varför han älskar det, och varför han inte älskar ALLA delar av det. Utan spoilers! I filmdelen tar Jonas med oss på en resa från högt till lågt. Först snackar vi en stund om den nya vit-dude-räddar-dumma-infödingar-filmen The Great Wall, som han lyckats se i både IMAX och 3D. Ja, det blir lite gnäll om hur onödigt det är. Därefter kastar vi oss in i T2 Trainspotting, uppföljaren som Danny Boyle i 20 år har hävdat att han absolut inte vill göra, men nu äntligen har gjort. Du kanske kan gissa vilken av filmerna som representerar "högt" och vilken som är "lågt". Annars får du helt enkelt lyssna på avsnittet, så vet du snart svaret. Tack och förlåt!

Nördigt EP174 – Den om Sherlock  

Äntligen får vi snacka av oss om Sherlock, i en särdeles välbalanserad panel. Men först, glöm inte att vi är nominerade till Årets Spelmedia på M3. Tack för nomineringen, förlåt än en gång, och glöm inte att gå in och rösta! Med det ur världen, så utgörs veckans nästan tre timmar långa (!) avsnitt av en utläggning om ett enda ämne. Malin, Niklas, Tove och Mats har sett den fjärde och sista (?) säsongen av BBCs succéserie Sherlock och vi måste bara få prata om det här med er. Allt är inte guld och gröna skogar, när en av världens bästa TV-serier äntligen gör bejublad återkomst. Varför inte det? Lyssna på avsnittet så får du se (och höra). Men kolla på Sherlock först, om du inte vill bli spoilad - även om Mats förstås skulle påstå att vi inte spoilar någonting, så har han 100% fel den här gången. Tack och förlåt!

Nördigt EP173 – Den om Moana/Vaiana, Deep Water Horizon, nya WoW-patchen och mängder (MÄNGDER!) av filmtrailers  

Mats är tillbaka! Tyvärr är det korvfest denna vecka, men Niklas, Jonas, Mats och Victor roar sig ändå med att gå igenom ungefär alla filmtrailers du någonsin kunnat föreställa dig. Vi inleder dock med att nämna att vi lyckats bli nominerade till Årets Spelmedia på M3. Eftersom man inte får nominera sig själv har alltså någon av er vackra, vansinniga människor tänkt på oss. Tack för det, och glöm inte att gå in och rösta!Därefter vadar vi direkt ut i filmtrailerträsket som resulterade efter att Superbowl gick av stapeln i USA i söndags/måndags. Det blir många trailers, och vi har diverse olika reaktioner på dem alla. Vad sägs om Ghost in the Shell, The Fate of the Furious, Baywatch, John Wick 2, Guardians of the Galaxy 2, Logan, Transformers Last Knight, The Cure For Wellness, Stranger Things säsong 2 och många fler? Därefter lyckas Niklas klämma in ett par filmer han faktiskt sett: Moana/Vaiana och Deep Water Horizon, som inte helt oväntat väcker helt olika känslor.Slutligen får vi sällskap av ännu en förlorad son: Victor ramlar in från gatan och berättar inlevelsefullt om sina upplevelser i den senaste World of Warcraft-patchen, 7.1.5, med tillhörande - och löjligt svåra - raiden Knighthold. Tack och förlåt!

Nördigt EP172 – Den om La La Land, The Man In The High Castle, Taboo och Sherlock Holmes-spel  

Jonas, Niklas och Malin, med andra ord SöderBerglöfs snackar Oscarsnominerad film, nya TV-serier, Star Treks återkomst till TV-rutan och ett tre år gammalt Sherlock-spel!

Nördigt EP171 – Den om Nördåret 2017  

Jonas, Peter och bitvis Niklas går igenom film, TV och spel som kommer komma under året med varierad peppgrad!

Nördigt EP170 – NOTY 2016 del två  

NOTY 2016 del 2 feat. Peter, Tove, Vanne och listor från Mats!Andra halvan av panelen listar sina favoriter av film, TV, spel & comics från 2016. Varsågod & förlåt.. Puss Hej!

Nördigt EP169 – NOTY 2016 del ett  

NOTY 2016 del 1 feat. Jonas, Niklas, Malin & Victor! En halva av panelen listar sina favoriter av film, TV, spel & comics från 2016. I nästan 3 timmar. Varsågod & förlåt.. Puss Hej!

Nördigt EP168 – Den om Rogue One: A Star Wars Story  

Halva panelen finns på plats för årets sista podcastinspelning. Dupo, Kjellin och två Berglöfs snackar på i dryga 2 timmar med fullt fokus på nya Star Wars Story-filmen Rogue One. Inledningsvis försöker kvartetten hålla diskussionen relativt spoilerfri innan samtalet så småningom både fördjupas och säkerligen spårar ur i vanlig ordning. Även om det säkerligen kommer bli mer snack i framtiden om filmen från de som inte medverkade denna gång så blir detta det sista som bjuds från [NÖRD:IGT] för i år - så God Jul, Gott Nytt År och allt sådant så hörs vi 2017! Puss Hej!

Nördigt EP167 – Den om SciFi-mässan, rollspel, mer FFXV och War of the Planet of the Apes-trailern  

Poddpanelen denna vecka är en powertrio bestående av två Berglöfs och en Victor som hinner beta av både det ena och det andra! Det blir bland annat en redogörelse från SciFi-mässan förra helgen där Jonas och Niklas bland annat hann bekanta sig med de nyproducerade rollspelen Western IV, Mutant: År Noll och Ensamma Vargen. Det blir även en skvätt mer snack kring Final Fantasy XV nu när man hunnit slutföra huvudstoryn och det lär säkerligen återkomnas till detta ämne i framtida podavsnitt. Avslutningsvis analyseras den nyligen släppta trailern för War of the Planet of the Apes som blir den avslutande delen i trilogin som är den senaste rebooten av ap-franchisen. Vi passar även på att tacka alla som röstat på oss till Svenska Podcastpriset där vi kammade hem förstaplatsen i kategorin "Spel och hobby". Tack & förlåt. Puss hej!

Nördigt EP166 – Den med Amanda Tapping och Jeremy Bulloch, Spider-Man: Homecoming-trailern, Arrival och Playstation Experience  

Fredagssläpp för veckans podd på grund av ett par anledningar, delvis för att panelen haft svårt att infinna sig, men framför allt för att vi skulle hinna träffa ett par intressanta gäster som vi fick chansen att intervjua! Efter en snabbdykning i lyssnarmail-lådan med tips om ett svenskt Kickstartat rollspel inspirerat av Simon Stålenhags konst samt frågor kring fantasyserier som The Wheel of Time och Robin Hobbs böcker så ger vi oss på två av gästerna på helgens SciFiWorld på Stockholmsmässan! Vi fick en pratstund med Amanda Tapping, förmodligen mest känd för rollen som Samantha Carter i Stargate SG-1, samt Jeremy Bulloch som var mannen under Boba Fett-hjälmen i de gamla original-Star Wars-filmerna. Vi får höra både roliga anekdoter och intressanta aktualiteter, såsom att Amanda ska gäst-regissera ett avsnitt av serien Supernatural (som hon ju för övrigt medverkade i en sväng) i pågående säsong. Därefter analyseras de 2 nyligen släppta trailers till Spider-Man: Homecoming till Peters stora förtjusning. Niklas å andra sidan berättar därefter om bioaktuella sci-fi-mästerverket Arrival som han är väldigt nöjd med! Avslutningsvis sonderas lite i senaste tidens speltrailers som släppts i samband med Playstation Experience, då bland annat uppföljare till The Last of Us och Ni No Kuni utannonserades, samt Game Awards med ny trailer för Death Stranding från Hideo Kojima. Det är vad veckans podd har att bjuda på. Tack & förlåt. Puss hej!

[NÖRD:IGT] 165 - Den om FFXV, The Hunter: Call of the Wild, Mass Effect: Andromeda, TWD S3, No Man's Sky Foundation Update och Star Trek Discovery  

Denna veckas försenade pod består av en liten minipanel - Jonas, Mats och Niklas intar studion för att gå igenom veckan i (mestadels) spelvärlden innan helgen inträder. Vi blev nominerade till Podcastpriset i kategorion Spel & Hobby - stort tack till alla som röstat på oss! Om du vill fortsätta hjälpa oss, så att vi rent av vinner, så hittar du vidare instruktioner på vår Facebooksida. Eller gå bara till Podcastpriset och rösta direkt. Rösta nu, och rösta ofta! Det finns fortfarande några få musmattor kvar. Om du känner att du behöver en sådan unik tingest i ditt liv, går du till nördigt.nu/merch och gör som det står. Det blir speltungt denna vecka, när vi gått igenom nödvändigheterna. Mats har spelat No Man's Sky-uppdateringen Foundation Update och berättar varför det är skönt att straffa sig själv i Survival-läget. Jonas tipsar om att The Walking Dead säsong 3 har utannonserats av Telltale och vi snackar lite om vad vi egentligen får se och vad det betyder i Mass Effect Andromeda-trailern som kom ut i veckan. Dessutom har Mats snokat lite om nyligen utannonserade jaktspelsuppföljaren The Hunter: Call of the Wild, som ska betatestas inom kort. Niklas har satt sig ned och spelat de första timmarna av Final Fantasy XV. Samt sett filmen. Och tittat på anime-serien på Youtube. Det är mycket som ska in i skallen, och du är ursäktad om du inte hänger med i förklaringen av vad spelet egentligen handlar om - det gör knappt Mats eller Jonas heller. Men att det är intressant och kräver mer speltid är vi överens om. Det här är ett spel vi lär få tillfälle att återkomma till, men är det en Präl eller inte? Till sist snackar vi lite om de nya casting-beskeden inför Star Trek Discovery. Vilka är de, vilka spelar de, och vad blir det egentligen av det här? Det får räcka, och nu är det helg. Tack & förlåt. Puss hej!

Nördigt EP164 – Den om Fantastic Beast and Where to Find Them, Better Things, American Horror Story, Svensk Videospelsutveckling och Astrid  

Hela fem panelmedlemmar har lyckats samlas i studion denna vecka: Peter, Vanne, Niklas, Tove och Mats ses för att diskutera film, tv och böcker (!). Lyssnarmailskörden är god denna gång, med bland annat frågor om vilka trollformler vi skulle vilja kunna om magi fanns på riktigt samt om vilka spel som definierar oss som personer. Och så har vi fått ett fysiskt brev, på papper! I filmsektionen tar vi oss givetvis an Fantastic Beasts and Where to Find Them, J K Rowlings manusförfattardebut och den första filmen av fem, extremt löst baserade på boken med samma namn. Diskussionens vågor går höga, och det är inte mycket vi är helt överens om. Och så bomben: Mats kläcker ur sig en så hiskelig spoiler att Peter ser sig nödgad att bleepa ut två hela delar av snacket, för andra gången sedan podcastens början. Det här är Nördigt-historia, mina vänner! I TV-delen går det lugnare till. Niklas tipsar om ypperliga kortserien Better Things, från ungefär samma människor som låg bakom komedi-pseudodokumentären Louie. Dessutom har Vanne följt American Horror Story och berättar om sitt hatkärleksförhållande till den - fast mest är det nog kärlek. Avslutningsvis får Mats berätta om varför han var sen till efterfesten på Comicon - spoiler: det beror på Kim Warlock Anderssons sci-fi-seriealbum Astrid, som äntligen kommit ut. Dessutom har han läst en bok av Martin Lindell och Thomas Sunhede som gör ett ambitiöst försök att kartlägga varifrån det svenska spelundret verkligen kom: Svensk Videospelsutveckling, från 50-tal till 90-tal. En riktig tegelsten som Mats berättar varför du bör läsa. Tack & förlåt. Puss hej!

Nördigt EP163 – Den om The Accountant, Farming Simulator 17, Civilization VI och The Crown  

Denna veckas panel är en fyrklöver bestående av Niklas, Jonas, Tove och Mats. Vi har inte så många ämnen att ta upp, men de vi har tar vi upp med besked! Först har vi ett par lyssnarmail att avnjuta, med både bisarra reaktioner på vår Comicon-live-inspelning och tips på podcaster för riktigt seriösa Harry Potter-nördar. Eller kanske snarare Hermione-nördar, men det är vi väl allihop, innerst inne? Dessutom ett par korta tillkännagivanden:Det finns ett fåtal musmattor kvar. Om du känner att du behöver en sådan unik tingest i ditt liv, går du till nördigt.nu/merch och gör som det står.Vi har chansen att nomineras till Podcastpriset även detta år. Om du vill hjälpa oss att bli det, så hittar du vidare instruktioner på vår Facebooksida. Eller gå bara till Podcastpriset och rösta direkt. Rösta nu, och rösta ofta!Efter allt det dyker vi huvudstupa in i filmvärlden, med en trailer som delar panelen nästan på mitten: Beauty and the Beast får helt olika reaktioner från vissa av oss. Därefter får vi höra exakt varför Niklas faktiskt gillar en film med Ben Batfleck - The Accountant.Spelsektionen handlar om årets bästa spel: Farming Simulator 17! Åtminstone enligt farmar-Mats. Om man lyssnar på de mer normalt funtade panelmedlemmarna är det nog snarare Civilization VI som får den äran, så vi kollar ingående på exakt varför det är så bra och vad som egentligen är nytt sedan femman. Två gratis julklappstips!Slutligen avrundar vi med att titta på Netflix kanske dyraste serie någonsin (100 miljoner pund för första säsongen!): The Crown. Det blir inte mer brittiskt än så här, så trogna lyssnare kan kanske räkna ut ungefär hur Tove, och i viss mån Mats, reagerar på den. Allt om styva överläppar och kontroversiella skilsmässor, innan vi lämnar studion för denna vecka.Tack & förlåt. Puss hej!

Nördigt EP162 – Den som spelades in live på Comic Con Stockholm 2016  

För 5:e året i rad befann vi oss nu i helgen på Comic Con Stockholm på Kistamässan för att spela in podcast live inför publik.  Tillbaka där vi en gång i tiden startade denna podd i november 2012 i hederliga Sal E4, som denna gång förvisso gick under namnet Scen 3! Fullsatt var det dessutom i salen! Snudd på fulltaliga var vi med Peter, Tove, Malin, Niklas, Vanne, Mats och Jonas på plats! Endast Victor var frånvarande på grund av förkylning, men vi sände honom en tanke och hoppas att han kryar på sig. Som vanligt svamlade vi på om mässan i allmänhet och våra spaningar i synnerhet, bland annat höjdpunkter som Harry Potter-skådisen Jason Isaacs panel, indiehörnan (duh), kompispodden House of Heroes och deras tillhörande försäljning av klassiska milstolps-comics på golvet och mycket annat. Därefter öppnade vi upp för frågestund med härliga funderingar från publiken om nördiga mash-ups, filosofiska funderingar om magi och superkrafter IRL, comicstips och annat!Stort tack till alla som kom och såg oss på plats, vi ses snart igen! Tack & förlåt. Puss hej!

Nördigt EP161 – Den med Mats Strandberg, Färjan och annan skräck  

Författaren Mats Strandberg gästar veckans avsnitt! Han är tillsammans med Sara Bergmark Elfgren ansvarig för Engelfors-trilogin med böckerna Cirkeln, Nyckeln och Eld. Panelen bestående av Malin, Peter och Niklas frågar ut Mats om framför allt hans bok Färjan och den kommande filmatiseringen, men även om barnboksprojektet om monstret Frank samt Mats passion kring skräck i allmänhet och Twin Peaks och Buffy The Vampire Slayer i synnerhet! Det blir dessutom en djupdykning ner i de lyssnarfrågor som kommit in till Mats om allt från Elm Street-filmer, Buffy-comics och att gå i Stephen Kings fotspår till skrivartips och vilken skräck-historia som Mats helst skulle vilja leva i! Stort tack säger vi till Mats och varmt välkommen tillbaka! Tack & förlåt. Puss hej!

Nördigt EP160 – Den med Kim W Andersson och första intrycken av Doctor Strange  

I veckans episod får panelen bestående av bröderna Berglöf och Kjellin återbesök av serietecknaren Kim W Andersson! Han får dela med sig av vad han sysslat med sedan sist (EP99 samt ett snabbt inhopp i EP120) och det är en hel del! Dessförinnan snabbdyker vi ned i lyssnarmail-lådan och får bland annat ett par boktips på ämnet superkrafter, samt tipsar tillbaka om nysläppta Batman-remastringen Return To Arkham. Därefter får Kim W Andersson berätta om sin tripp till New York Comic Con, filmatiseringen av hans serieroman Alena, samt nya projektet Astrid som snart ges ut av Dark Horse Comics i USA/världen och Kickstartats här hemma i Sverige! Avslutningsvis ger Peter & Jonas ett par spoilerfria första intryck av Marvelfilmen Doctor Strange, som har premiär på fredag, som vi lär återkomma till igen framöver. Nästa gång våra vägar korsas med Kim blir för övrigt med största sannolikhet på Comic Con Stockholm nästa helg! Tack & förlåt. Puss hej!

Nördigt EP159 –  Den om RDR2, Gears of War 4, Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, The Girl With All The Gifts och pipskägg  

En nästintill fulltalig Nördigt-panel - okej, inte riktigt - intar studion denna vecka och tar en titt på det nördigaste som hänt i spel- och filmväg den senaste veckan. Jonas, Niklas, Malin, Tove och Mats berättar först om exakt varför du bara måste åka till Comicon i år (spoiler: Nördigt live-panel!) och hur kul det var att delta i livestreamen Spelhjälpen, som i år drog in över 100.000 spänn till Ung Cancer. I postsäcken denna vecka hittar vi mail om allt från vilken konsol som egentligen är den bästa så här i övergångsåldern, till frågor om hur vi egentligen vet allt vi vet. Om det sistnämnda kan vi väl bara säga att vi inte vet. Malin har spelat Gears of War 4 och upptäckt ett lite mjukare, mer stämningsfullt Gears. Men ändå ett där motorsågsautomatkarbinerna får otaliga tillfällen att motorsåga sig igenom fiendehorderna. Vi hinner reagera lite på nyheten om att Red Dead Redemption 2 faktiskt är bekräftat också. Men givetvis inte till PC, till Mats stora förtret. I filmsektionen tar vi oss an den episkt betitlade Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, där Eva Green lever ut sina Groundhog Day-drömmar och Samuel L Jackson agerar komediskurk. Och givetvis har vi, eller åtminstone Niklas, kollat in heta The Girl With All The Gifts, om en zombiekatastrof där zombierna står i förgrunden? Och en snabbtitt på den nya trailern från Guardians of the Galaxy 2 leder till en utvikning om huruvida Disney aktivt uppmuntrar ett Erroll-Flynn-inspirerat pipskäggsmode eller inte. Med en sista filosoferande diskussions om Marvels cinematiska universum säger vi så adjö för denna vecka och längtar tills vi får träffa serieskaparen Kim W Andersson nästa gång! Tack & förlåt. Puss hej!

0:00/0:00
Video player is in betaClose