[NÖRD:IGT]

[NÖRD:IGT]

Sweden

Skaparna av RadioGamer (Christian Hedlund, Jonas Berglöf, Tove Bengtsson, Peter Kjellin) är tillbaka med en ny podcast: [NÖRD:IGT]! Varje vecka pratar de om spel, comics, film och tv-serier. Nördpassion i podcastform, helt enkelt. www.nördigt.nu

Episodes

Nördigt EP190 – Den om Pirates of the Caribbean, Wonder Woman, House of Cards, Doctor Who s10 och The Long Journey Home  

En fyrväppling utgör veckans panel, den sista för säsongen (!), och vi snackar både film, TV och en smula spel. Peter, Tove, Niklas och Mats inleder veckans avsnitt med en snabb grävning i maillådan, där vi hittar en vädjan från vår vän Orvar Säfströms nya pod, Twin Peaks Hotline, om att vi ska nämna att den finns, samt ge er som vill ha lite vägledning i Twin Peaks-träsket deras journummer. Så då gör vi väl det: Om du följer nya Twin Peaks, lyssna på podden, och ring telefonsvararen på 0760-0874299. Niklas tar en för teamet och plågar sig igenom den senaste Pirates of the Caribbean-filmen, den femte i ordningen. Om du fattar något efter hans förklaring så är du en bättre människa än någon av oss. Men en ljuspunkt är att både han och Peter har sett Wonder Woman. Är den bra på riktigt, eller "bra för att vara DC"? Lyssna för att få reda på det. I TV-segmentet halkar vi in på säsong 5 av House of Cards, Netflix succéserie. Tove har formligen slukat den på några korta dagar, och Niklas har åtminstone doppat tårna lite grann, så att de kan berätta varför du måste se detta nu, nu, nu! En snabb genomgång av den högst lovande inledningen av den tionde säsongen av "nya" Doctor Who (d v s de säsonger som började med rebooten 2015) urartar snabbt i väldigt mycket och känslosamt Who-snack. Precis som det ska vara, alltså. Slutligen avslutar Mats med att berätta varför han tillbringat de senaste dagarna vilse i rymden i Roguelike-rymdirrarspelet The Long Journey Home, och exakt varför det ger honom ett visst hopp om att en dag få skriva storyn till ett spel - fast är inte alla spelskribenter egentligen misslyckade manusförfattare? Därefter avrundar vi detta, säsongens sista, avsnitt med glada sommarhälsningar, vaga löften om mer till hösten och betydligt mer handfasta löften om en somrig Westerosrapport samt live-show på Comicon i höst. Så, sista gången för säsongen: Tack och Förlåt!

EP189 - Den om Alien: Covenant, Split, Get Out, Train to Busan, Assassins Creed och Oxygen not Included  

Den här veckan är trion numer kallad SöderLöv (Niklas, Jonas och Malin) tillbaka i studion och det pratas en jäkla massa film och gör förkastliga försök till snygga segways. Niklas har plöjt igenom vårens skämshög och panelen diskuterar M. Night Shyamalan's potentiella comeback i “Split”, samt Ridley Scotts brist på combacks i och med “Alien: Covenant”. Dessutom pratar vi om två filmer som tar en twist på sina respektive genres: Sydkoreanska “Train to Busan” och Jordan Pelees “Get Out”, och en som inte tar några chanser alls: “Assassins Creed”. Malin har också spelat Klei’s nya survival-management “Oxygen Not Included”, där hon spenderat en rätt lång tid med att försöka bygga en dusch. Och som alltid: Tack och Förlåt!

Nördigt EP188 – Den om Valerian, DC-raset, Master of None och The Handmaid’s Tale  

Vem kan motstå en riktigt härlig, binge-värd TV-serie? Inte vi. Därför går vi på djupet med två sådana denna vecka, plus lite annat smått och gott. Panelen utgörs denna ny-onsdag (läs: torsdag) av Jonas, Niklas, Tove och Mats, som inleder veckans avsnitt med att gå igenom lite feedback från er lyssnare om förra veckans snack om American Gods. Andra delen av avsnittet handlar om filmtrailers, eller rättare sagt en film- och en TV-trailer. Valerian and the City of a Thousand Planets har fått en ny trailer och vi tittar, häpnar och känner oss… ja, hurdå? Lyssna så får du reda på det. Dessutom har Game of Thrones nästa säsong blivit med trailer. Vi plockar ut guldkornen bland alla snubbar med svärd och Tove är nästan oanständigt pepp på den stundande sjunde säsongen av mastodontserien. Slutligen ägnar vi oss åt lite binge-tittande. Vi har sett Aziz Ansaris mästerliga Master of None på Netflix och kan inte behärska oss när vi försöker förmedla exakt vad det är som gör andra (och för all del första) säsongen så otroligt sevärd. Tove och Mats har dessutom sett det som finns att se hittills av The Handmaid’s Tale, en dystopisk serie baserad på Margaret Atwoods minst sagt dystra bok med samma namn. Hemsk är den, men är den hemskt bra? Det går vi igenom här. Trigger warning för att vi snackar en del om våldtäkt i detta segment, dock – vi sade ju att det var mörkt! Mer än så blir det inte denna vecka, men det är gott så. Tack & Förlåt! Puss Hej!

Nördigt EP186 – Den med Adam Westlund och Tolkien  

I veckans avsnitt blir det 150% Tolkien-frossa, när Tolkien-nörden Adam Westlund gästar podden. Hör upp alla Tolkien- och Sagan om Ringen-fantaster! Denna vecka fokuserar vi helt på Tolkien. Jonas och Tove håller låda tillsammans med Tolkien-experten Adam Westlund, som berättar allt om sitt gedigna intresse för allt Tolkien. Vi gräver ned oss i alvspråk, Silmarillions skapelseberättelse, Tolkien-Trivial Pursuit, episka brandtal, storslagna strider, svenska översättningsbråk, Hobbit-fiasko och mycket mycket mer i Tolkiens värld. Puss Hej!

Nördigt EP185 – Den om Persona 5, Girlboss, Dear White People, A Monster Calls, The Handmaiden, The Night Of, Thirteen Reasons Why och Påskägg  

Ett Nördigt avsnitt som kommer ut på en onsdag för en gångs skull, känns som att det var ett tag sedan. Eller? Veckans panel består av Malin, båda bröderna Berglöf och Victor. Först ut så får Malin orera i två timmer om Persona 5, efter det så är Malin och Niklas oense om HBO-serien The Night Of och efter det så blir det några snabba recensioner av Netflix-serierna Dear White People, Thirteen Reasons Why och Girlboss. Sisst men inte minst så pratar vi om Park Chan-Wook senaste film The Handmaiden och J. A. Bayonas A Monster Calls. En av dem är årets hittills bästa film! Puss Hej!

Nördigt EP184 – Den om GOTG Vol.2, Fargo S03, Skam S04 och Little Nightmares  

Vi är okej! Ledsen att veckans avsnitt dröjt - så pass att våra underbara lyssnare till och med börjat höra av sig och kolla om vi är okej. Det är vi... eller ja, du vet vi är som vi är. Orsaken till försening är som vanligt livet och logistiken.Detta till trots lyckas i alla fall Peter få med sig båda bröderna Berglöf på en inspelning där Niklas i alla fall som hastigast hinner medverka en sväng.Tillsammans snackar trion om det senaste, bioaktuella alstret i Marvels cinematiska universum - Guardians of the Galaxy Vol.2. Även om meningarna går isär en del verkar man ändå överens om att den är förbaskat kul och en värdig uppföljare, även om den kanske inte hinner handla om så mycket mer. Men ibland kan det räcka långt. Vi börjar som alltid så spoilerfritt vi kan, men spårar så småningom ut i ganska plot-centriska diskussioner om post-credit-scener och annat, så försök gärna se filmen innan du lyssnar!Jonas hinner även snacka av sig om de nya säsongerna av såväl Fargo som Skam som han börjat avhandla de första avsnitten utav. Han verkar överlag nöjd med såväl Ewan McGregor x2 som favoriten Sana!Avslutningsvis berättar Peter om sina intryck av fredagens spelsläpp Little Nightmares som utvecklats av svenska studion Tarsier och som vår självaste Tove Bengtsson jobbat med! Om du spelar det själv kan du hålla utkik efter hennes namn i eftertexterna!SÅ! Närvaro markerad. Tack & Förlåt!Puss Hej!

Nördigt EP183 – Den med Mats Strandberg OCH Sofia Falkenhem  

Veckans avsnitt gästas av författaren Mats Strandberg som dessutom som en liten överraskning även tagit med sig illustratören och serietecknaren Sofia Falkenhem! Mats och Sofia är tillsammans aktuella med tredje delen i barnboksserien om monstret Frank som nyligen släpptes. Vi hinner prata om bland annat den och även Sofias kärlek till Twin Peaks, Familjen Addams och Zorro, de två sistnämnda så klart i svartvita versioner. Med lite spring i studion där panelen i slutändan består av Peter, Jonas, Niklas och Malin hinner vi även prata med Mats om hans nästkommande skräckroman Hemmet och ha en lyssnarfrågestund som slutar på topp då alla delar med sig av sina första popkultur-crushes som landar på allt från Lorenzo Lamas till Kalle Stropp! Succé som alltid med andra ord. Tack & Förlåt! PS! Vi nämner så klart också att vi även i år kommer livepodda på ComicCon Stockholm! Vi ses om du vill lördag den 16 september kl. 15, Scen 2, Kistamässan! Puss Hej!

Nördigt EP182 - Den om De förlorade och mängder av andra nördigheter, med Henrik Fexeus  

Veckans något större panel ägnar ett helt avsnitt åt att prata nördigheter med en sann multikonstnär. Veckans panel utgörs av Peter, Jonas, Tove och Mats. Även denna gång har vi en celeber gäst: Henrik Fexeus, som i dagarna släpper sin första fantastikroman, De förlorade. Mer info om honom, samt var du kan följa honom finner du här. Du känner kanske mest igen Henrik Fexeus som programledare, illusionist eller författare till sju bästsäljande böcker om kroppsspråk, hur vi människor kan påverka varandra och mentala superkrafter. Men du visste förmodligen inte att han är en nörd av stora mått, som passar in i gänget som fisken i vattnet när vi börjar snacka DC vs Marvel, science fiction, film, tv-serier och mycket annat. Att han är född på samma sjukhus i Örebro som Mats, misstänkt nära i tiden, är ett mysterium som vi kanske eller kanske inte går till botten med i detta avsnitt. Tack & Förlåt! Puss Hej!

Nordigt EP181 - Den om Vei, med Sara Bergmark Elfgren och Karl Johnsson  

En treklöver till nördpanel gästas denna vecka av ett par av våra favoritmänniskor, som diskuterar sitt senaste projekt. Det är författaren Sara Bergmark Elfgren och tecknaren Karl Johnsson som hälsar på än en gång. Idag är det här för att berätta allt om sin episka fantasyserie Vei, vars första del (av två) precis kommit ut. Niklas, Mats och Tove bombarderar dem med nyfikna frågor om asagudar, tecknade serier och influenser i lite över tre timmar! Vi lyckas också hinna med ett gäng lyssnarfrågor och kolla vad exakt de två nördar ner sig i när de inte är upptagna med att skapa fantastisk fantastik på svenska. Dessutom en ingående diskussion om exakt vad vi vet om Ray Harryhausen och huruvida DVD eller Blu-ray är bäst. Det sistnämnda kan vara ett pappaskämt. Två fantastiska gäster ger oss ett avsnitt du inte får missa, helt enkelt. Tack & Förlåt! Puss Hej!

Nördigt EP180 – Den om (ännu mer) ME: Andromeda, Ghost Recon Wildlands, Legion och The People vs O.J. Simpson  

Ännu en trio utgör panelen denna vecka, Berglöf, Berglöf Jr (kollektivt numera refererade till som BergBerg) samt Mats. Vi börjar med lite lyssnarmail, där en djupdykning i postsäcken resulterar i en diskussion om vad man egentligen skulle göra om man blev adlig och fick en säck pengar. Inte mycket i nördväg inledningsvis, men så småningom blir det Star Trek-rum och annat. Lyssnaren Pontus, som skickat mailet, delar även med sig av sina barns reaktioner på den stora överraskningen i Star Wars episod 5, som vi bara måste låta er ta del av. Så imponerande var den revealen! Vi kan inte låta bli att fortsätta snacka lite Mass Effect: Andromeda, och mer lär det bli. Denna vecka fokuserar vi mest på vad som fått oss att känna stor frustration i detta annars ytterst lovande spel. Och givetvis har Mats spenderat många långa timmar med det ultimata samla-pluppar-spelet, Ghost Recon: Wildlands. Vi hinner snacka lite om trailern till kommande Justice League också - ska DC äntligen få till det? Och varför släpper de sina trailers (trailrar?) i fel ordning? Vi försöker reda ut begreppen, och lyckas eventuellt. Bedöm själv. Till sist blir det TV-snack, då Niklas har samplat början av både The People vs O.J. Simpson och Legion. Han delar med sig av sina intryck från båda, ackompanjerat av urspårade resonemang om hur man egentligen utser Englands snyggaste skådis. Tack & Förlåt! Puss Hej!

Nördigt EP179 – Den om ME: Andromeda, Horizon: Zero Dawn, TWD: New Frontier och Iron Fist  

Trion Berglöf, Berglöf & Kjellin utgör veckans panel och bjuder på en relativt speltung episod. Inledningsvis ger Peter sina första intryck av Mass Effect: Andromeda där en hel del känns bekant från originaltrilogin men även en hel del nya saker bjuds på. Det lät återkomnas till denna galax mer i framtida avsnitt då fler panelmedlemmar får komma till tals! Därefter berättar Jonas om Horizon: Zero Dawn som inte bara är visuellt skotsnyggt utan även spelmekaniskt fantastiskt! Likaså är Jonas väldigt nöjd med de två första episoderna av The Walking Dead: New Frontier som han kört igenom. Avslutningsvis ger Peter ett klassiskt bias-utlåtande om Marvel-Netflix-serien Iron Fist som är den fjärde och sista karaktären som avhandlas innan stora crossovern The Defenders senare i år. Tack & Förlåt! Puss Hej!

Nördigt EP178 – Den om John Wick: Chapter 2, Kong: Skull Island, Path of Exile och ännu mer Zelda: Breath of the Wild  

Veckans avsnitt går i filmens tecken, då Nördigt har sett stora apor i Kong: Skull Island och Keanu Reeves apa sig i John Wick: Chapter 2. Utöver det blir det mer Zelda: Breath of the Wild, Path of Exile och ett skamligt into som eventuellt kan fälla den kommunala musikskolan. Panelen denna vecka består av Jonas, Niklas och Malin, där de sistnämnda två inte kan hålla sams om John Wick är rolig och Kong: Skull Island är bra eller inte, medan Jonas ställer följdfrågor om Godzilla. Jonas har i sin tur fått sin Diablo-fix genom free-to-play-dungeoncrawlern Path of Exile, och Malin klagar på vädret i Zelda: Breath of The Wild. Tack och förlåt!

Nördigt EP176 – Den om Oscars, I Am Your Father, For The Love of Spock, Powerless, och Riverdale  

Oscarsgalan 2017 har gått av stapeln och veckans panel benar ut i den historiska fadäsen, pratar höjdpunkter och de bästa memesen. Sedan blir det TV-kavalkad, med två dokumentärer och två comics-adaptioner. Men först peppar hälften av gänget - Peter och Tove - om rolig röstcasting inför kommande Mass Effect: Andromeda. Niklas och Jonas är lite mer svalt inställda. Därefter blir det mycket Oscars-snack, som Niklas såg live. Givetvis går vi igenom det numera ökända Bäst Film-debaclet, pratar svenska pristagare, mer och mindre välförtjänta vinster och undrar också varför Mel Gibson är tillbaka i strålkastarljuset. Efter en kort paus (ca en timme in) blir det dubbelt upp av personporträttsdokumentärer: Peter berättar om David Prouse (aka Darth Vader)-dokumentären I am Your Father, som har båda delar intressanta och lite pinsamma inslag. Jonas och Niklas har sett filmen om Leonard Nimoy, For the Love of Spock, som mer är en hyllningsfilm till Nimoy och Spock, snarare än en dokumentär om Star Trek. Tove har å sin sida spanat in två TV-serier baserade på comics: DC-sitcomen Powerless, som tyvärr inte inleder starkt, och TV-adaptionen av Archie (Acke på svenska), Riverdale, som är överraskande bra. Tack och förlåt!

Nördigt EP175 – Den om The Hunter: Call of the Wild, The Great Wall och T2 Trainspotting  

Nästan ett mini-avsnitt, detta, tack vare en slimmad panel som inte har så många ämnen att ta sig an. Men oroa dig inte, en och en halv timme blir det ändå. Men först, glöm inte att vi är nominerade till Årets Spelmedia på M3. Tack för nomineringen, förlåt än en gång, och glöm inte att gå in och rösta! Omröstningen pågår till den 24:e februari, så om du läser detta efter det kan du ignorera det här stycket. Men tack ändå för att du (givetvis) röstade på oss! Veckans nördtrio utgörs av Niklas, Jonas och Mats, som först tar en titt i mailkorgen där vi hittar ett mail vi faktisk är kapabla att svara sammanhängande på! Den andra delen av avsnittet handlar om spel. Eller rättare sagt ett spel: The Hunter: Call of the Wild. Spelet är en moderniserad uppföljare till det framgångsrika "gratis"-spelet The Hunter, som Expansive Worlds har hållit igång sedan 2009. Uppföljaren är enormt mycket vackrare och har en radikalt annorlunda betalningsmodell - inga mikrotransaktioner! Mats berättar exakt varför han älskar det, och varför han inte älskar ALLA delar av det. Utan spoilers! I filmdelen tar Jonas med oss på en resa från högt till lågt. Först snackar vi en stund om den nya vit-dude-räddar-dumma-infödingar-filmen The Great Wall, som han lyckats se i både IMAX och 3D. Ja, det blir lite gnäll om hur onödigt det är. Därefter kastar vi oss in i T2 Trainspotting, uppföljaren som Danny Boyle i 20 år har hävdat att han absolut inte vill göra, men nu äntligen har gjort. Du kanske kan gissa vilken av filmerna som representerar "högt" och vilken som är "lågt". Annars får du helt enkelt lyssna på avsnittet, så vet du snart svaret. Tack och förlåt!

Nördigt EP174 – Den om Sherlock  

Äntligen får vi snacka av oss om Sherlock, i en särdeles välbalanserad panel. Men först, glöm inte att vi är nominerade till Årets Spelmedia på M3. Tack för nomineringen, förlåt än en gång, och glöm inte att gå in och rösta! Med det ur världen, så utgörs veckans nästan tre timmar långa (!) avsnitt av en utläggning om ett enda ämne. Malin, Niklas, Tove och Mats har sett den fjärde och sista (?) säsongen av BBCs succéserie Sherlock och vi måste bara få prata om det här med er. Allt är inte guld och gröna skogar, när en av världens bästa TV-serier äntligen gör bejublad återkomst. Varför inte det? Lyssna på avsnittet så får du se (och höra). Men kolla på Sherlock först, om du inte vill bli spoilad - även om Mats förstås skulle påstå att vi inte spoilar någonting, så har han 100% fel den här gången. Tack och förlåt!

Nördigt EP173 – Den om Moana/Vaiana, Deep Water Horizon, nya WoW-patchen och mängder (MÄNGDER!) av filmtrailers  

Mats är tillbaka! Tyvärr är det korvfest denna vecka, men Niklas, Jonas, Mats och Victor roar sig ändå med att gå igenom ungefär alla filmtrailers du någonsin kunnat föreställa dig. Vi inleder dock med att nämna att vi lyckats bli nominerade till Årets Spelmedia på M3. Eftersom man inte får nominera sig själv har alltså någon av er vackra, vansinniga människor tänkt på oss. Tack för det, och glöm inte att gå in och rösta!Därefter vadar vi direkt ut i filmtrailerträsket som resulterade efter att Superbowl gick av stapeln i USA i söndags/måndags. Det blir många trailers, och vi har diverse olika reaktioner på dem alla. Vad sägs om Ghost in the Shell, The Fate of the Furious, Baywatch, John Wick 2, Guardians of the Galaxy 2, Logan, Transformers Last Knight, The Cure For Wellness, Stranger Things säsong 2 och många fler? Därefter lyckas Niklas klämma in ett par filmer han faktiskt sett: Moana/Vaiana och Deep Water Horizon, som inte helt oväntat väcker helt olika känslor.Slutligen får vi sällskap av ännu en förlorad son: Victor ramlar in från gatan och berättar inlevelsefullt om sina upplevelser i den senaste World of Warcraft-patchen, 7.1.5, med tillhörande - och löjligt svåra - raiden Knighthold. Tack och förlåt!

Nördigt EP172 – Den om La La Land, The Man In The High Castle, Taboo och Sherlock Holmes-spel  

Jonas, Niklas och Malin, med andra ord SöderBerglöfs snackar Oscarsnominerad film, nya TV-serier, Star Treks återkomst till TV-rutan och ett tre år gammalt Sherlock-spel!

Nördigt EP171 – Den om Nördåret 2017  

Jonas, Peter och bitvis Niklas går igenom film, TV och spel som kommer komma under året med varierad peppgrad!

0:00/0:00
Video player is in betaClose