[NÖRD:IGT]

[NÖRD:IGT]

Sweden

Skaparna av RadioGamer (Christian Hedlund, Jonas Berglöf, Tove Bengtsson, Peter Kjellin) är tillbaka med en ny podcast: [NÖRD:IGT]! Varje vecka pratar de om spel, comics, film och tv-serier. Nördpassion i podcastform, helt enkelt. www.nördigt.nu

Episodes

Nördigt EP170 – NOTY 2016 del två  

NOTY 2016 del 2 feat. Peter, Tove, Vanne och listor från Mats!Andra halvan av panelen listar sina favoriter av film, TV, spel & comics från 2016. Varsågod & förlåt.. Puss Hej!

Nördigt EP169 – NOTY 2016 del ett  

NOTY 2016 del 1 feat. Jonas, Niklas, Malin & Victor! En halva av panelen listar sina favoriter av film, TV, spel & comics från 2016. I nästan 3 timmar. Varsågod & förlåt.. Puss Hej!

Nördigt EP168 – Den om Rogue One: A Star Wars Story  

Halva panelen finns på plats för årets sista podcastinspelning. Dupo, Kjellin och två Berglöfs snackar på i dryga 2 timmar med fullt fokus på nya Star Wars Story-filmen Rogue One. Inledningsvis försöker kvartetten hålla diskussionen relativt spoilerfri innan samtalet så småningom både fördjupas och säkerligen spårar ur i vanlig ordning. Även om det säkerligen kommer bli mer snack i framtiden om filmen från de som inte medverkade denna gång så blir detta det sista som bjuds från [NÖRD:IGT] för i år - så God Jul, Gott Nytt År och allt sådant så hörs vi 2017! Puss Hej!

Nördigt EP167 – Den om SciFi-mässan, rollspel, mer FFXV och War of the Planet of the Apes-trailern  

Poddpanelen denna vecka är en powertrio bestående av två Berglöfs och en Victor som hinner beta av både det ena och det andra! Det blir bland annat en redogörelse från SciFi-mässan förra helgen där Jonas och Niklas bland annat hann bekanta sig med de nyproducerade rollspelen Western IV, Mutant: År Noll och Ensamma Vargen. Det blir även en skvätt mer snack kring Final Fantasy XV nu när man hunnit slutföra huvudstoryn och det lär säkerligen återkomnas till detta ämne i framtida podavsnitt. Avslutningsvis analyseras den nyligen släppta trailern för War of the Planet of the Apes som blir den avslutande delen i trilogin som är den senaste rebooten av ap-franchisen. Vi passar även på att tacka alla som röstat på oss till Svenska Podcastpriset där vi kammade hem förstaplatsen i kategorin "Spel och hobby". Tack & förlåt. Puss hej!

Nördigt EP166 – Den med Amanda Tapping och Jeremy Bulloch, Spider-Man: Homecoming-trailern, Arrival och Playstation Experience  

Fredagssläpp för veckans podd på grund av ett par anledningar, delvis för att panelen haft svårt att infinna sig, men framför allt för att vi skulle hinna träffa ett par intressanta gäster som vi fick chansen att intervjua! Efter en snabbdykning i lyssnarmail-lådan med tips om ett svenskt Kickstartat rollspel inspirerat av Simon Stålenhags konst samt frågor kring fantasyserier som The Wheel of Time och Robin Hobbs böcker så ger vi oss på två av gästerna på helgens SciFiWorld på Stockholmsmässan! Vi fick en pratstund med Amanda Tapping, förmodligen mest känd för rollen som Samantha Carter i Stargate SG-1, samt Jeremy Bulloch som var mannen under Boba Fett-hjälmen i de gamla original-Star Wars-filmerna. Vi får höra både roliga anekdoter och intressanta aktualiteter, såsom att Amanda ska gäst-regissera ett avsnitt av serien Supernatural (som hon ju för övrigt medverkade i en sväng) i pågående säsong. Därefter analyseras de 2 nyligen släppta trailers till Spider-Man: Homecoming till Peters stora förtjusning. Niklas å andra sidan berättar därefter om bioaktuella sci-fi-mästerverket Arrival som han är väldigt nöjd med! Avslutningsvis sonderas lite i senaste tidens speltrailers som släppts i samband med Playstation Experience, då bland annat uppföljare till The Last of Us och Ni No Kuni utannonserades, samt Game Awards med ny trailer för Death Stranding från Hideo Kojima. Det är vad veckans podd har att bjuda på. Tack & förlåt. Puss hej!

[NÖRD:IGT] 165 - Den om FFXV, The Hunter: Call of the Wild, Mass Effect: Andromeda, TWD S3, No Man's Sky Foundation Update och Star Trek Discovery  

Denna veckas försenade pod består av en liten minipanel - Jonas, Mats och Niklas intar studion för att gå igenom veckan i (mestadels) spelvärlden innan helgen inträder. Vi blev nominerade till Podcastpriset i kategorion Spel & Hobby - stort tack till alla som röstat på oss! Om du vill fortsätta hjälpa oss, så att vi rent av vinner, så hittar du vidare instruktioner på vår Facebooksida. Eller gå bara till Podcastpriset och rösta direkt. Rösta nu, och rösta ofta! Det finns fortfarande några få musmattor kvar. Om du känner att du behöver en sådan unik tingest i ditt liv, går du till nördigt.nu/merch och gör som det står. Det blir speltungt denna vecka, när vi gått igenom nödvändigheterna. Mats har spelat No Man's Sky-uppdateringen Foundation Update och berättar varför det är skönt att straffa sig själv i Survival-läget. Jonas tipsar om att The Walking Dead säsong 3 har utannonserats av Telltale och vi snackar lite om vad vi egentligen får se och vad det betyder i Mass Effect Andromeda-trailern som kom ut i veckan. Dessutom har Mats snokat lite om nyligen utannonserade jaktspelsuppföljaren The Hunter: Call of the Wild, som ska betatestas inom kort. Niklas har satt sig ned och spelat de första timmarna av Final Fantasy XV. Samt sett filmen. Och tittat på anime-serien på Youtube. Det är mycket som ska in i skallen, och du är ursäktad om du inte hänger med i förklaringen av vad spelet egentligen handlar om - det gör knappt Mats eller Jonas heller. Men att det är intressant och kräver mer speltid är vi överens om. Det här är ett spel vi lär få tillfälle att återkomma till, men är det en Präl eller inte? Till sist snackar vi lite om de nya casting-beskeden inför Star Trek Discovery. Vilka är de, vilka spelar de, och vad blir det egentligen av det här? Det får räcka, och nu är det helg. Tack & förlåt. Puss hej!

Nördigt EP164  

...

Nördigt EP163 – Den om The Accountant, Farming Simulator 17, Civilization VI och The Crown  

Denna veckas panel är en fyrklöver bestående av Niklas, Jonas, Tove och Mats. Vi har inte så många ämnen att ta upp, men de vi har tar vi upp med besked! Först har vi ett par lyssnarmail att avnjuta, med både bisarra reaktioner på vår Comicon-live-inspelning och tips på podcaster för riktigt seriösa Harry Potter-nördar. Eller kanske snarare Hermione-nördar, men det är vi väl allihop, innerst inne? Dessutom ett par korta tillkännagivanden:Det finns ett fåtal musmattor kvar. Om du känner att du behöver en sådan unik tingest i ditt liv, går du till nördigt.nu/merch och gör som det står.Vi har chansen att nomineras till Podcastpriset även detta år. Om du vill hjälpa oss att bli det, så hittar du vidare instruktioner på vår Facebooksida. Eller gå bara till Podcastpriset och rösta direkt. Rösta nu, och rösta ofta!Efter allt det dyker vi huvudstupa in i filmvärlden, med en trailer som delar panelen nästan på mitten: Beauty and the Beast får helt olika reaktioner från vissa av oss. Därefter får vi höra exakt varför Niklas faktiskt gillar en film med Ben Batfleck - The Accountant.Spelsektionen handlar om årets bästa spel: Farming Simulator 17! Åtminstone enligt farmar-Mats. Om man lyssnar på de mer normalt funtade panelmedlemmarna är det nog snarare Civilization VI som får den äran, så vi kollar ingående på exakt varför det är så bra och vad som egentligen är nytt sedan femman. Två gratis julklappstips!Slutligen avrundar vi med att titta på Netflix kanske dyraste serie någonsin (100 miljoner pund för första säsongen!): The Crown. Det blir inte mer brittiskt än så här, så trogna lyssnare kan kanske räkna ut ungefär hur Tove, och i viss mån Mats, reagerar på den. Allt om styva överläppar och kontroversiella skilsmässor, innan vi lämnar studion för denna vecka.Tack & förlåt. Puss hej!

Nördigt EP162 – Den som spelades in live på Comic Con Stockholm 2016  

För 5:e året i rad befann vi oss nu i helgen på Comic Con Stockholm på Kistamässan för att spela in podcast live inför publik.  Tillbaka där vi en gång i tiden startade denna podd i november 2012 i hederliga Sal E4, som denna gång förvisso gick under namnet Scen 3! Fullsatt var det dessutom i salen! Snudd på fulltaliga var vi med Peter, Tove, Malin, Niklas, Vanne, Mats och Jonas på plats! Endast Victor var frånvarande på grund av förkylning, men vi sände honom en tanke och hoppas att han kryar på sig. Som vanligt svamlade vi på om mässan i allmänhet och våra spaningar i synnerhet, bland annat höjdpunkter som Harry Potter-skådisen Jason Isaacs panel, indiehörnan (duh), kompispodden House of Heroes och deras tillhörande försäljning av klassiska milstolps-comics på golvet och mycket annat. Därefter öppnade vi upp för frågestund med härliga funderingar från publiken om nördiga mash-ups, filosofiska funderingar om magi och superkrafter IRL, comicstips och annat!Stort tack till alla som kom och såg oss på plats, vi ses snart igen! Tack & förlåt. Puss hej!

Nördigt EP161 – Den med Mats Strandberg, Färjan och annan skräck  

Författaren Mats Strandberg gästar veckans avsnitt! Han är tillsammans med Sara Bergmark Elfgren ansvarig för Engelfors-trilogin med böckerna Cirkeln, Nyckeln och Eld. Panelen bestående av Malin, Peter och Niklas frågar ut Mats om framför allt hans bok Färjan och den kommande filmatiseringen, men även om barnboksprojektet om monstret Frank samt Mats passion kring skräck i allmänhet och Twin Peaks och Buffy The Vampire Slayer i synnerhet! Det blir dessutom en djupdykning ner i de lyssnarfrågor som kommit in till Mats om allt från Elm Street-filmer, Buffy-comics och att gå i Stephen Kings fotspår till skrivartips och vilken skräck-historia som Mats helst skulle vilja leva i! Stort tack säger vi till Mats och varmt välkommen tillbaka! Tack & förlåt. Puss hej!

Nördigt EP160 – Den med Kim W Andersson och första intrycken av Doctor Strange  

I veckans episod får panelen bestående av bröderna Berglöf och Kjellin återbesök av serietecknaren Kim W Andersson! Han får dela med sig av vad han sysslat med sedan sist (EP99 samt ett snabbt inhopp i EP120) och det är en hel del! Dessförinnan snabbdyker vi ned i lyssnarmail-lådan och får bland annat ett par boktips på ämnet superkrafter, samt tipsar tillbaka om nysläppta Batman-remastringen Return To Arkham. Därefter får Kim W Andersson berätta om sin tripp till New York Comic Con, filmatiseringen av hans serieroman Alena, samt nya projektet Astrid som snart ges ut av Dark Horse Comics i USA/världen och Kickstartats här hemma i Sverige! Avslutningsvis ger Peter & Jonas ett par spoilerfria första intryck av Marvelfilmen Doctor Strange, som har premiär på fredag, som vi lär återkomma till igen framöver. Nästa gång våra vägar korsas med Kim blir för övrigt med största sannolikhet på Comic Con Stockholm nästa helg! Tack & förlåt. Puss hej!

Nördigt EP159 –  Den om RDR2, Gears of War 4, Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, The Girl With All The Gifts och pipskägg  

En nästintill fulltalig Nördigt-panel - okej, inte riktigt - intar studion denna vecka och tar en titt på det nördigaste som hänt i spel- och filmväg den senaste veckan. Jonas, Niklas, Malin, Tove och Mats berättar först om exakt varför du bara måste åka till Comicon i år (spoiler: Nördigt live-panel!) och hur kul det var att delta i livestreamen Spelhjälpen, som i år drog in över 100.000 spänn till Ung Cancer. I postsäcken denna vecka hittar vi mail om allt från vilken konsol som egentligen är den bästa så här i övergångsåldern, till frågor om hur vi egentligen vet allt vi vet. Om det sistnämnda kan vi väl bara säga att vi inte vet. Malin har spelat Gears of War 4 och upptäckt ett lite mjukare, mer stämningsfullt Gears. Men ändå ett där motorsågsautomatkarbinerna får otaliga tillfällen att motorsåga sig igenom fiendehorderna. Vi hinner reagera lite på nyheten om att Red Dead Redemption 2 faktiskt är bekräftat också. Men givetvis inte till PC, till Mats stora förtret. I filmsektionen tar vi oss an den episkt betitlade Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, där Eva Green lever ut sina Groundhog Day-drömmar och Samuel L Jackson agerar komediskurk. Och givetvis har vi, eller åtminstone Niklas, kollat in heta The Girl With All The Gifts, om en zombiekatastrof där zombierna står i förgrunden? Och en snabbtitt på den nya trailern från Guardians of the Galaxy 2 leder till en utvikning om huruvida Disney aktivt uppmuntrar ett Erroll-Flynn-inspirerat pipskäggsmode eller inte. Med en sista filosoferande diskussions om Marvels cinematiska universum säger vi så adjö för denna vecka och längtar tills vi får träffa serieskaparen Kim W Andersson nästa gång! Tack & förlåt. Puss hej!

Nördigt EP158 – Den om Mafia III och Westworld  

Vi dubblar styrkan från förra veckan med hela fyra man i panelen - bokstavligt talat. Det är dags för korvfest igen! Jonas, Niklas, Viktor och Mats sätter sig ner för att ta en titt i lyssnarbrevlådan, där de hittar lite smått och gott, som de kanske eller kanske inte kan svara på utan att sväva ut å det grövsta. Vi tipsar även om var du absolut ska befinna dig på Comic Con Stockholm i år för att se den bästa panelen (gissa vilken) samt exakt när du ska börja ge pengar till Spelhjälpen nu på söndag. Spelsegmentet är kort men kärnfullt. Mats och Jonas har spelat Mafia III och begravt sig i sydstatsträsken och 60-talets fantastiska musikskatt. Är spelet så bra som du tror, eller är det kanske bara så att man älskar det mer än man egentligen borde? Vi utreder. Slutligen tar vi en titt på de första två avsnitten av den lovande sci-fi-serien Westworld. Den är baserad på kultfilmen med Yul Brynner, men tv-serien verkar sikta lite högre än originalet och vi nämner både 'J J Abrams-influenser' och drar många paralleller till Lost när vi försöker ta reda på om det här kan bli det bästa sedan skivat bröd. Mer en så blir det inte denna vecka. Kort, kärnfullt och relevant, i vanlig ordning!Tack & förlåt. Puss hej!

Nördigt EP157 – Den om FIFA 17, The Magnificent 7, TMNT2 och första intrycken av Westworld  

Kraftigt bortfall i laguppställningen denna vecka! Men för att få ut ett avsnitt på ordinarie onsdagstid får du denna vecka höra en dynamisk duo i form av The Pun-isher & Kid Glenn! Tvåmanna-panelen bestående av Peter och Jonas försöker efter bästa förmåga hålla fanan högt i veckans episod. Efter en titt i den digitala lyssnarmaillådan berättar Berglöf om nyligen släppta FIFA 17 som bland annat överraskar med nya singleplayer-läget The Journey som är helt omarbetat och spelets stora höjdpunkt när allt kommer omkring. Därefter blir det filmsnack och Jonas berättar om remaken av en remake i form av The Magnificent 7 som grundar sig på 60-talsklassikern 7 vågade livet som i sin tur bygger på Kurosawa-klassikern De sju samurajerna.Peter har i sin tur sett Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows och även om det kanske inte var sommarens höjdpunkt på bio så är den snäppet bättre än första Michael Bay-producerade filmen från 2014 och förvånansvärt underhållande! Kanske inte tack vare Megan Fox utan snarare på grund av charmiga turtlar. Därefter pratas det lite kring de utannonserade filmtitlarna The Batman och Logan från DC och Fox-Marvel respektive, samt lite castingrykten kring Sigourney Weaver och avslutningsvis blir det mer vilda västern då Jonas ger ett par första intryck av HBOs nya scifi-epos Westworld från JJ Abrams & Co. med Anthony Hopkins i en av huvudrollerna. Det är vad du får i denna veckas episod! Tack & förlåt. Puss hej!

Nördigt EP156 – Den om nörd-måsten, 80-åriga filmklassiker på bio, Spelhjälpen, Virginia och Pavilion  

Vi är lite försenade den här veckan, vilket vi såklart ber om ursäkt för. Men denna tidiga fredagkväll lyckades vi äntligen samla ihop ett par nördar och åstadkomma en pod. Veckans panel består av Mats, Peter och Niklas. Och som vanligt inleder vi med att inte ha något att säga, varpå vi säger det i en och en halv timme (-ish). Vi inleder med ett djupdyk i lyssnarpostsäcken, där vi hittar diskussionsämnen som vad man absolut måste ha sett, läst och gjort för att få kalla sig för en riktig nörd. Vi hinner snacka lite om frågan om huruvida det egentligen går att göra en film baserad på ett spel, eller vice versa, också. Filmsektionen är sådär käckt retro den här gången. Mats kunde nämligen inte spela in pod i onsdags då han och Tove var och såg Moderna Tider, Charlie Chaplins klassiska kommentar på det moderna industrisamhället från 1936. Filmen firar 80-årsjubileum, och går därmed på ett par små biografer i Stockholm, och vi diskuterar huruvida den håller än. Mats och Tove kommer även att dyka upp på Spelhjälpen 2016, ett livestream-event till förmån för Ung Cancer, där de förhoppningsvis ska lyckas lära Tove att leva det ljuva bondelivet i Farming Simulator 15. Mats försöker sig dessutom på en snabb recension av det mystiska och stämningsfulla Virginia, en walking simulator om något helt annat än vad det verkar på ytan. Och till sist har Peter äntligen fått ta sig en titt på den färdiga versionen av Pavilion, som vi nämnt ett flerta gånger tidigare i podden. Tack & förlåt. Puss hej!

Nördigt EP155 – Den om Stranger Things, Bondespel, RimWorld, Planet Coaster, Always Sometimes Monsters och No Man's Sky  

Äntligen en normal vecka! Vi slår oss ner i en liten, nästan oventilerad studio för att snacka en massa spel och kanske lite TV-serier. De goda nyheterna - eller dåliga, beroende på tycke och smak - är att Mats äntligen lyckats slita sig från tunnelbanejobbet och vara med. Förutom honom ingår Malin, Jonas och Niklas i veckans snacksaliga nördpanel. Vi börjar lite lätt med vad Jonas hävdar är årets bästa TV-serie, redan i september: Stranger Things. Vi har länge väntat på att alla skulle kunna vara med och snacka om denna 80-talsjuvel, men nu kunde vi inte hålla oss längre. Därefter går vi via ett mail osökt in på den maffiga spelbiten. Mats har spelat Farm Expert 2017, och kan inte låta bli att även hålla en liten (eller stor) utläggning om hur detta är bondespelens år, då inte mindre än fem (!) farmarsimulatorer har releasedatum 2016, om än av varierande kvalité. Lite RimWorld har han också spelat, och beskriver lyriskt de äventyr hans kolonister varit med om, medan Malin längtansfullt blickar mot sitt Steam-konto och funderar på om det är värt det. Malin har spelat en tidig version av berg-och-dalbanespelet Planet Coaster. Nej, det handlar inte om rutschkanor! Hon har även hunnit med lite Always Sometimes Monsters, som visar sig vara något helt annat än det J-RPG det ser ut att vara på skärmbilderna. Avslutningsvis har både Mats och Malin spelat det episka samla-pluppar-på-kartan-spelet No Man's Sky, och berättar vad de tycker om både själva spelet och kanske ännu mer om kontroversersen som omgett det sedan den skakiga releasen. Tack & förlåt. Puss hej!

Nördigt EP154 – Sidetracked Trainwreck Edition  

Denna vecka var det ingen i panelen som hade möjlighet att spela in podcast tyvärr. Tur då att vi tog tillfället i akt att härom veckan slå ihjäl nån timme eller så under hemresan från Lund Comedy Festival!Frågan är dock om det är så turligt, döm själv. Veckans avsnitt består alltså av ett urspårat (!) samtal mellan Tove, Malin, Victor, Jonas, Niklas och Peter som avhandlar ett gäng olika nördfrågeställningar, såsom vilket fiktivt husdjur du skulle vilja ha och vilket team av populärkultur-ikoner som skulle ingå i ett team utsänt för att rädda dig!Notera alltså att avsnittet är inspelat ombord på ett TÅG! Därav den annorlunda ljudkvalitén. Kan även innehålla spår (!) av bakfylla...Tack & förlåt. Med betoning på förlåt. Puss hej!

Nördigt EP153 – Den som spelades in live på Lund Comedy Festival 2016  

Äntligen! Efter många påtryckningar tog vi vår lilla podcast och åkte ner till Lund för att hälsa på hos vår nördkompis Anders Jansson och Lund Comedy Festival!Veckans podcast består alltså av det vi spelade in lördagen den 3 september på Lund Comedy Festival i Sessionssalen, Stadshallen i Lund. Panelen bestod av Peter, Tove, Jonas, Niklas, Malin, Victor och vår eminenta gäst, som sagt: Anders Jansson!Vi pratade om festivalen i allmänhet, Anders, Lund, humor i nördkulturen, Mac-spelet Dubbelmoral och andra sidospår i c a 2 timmar. Tack alla som kom och upplevde vår galenskap live på plats! Hoppas vi ses igen nästa år.Tack & förlåt LUND! Puss Hej!

Nördigt EP152 – Den om Star Trek: Discovery, MarvelsNew Warriors & Runaways på TV och World Of Warcraft: Legion  

Powertrio denna vecka med Kjellin och bröderna Berglöf som börjar med att öppna lyssnarmail-lådan som innehåller allt från Marvel vs. DC-deathmatches, speltips till 6-åringar samt påståendet att Schumachers Batman & Robin är en bra film!Vidare hyllas de bortgångna hjältarna Gene Wilder och Kenny Baker innan ett matigt TV-segment avhandlas.Jonas berättar därefter om de senaste nyheterna kring kommande TV-serien Star Trek: Discovery och Peter snackar på om ett par kommande Marvel-TV-serier, bland annat New Warriors där Squirrel Girl bör dyka upp samt Runaways som skapats av (drick) Brian K Vaughan!Slutligen ger Berglöfarna sina initiala intryck av senaste World Of Warcraft-expansionen Legion.That's it! Puss Hej!

Nördigt EP151 – Den om filmsommaren 2016, Blizzconspiration och My Little Pony!  

Säsongpremiär! Nu är vi tillbaka efter sommaruppehållet och det med besked! En powertrio bestående av bröderna Berglöf och Vanne börjar med att beta av sommarens blockbusterfilmer, som Niklas framför allt har sett större delen av. Filmerna som betas av inkluderar Independence Day: Resurgence, Star Trek Beyond, Jason Bourne, Tarzan, Ghostbusters och Suicide Squad.  Därefter berättar Jonas om nya Hearthstone-expansionen One Night In Karazhan och även kommande Blizzcon med tillhörande konspirationsteorier kring ett Diablo 4... Slutligen joinar Peter och Skye och tillsammans med Vanne plussar hela familjen lite otippat för My Little Pony: Friendship Is Magic som de till en början dissade, men nu ändrat uppfattning om helt! Puss Hej!

0:00/0:00
Video player is in betaClose