NRK – Bob Dylan

NRK – Bob Dylan

Norway

Håvard Rem presenterer Bob Dylans liv og musikk med gjester i studio. Gå til denne siden for radiosendingene: http://radio.nrk.no/serie/bob-dylan/

Episodes

Bootleg #18 - Tønes  

Programleder Håvard Rem i samtale med artisten Tønes om Bob Dylan som inspirator og om Dylan på norsk.

Bootleg #17 - Jan Erik Vold  

Programleder Håvard Rem i samtale med poet og Dylan-pionér Jan Erik Vold.

Bootleg #16 - Eyvind Hellstrøm  

Møte med Dylan-fan og mesterkokk Eyvind Hellstrøm.

Bootleg #15 - Erling Aadland  

Gjennom 14 episoder har vi blitt kjent med Bob Dylan frem til år 2000. I dagens episode forteller Håvard Rem om den moderne Bob Dylan, og om hvordan Dylan det siste tiåret har befestet sin posisjon som legende. Gjest i denne episoden er Litteraturprofessor Erling Aadland.

Bootleg #14 – Jørgen Roll  

Programleder Håvard Rem i samtale med festivalsjef for Norwegian Wood, Jørgen Roll om liveartisten Bob Dylan.

Bootleg #13 – Jon Rognlien og Kaia Schjerven Mollerin  

Programleder Håvard Rem i samtale med journalist og forfatter Jon Rognlien og påtroppende redaktør for Vinduet, Kaia Schjerven Mollerin om Bob Dylan i perioden 1987-1997.

Bootleg #12 – Tor Egil Førland  

Programleder Håvard Rem i samtale med historieprofessor Tor Egil Førland om 1983-albumet Infidels og den verdikonservative Bob Dylan.

Bootleg #11: Alf van der Hagen – Hele intervjuet  

I 1980 gir Dylan ut sitt andre album i kristenperioden, med den selvforklarende tittelen Saved. Programleder Håvard Rem ser på de religiøse røttene til Dylan med Alf van der Hagen.

Bootleg #10 Levi Henriksen - Hele intervjuet  

Programleder Håvard Rem i samtale med forfatter og musiker Levi Henriksen om første albumet i den såkalte kristenperioden, det kritikerroste Slow train coming fra 1979.

Bootleg #9 – Pedro Carmona-Alvarez - Hele intervjuet  

Programleder Håvard Rem i samtale med forfatter og musiker Pedro Carmona-Alvarez om Bob Dylan på siste halvdel av 70-tallet og en av Dylans største suksesser, albumet Desire fra 1976.

Bootleg #8: Tom Roger Odland – Hele intervjuet  

I 1975 gir Bob Dylan ut albumet Blood on the tracks. Det blir hyllet som et mesterverk av et samlet kritikerkorps. 34 år senere oversetter singer/songwriter Tom Roger Aadland albumet til nynorsk og spiller det inn. Også han får gode kritikker. Hør programleder Håvard Rem i samtale med Tom Roger Aadland om arbeidet med Blod på spora, og om 1975 utgaven av Bob Dylan.

Bootleg #7 Lars Beckstrøm - Hele intervjuet  

1966. Bob Dylan krasjer på motorsykkelen sin og trekker seg tilbake fra offentligheten. I årene som kommer dreier musikken i nye retninger mot country og en crooneraktig Dylanstemme. Og naive tekster. Hør Lars Fredrik snakke med Håvard Rem om denne utgaven av Dylan.

Bootleg #6 Sivert Høyem - Hele intervjuet  

I 1966 er Bob Dylan på toppen av sin karriere så langt og han gir ut sitt mesterverk Blonde on Blonde. Hør Sivert Høyem fortelle om sitt forhold til denne utgaven av Dylan. Og hør ham fremføre Dylan-sangen To Ramona live i studio.

Bootleg #6 Sivert Høyem - Hele intervjuet  

I 1966 er Bob Dylan på toppen av sin karriere så langt og han gir ut sitt mesterverk Blonde on Blonde. Hør Sivert Høyem fortelle om sitt forhold til denne utgaven av Dylan. Og hør ham fremføre Dylan-sangen To Ramona live i studio.

Bootleg #5: Kåre Virud– Hele intervjuet  

Programleder Håvard Rem og blueslegenden Kåre Virud ser på Bob Dylans forhold til Blues, og ikke minst Virud sitt eget forhold til Dylan.

Bootleg #4: Endre Ruset– Hele intervjuet  

Programleder Håvard Rem og poet Endre Ruset snakker om poeten Bob Dylan. Hør om hvordan Dylan blir påvirket av poeter før ham, og hvordan han igjen påvirker poeter og artister i sin samtid både på 60 tallet og i dag.

Bootleg #3: Anne Grete Preus – Hele intervjuet  

Anne Grete Preus om protestsangeren, den politiske og religiøse Dylan og innflytelsen på hennes egen musikk.

Bootleg #2: Tom Skjeklesæther – Hele intervjuet  

Tom Skjeklesæther om Dylans debut og første årm intervjuet av Håvard Rem.

Bootleg #1: Jonas Alaska – Hele intervjuet  

Jonas Alaska om inspirasjonen og Dylans påvirkning

0:00/0:00
Video player is in betaClose