NRK – Filmpolitiet

NRK – Filmpolitiet

Norway

Filmpolitiet i P3 anmelder hver uke de viktigste filmene, spillene og seriene på tv, radio og nett.

Episodes

21.04.2017 Fargo S03 åpner sterkt!  

Hevnthrilleren "Underverden" er en vassen dansk machosalat. HBO-serien "Veep" har virkelig funnet seg selv i sin sjette sesong. "Den lykkeligste dagen i Olli Mäkis liv" har noe andre boksefilmer ikke har. Hver scene er en nytelse i den første episoden av "Fargo" sesong 3. Izer Alius regidebut "Fluefangeren" viser lovende takter, selv om den er uforløst og famlende. Sesong 3 av "The Leftovers" på HBO er seriens beste. Den norske skrekkfilmen "Lyst" smeller til med noen gyselig gode grøss. Den første sesongen av Netflix-serien "Girlboss" er rotete og middelmådig. Og Terrence Malicks eksperimentelle "Song to Song" har en handling som er nesten uutholdelig banal. Alt dette skal anmeldes i denne podcasten fra Filmpolitiet, der vi også får besøk av skuespillerne Jeppe Beck Laursen og Ole Christoffer Ertvaag, som er aktuelle i sesong 2 av BBC-serien "Det siste kongeriket", som nå går på NRK TV.

14.04.2017 Fast & Furious 8 er en overdrevent stor actionfilm  

"Fast & Furious 8" er på alle måter en overdrevent stor actionfilm. "The Boss Baby" starter lovende, men ender opp som en skuffelse. "Get Out" er en morsom, spennende og original skrekkthriller. 2Going In Style" er en generisk ranskomedie. "Hjartasteinn" er en nydelig oppvekstfilm og Løvetannbarn er en sår og stemningsfull animasjonsfilm. Dette er påskepremierene som anmeldes i denne podcasten fra Filmpoliti, der Kristofer Hivju i et lengre intervju skal fortelle hvordan han lærte seg å slåss før innspillingen av "Fast and Furious 8", og du får dommen over de første episodene av "Better Call Saul" sesong 3.

07.04.2017 Get Out er en morsom og original skrekkfilm  

Vi har sett ALL påskekrimmen og vet hva du bør se på TV i ferien! Og så har vi selvsagt sjekket kinopremierene! "Get Out" er en morsom og original skrekkthriller. Anders Baasmo Christiansen spiller mesterlig i "Hoggeren", og vi har møtt regissør Jorunn Myklebust Syversen . "Hjartasteinn" er en nydelig oppvekstskildring fra Island. Dette er filmene som anmeldes i dag. Vi har også sett de to første episodene av "Prison Break" sesong 5, vi har testa Playstation-spillet "Persona 5" og Kristofer Hivju skal avsløre hvilken filmstjerne som hadde den største traileren på settet til neste ukes premierefilm, "Fast and Furious 8"! Programleder er Birger Vestmo.

31.03.2017 "Ghost in the Shell" er vakker sci-fi!  

"Ghost in the Shell" boltrer seg i futuristiske stilgrep. "Æresborgeren" er skarp og sorthumoristisk. "Free Fire" er en kul gangsterkomedie. "Little Men" er et velspilt og rørende drama. Og "Smurfene: Den hemmelige landsbyen" er et sjarmerende, men tamt eventyr. I tillegg til disse premierefilmene anmeldes serien "13 Reasons Why", som kan være en av årets viktigste, selv om den kanskje ikke er blant de beste. Og så skal vi diskutere den nye teaseren til sesong 7 av "Game of Thrones"!

24.03.2017 "CHiPs – Crazy Patrol" er en møkkafilm  

"Life" er en spennende sci-fi-thriller om funn av nytt liv på en romstasjon. Den svenske filmen "Kjempen" er sosialrealisme og «underdog»-komedie i skjønn forening. Storspillet "Mass Effect: Andromeda" er en storslagen romopera, men mangler den siste finpussen. Den norske barnefilmen "Oskars Amerika" har haltende skuespill i smellvakre omgivelser. "CHiPs – Crazy Patrol" er en møkkafilm med lave ambisjoner og homofobisk humor. Naturdokumentaren "Pingvinenes marsj 2" har enda mer spektakulære bilder enn den første. Og "Power Rangers" byr på kule superhelter, men kjedelig action. Og så har vi siste nytt fra Star Wars-land, og gode nyheter til de som elsker lavbudsjettsfilmer fra 80-tallet!

17.03.2017 Skjønnheten og Udyret er et fint eventyr, men overskygges av originalen.  

"Skjønnheten og Udyret" er et fint eventyr som overskygges av originalen. Serien "Iron Fist" er en skuffelse fra Netflix og Marvel. "Patriots Day" er en svulstig heltefilm fra virkeligheten med et godt actiondriv. "Ishavsblod – De siste selfangerne" er en god dokumentarfilm som gir et utskjelt yrke en oppreisning. "Elven" er en såpete krimserie som skjemmes av dårlig dialog "Moderne kvinner" er underholdende og underfundig. "Kvinne, ukjent" er et humant og moralsk utfordrende drama. Og "United States of Love" er en gråtrist og ubehagelig film fra kjærlighetens kjeller. Det er det som anmeldes i denne podcasten. Du får også høre Emma Watson fortelle om det å synge og spille Belle i "Skjønnheten og Udyret", mens regissørene Trude Berge Ottersen og Gry Elisabeth Mortensen forteller om båtturen som ble til dokumentarfilmen "Ishavsblod". God lytting!

10.03.2017 Kong: Skull Island er stor og dum, men underholder!  

"Skull: Kong Island" er en stor og dum film med udiskutabel underholdningsverdi. "Hidden Figures" er en publikumsfriende feelgood-historie fra virkeligheten. "Sameblod" er en gripende historie med en gnistrende god hovedrolle. "Tungeskjærerne" er et koselig, men kunstig besøk i nordnorsk fiskekultur. Og den iranske Oscar-vinneren "En handelsreisende" er bevegende og engasjerende. Dette er filmene som anmeldes i denne podcasten fra Filmpolitiet! Dessuten sjekker vi hvordan det går med Martes anmeldelse av Nintendo Switch og det nye Zelda-spillet "Breath of the Wild", som hun er midt i skriveprosessen til, og du får høre hvorfor den svenske regissøren Amanda Kernell måtte til Norge for å finne hovedrolleinnehaveren i "Sameblod", nemlig Lene Cecilia Sparrok.

03.03.2017 "Logan: The Wolverine" er en av tiårets sterkeste superheltfilmer!  

"Logan: The Wolverine" er en av tiårets sterkeste superhelt-filmer! "Nocturama" er en stillferdig, men intens thriller. Martin Scorseses "Silence" er et sterkt drama om Guds taushet. "Aquarius" er en varm film med Sonia Braga i en praktfull hovedrolle. Margreth Olins "Barndom", er en nydelig dokumentar om barns evne til fantasi og lek. "Elle" er en lekker og raffinert film med feministiske undertoner. Og "Det er bare verdens undergang" er et klaustrofobisk familiedrama. Vi har også møtt Hugh Jackman fra "Logan: The Wolverine", som skal forteller hvorfor dette er siste film med superhelten og vi har møtt filmens regissør James Mangold, som forteller hvordan han hentet inspirasjon fra westernfilmer. Fra "Det er bare verdens undergang" har vi intervjuer med filmstjerna Marion Cotillard og regissør Xavier Dolan, som forteller om vanskelige familieforhold, mens skuespillerne Gaspard Ulliel, Lea Seydoux og Natalie Baye avslører hvordan det er å spille for en så ung regissør som Xavier Dolan. I tillegg har vi sett serien "Feud: Bette and Joan", en morsom skildring av feiden mellom to Hollywood-ikoner og vi har testa spillet "Torment: Tides of Numenera", som er oppslukende som en god bok.

24.02.2017 "La La Land" er musikalsk drømmeri man lett blir revet med av!  

Den 14 x Oscar-nominerte filmen "La La Land" er et musikalsk drømmeri som man lett kan la seg rive med av. "Horizon Zero Dawn" er et strålende rollespill med tidenes flotteste spillverden. Arild Andresens gode drama "Hjertestart" kan by på nok en sterk hovedrolle fra Kristoffer Joner. "The Bye Bye Man" er en skuffende svak skrekkfilm som ikke burde blitt satt opp på kino. "T2 Trainspotting" er et varmt og bittersøtt gjensyn med figurene fra den originale filmen fra 1996. Og "Fist Fight" er en grovkorna komedie uten brodd. Dette er filmene og spillet som anmeldes i denne podcasten. Du får også møte Kristoffer Joner fra "Hjertestart" og fra "T2 Trainspotting" får du høre fra regissør Danny Boyle og skuespiller Ewen Bremner, bedre kjent som "Spud". Programleder er Birger Vestmo.

17.02.2017 The Great Wall er så harmløs at det blir kjedelig  

I dagens fullspekka sending får du blant annet anmeldelser av Matt Damons eventyr i Kina, The Great Wall, den norske komedien Det norske hus. Marte har kosa seg med animasjonsperlen Eventyr i Arktis, og Andreas Hadsel Osvik anmelder storspillet For Honor. Birger kommer også innom for å oppsummere Filmfestivalen i Berlin. Hva var det beste på Berlinalen?! I tillegg får du anmeldelser av Jackie, HBO-serien Big Little Lies og Sniper Elite 4.

17.02.2017 Filmpolitiets Berlinale-spesial!  

Denne spesialpodcasten fra Filmpolitiet skal handle om Berlinalen, en av Europas viktigste filmfestivaler, som startet forrige torsdag og avsluttes denne helgen. Du får høre om noen av de antatt viktigste filmene som er vist og møte noen av de som har laget dem: "Fra balkongen", ".Oskars Amerika", "Richard Storken", produsent Kristine Knudsen, "Django", "T2 Trainspotting", regissør Danny Boyle, "Final Portrait", skuespiller Armie Hammer, "Una mujer fantástica", "The Other Side of Hope" og regissør Ari Kaurismäki. Denne sendingen har også gått på P2. Programleder er Birger Vestmo.

10.02.2017 Fifty Shades Darker er kjedelig romantisk drama - med sex  

Dette er litt av en underholdningsuke! Helgas kinopremierer er den erotiske Fifty Shades Darker, Oscar-nominerte Moonlight, actioneksplosjonen John Wick: Chapter 2, indifavoritten Paterson og den gøyale Lego Batman filmen. Krydre den kaken med den glimrende superheltserien Legion, det utdaterte TV-comebacket til 24, det norske vikingspillet The Frostrune og samuraieventyret Nioh. Ja, da er det bare å ta desserten på filmfestivalen i Berlin, hvor Birger Vestmo er for å se både norske håp og internasjonale tungvektere.

03.02.2017 Disneyfilmen "Vaiana" er en familievennlig fulltreffer!  

Disney-filmen "Vaiana" er en familievennlig fulltreffer med fengende musikk og fantastisk animasjon. Nyinnspillingen av tv-serien "MacGyver" er et makkverk "Rings" er en litt skuffende og ganske unødvendig grøsser. "Gold" har Matthew McConaughey i hovedrollen, men han er til liten nytte. "Fanget i nettet" belyser godt det betente forholdet mellom Nord-Korea og Sør-Korea. Og Drew Barrymore er kul i zombiekomiserien "Santa Clarita Diet". I tillegg til disse anmeldelsene får du også møte de to viktigste norske stemmene i "Vaiana", nemlig Nora Gjestvang og Jeppe Beck Laursen.

27.01.2017 Resident Evil 7 er en skrekkelig bra spillopplevelse  

Vin Diesel er parodisk tøff i premierefilmen xXx: Return of Xander Cage. Resident Evil 7: Biohazard er en skrekkelig spillopplevelse – og det er positivt ment. Serien This Is Us er et velspilt og vanedannende familiedrama på TV3. The Rules for Everything er sannsynligvis årets mest originale norske film. Kings Bay er dagens andre norske premiere - en fin thriller med stive replikker. Spillet Gravity Rush 2 byr på underholdende gravitasjonslek i høyt tempo. Og så skal du få dommen over premieren på ungdomsserien Riverdale, som slippes på Netflix senere i dag.

20.01.2017 Live By Night, Split og rapport fra TIFF  

Filmpolitiet gir deg siste nytt og ferske anmeldelser fra film, spill og tv. Det er et drøss med premierefilmer denne uka og du skal blant annet få høre anmeldelser av M. Night Shyamalans nyeste thriller «Split», Ben Afflecks gangsterfilm «Live By Night», russiske «Disippelen», dramafilmen «Jeg, Daniel Blake» og Marcus og Martinus-filmen «Sammen om drømmen». Marte styrer spakene i studio og Birger er på plass på Tromsø Internasjonale Filmfestival. Derfra skal du skal få høre intervju med regissørene av dokumentaren «Ishavsblod – De siste selfangerne».

13.01.2017 The Autopsy of Jane Doe, med regissørbesøk  

Kun to filmer har premiere på kino denne uka. Begge skal anmeldes, både The Autopsy of Jane Doe og En gatekatt ved navn Bob. Den ene er en deilig guffen skrekkthriller regissert av André Øvredal, som skal fortelle hvordan han kom over manuset til filmen, og hvordan han har jobbet for å gjøre den så skummel som mulig. Den andre filmen forteller den virkelige historien om uteligger og hans gatekatt, basert på en populær serie bøker. Fra TV-fronten ser vi sesongstarten av den sjette runden med Homeland på TV2 Zebra og Sumo og den første sesongen av Den onde greven på Netflix. Og jeg anmelder Gimme Danger, den Jim Jarmusch-regisserte dokumentarfilmen om Iggy and the Stooges, som slippes på Blu-ray, DVD og digital strømming førstkommende mandag.

06.01.2017 "Assassin's Creed" er årets første kalkun  

"Assassin's Creed" er årets første kalkun. "Collateral Beauty" er et ujevnt drama. "Lion" er basert på en utrolig historie. Og "Manchester by the Sea" er et nesten perfekt drama. Det er kinofilmene som anmeldes i dag. Vi har også sett på seriepremierene. Starten på fjerdesesongen av "Sherlock" overbeviser ikke hundre prosent. "Taboo" er et mørk og mystisk spenningsdrama som viser lovende takter. Og dokumentaren "Bright Lights: Starring Carrie Fisher and Debbie Reynolds" er en vakker og usminket avskjed for to høyt elskede filmstjerner. Du skal også få møte to andre filmstjerner, nemlig Michael Fassbender og Marion Cotillard, som spiller i "Assassin's Creed", og vi spår hvem som vinner de viktigste Golden Globe-prisene natt til mandag.

30.12.2016 Dette gleder vi oss til i 2017!  

Vi minnes Carrie Fisher som gikk bort i romjula, og vi anmelder romjulspremierene Passengers, Perfekte fremmede og Hundreogettåringen som stakk fra regningen og forsvant. Birger, Sigurd og Marte prater om hvilke filmer, spill og serier de gleder seg til i 2017. Også får du Sigurds anmeldelse av den nye serien Saknad som har premiere på C More 1. januar.

23.12.2016 Lille julaften!  

Nå er det jul, jul , jul! I dagens sending får du anmeldelser av julas premierefilmer «Passengers», «Dyrene i Hakkebakkeskogen», «Min pappa Toni Erdmann» og «Why Him». Birger, Sigurd og Marte kårer de beste filmene, spillene og TV-seriene fra året som har gått, og du kan si din mening om våre topplister på P3.no/filmpolitiet. Til slutt ringer vi jula inn med våre anbefalinger over hva du bør få med deg på TV!

16.12.2016 Rogue One leverer, og vi har møtt stjernene!  

I denne podcasten retter vi søkelyset mot ukas eneste premierefilm, "Rogue One: A Star Wars Story". Dette er den første enkeltstående filmen fra Star Wars-universet og anmeldes til en femmer på terningen. Som eneste norske mediehus har NRK møtt både regissør Gareth Edwards og skuespillerne Felicity Jones, Diego Luna, Riz Ahmed, Mads Mikkelsen, Ben Mendelsohn og Forest Whitaker. De skal fortelle om sine erfaringer fra Star Wars-universet. Du får også høre hvorfor "The OA" på Netflix er en spirituell mysterieserie som ikke klarer å gripe. Og vi har testet Super Mario Run som nå er sluppet løs for iPhone!

0:00/0:00
Video player is in betaClose