NRK – Filmpolitiet

NRK – Filmpolitiet

Norway

Filmpolitiet i P3 anmelder hver uke de viktigste filmene, spillene og seriene på tv, radio og nett.

Episodes

02.12.2016 The Accountant er en ujevn, men severdig thriller  

Disse premierefilmene anmeldes i denne podcasten fra Filmpolitiet: "The Accountant" er en ujevn, men severdig thriller. "A Monster Calls" er en vond og visuell monsterfilm. Skrekkthrilleren "Shelley" virker som en uferdig historie. "Syng" er en hyggelig animert sangkonkurranse. "The Girl On The Train" mangler den store nerven. "Vildanden" viser at Henrik Ibsens tragedie fremdeles beveger. Og "Den magiske juleesken" er en frisk og julete barnefilm. Du får også høre hvilke spill som vant de gjeveste prisene under nattens The Game Awards, og vi skal fortelle om nye spennende norske tv-serier som er underveis!

25.11.2016 Elendige Bad Santa 2  

"Allierte" er et lekkert krigsdrama som mangler ekte følelser. "Gilmore Girls: A Year in the Life" er et hyggelig comeback, men har en del rust i maskineriet. "Neon Bull" er en het, dirrende og stemningsfull film om moderne cowboyer i Brasil. "Bad Santa 2" er en smakløs julegrøt klint sammen av restene fra originalfilmen. I denne podcasten får du også høre den brasilianske regissøren Gabriel Mascaro fortelle hvordan han skapte bånd mellom mennesker og dyr i "Neon Bull", og vi bringer deg nyheter fra film, spill og serieverden!

18.11.2016 Frydefulle Fabeldyr  

Fabeldyr og hvor de er å finne er frydefull underholdning. Etter stormen er et herlig lite drama. Dishonored 2 er en seier for spillegleden. Nocturnal Animals er vond og severdig. Serien No Tomorrow er en sjangertraust rom-com. De forviste er et godt trekantdrama. Og Yarden er kunstferdig svensk sosialrealisme. Det er filmene, spillet og serien som anmeldes i dag. Dessuten skal Fabeldyr-skuespillerne Eddie Redmayne og Katherine Waterston avsløre sine triks med tryllestaven, J.K. Rowling skal fortelle hvorfor Newt Scamander/Salmander Fisle ble en egen filmfigur, mens regissør David Yates forteller nøyaktig hvor nervøs han er når filmen skal ut i verden.

11.04.2016 "Snekker Andersen og julenissen" er en gammelmodig film  

Denis Villeneuves "Arrival" er en smart, tankevekkende og voksen science fiction-film, kanskje sjangerens beste på lenge. TVserien "Animal Kingdom" er en lettbent surfebrettversjon av bikerserien "Sons of Anarchy". David Mackenzies "Hell or High Water" er et svært tilfredsstillende Texas-drama som setter våre moralske syn på prøve. "Kampen om fjordane" er en engasjert, men ujevn dokumentarfilm om kampen mot monstermastene i Hardanger. "Call of Duty: Infinite Warfare" ligner på sine forgjengere, men spillet er ikke dårlig Og "Snekker Andersen og Julenissen" er en nostalgisk julefilm som viser at denne Prøysen-historien hadde hatt godt av en oppdatering. Dessuten diskuterer vi viktige serienyheter om "Stranger Things", "Game of Thrones" og "Big Bang Theory"!

04.11.2016 Doctor Strange har overbevisende kvaliteter  

"Doctor Strange", en ny Marvel-film med overbevisende kvaliteter. Serien "The Crown" er et britisk epokedrama som er elegant i alle ledd. "Deepwater Horizon" er en eksplosiv katastrofefilm fra virkeligheten. "Train To Busan" er en melodramatisk zombiefilm fra Sør-Korea. "Bone Tomahawk" er en brutal western som anbefales, men ikke for sarte sjeler. Meryl Streep synger grufullt i den morsomme historien om "Florence Foster Jenkins". Og HBO går tilbake til røttene med det oppslukende krimdramaet "The Night Of", som nå er ute på Blu-ray og DVD.

28.10.2016 Supervention 2 er fantastisk flott  

Kinoaktuelle "Supervention 2" en fantastisk flott skifilm, og vi får besøk av filmskaperne for å snakke om ski- og snowboardfilmsjangeren. Tom Cruise duger fremdeles som actionstjerne i "Jack Reacher: Vend aldri tilbake". Og skrekkfilmen "Blair Witch" ligner veldig på sin forgjenger, og har lite nytt å tilby. På TV er hip hop-komedien Atlanta er en ny favoritt. Sesongstarten på The Walking Dead har skapt debatt, og norske Frikjent er ufrivillig morsom i sin sesong nr 2. Og så kommer endelig det norske plattformspillet Owlboy! Marte Hedenstad har spilt det, og hun digger det. Du får også høre Birger Vestmos dom over regissør Andre Øvredals kommende skrekkfilm "The Autopsy of Jane Doe. Birger har både sett filmen og møtt regissøren på skrekkfilmfestival.

21.10.2016 Inferno viser at konseptet er tynnslitt!  

"Dagen i morgen", sølvbjørnvinner fra Berlin, med Isabelle Huppert i hovedrollen, er en fransk film i aller fineste forstand. "Inferno", den tredje filmen om Robert Langdon, basert på Dan Browns bøker, viser tydelige tegn til å være et tynnslitt konsept. Den brasilianske filmen "Ikke kall meg sønn" er et forstandig drama om en ung gutt som blir satt i en helt spesiell familiesituasjon. Animasjonsfilmen "Trolls" er et fargerikt, men forutsigbart eventyr. Den norske dokumentaren "Barneraneren" er et interessant portrett av en ung Oslo-gutt og hans sosiale utfordringer, men filmens form er problematisk. Og den amerikanske komedien "Masterminds" er en idiotfilm med vitser av laber kvalitet.

14.10.2016 "Børning 2" har flere biler, mer fart og tøffere stunts  

"Børning 2" har flere biler, mer fart og tøffere stunts. "Havet brenner" er en smertelig tidsriktig dokumentar. "American Honey" er en av årets aller beste filmer. "Swiss Army Man" er morsom og forfriskende ukonvensjonell. Og den britiske serien "Kalde føtter" gjør comeback etter 13 år. Jeg anmelder sesongpremieren. Dessuten skal Hallvard Bræin fortelle hvorfor "Børning 2" ble innspilt på vinterføre. Skuespillerne Nina Husøy og Marie Blokhus snakker om klining og kjøring. Andrea Arnold forteller hvordan hun tok tempen på USA før innspillingen av "American Honey" og Daniel Radcliffe snakker om sin merkverdige rolle som lik i "Swiss Army Man".

07.10.2016 Miss Peregrine's Home for Peculiar Children  

Tim Burton viser seg igjen som en visuell eventyrforteller i premiereklare «Miss Peregrine's Home for Peculiar Children». Jeg anmelder filmen, Burton skal fortelle hvorfor han falt for boka den er basert på, og skuespillerne Eva Green, Asa Butterfield og Ella Purnell skal fortelle hvorfor de elsket å jobbe med den legendariske regissøren. Ellers anmeldes den norske dokumentaren «Med hjertet i dansen», den amerikanske dokumentaren «Weiner», den franske filmen «Marguerite» og Woody Allens siste verk, «Café Society», samt Sarah Jessica Parker-serien «Divorce» som starter på HBO Nordic på mandag.

30.09.2016 Snowden og Oliver Stone  

"Snowden" er et godt fortalt drama om varsleren Edward Snowden. "Westworld" er en smart og visuelt lekker western-sci-fi-serie. "Don't Breathe" er en tøff thriller som ikke slipper taket. "Absolutely Fabulous: The Movie" er tam, kjedelig og unødvendig. "Luke Cage" er en visuelt interessant serie med sterke film noir-elementer. "The Girl With All the Gifts" er et kult og annerledes zombiedrama. "Peter og Dragen" er et svært ufarlig og barnevennlig eventyr fra Disney. Og "Storkene" er basert på en middelmådig ide, og har blitt en middelmådig animasjonsfilm. Dette er det som anmeldes i denne podcasten fra Filmpolitiet. I tillegg forklarer regissør Oliver Stone i et lengre intervju hvorfor han ville dramatisere Edward Snowdens historie, Jennifer Saunders og Joanna Lumley forteller hvorfor de ville gjenopplive sine figurer fra "Absolutely Fabulous", og du får vite hva som skjedde på tidenes første Nordiske Seriedager som ble arrangert i Oslo denne uken.

23.09.2016 Erik Poppe om Kongens Nei  

Vi får besøk av regissør Erik Poppe, som forteller om sin nye film Kongens nei. Vi anmelder premierefilmene Kongens Nei og The Magnificent Seven og prater om seriepremierene Nobel, Easy, Lethal Weapon og Aber Bergen. Birger Vestmo er på filmfestival i Bergen og har møtt skaperne av musikkdokumentaren Northern Disco Lights om norsk elektro, og St. Thomas-dokuen Burn The Place You Hide.

Filmpolitiets Emmy-spesial 2016  

Kommer «Game of Thrones» til å å slå «Frasier» og bli historisk som den mest prisvinnende serien i Emmy-historien? Vil nykommeren «Mr. Robot» klare å danke ut «GoT»-sluggeren og stikke av med prisen for beste dramaserie? Vi håper det! I Filmpolitiets Emmy-spesial dykker vi ned i de nominerte og diskuterer, teoriserer og spår hvem vi håper, eller tror, kommer til å vinne priser i år.

16.09.2016 Kongens nei er en god historieleksjon som ikke føles som en  

I dagens sending triller Marte Hedenstad terning på «Bridget Jones' Baby: Alle gode ting er tre», Birger anmelder den norske storfilmen «Kongens nei», som skildrer hvordan kongefamilien og regjeringen måtte flykte fra Oslo 9. april 1940, og hvordan Kong Haakon ble stilt et tysk ultimatum. Sigurd Vik har sett den etterlengtede HBO-serien «Westworld», som har norske Ingrid Bolsø Berdal i en sentral rolle, og kommer også innom for å gi sin dom over potdramedien «High Maintenance».

09.09.2016 Flott debut av Ruby Dagnall i filmen Rosemari!  

Sully er et velspilt flydrama med Tom Hanks. Rosemari er ujevn, men Ruby Dagnall gjør en fantastisk debut. Sausage Party er grisete matporno fra Seth Rogen. Morgan er en effektiv liten sci-fi-thriller med Kate Mara. Kubo og det magiske instrumentet er en av årets beste animasjonsfilmer. Og Suburra er en forfriskende god og annerledes mafiafilm fra Italia. På TV-fronten får du høre at Better Things sesong 1 treffer rett i trivselssenteret. Mens fra spillfronten felles dommen over den siste spillutvidelsen fra World of Warcraft, som heter Legion. OG du får et lengre intervju med to nøkkelpersoner fra premierefilmen Rosemari, nemlig regissør Sara Johnsen og gjennombruddsjenta Ruby Dagnall.

02.09.2016 Nerve tar internettliv og delekultur på kornet.  

Filmen Nerve tar internettliv og delekultur på kornet. Serien O.J. – Made In America er en bauta innen true crime-sjangeren. Cave er en spennende og klaustrofobisk grottethriller. Det nye spillet i Deus Ex-serien byr på lite nytt, men er fortsatt god underholdning. Magnus gir et interessant bilde av verdens beste sjakkspiller, Magnus Carlsen. Ben-Hur er et sjelløst spetakkel og en unødvendig remake. Og den svenske krimkomiserien Swedish Dicks er slappe greier. Du får også møte regissøren av dokumentaren Magnus. Han heter Benjamin Ree og skal fortelle hvordan han fikk innpass hos sjakkgeniet.

26.08.2016 Oppdrag Dory er en ny perle fra Pixar!  

Filmpolitiet gir deg siste nytt og ferske anmeldelser fra film, spill og tv. I dagens sending triller Marte Hedenstad terning på komedien «Mike og Dave trenger damer», Birger anmelder «Oppdrag Dory» og Trond Viggo Torgersen, som har stemmen til Nemos pappa i filmen, kommer på besøk! Sigurd Vik kommer innom for å gi deg sin dom over sesong to av «Narcos», også har han sett den guatemalske filmen «Ixcanul».

19.08.2016 Star Trek Beyond er en helt grei romopera.  

Star Trek Beyond er en grei romopera, men engasjerer bare så vidt over middels. I det kreative spillet Grow Up er roboten B.U.D ute på nye eventyr. Serien Bedrag er en ny dansk finansthriller i nordisk noir-sjangeren. War Dogs er en småmorsom film om våpenhandel. Og Bound er et vakkert spill, som ikke helt klarer å leve opp til sine kunstneriske ambisjoner.

12.08.2016 The Shallows er renskåren haispenning  

Premierefilmen The Shallows er en brukbart spennende haithriller. Dataspillet No Man's Sky er en ensom og fascinerende spillopplevelse. Hip Hop-serien The Get Down har et kult rollegalleri, men en ujevn beat. Blu-ray- DVD- og strømme-aktuelle Batman: The Killing Joke er en ujevn animasjonsfilm fra DC Comics. Og premierefilmen The Lobster er et absurd drama med gjennomført god satire. I tillegg blir det nyheter om Star Wars, Skam og et intervju med Colin Farrel.

05.08.2016 Suicide Squad er overraskende kjedelig og humørløs!  

I ukas sending får du Birgers dom over «Suicide Squad», som er overraskende kjedelig og humørløs! Marte mener spillet «I am Setsuna» er en nydelig hyllest til 90-tallets japanske rollespill. Birger synes Viggo Mortensen gjør sin beste rolle på lenge i «Captain Fantastic», og «SVK – Store Vennlige Kjempe» har blitt en fin eventyrfilm. I tillegg til ukas anmeldelser skal Viggo Mortensen fortelle om hvordan det var å spille mot seks barn i «Captain Fantastic», og Steven Spielberg snakker om hvor viktig Roal Dahls «SVK» har vært for ham og hans syv barn.

29.07.2016 Matt Damon gjør et velkomment comeback som Jason Bourne!  

Matt Damon gjør et velkomment comeback som Jason Bourne i "Jason Bourne". "Looking: The Movie" er en tilfredsstillende avslutning på en vakker serie. "Everybody Wants Some!!" er en morsom college-komedie med skyhøy nostalgifaktor. "Bad Moms" er stappfull av billige bloggpoenger om samfunnets perfeksjonsjag. "Truman" er en vakkert drama om livet og døden. Og så har du kanskje hørt om "Stranger Things" i sommer? Du får et gjenhør med vår anmeldelse av serien.

0:00/0:00
Video player is in betaClose