NRK – Filmpolitiet

NRK – Filmpolitiet

Norway

Filmpolitiet i P3 anmelder hver uke de viktigste filmene, spillene og seriene på tv, radio og nett.

Episodes

"Logan Lucky" følger ransfilmoppskrifta! "The Dark Tower" skuffer.  

I denne podkasten fra Filmpolitiet anmeldes premierefilmene "Logan Lucky" og "The Dark Tower". Vi har også sett de fire første episodene av Netflix-serien "The Defenders", vi spår hvem som vinner de viktigste prisene under årets Amanda-utdeling, og vi diskuterer de 16 norske filmene som har premiere mellom nå og jul. Programledere er Birger Vestmo, Marte Hedenstad og Sigurd Vik.

GoT-pod S07E05  

Sigurd har aldri blitt så frustrert over en Game of Thrones-episode før, mens lettrørte Marte gråt masse underveis. I ukas GoT-pod diskuterer vi idiotiske påfunn, teite medisinmenn, graviditet og overgangsalder i Westeros. Så rundvasker vi ravnehuset i Oldtown og finner ut hva som skal skje i neste episode. Gjest er Sigrid "Siggen" Velle Dypbukt!

"Annabelle 2" er en effektiv skremmer! "Prebz og Dennis: The Movie" skuffer.  

"Annabelle 2" er en effektiv skremmer med et intenst tempo og mange ekle «jump scares». "Prebz og Dennis: The Movie" er en samling banale sketsjer og kjedelige påfunn som du like gjerne kan se gratis på YouTube. Og "Loch Ness" er tam britisk seriemorderkrim i naturskjønne omgivelser. Programledere: Birger Vestmo og Sigurd Vik.

GoT-pod S07E04  

I ukas GoT-pod hyller vi en av seriens aller beste episoder! Vi diskuterer ogs gifttolernasen til drager, cowboyer mot indianere, incest og Tyrions alkoholvaner. Så spør vi noen Winterfell-vakter om hva som skjer i neste episode. Spesialgjest er super-Got-fan Ken Wasenius-Nilsen.

04.08.2017 "Baby Driver" får det til å rykke i gasspedalfoten  

"Baby Driver" er en gledelig god krim-, musikk- og bilfilm! "Valerian and the City of a Thousand Planets" er et visuelt sirkus med svake hovedroller. "Ulv i fåreklær" er en nabokrangel som ikke klarer å overraske. Og "Den andre siden av håpet" er en tørrvittig fulltreffer fra Finland! Dette er premierefilmene som skal anmeldes i dag. Du får også høre fra Filmpolitiets "Game of Thrones"-event, der Kristofer Hivju fortalte hvordan de beskytter seg mot lekkasjer fra settet. Programleder er Birger Vestmo.

GoT-pod S07E03  

I ukas GoT-pod diskuteres det heftig om hva som var bra og dårlig med den tredje episoden i Game of Thrones, sesong syv. Har det blitt for lite pupp og penis i serien? Vi diskuterer lytternes fanteorier, bekymrer oss for sadismen til Euron og elsker på Olenna Tyrell. Og så slenger vi et par testikler på bålet får å se hva som skjer i neste episode!

GoT-pod med Kristofer Hivju  

Filmpolitiets GoT-pod inviterer til livepodkast med Kristofer Hivju! Hivju aka Tormund Giantsbane tok seg tid til en prat med Sigurd og Marte på utestedet Work-Work i Trondheim. Der var det stappfullt av spente Game of Thrones-fans, og stemninga var god. Hva var det egentlig Tormund sa til Brienne i sesongpremieren? Hvem håper Hivju ender opp på Jerntronen til slutt? Og hva er egentlig den ultimate fighten mellom to Game of Thrones-rollefigurer? Dette og mye annet får du svar på i denne spesialepisoden av Filmpolitiets GoT-pod!

28.07.2017 Filmpolitiet  

I dagens sending får du blant annet anmeldelse av Atomic Blonde, der Charlize Theron spiller beinhard, hardslående spion. Du skal få anmeldelse av den kule og rørende svarte komedien Burn Burn Burn. Også må du selvsagt få dommen over ukas koseligste film – kattedokumentaren Kedi!

GoT-pod S07E02  

Etter en pangstart fikk vi en ujevn Game of Thrones-episode denne uka. *SPOILERADVARSEL* Vi elsker Sams hesligheter i Oldtown og Aryas apetitt på bakevarer, men vi er møkk lei sandslangene og dårlige replikker. Vi diskuterer dårlige slagplaner, forfengelige akademikere, fine sexscener og mangelen på "walk and talk" i Westeros. Og det blir fanteorier! Skal Jon ut å jakte på "The Horn of Winter"? Hva gjør Dany hvis dragene dør? Og dør Petyr Littlefinger allerede i neste episode?

21.07.2017 Dunkirk er utmattende og veldig god  

Dunkirk er en visuelt imponerende krigsfilm fra Christopher Nolan. Game of Thrones leverer en av sine beste sesongåpninger, Netflix-serien Ozark er en greit underholdende finansvri på Breaking Bad og Splatoon 2 er et moro skytespill fra Nintendo.

GoT-pod S07E01  

Sesong 7 av Game of Thrones er endelig i gang. Vi digga episoden, men håper at Ed Sheeran blir ulvemat i neste episode! Vi diskuterer det vi elska og hata med sesongpremieren, og kaster oss ut i fanteoriland med innsendte spørsmål og teorier fra lytterne. Har Sam funnet en kur for greyscale-sykdommen? Har Arya fått rollen til Lady Stoneheart? Og klarer Arya å overleve denne sesongen? Her spekuleres det i fleng, så er du redd for potensielle spoilere er ikke dette podden for deg!

14.07.2017 War for the Planet of the Apes er knall popkornaction  

War for the Planet of the Apes er en stilig blanding av hevnwestern og effektaction. Friends From College har flotte ingredienser, men blir en kjedelig komediesuppe om studietid på overtid. Og så har Emmy-nominasjonene kommet - vi diskuterer hvem som bør vinne og hvem som bør være fornærmet for at de ble utelatt.

GoT-pod: Vi gleder oss til S07!  

Sigurd og Marte er spente før oppstarten av sesong 7 av Game of Thrones. De diskuterer den nyeste traileren og fabler om hva de tror kommer til å skje. Kommer det til å dukke opp isdrager? Blir Tyrion dragerytter? Får vi biologisk krigføring i Westeros denne sommeren? Og viktigst av alt – har vi seriens mest hjerteknusende episode i vente? Vi svarer på spørsmål fra lytterne, og koser oss med spenningen frem mot sesongstart!

07.07.2017 Den nye Spider-Man er sprudlende og sjarmerende  

Spider-Man: Homecoming er en sprudlende og sjarmerende film. Vi anmelder filmen og setter den inn i Marvels store filmunivers. Snowfall er en lovende serie om da crack kom til LA og South Park har bestemt seg for å ignorere president Trump i neste sesong. Vi snakker også GoT, Castlevania og siste nytt om den neste filmen fra Harry Potter-universet.

30.06.2017 It Comes At Night er en skremmende thriller  

Velkommen til en ny podcast fra Filmpolitiet. I dag anmeldes disse filmene: "It Comes At Night" er en skremmende thriller som engasjerer. "Grusomme meg 3" byr på småslem humor i en familievennlig innpakning. "My Cousin Rachel" reddes av Rachel Weisz i tittelrollen. "The House" er en feilslått komedie, bare full av tull og tøys. Netflix-filmen "Okja" er et stort og bredt eventyr med litt ujevn satire Og "Fra balkongen" er et filosofisk essay om livet, som er både morsom og lekende. Den anmeldes, og regissør Ole Giæver forteller om ideen bak filmen. I tillegg anmeldes spillet "Crash Bandicoot N.Sane Trilogy", som gamle fans vil sette stor pris på. Programleder er Birger Vestmo.

23.06.2017 Vi tar farvell med SKAM  

"Transformers: The Last Knight" innfrir forventningene, så lenge de ikke er særlig høye. "All Eyez On Me" er et skuffende hiphop-portrett om rapperen Tupac Shakur. "Drøm søtt!" er en sentimental italiensk film om sorg, som ikke klarer å vekke følelser. "Cézanne & Zola" er verken gripende eller medrivende om vennskapet mellom maleren og forfatteren. Og "Whitney: Can I Be Me" er en sørgelig og severdig dokumentarfilm om Whitney Houstons liv og død. I tillegg skal vi snakke om seriene "SKAM", "Twin Peaks" og "GLOW", samt spillet "Get Even".

16.06.2017 I Am Not Your Negro er en brennaktuell historieleksjon  

"Wonder Woman" er virkelig vidunderlig. "Prinsesse Mononoke" er en kompromissløs animasjonsfilm. "I Am Not Your Negro" er en brennaktuell historieleksjon. "Siste kveld med jentene" er en forglemmelig komedie. Og "Meticulously Ridiculous" er et ujevnt stand-up-show fra T.J. Miller. Dette er filmene og tv-programmet som anmeldes i dag. Du får også høre hvem vi mener vant spillmessa E3 i Los Angeles!

09.06.2017 Wonder Woman og OITNB er topp underholdning  

Wonder Woman er en engasjerende og underholdende superheltfilm. Tom Cruise spiller Tom Cruise på skattejakt i The Mummy og Kaptein Supertruse byr på masse herlig underbuksehumor. Hvis du liker høy hastighet skal vi anmelde både bilspillet Dirt 4 og actionserien Taken. Vi skal også til fengsel hvor 13 rykende ferske episoder av Orange Is the New Black slippes på Netflix i dag. Og så skal vi snakke E3, og hvilke nye storspill vi forventer fra EA , Nintendo, Sony, Ubisoft og resten av bølingen under spillmessen som begynner til helgen.

GoT-pod - sesong 7 trailerprat  

Winter is coming, men det gjør sommer'n også. Og det betyr ny sesong av Game of Thrones! Sigurd og Marte diskuterer den nye traileren for serien i sesongens første episode av Filmpolities GoT-pod, en trailerspesial. Kommer Jaimie til å ta livet av Cersei, lever Jorah fortsatt og er Gendry tilbake? Disse og mange andre spørsmål diskuteres i podkasten, som absolutt ikke er spoilerfri sone!

02.06.2017 "Baywatch" er totalt uten originalitet  

Tenåringsdramaet "Everything, Everything" er flere hakk for glatt, sterilt og tannløst. Det barske slåssespillet "Tekken 7" gir deg adrenalinkick og såre tomler. Den nye "Baywatch"-filmen er et bevis på at ikke all 90-talls-nostalgi er verdt bryet. Britiske "The Sense of an Ending" er et sympatisk seniordrama. Og animasjonsfilmen "Milo – Månens vokter" er et vakkert eventyr med stor oppfinnsomhet.

0:00/0:00
Video player is in betaClose