NRK – Filmpolitiet

NRK – Filmpolitiet

Norway

Filmpolitiet i P3 anmelder hver uke de viktigste filmene, spillene og seriene på tv, radio og nett.

Episodes

24.02.2017 "La La Land" er musikalsk drømmeri man lett blir revet med av!  

Den 14 x Oscar-nominerte filmen "La La Land" er et musikalsk drømmeri som man lett kan la seg rive med av. "Horizon Zero Dawn" er et strålende rollespill med tidenes flotteste spillverden. Arild Andresens gode drama "Hjertestart" kan by på nok en sterk hovedrolle fra Kristoffer Joner. "The Bye Bye Man" er en skuffende svak skrekkfilm som ikke burde blitt satt opp på kino. "T2 Trainspotting" er et varmt og bittersøtt gjensyn med figurene fra den originale filmen fra 1996. Og "Fist Fight" er en grovkorna komedie uten brodd. Dette er filmene og spillet som anmeldes i denne podcasten. Du får også møte Kristoffer Joner fra "Hjertestart" og fra "T2 Trainspotting" får du høre fra regissør Danny Boyle og skuespiller Ewen Bremner, bedre kjent som "Spud". Programleder er Birger Vestmo.

17.02.2017 The Great Wall er så harmløs at det blir kjedelig  

I dagens fullspekka sending får du blant annet anmeldelser av Matt Damons eventyr i Kina, The Great Wall, den norske komedien Det norske hus. Marte har kosa seg med animasjonsperlen Eventyr i Arktis, og Andreas Hadsel Osvik anmelder storspillet For Honor. Birger kommer også innom for å oppsummere Filmfestivalen i Berlin. Hva var det beste på Berlinalen?! I tillegg får du anmeldelser av Jackie, HBO-serien Big Little Lies og Sniper Elite 4.

17.02.2017 Filmpolitiets Berlinale-spesial!  

Denne spesialpodcasten fra Filmpolitiet skal handle om Berlinalen, en av Europas viktigste filmfestivaler, som startet forrige torsdag og avsluttes denne helgen. Du får høre om noen av de antatt viktigste filmene som er vist og møte noen av de som har laget dem: "Fra balkongen", ".Oskars Amerika", "Richard Storken", produsent Kristine Knudsen, "Django", "T2 Trainspotting", regissør Danny Boyle, "Final Portrait", skuespiller Armie Hammer, "Una mujer fantástica", "The Other Side of Hope" og regissør Ari Kaurismäki. Denne sendingen har også gått på P2. Programleder er Birger Vestmo.

10.02.2017 Fifty Shades Darker er kjedelig romantisk drama - med sex  

Dette er litt av en underholdningsuke! Helgas kinopremierer er den erotiske Fifty Shades Darker, Oscar-nominerte Moonlight, actioneksplosjonen John Wick: Chapter 2, indifavoritten Paterson og den gøyale Lego Batman filmen. Krydre den kaken med den glimrende superheltserien Legion, det utdaterte TV-comebacket til 24, det norske vikingspillet The Frostrune og samuraieventyret Nioh. Ja, da er det bare å ta desserten på filmfestivalen i Berlin, hvor Birger Vestmo er for å se både norske håp og internasjonale tungvektere.

03.02.2017 Disneyfilmen "Vaiana" er en familievennlig fulltreffer!  

Disney-filmen "Vaiana" er en familievennlig fulltreffer med fengende musikk og fantastisk animasjon. Nyinnspillingen av tv-serien "MacGyver" er et makkverk "Rings" er en litt skuffende og ganske unødvendig grøsser. "Gold" har Matthew McConaughey i hovedrollen, men han er til liten nytte. "Fanget i nettet" belyser godt det betente forholdet mellom Nord-Korea og Sør-Korea. Og Drew Barrymore er kul i zombiekomiserien "Santa Clarita Diet". I tillegg til disse anmeldelsene får du også møte de to viktigste norske stemmene i "Vaiana", nemlig Nora Gjestvang og Jeppe Beck Laursen.

27.01.2017 Resident Evil 7 er en skrekkelig bra spillopplevelse  

Vin Diesel er parodisk tøff i premierefilmen xXx: Return of Xander Cage. Resident Evil 7: Biohazard er en skrekkelig spillopplevelse – og det er positivt ment. Serien This Is Us er et velspilt og vanedannende familiedrama på TV3. The Rules for Everything er sannsynligvis årets mest originale norske film. Kings Bay er dagens andre norske premiere - en fin thriller med stive replikker. Spillet Gravity Rush 2 byr på underholdende gravitasjonslek i høyt tempo. Og så skal du få dommen over premieren på ungdomsserien Riverdale, som slippes på Netflix senere i dag.

20.01.2017 Live By Night, Split og rapport fra TIFF  

Filmpolitiet gir deg siste nytt og ferske anmeldelser fra film, spill og tv. Det er et drøss med premierefilmer denne uka og du skal blant annet få høre anmeldelser av M. Night Shyamalans nyeste thriller «Split», Ben Afflecks gangsterfilm «Live By Night», russiske «Disippelen», dramafilmen «Jeg, Daniel Blake» og Marcus og Martinus-filmen «Sammen om drømmen». Marte styrer spakene i studio og Birger er på plass på Tromsø Internasjonale Filmfestival. Derfra skal du skal få høre intervju med regissørene av dokumentaren «Ishavsblod – De siste selfangerne».

13.01.2017 The Autopsy of Jane Doe, med regissørbesøk  

Kun to filmer har premiere på kino denne uka. Begge skal anmeldes, både The Autopsy of Jane Doe og En gatekatt ved navn Bob. Den ene er en deilig guffen skrekkthriller regissert av André Øvredal, som skal fortelle hvordan han kom over manuset til filmen, og hvordan han har jobbet for å gjøre den så skummel som mulig. Den andre filmen forteller den virkelige historien om uteligger og hans gatekatt, basert på en populær serie bøker. Fra TV-fronten ser vi sesongstarten av den sjette runden med Homeland på TV2 Zebra og Sumo og den første sesongen av Den onde greven på Netflix. Og jeg anmelder Gimme Danger, den Jim Jarmusch-regisserte dokumentarfilmen om Iggy and the Stooges, som slippes på Blu-ray, DVD og digital strømming førstkommende mandag.

06.01.2017 "Assassin's Creed" er årets første kalkun  

"Assassin's Creed" er årets første kalkun. "Collateral Beauty" er et ujevnt drama. "Lion" er basert på en utrolig historie. Og "Manchester by the Sea" er et nesten perfekt drama. Det er kinofilmene som anmeldes i dag. Vi har også sett på seriepremierene. Starten på fjerdesesongen av "Sherlock" overbeviser ikke hundre prosent. "Taboo" er et mørk og mystisk spenningsdrama som viser lovende takter. Og dokumentaren "Bright Lights: Starring Carrie Fisher and Debbie Reynolds" er en vakker og usminket avskjed for to høyt elskede filmstjerner. Du skal også få møte to andre filmstjerner, nemlig Michael Fassbender og Marion Cotillard, som spiller i "Assassin's Creed", og vi spår hvem som vinner de viktigste Golden Globe-prisene natt til mandag.

30.12.2016 Dette gleder vi oss til i 2017!  

Vi minnes Carrie Fisher som gikk bort i romjula, og vi anmelder romjulspremierene Passengers, Perfekte fremmede og Hundreogettåringen som stakk fra regningen og forsvant. Birger, Sigurd og Marte prater om hvilke filmer, spill og serier de gleder seg til i 2017. Også får du Sigurds anmeldelse av den nye serien Saknad som har premiere på C More 1. januar.

23.12.2016 Lille julaften!  

Nå er det jul, jul , jul! I dagens sending får du anmeldelser av julas premierefilmer «Passengers», «Dyrene i Hakkebakkeskogen», «Min pappa Toni Erdmann» og «Why Him». Birger, Sigurd og Marte kårer de beste filmene, spillene og TV-seriene fra året som har gått, og du kan si din mening om våre topplister på P3.no/filmpolitiet. Til slutt ringer vi jula inn med våre anbefalinger over hva du bør få med deg på TV!

16.12.2016 Rogue One leverer, og vi har møtt stjernene!  

I denne podcasten retter vi søkelyset mot ukas eneste premierefilm, "Rogue One: A Star Wars Story". Dette er den første enkeltstående filmen fra Star Wars-universet og anmeldes til en femmer på terningen. Som eneste norske mediehus har NRK møtt både regissør Gareth Edwards og skuespillerne Felicity Jones, Diego Luna, Riz Ahmed, Mads Mikkelsen, Ben Mendelsohn og Forest Whitaker. De skal fortelle om sine erfaringer fra Star Wars-universet. Du får også høre hvorfor "The OA" på Netflix er en spirituell mysterieserie som ikke klarer å gripe. Og vi har testet Super Mario Run som nå er sluppet løs for iPhone!

09.12.2016 "Hacksaw Ridge" er voldsomt krigsdrama om ikke-vold  

"Hacksaw Ridge" er et voldsomt krigsdrama. "Office Christmas Party" er en politisk ukorrekt rølpekomedie. "Bleed For This" er en underholdende boksefilm. "The Last Guardian" er en vakker og unik spillopplevelse. "Dirk Gently’s Holistic Detective Agency" er en fantasirik, men mest irriterende serie. Og premierefilmen "Evolution" er en gåtefull fabel med stilsikre bilder. Vi skal også oppsummere sesong 1 av engasjerende "Westworld", uten å spoile noe, vi skal snakke om "Skam" sesong 4, uten å spoile noe, og vi skal diskutere "Rogue One: A Star Wars Story", uten å spoile så mye.

02.12.2016 The Accountant er en ujevn, men severdig thriller  

Disse premierefilmene anmeldes i denne podcasten fra Filmpolitiet: "The Accountant" er en ujevn, men severdig thriller. "A Monster Calls" er en vond og visuell monsterfilm. Skrekkthrilleren "Shelley" virker som en uferdig historie. "Syng" er en hyggelig animert sangkonkurranse. "The Girl On The Train" mangler den store nerven. "Vildanden" viser at Henrik Ibsens tragedie fremdeles beveger. Og "Den magiske juleesken" er en frisk og julete barnefilm. Du får også høre hvilke spill som vant de gjeveste prisene under nattens The Game Awards, og vi skal fortelle om nye spennende norske tv-serier som er underveis!

25.11.2016 Elendige Bad Santa 2  

"Allierte" er et lekkert krigsdrama som mangler ekte følelser. "Gilmore Girls: A Year in the Life" er et hyggelig comeback, men har en del rust i maskineriet. "Neon Bull" er en het, dirrende og stemningsfull film om moderne cowboyer i Brasil. "Bad Santa 2" er en smakløs julegrøt klint sammen av restene fra originalfilmen. I denne podcasten får du også høre den brasilianske regissøren Gabriel Mascaro fortelle hvordan han skapte bånd mellom mennesker og dyr i "Neon Bull", og vi bringer deg nyheter fra film, spill og serieverden!

18.11.2016 Frydefulle Fabeldyr  

Fabeldyr og hvor de er å finne er frydefull underholdning. Etter stormen er et herlig lite drama. Dishonored 2 er en seier for spillegleden. Nocturnal Animals er vond og severdig. Serien No Tomorrow er en sjangertraust rom-com. De forviste er et godt trekantdrama. Og Yarden er kunstferdig svensk sosialrealisme. Det er filmene, spillet og serien som anmeldes i dag. Dessuten skal Fabeldyr-skuespillerne Eddie Redmayne og Katherine Waterston avsløre sine triks med tryllestaven, J.K. Rowling skal fortelle hvorfor Newt Scamander/Salmander Fisle ble en egen filmfigur, mens regissør David Yates forteller nøyaktig hvor nervøs han er når filmen skal ut i verden.

11.04.2016 "Snekker Andersen og julenissen" er en gammelmodig film  

Denis Villeneuves "Arrival" er en smart, tankevekkende og voksen science fiction-film, kanskje sjangerens beste på lenge. TVserien "Animal Kingdom" er en lettbent surfebrettversjon av bikerserien "Sons of Anarchy". David Mackenzies "Hell or High Water" er et svært tilfredsstillende Texas-drama som setter våre moralske syn på prøve. "Kampen om fjordane" er en engasjert, men ujevn dokumentarfilm om kampen mot monstermastene i Hardanger. "Call of Duty: Infinite Warfare" ligner på sine forgjengere, men spillet er ikke dårlig Og "Snekker Andersen og Julenissen" er en nostalgisk julefilm som viser at denne Prøysen-historien hadde hatt godt av en oppdatering. Dessuten diskuterer vi viktige serienyheter om "Stranger Things", "Game of Thrones" og "Big Bang Theory"!

04.11.2016 Doctor Strange har overbevisende kvaliteter  

"Doctor Strange", en ny Marvel-film med overbevisende kvaliteter. Serien "The Crown" er et britisk epokedrama som er elegant i alle ledd. "Deepwater Horizon" er en eksplosiv katastrofefilm fra virkeligheten. "Train To Busan" er en melodramatisk zombiefilm fra Sør-Korea. "Bone Tomahawk" er en brutal western som anbefales, men ikke for sarte sjeler. Meryl Streep synger grufullt i den morsomme historien om "Florence Foster Jenkins". Og HBO går tilbake til røttene med det oppslukende krimdramaet "The Night Of", som nå er ute på Blu-ray og DVD.

28.10.2016 Supervention 2 er fantastisk flott  

Kinoaktuelle "Supervention 2" en fantastisk flott skifilm, og vi får besøk av filmskaperne for å snakke om ski- og snowboardfilmsjangeren. Tom Cruise duger fremdeles som actionstjerne i "Jack Reacher: Vend aldri tilbake". Og skrekkfilmen "Blair Witch" ligner veldig på sin forgjenger, og har lite nytt å tilby. På TV er hip hop-komedien Atlanta er en ny favoritt. Sesongstarten på The Walking Dead har skapt debatt, og norske Frikjent er ufrivillig morsom i sin sesong nr 2. Og så kommer endelig det norske plattformspillet Owlboy! Marte Hedenstad har spilt det, og hun digger det. Du får også høre Birger Vestmos dom over regissør Andre Øvredals kommende skrekkfilm "The Autopsy of Jane Doe. Birger har både sett filmen og møtt regissøren på skrekkfilmfestival.

21.10.2016 Inferno viser at konseptet er tynnslitt!  

"Dagen i morgen", sølvbjørnvinner fra Berlin, med Isabelle Huppert i hovedrollen, er en fransk film i aller fineste forstand. "Inferno", den tredje filmen om Robert Langdon, basert på Dan Browns bøker, viser tydelige tegn til å være et tynnslitt konsept. Den brasilianske filmen "Ikke kall meg sønn" er et forstandig drama om en ung gutt som blir satt i en helt spesiell familiesituasjon. Animasjonsfilmen "Trolls" er et fargerikt, men forutsigbart eventyr. Den norske dokumentaren "Barneraneren" er et interessant portrett av en ung Oslo-gutt og hans sosiale utfordringer, men filmens form er problematisk. Og den amerikanske komedien "Masterminds" er en idiotfilm med vitser av laber kvalitet.

0:00/0:00
Video player is in betaClose