NRK – Filmpolitiet

NRK – Filmpolitiet

Norway

Filmpolitiet i P3 anmelder hver uke de viktigste filmene, spillene og seriene på tv, radio og nett.

Episodes

13.01.2017 The Autopsy of Jane Doe, med regissørbesøk  

Kun to filmer har premiere på kino denne uka. Begge skal anmeldes, både The Autopsy of Jane Doe og En gatekatt ved navn Bob. Den ene er en deilig guffen skrekkthriller regissert av André Øvredal, som skal fortelle hvordan han kom over manuset til filmen, og hvordan han har jobbet for å gjøre den så skummel som mulig. Den andre filmen forteller den virkelige historien om uteligger og hans gatekatt, basert på en populær serie bøker. Fra TV-fronten ser vi sesongstarten av den sjette runden med Homeland på TV2 Zebra og Sumo og den første sesongen av Den onde greven på Netflix. Og jeg anmelder Gimme Danger, den Jim Jarmusch-regisserte dokumentarfilmen om Iggy and the Stooges, som slippes på Blu-ray, DVD og digital strømming førstkommende mandag.

06.01.2017 "Assassin's Creed" er årets første kalkun  

"Assassin's Creed" er årets første kalkun. "Collateral Beauty" er et ujevnt drama. "Lion" er basert på en utrolig historie. Og "Manchester by the Sea" er et nesten perfekt drama. Det er kinofilmene som anmeldes i dag. Vi har også sett på seriepremierene. Starten på fjerdesesongen av "Sherlock" overbeviser ikke hundre prosent. "Taboo" er et mørk og mystisk spenningsdrama som viser lovende takter. Og dokumentaren "Bright Lights: Starring Carrie Fisher and Debbie Reynolds" er en vakker og usminket avskjed for to høyt elskede filmstjerner. Du skal også få møte to andre filmstjerner, nemlig Michael Fassbender og Marion Cotillard, som spiller i "Assassin's Creed", og vi spår hvem som vinner de viktigste Golden Globe-prisene natt til mandag.

30.12.2016 Dette gleder vi oss til i 2017!  

Vi minnes Carrie Fisher som gikk bort i romjula, og vi anmelder romjulspremierene Passengers, Perfekte fremmede og Hundreogettåringen som stakk fra regningen og forsvant. Birger, Sigurd og Marte prater om hvilke filmer, spill og serier de gleder seg til i 2017. Også får du Sigurds anmeldelse av den nye serien Saknad som har premiere på C More 1. januar.

23.12.2016 Lille julaften!  

Nå er det jul, jul , jul! I dagens sending får du anmeldelser av julas premierefilmer «Passengers», «Dyrene i Hakkebakkeskogen», «Min pappa Toni Erdmann» og «Why Him». Birger, Sigurd og Marte kårer de beste filmene, spillene og TV-seriene fra året som har gått, og du kan si din mening om våre topplister på P3.no/filmpolitiet. Til slutt ringer vi jula inn med våre anbefalinger over hva du bør få med deg på TV!

16.12.2016 Rogue One leverer, og vi har møtt stjernene!  

I denne podcasten retter vi søkelyset mot ukas eneste premierefilm, "Rogue One: A Star Wars Story". Dette er den første enkeltstående filmen fra Star Wars-universet og anmeldes til en femmer på terningen. Som eneste norske mediehus har NRK møtt både regissør Gareth Edwards og skuespillerne Felicity Jones, Diego Luna, Riz Ahmed, Mads Mikkelsen, Ben Mendelsohn og Forest Whitaker. De skal fortelle om sine erfaringer fra Star Wars-universet. Du får også høre hvorfor "The OA" på Netflix er en spirituell mysterieserie som ikke klarer å gripe. Og vi har testet Super Mario Run som nå er sluppet løs for iPhone!

09.12.2016 "Hacksaw Ridge" er voldsomt krigsdrama om ikke-vold  

"Hacksaw Ridge" er et voldsomt krigsdrama. "Office Christmas Party" er en politisk ukorrekt rølpekomedie. "Bleed For This" er en underholdende boksefilm. "The Last Guardian" er en vakker og unik spillopplevelse. "Dirk Gently’s Holistic Detective Agency" er en fantasirik, men mest irriterende serie. Og premierefilmen "Evolution" er en gåtefull fabel med stilsikre bilder. Vi skal også oppsummere sesong 1 av engasjerende "Westworld", uten å spoile noe, vi skal snakke om "Skam" sesong 4, uten å spoile noe, og vi skal diskutere "Rogue One: A Star Wars Story", uten å spoile så mye.

02.12.2016 The Accountant er en ujevn, men severdig thriller  

Disse premierefilmene anmeldes i denne podcasten fra Filmpolitiet: "The Accountant" er en ujevn, men severdig thriller. "A Monster Calls" er en vond og visuell monsterfilm. Skrekkthrilleren "Shelley" virker som en uferdig historie. "Syng" er en hyggelig animert sangkonkurranse. "The Girl On The Train" mangler den store nerven. "Vildanden" viser at Henrik Ibsens tragedie fremdeles beveger. Og "Den magiske juleesken" er en frisk og julete barnefilm. Du får også høre hvilke spill som vant de gjeveste prisene under nattens The Game Awards, og vi skal fortelle om nye spennende norske tv-serier som er underveis!

25.11.2016 Elendige Bad Santa 2  

"Allierte" er et lekkert krigsdrama som mangler ekte følelser. "Gilmore Girls: A Year in the Life" er et hyggelig comeback, men har en del rust i maskineriet. "Neon Bull" er en het, dirrende og stemningsfull film om moderne cowboyer i Brasil. "Bad Santa 2" er en smakløs julegrøt klint sammen av restene fra originalfilmen. I denne podcasten får du også høre den brasilianske regissøren Gabriel Mascaro fortelle hvordan han skapte bånd mellom mennesker og dyr i "Neon Bull", og vi bringer deg nyheter fra film, spill og serieverden!

18.11.2016 Frydefulle Fabeldyr  

Fabeldyr og hvor de er å finne er frydefull underholdning. Etter stormen er et herlig lite drama. Dishonored 2 er en seier for spillegleden. Nocturnal Animals er vond og severdig. Serien No Tomorrow er en sjangertraust rom-com. De forviste er et godt trekantdrama. Og Yarden er kunstferdig svensk sosialrealisme. Det er filmene, spillet og serien som anmeldes i dag. Dessuten skal Fabeldyr-skuespillerne Eddie Redmayne og Katherine Waterston avsløre sine triks med tryllestaven, J.K. Rowling skal fortelle hvorfor Newt Scamander/Salmander Fisle ble en egen filmfigur, mens regissør David Yates forteller nøyaktig hvor nervøs han er når filmen skal ut i verden.

11.04.2016 "Snekker Andersen og julenissen" er en gammelmodig film  

Denis Villeneuves "Arrival" er en smart, tankevekkende og voksen science fiction-film, kanskje sjangerens beste på lenge. TVserien "Animal Kingdom" er en lettbent surfebrettversjon av bikerserien "Sons of Anarchy". David Mackenzies "Hell or High Water" er et svært tilfredsstillende Texas-drama som setter våre moralske syn på prøve. "Kampen om fjordane" er en engasjert, men ujevn dokumentarfilm om kampen mot monstermastene i Hardanger. "Call of Duty: Infinite Warfare" ligner på sine forgjengere, men spillet er ikke dårlig Og "Snekker Andersen og Julenissen" er en nostalgisk julefilm som viser at denne Prøysen-historien hadde hatt godt av en oppdatering. Dessuten diskuterer vi viktige serienyheter om "Stranger Things", "Game of Thrones" og "Big Bang Theory"!

04.11.2016 Doctor Strange har overbevisende kvaliteter  

"Doctor Strange", en ny Marvel-film med overbevisende kvaliteter. Serien "The Crown" er et britisk epokedrama som er elegant i alle ledd. "Deepwater Horizon" er en eksplosiv katastrofefilm fra virkeligheten. "Train To Busan" er en melodramatisk zombiefilm fra Sør-Korea. "Bone Tomahawk" er en brutal western som anbefales, men ikke for sarte sjeler. Meryl Streep synger grufullt i den morsomme historien om "Florence Foster Jenkins". Og HBO går tilbake til røttene med det oppslukende krimdramaet "The Night Of", som nå er ute på Blu-ray og DVD.

28.10.2016 Supervention 2 er fantastisk flott  

Kinoaktuelle "Supervention 2" en fantastisk flott skifilm, og vi får besøk av filmskaperne for å snakke om ski- og snowboardfilmsjangeren. Tom Cruise duger fremdeles som actionstjerne i "Jack Reacher: Vend aldri tilbake". Og skrekkfilmen "Blair Witch" ligner veldig på sin forgjenger, og har lite nytt å tilby. På TV er hip hop-komedien Atlanta er en ny favoritt. Sesongstarten på The Walking Dead har skapt debatt, og norske Frikjent er ufrivillig morsom i sin sesong nr 2. Og så kommer endelig det norske plattformspillet Owlboy! Marte Hedenstad har spilt det, og hun digger det. Du får også høre Birger Vestmos dom over regissør Andre Øvredals kommende skrekkfilm "The Autopsy of Jane Doe. Birger har både sett filmen og møtt regissøren på skrekkfilmfestival.

21.10.2016 Inferno viser at konseptet er tynnslitt!  

"Dagen i morgen", sølvbjørnvinner fra Berlin, med Isabelle Huppert i hovedrollen, er en fransk film i aller fineste forstand. "Inferno", den tredje filmen om Robert Langdon, basert på Dan Browns bøker, viser tydelige tegn til å være et tynnslitt konsept. Den brasilianske filmen "Ikke kall meg sønn" er et forstandig drama om en ung gutt som blir satt i en helt spesiell familiesituasjon. Animasjonsfilmen "Trolls" er et fargerikt, men forutsigbart eventyr. Den norske dokumentaren "Barneraneren" er et interessant portrett av en ung Oslo-gutt og hans sosiale utfordringer, men filmens form er problematisk. Og den amerikanske komedien "Masterminds" er en idiotfilm med vitser av laber kvalitet.

14.10.2016 "Børning 2" har flere biler, mer fart og tøffere stunts  

"Børning 2" har flere biler, mer fart og tøffere stunts. "Havet brenner" er en smertelig tidsriktig dokumentar. "American Honey" er en av årets aller beste filmer. "Swiss Army Man" er morsom og forfriskende ukonvensjonell. Og den britiske serien "Kalde føtter" gjør comeback etter 13 år. Jeg anmelder sesongpremieren. Dessuten skal Hallvard Bræin fortelle hvorfor "Børning 2" ble innspilt på vinterføre. Skuespillerne Nina Husøy og Marie Blokhus snakker om klining og kjøring. Andrea Arnold forteller hvordan hun tok tempen på USA før innspillingen av "American Honey" og Daniel Radcliffe snakker om sin merkverdige rolle som lik i "Swiss Army Man".

07.10.2016 Miss Peregrine's Home for Peculiar Children  

Tim Burton viser seg igjen som en visuell eventyrforteller i premiereklare «Miss Peregrine's Home for Peculiar Children». Jeg anmelder filmen, Burton skal fortelle hvorfor han falt for boka den er basert på, og skuespillerne Eva Green, Asa Butterfield og Ella Purnell skal fortelle hvorfor de elsket å jobbe med den legendariske regissøren. Ellers anmeldes den norske dokumentaren «Med hjertet i dansen», den amerikanske dokumentaren «Weiner», den franske filmen «Marguerite» og Woody Allens siste verk, «Café Society», samt Sarah Jessica Parker-serien «Divorce» som starter på HBO Nordic på mandag.

30.09.2016 Snowden og Oliver Stone  

"Snowden" er et godt fortalt drama om varsleren Edward Snowden. "Westworld" er en smart og visuelt lekker western-sci-fi-serie. "Don't Breathe" er en tøff thriller som ikke slipper taket. "Absolutely Fabulous: The Movie" er tam, kjedelig og unødvendig. "Luke Cage" er en visuelt interessant serie med sterke film noir-elementer. "The Girl With All the Gifts" er et kult og annerledes zombiedrama. "Peter og Dragen" er et svært ufarlig og barnevennlig eventyr fra Disney. Og "Storkene" er basert på en middelmådig ide, og har blitt en middelmådig animasjonsfilm. Dette er det som anmeldes i denne podcasten fra Filmpolitiet. I tillegg forklarer regissør Oliver Stone i et lengre intervju hvorfor han ville dramatisere Edward Snowdens historie, Jennifer Saunders og Joanna Lumley forteller hvorfor de ville gjenopplive sine figurer fra "Absolutely Fabulous", og du får vite hva som skjedde på tidenes første Nordiske Seriedager som ble arrangert i Oslo denne uken.

23.09.2016 Erik Poppe om Kongens Nei  

Vi får besøk av regissør Erik Poppe, som forteller om sin nye film Kongens nei. Vi anmelder premierefilmene Kongens Nei og The Magnificent Seven og prater om seriepremierene Nobel, Easy, Lethal Weapon og Aber Bergen. Birger Vestmo er på filmfestival i Bergen og har møtt skaperne av musikkdokumentaren Northern Disco Lights om norsk elektro, og St. Thomas-dokuen Burn The Place You Hide.

Filmpolitiets Emmy-spesial 2016  

Kommer «Game of Thrones» til å å slå «Frasier» og bli historisk som den mest prisvinnende serien i Emmy-historien? Vil nykommeren «Mr. Robot» klare å danke ut «GoT»-sluggeren og stikke av med prisen for beste dramaserie? Vi håper det! I Filmpolitiets Emmy-spesial dykker vi ned i de nominerte og diskuterer, teoriserer og spår hvem vi håper, eller tror, kommer til å vinne priser i år.

16.09.2016 Kongens nei er en god historieleksjon som ikke føles som en  

I dagens sending triller Marte Hedenstad terning på «Bridget Jones' Baby: Alle gode ting er tre», Birger anmelder den norske storfilmen «Kongens nei», som skildrer hvordan kongefamilien og regjeringen måtte flykte fra Oslo 9. april 1940, og hvordan Kong Haakon ble stilt et tysk ultimatum. Sigurd Vik har sett den etterlengtede HBO-serien «Westworld», som har norske Ingrid Bolsø Berdal i en sentral rolle, og kommer også innom for å gi sin dom over potdramedien «High Maintenance».

09.09.2016 Flott debut av Ruby Dagnall i filmen Rosemari!  

Sully er et velspilt flydrama med Tom Hanks. Rosemari er ujevn, men Ruby Dagnall gjør en fantastisk debut. Sausage Party er grisete matporno fra Seth Rogen. Morgan er en effektiv liten sci-fi-thriller med Kate Mara. Kubo og det magiske instrumentet er en av årets beste animasjonsfilmer. Og Suburra er en forfriskende god og annerledes mafiafilm fra Italia. På TV-fronten får du høre at Better Things sesong 1 treffer rett i trivselssenteret. Mens fra spillfronten felles dommen over den siste spillutvidelsen fra World of Warcraft, som heter Legion. OG du får et lengre intervju med to nøkkelpersoner fra premierefilmen Rosemari, nemlig regissør Sara Johnsen og gjennombruddsjenta Ruby Dagnall.

0:00/0:00
Video player is in betaClose