NRK – Filmpolitiet

NRK – Filmpolitiet

Norway

Filmpolitiet i P3 anmelder hver uke de viktigste filmene, spillene og seriene på tv, radio og nett.

Episodes

21.10.2016 Inferno viser at konseptet er tynnslitt!  

"Dagen i morgen", sølvbjørnvinner fra Berlin, med Isabelle Huppert i hovedrollen, er en fransk film i aller fineste forstand. "Inferno", den tredje filmen om Robert Langdon, basert på Dan Browns bøker, viser tydelige tegn til å være et tynnslitt konsept. Den brasilianske filmen "Ikke kall meg sønn" er et forstandig drama om en ung gutt som blir satt i en helt spesiell familiesituasjon. Animasjonsfilmen "Trolls" er et fargerikt, men forutsigbart eventyr. Den norske dokumentaren "Barneraneren" er et interessant portrett av en ung Oslo-gutt og hans sosiale utfordringer, men filmens form er problematisk. Og den amerikanske komedien "Masterminds" er en idiotfilm med vitser av laber kvalitet.

14.10.2016 "Børning 2" har flere biler, mer fart og tøffere stunts  

"Børning 2" har flere biler, mer fart og tøffere stunts. "Havet brenner" er en smertelig tidsriktig dokumentar. "American Honey" er en av årets aller beste filmer. "Swiss Army Man" er morsom og forfriskende ukonvensjonell. Og den britiske serien "Kalde føtter" gjør comeback etter 13 år. Jeg anmelder sesongpremieren. Dessuten skal Hallvard Bræin fortelle hvorfor "Børning 2" ble innspilt på vinterføre. Skuespillerne Nina Husøy og Marie Blokhus snakker om klining og kjøring. Andrea Arnold forteller hvordan hun tok tempen på USA før innspillingen av "American Honey" og Daniel Radcliffe snakker om sin merkverdige rolle som lik i "Swiss Army Man".

07.10.2016 Miss Peregrine's Home for Peculiar Children  

Tim Burton viser seg igjen som en visuell eventyrforteller i premiereklare «Miss Peregrine's Home for Peculiar Children». Jeg anmelder filmen, Burton skal fortelle hvorfor han falt for boka den er basert på, og skuespillerne Eva Green, Asa Butterfield og Ella Purnell skal fortelle hvorfor de elsket å jobbe med den legendariske regissøren. Ellers anmeldes den norske dokumentaren «Med hjertet i dansen», den amerikanske dokumentaren «Weiner», den franske filmen «Marguerite» og Woody Allens siste verk, «Café Society», samt Sarah Jessica Parker-serien «Divorce» som starter på HBO Nordic på mandag.

30.09.2016 Snowden og Oliver Stone  

"Snowden" er et godt fortalt drama om varsleren Edward Snowden. "Westworld" er en smart og visuelt lekker western-sci-fi-serie. "Don't Breathe" er en tøff thriller som ikke slipper taket. "Absolutely Fabulous: The Movie" er tam, kjedelig og unødvendig. "Luke Cage" er en visuelt interessant serie med sterke film noir-elementer. "The Girl With All the Gifts" er et kult og annerledes zombiedrama. "Peter og Dragen" er et svært ufarlig og barnevennlig eventyr fra Disney. Og "Storkene" er basert på en middelmådig ide, og har blitt en middelmådig animasjonsfilm. Dette er det som anmeldes i denne podcasten fra Filmpolitiet. I tillegg forklarer regissør Oliver Stone i et lengre intervju hvorfor han ville dramatisere Edward Snowdens historie, Jennifer Saunders og Joanna Lumley forteller hvorfor de ville gjenopplive sine figurer fra "Absolutely Fabulous", og du får vite hva som skjedde på tidenes første Nordiske Seriedager som ble arrangert i Oslo denne uken.

23.09.2016 Erik Poppe om Kongens Nei  

Vi får besøk av regissør Erik Poppe, som forteller om sin nye film Kongens nei. Vi anmelder premierefilmene Kongens Nei og The Magnificent Seven og prater om seriepremierene Nobel, Easy, Lethal Weapon og Aber Bergen. Birger Vestmo er på filmfestival i Bergen og har møtt skaperne av musikkdokumentaren Northern Disco Lights om norsk elektro, og St. Thomas-dokuen Burn The Place You Hide.

Filmpolitiets Emmy-spesial 2016  

Kommer «Game of Thrones» til å å slå «Frasier» og bli historisk som den mest prisvinnende serien i Emmy-historien? Vil nykommeren «Mr. Robot» klare å danke ut «GoT»-sluggeren og stikke av med prisen for beste dramaserie? Vi håper det! I Filmpolitiets Emmy-spesial dykker vi ned i de nominerte og diskuterer, teoriserer og spår hvem vi håper, eller tror, kommer til å vinne priser i år.

16.09.2016 Kongens nei er en god historieleksjon som ikke føles som en  

I dagens sending triller Marte Hedenstad terning på «Bridget Jones' Baby: Alle gode ting er tre», Birger anmelder den norske storfilmen «Kongens nei», som skildrer hvordan kongefamilien og regjeringen måtte flykte fra Oslo 9. april 1940, og hvordan Kong Haakon ble stilt et tysk ultimatum. Sigurd Vik har sett den etterlengtede HBO-serien «Westworld», som har norske Ingrid Bolsø Berdal i en sentral rolle, og kommer også innom for å gi sin dom over potdramedien «High Maintenance».

09.09.2016 Flott debut av Ruby Dagnall i filmen Rosemari!  

Sully er et velspilt flydrama med Tom Hanks. Rosemari er ujevn, men Ruby Dagnall gjør en fantastisk debut. Sausage Party er grisete matporno fra Seth Rogen. Morgan er en effektiv liten sci-fi-thriller med Kate Mara. Kubo og det magiske instrumentet er en av årets beste animasjonsfilmer. Og Suburra er en forfriskende god og annerledes mafiafilm fra Italia. På TV-fronten får du høre at Better Things sesong 1 treffer rett i trivselssenteret. Mens fra spillfronten felles dommen over den siste spillutvidelsen fra World of Warcraft, som heter Legion. OG du får et lengre intervju med to nøkkelpersoner fra premierefilmen Rosemari, nemlig regissør Sara Johnsen og gjennombruddsjenta Ruby Dagnall.

02.09.2016 Nerve tar internettliv og delekultur på kornet.  

Filmen Nerve tar internettliv og delekultur på kornet. Serien O.J. – Made In America er en bauta innen true crime-sjangeren. Cave er en spennende og klaustrofobisk grottethriller. Det nye spillet i Deus Ex-serien byr på lite nytt, men er fortsatt god underholdning. Magnus gir et interessant bilde av verdens beste sjakkspiller, Magnus Carlsen. Ben-Hur er et sjelløst spetakkel og en unødvendig remake. Og den svenske krimkomiserien Swedish Dicks er slappe greier. Du får også møte regissøren av dokumentaren Magnus. Han heter Benjamin Ree og skal fortelle hvordan han fikk innpass hos sjakkgeniet.

26.08.2016 Oppdrag Dory er en ny perle fra Pixar!  

Filmpolitiet gir deg siste nytt og ferske anmeldelser fra film, spill og tv. I dagens sending triller Marte Hedenstad terning på komedien «Mike og Dave trenger damer», Birger anmelder «Oppdrag Dory» og Trond Viggo Torgersen, som har stemmen til Nemos pappa i filmen, kommer på besøk! Sigurd Vik kommer innom for å gi deg sin dom over sesong to av «Narcos», også har han sett den guatemalske filmen «Ixcanul».

19.08.2016 Star Trek Beyond er en helt grei romopera.  

Star Trek Beyond er en grei romopera, men engasjerer bare så vidt over middels. I det kreative spillet Grow Up er roboten B.U.D ute på nye eventyr. Serien Bedrag er en ny dansk finansthriller i nordisk noir-sjangeren. War Dogs er en småmorsom film om våpenhandel. Og Bound er et vakkert spill, som ikke helt klarer å leve opp til sine kunstneriske ambisjoner.

12.08.2016 The Shallows er renskåren haispenning  

Premierefilmen The Shallows er en brukbart spennende haithriller. Dataspillet No Man's Sky er en ensom og fascinerende spillopplevelse. Hip Hop-serien The Get Down har et kult rollegalleri, men en ujevn beat. Blu-ray- DVD- og strømme-aktuelle Batman: The Killing Joke er en ujevn animasjonsfilm fra DC Comics. Og premierefilmen The Lobster er et absurd drama med gjennomført god satire. I tillegg blir det nyheter om Star Wars, Skam og et intervju med Colin Farrel.

05.08.2016 Suicide Squad er overraskende kjedelig og humørløs!  

I ukas sending får du Birgers dom over «Suicide Squad», som er overraskende kjedelig og humørløs! Marte mener spillet «I am Setsuna» er en nydelig hyllest til 90-tallets japanske rollespill. Birger synes Viggo Mortensen gjør sin beste rolle på lenge i «Captain Fantastic», og «SVK – Store Vennlige Kjempe» har blitt en fin eventyrfilm. I tillegg til ukas anmeldelser skal Viggo Mortensen fortelle om hvordan det var å spille mot seks barn i «Captain Fantastic», og Steven Spielberg snakker om hvor viktig Roal Dahls «SVK» har vært for ham og hans syv barn.

29.07.2016 Matt Damon gjør et velkomment comeback som Jason Bourne!  

Matt Damon gjør et velkomment comeback som Jason Bourne i "Jason Bourne". "Looking: The Movie" er en tilfredsstillende avslutning på en vakker serie. "Everybody Wants Some!!" er en morsom college-komedie med skyhøy nostalgifaktor. "Bad Moms" er stappfull av billige bloggpoenger om samfunnets perfeksjonsjag. "Truman" er en vakkert drama om livet og døden. Og så har du kanskje hørt om "Stranger Things" i sommer? Du får et gjenhør med vår anmeldelse av serien.

Filmpolitiets GoT-pod - Fan Theory Watch-orama  

Klarer du ikke å ta ferie fra Game of Thrones? IKKE VI HELLER!!! Marte, Andreas og Sigurd har fått innboksen full av fanteorier og spørsmål, og gyver løs med fakta, kuriosa og et par ville gjetninger om sesong 7. Blir det søskenkrangling? Hvem er den beste sverdkjemperen i Westeros? Og hvem får lov til å ri på dragene? Here be spoilers!

22.07.2016 Ny Ghostbusters er morsom  

Ghostbusters er ikke en veldig nødvendig reboot, men filmen ganske morsom. Lights Out er enkel og effektiv skrekk og Vice Principals er en knallgod, men lite lattervekkende komedie fra HBO. Og så kommer Urørt-programleder Eirik Havelin innom for å dele sine seriefavoritter!

15.07.2016 Stranger Things skinner i nostalgitåka  

The Legend of Tarzan er for mye neve og for lite hjerte. Istid 5 er Armageddon i slapstickversjon og serien Stranger Things inviterer til retrofest i kjellerstua. Vi anmelder også Pokemon Go, videoklare Deadpool og serien Mr.Robot sesong 2. Vi får også besøk av Niklas Baarli som tipser om sine seriefavoritter, og så får du 3 tips til kule ferske sommerspill.

08.07.2016 Flukten er en autentisk skildring av Stockholms underverden  

I dagens sending triller Marte Hedenstad terning på den svenske narkothrilleren Flukten, og anmelder science fiction-serien Killjoys. Sigurd Vik har sett Don't Tell Me the Boy Was Mad, og Tuva Fellman fra Juntafil og Hallo P3 kommer innom for å dele sine seriefavoritter!

Filmpolitiets GoT-pod - Episode 10  

– Now it begins. – No, now it ends. Sesongfinalen av Game of Thrones sjette sesong er kanskje den beste finalen i seriens historie. Andreas, Sigurd og Marte kaster seg ut i King’s Landing for oppsummere episoden og sesongen. Hvem får SHAME og drage-egg, og hva var det beste og verste med sesongen i sin helhet? Ukas podkast er muligens like lang som den kommende vinteren, så her er det mye deilig GoT-preik! Gjør deg klar for «The Winds of SPOILERS».

01.07.2016 Independence Day: Resurgence er en sjarmløs actionfilm  

Independence Day: Resurgence er en ufokusert og sjarmløs actionfilm. The Survivalist er klaustrofobisk god, men lander for nært sjangerklisjéene og Phantom Boy er en superheltfilm. Om kreft. Vi snakker også om Game of Thrones og lar P3s egen Jørn Kaarstad fortelle om sine favorittserier og komme med 3 serietips til sommeren.

0:00/0:00
Video player is in betaClose