NRK – Her og nå

NRK – Her og nå

Norway

Her og Nå er Norges største nyhets- og aktualitetsmagasin på radio med over 600.000 lyttere hver dag. Her og Nå gir deg siste nytt, aktuelle debatter, reportasjer, sport og trafikk. Programledere er Erik Skarrud, Tron Soot-Ryen og Pernille Amdahl.

Episodes

24.04.2017 Her og Nå  

Rettsakstart for mor til 13-åring som sultet i hjel. Hva skjer med skrantesjuk villrein? Mulig ulovlig merking av ulv i Østerdalen. Herøya-naboer skremt etter eksplosjon og brann. Presidentvalget i Frankrike. Akuttkirurgi ved lokalsykehus. Vanskelig å resirkulere produkter. Skam blir teater i Danmark. Blir det reinflytting på TV i kveld?

21.04.2017 Her og Nå  

Terroristen i Paris er navngitt. Frankrike og islamistisk terror. Elektrosjokkvåpen som politi-bevæpning. Oppussing av Nationaltheatret i 2020. Første bybanetur til Flesland. Frankrike vil ikke sende utvist asylsøker til Norge. Debatt om uttransporteringer fra Norge. Støre advarer mot asyl-oppmyking. Penger motivet for Dortmundangrepet. Fjerner gateselgere i Thailand. Turistskatt til naturen. Alsgaard legger ned laget.

20.04.2017 Her og Nå  

Hvordan ta vare på villaksen? Rumenere så Brennpunkt om seg selv. Mange søkere til høyere utdanning. Vindmøller vs samisk kultur. Ap landsmøte. Presidentvalg i Frankrike i helga. Eksport av okse-sæd til Kina. Flytende støvsuger. Eksamen og pollenallergi. Sponsorsvikt for sykkel-VM i Bergen Mangler norsktalende på språkkafe.

19.04.2017 Her og Nå  

Gutt døde etter å ha bestilt dop fra nettet. Senterpartiet med mistillit mot Helgesen. Debatt om forbud mot tigging som er blitt mer aktuelt. Debatt mellom AP og SP om reglene for organdonasjon. Palestinske fanger sultestreiker. Mindre penger til domstolene. Motstridende råd om oppførsel i tunnelbrann. Hjelper fengselsinnsatte med skattemeldinga. Videodømming og norsk fotball. Stor asteroide passerer nær jorden.

18.04.2017 Her og Nå  

Nyvalg i Storbritannia. Høyre vil ha opptak i retten. 20-åring tiltalt for overgrep. Tunnelsikkerhet etter brann. Berget ut av tunnelbrann i Fjærland. Debatt om Stortingskomiteene som reiser for 26 mill. Tyrkere i Norge for Erdogan. Mann arrangerte sin egen forsvinning. Bygger hus 200 meter under bakken. Firefelts trebru over Mjøsa

12.04.2017 Her og Nå  

En pågrepet etter angrepet mot en fotballbuss i Dortmund i går kveld. Han skal ha tilknytning til islamistiske miljøer. Nesten alle nordmenn bruker bilbelte, men flere bruker det feil. Det kan få store konsekvenser, Andrine Granheim brakk ryggen på grunn av feil bruk. Miljøpartiet de Grønne bekymret for dyrevelferden til høner som skal bli menneskemat. Frakten til slakteriet kan bli for lang, frykter de.

11.04.2017 Her og Nå  

Brann i varelager. Erkjenner skyld for Stockholmsterror. Hvordan forhindre angrep med lastebil? Begravelse på nettet. Overbooking på fly. Mer reklame på TV? Fransk migrantleir brant ned. Hjelper IS sine sexslaver. Jordrotter.

10.04.2017 Her og Nå  

Terroren i Stockholm. Terrorister fra Sentral-Asia. Innvandrerkvinner i arbeid. Trygghet i påskefjellet. Fjerne kristne fridager? Solberg i Kina. Hurtigruten satser på kinesere. Statoil rekrutterer ungdommer. Offentlig sektor og sidemål. SKAM, første klipp fra siste sesong på internett i dag. Utsetting av fjellrev-valper på Varangerhalvøya

06.04.2017 Her og Nå  

Enighet om jordbruksmeldinga. Hva betyr landbruksoverføringene. Rekordbeslag av øl og sprit på svenskegrensa. Rettsak etter sexvideo på Snapchat. Skal jordmødre få legeoppgaver? (debatt) Jacob Zuma og Sør-Afrika. Datalagring i nedlagt gruve. Snill russ.

05.04.2017 Her og Nå  

Nasjonal transportplan lagt fram i dag. Daniel angrer ikke på Facebookinnlegg. Hvem er ansvarlig for gassangrepet i Syria? Tar betalt for kundeservice. Ungdom rammes hardest ved arbeidsledighet. Russen får ikke ha medbrakt alkohol på arrangementer. Kontroversiell håndballsang stoppes. Nabomøte om Utøya-minnesmerke. Oliver Solberg tester rallyløype.

04.04.2017 Her og Nå  

Ubaydullah Hussain er dømt til ni års fengsel for å ha vært medlem i IS og rekruttert andre inn i terrororganisasjonen. Minst 58 mennesker skal være drept i gassangrep i Syria - vi snakker med en ekspert om bruken av kjemiske våpen i krig. I Russland har folk igjen begynt å ta t-banen etter gårsdagens terrorangrep. Regjeringen innfører gjelds-register og strengere krav til reklamer om forbrukslån, for å unngå at folk får gjeldsproblemer. Vi har snakket med folk om hvor lett det er å havne i gjelds-fella.

03.04.2017 Her og Nå  

Eksplosjon på T-banen i St. Petersburg. Minst ni er drept, og 20 skadd. Mangler statsminister Solberg mot når hun ikke vil ta opp menneskerettigheter med kinesiske myndigheter? Nei, sier norsk industri, som mener taktikken er klok. Amnesty mener det bare vil føre til mer press fra Kina. Strid om ny Oslofjordtunnel - regjeringen vil ikke bygge bru slik Vegvesenet hadde anbefalt. Leder i Norges lastebilforbund, Geir Mo, synes det er dumt at politikerne ikke hører på fagfolk. Både SAS og Norwegian er usikre på om de vil komme til å fly på den nye storflyplassen i Rana. - En feilsatsing, mener SAS. Mer enn 250 mennesker bekreftet omkommet etter jordras og flom i Colombia - mange barn blant de omkomne.

31.03.2017 Her og Nå  

Flere i arbeid og smartere bruk av statens penger - slik vil regjeringen sikre velferden her i landet i framtida. Regjeringen vil kurere lærermangelen med penger - åpner for å ettergi deler av studielånet til dem som fullfører femåring utdanning. Og vi skal møte kvinnen som satt fast i 16 timer i en septiktank. Nå er hun hjemme og glad for at hun kom greit fra det hele. Tusenvis av mennesker har flyktet fra oversvømmelser i Australia: Flommen etter syklonen den verste på mange år. Og en kvinne er dømt til 75 dagers fengsel, etter at hun kjørte på og drepte en mor som trillet sin lille datter.

30.03.2017 Her og Nå  

Barnefattigdommen i Norge øker stadig, 98 000 barn lever nå i det som regnes som relativ fattigdom. Det er tre ganger så mange som for 15 år siden. Åtte personer ble brakt til sykehus etter brannen i sentrum av Kristiansand i dag tidlig, flere fikk bruddskader etter de måtte hoppe ut av den tre etasjer høye bygningen. KrFU mener moderpartiet må tvinge fram en omkamp om abortloven ved å stille ultimatum til potensielle samarbeidspartier. Kommer ikke på tale, svarer Høyre.

29.03.2017 Her og Nå  

Storaksjon mot narkomiljø i Follo. 38 ungdommer er pågrepet i politiaksjonen. Storbritannia ber formelt om skilsmisse fra EU: - Vi savner dere allerede, sier EU-presidenten. Norsk politi trenger ikke bære våpen. Det var beskjeden til justisministeren fra et utvalg som har vurdert bevæpning. Mens politifolk er skuffet, håper folk ute i byen at de slipper å se mer til våpnene: Deler av Afrika er rammet av den verste sultkatastrofen på flere ti-år. Men Etiopia klarer seg nå bedre enn nabolandene. Klimautslippene går nedover og regjeringspartiene er stolte. - Ingen ting å juble over, sier SVs Kari Elisabeth Kaski:

28.03.2017 Her og Nå  

Islamsk råd har ansatt kvinne med niqab til kommunikasjonsmedarbeider. Mye ammunisjon i norsk natur. Lærermangel i Nord-Norge. Lykkemåling. Tyrkia kartlegger regimekritikere i Europa. Søppeløyer i Barentshavet. Handelsavtaler. Politisk reklame på TV. Elverum håndball. Askespredning.

27.03.2017 Her og Nå  

Nytt norsk flyselskap. Fikk ikke hjelp av politiet da ubuden gjest ville inn i boligen. Demonstrasjoner i Russland. Syk av livsstil eller uflaks? Toppløsmodell kan miste studieplass. Urfolkprotest mot oljeledning i USA. To barn livstruende skadd etter drukning. NRK på FM via piratsendere. Fotballandslaget. Potetene er i jorda.

24.03.2017 Her og Nå  

* Vil utrede jernbane i Nord-Norge. * 60 år siden Romatraktaten ble undertegnet, traktaten la grunnlaget for den europeiske union. * Debatt om det er trygt å behandle barn med alternativ medisin. * Forsker på om perfeksjonsjaget fører til psykiske lidelser. * Krangleflyplassen får penger. * Bistandsprogram skal redusere søppel i havet. * Senterpartiets landsmøte har startet. * Skal bygge giganthytte ved Trolltunga. * Bygger omdiskutert sanitæranlegg i Bergen. * Vil stoppe stillehavsøstersen i Rogaland. * Folk i Bangsund vant kampen mot Vegvesenet

23.03.2017 Her og Nå  

Terrorismens historie i britenes hovedstad. Terrorens påvikrning på reisenæringen. Coop selger utgått mat for 800 millioner i året. Regjeringen har så smått begynt jobben med å finne nye fylkesmenn, men det provoserer Arbeiderpartiet. Kongressen i USA skal stemme over president Trumps helsereform, mange republikanere er skeptiske til planen. Kroatiske arbeidere jobber på norsk kraftlinje. 300 for mange barnehageplasser i Haugesund. Farlig skolevei til tross for milliardinvestering. Plaster laget av eggehinne er en suksess.

22.03.2017 Her og Nå  

Siste nytt fra terrorangrepet i London. USA-ledet koalisjon skal ha bombet skole og tatt livet av flere titall i Syria. Antallet angrep på skoler i konfliktområder øker, sier Redd Barna som ber om at skolebarn må beskyttes bedre. En Utøya-nabo sier ikke alle som bor på Utstranda er motstandere av et minnesmerke over de mange ungdommene som mistet livet på Utøya for snart seks år siden. Menn som er utsatt for vold og overgrep, venter ofte veldig lenge med å fortelle om det. Det viser en ny rapport som ble lagt fram i dag. Og burde man slutte med helium-ballonger på 17. mai? Det skader miljøet og burde droppes, sier en komiteleder som møter Bård Hoksrud fra Frp til debatt.

0:00/0:00
Video player is in betaClose