NRK – Her og nå

NRK – Her og nå

Norway

Her og Nå er Norges største nyhets- og aktualitetsmagasin på radio med over 600.000 lyttere hver dag. Her og Nå gir deg siste nytt, aktuelle debatter, reportasjer, sport og trafikk. Programledere er Erik Skarrud, Tron Soot-Ryen og Pernille Amdahl.

Episodes

21.10.2016 Her og Nå  

Togstreiken trappes opp. Krekar kan utleveres til Italia. Kampen mot IS i Irak. Unge om tvungen kommunesammenslåing (debatt) Politiets beredskapssenter. Staten kjøper eiendom på Svalbard. Fabian Stang. Dopingtester av norsk langrennsløper. Rause Hasvik.

20.10.2016 Her og Nå  

- Flere utsettes for ID-tyver - Mosul og IS - Kirkeklokker for krigsofre - Storebror Sanders på valg - Sprit til 18-åringer (debatt) - Clinton og Trump - Isdalskvinnen - Bøssebæring går i arv

19.10.2016 Her og Nå  

Therese Johaug suspendert. Pelsdyrnæringa i motvind. Arbeidstakeres omstillingsvilje. Utsalg av norske naturressurser (debatt) Våpenhvile i Jemen. ESA på Mars. Sykehusklovnene. Siste TV-debatt i USA.

18.10.2016 Her og Nå  

Doping i toppidretten bør bli lovlig - slik lyder det radikale forslaget fra professor i idrettssosiologi Jan Ove Tangen... Miljøorganisasjoner saksøker staten og mener mer oljeboring bryter grunnloven. - Spennende hvor langt retten vi gå i å blande seg i politikken, sier jusekspert. Russland og Syria tar en pause i flyangrepene mot Aleppo. - Vi vil vise god vilje, sier utenriksminister Lavrov. Cold-casegruppen i Kripos starter etterforskingen av drapet på Tina Jørgensen ved nyttår. Elverumsmann tiltalt for å ha lurt 38 jenter til å sende ham flere tusen intime bilder og filmer - han la alle kortene på bordet da rettssaken startet i dag. Irakiske styrker og deres allierte er full gang med å ta tilbake Mosul fra terrorgruppa IS. Arbeidstilsynet varsler en hardere linje i kampen mot sosial dumping, svart arbeid og annen arbeidslivskriminalitet. Politiet vil se på den såkalte Isdalssaken på nytt, etter funn av nye spor. I 1970 ble en kvinne funnet død i Isdalen utenfor Bergen.

17.10.2016 Her og Nå  

Slaget om Mosul kan føre til en humanitær katastrofe, advarer FN: Én million sivile kan bli drevet på flukt. Daglig kommer det meldinger om lensmannskontor som kan bli lagt ned. Sør-Vest politidistrikt vil legge ned 15. Senterpartiet protesterer - debatt litt seinere i sendinga. ME- syke Emil fikk møte kronprinsparet i dag. De var i hver sin by og snakket gjennom en robot. Den kan hjelpe syke med å gå på skolen og treffe folk. En møbelbutikk utenfor Oslo har rekonstruert leiligheten til en syrisk familie. Sylvi Listhaug ikke fornøyd med andreplassen på Stortingslista for Møre og Romsdal - varsler kamp etter at hun ble vraket av valgkomiteen. En bergenser i 40-åra sa seg i dag skyldig i seksuelle overgrep mot åtte barn. De fleste som får sosialhjelp har ikke selv skyld i at de har kommet i den situasjonen.

14.10.2016 Her og Nå  

Marit Bjørgen måtte tenke gjennom sin egen karriere etter at dopingsaken mot venninnen Therese Johaug ble kjent. Nå håper Bjørgen at det kommer en opprydning i rutinene rundt det medisinske støtteapparatet i norsk langrenn. Johaug skulle stole på legen, sier en jurist, som tror det taler til hennes fordel at hun gjorde nettopp det. Politiet i Nordre Buskerud gjenopptar etterforskningen av en 10 år gammel sak der en barn døde av omfattende hodeskader. Etter at saken har vært henlagt to ganger tidligere, siktes barnets dagmamma nok en gang. Og selv sykehusene er blitt for farlige å oppholde seg på i konfliktområder, som for eksempel i Syria. Leger uten grenser frykter at de snart må slutte å hjelpe sivile.

13.10.2016 Her og Nå  

Therese Johaug legger skylden på landslagslegen for at hun har testet positivt på et ulovlig stoff. Sårsalven som førte til dopinganklager mot Therese Johaug selges kun som preparat i Brasil og Italia i følge Antidoping Norge. Kongen i Thailand er død. Thailands kong Bhumibol Adulyadej ble 88 år, og statsministeren i landet har nå erklært ett års landesorg. Pedofile eller voksne som viser avvikende atferd mot barn er en problemstilling for ansatte i badeanleggene i Grenland. Flere har blitt bortvist. Bob Dylan får Nobels litteraturpris. Kan regjeringen i Storbritannia starte prosessen med å melde landet ut av EU uten vedtak i Parlamentet? Viktig prinsippspørsmål for retten. Norge og Russland er enige om å kartlegge forekomster av olje og gass langs grensa i Barentshavet 24-åring fra Drammen debuterer som Tippeligaens yngste dommer når Start møter Tromsø på søndag.

12.10.2016 Her og Nå  

Nærmere 200 dyr kan brenne inne i en fjøsbrann i Moelv. Kongen i Thailand ligger på sykehus og er fortsatt ikke stabil. Flere steder i landet har folk blitt skremt av personer i skumle klovnemasker i det siste. Pasient døde bak et skjermbrett på dobbeltrom på Skien helsehus. Nå har de pårørende klaget, og får støtte av fylkeslegen. Frykt for ny koleraepidemi på Haiti etter orkanen: Verdens helseorganisasjon sender én million doser med vaksine. Mange boligeiere får gravd opp oljetanker - om få år er det forbudt å fyre med olje. Supportergruppe har fått nok av Høgmo, ber fotballpresidenten om å fjerne landslagstreneren

11.10.2016 Her og Nå  

Samsung stopper smarttelefon. Drone-dokumentar skremmer unge. Nordlandssykehuset dropper legebeordring Mot tvungen lønnsnemnd i legestreiken (melding) Base for amerikanske soldater i Norge. Boligbygging i Oslo. (debatt) Flere forhandlinger i Colombia. Bok om Trondheims røde regime. Førstehjelp av og for flyktninger. Komisk musikal om juleevangeliet. Drillo om presset mot Høgmo. Munker ved Tinnsjøen.

10.10.2016 Her og Nå  

* Lokomotivførerstreiken i NSB. * Atomreaktorene på Kjeller og i Halden stenges midlertidig * Heroinassistert behandling. * Vil ha samisk i alle barnehager. * Debatt om matkastingslov. * TV-debatt Clinton vs Trump. * Vanskelig for flyktninger å finne egen bolig. * Nesvik gir seg på Stortinget.

07.10.2016 Her og Nå  

* "Den er viktig for hele landet, og for ofrene i krigen". Sånn snakket Juan Manuel Santos om årets fredspris, som tilfalt ham selv. * Regjeringen vil avvikle et prøveprosjekt med flere lærere i ungdomsskolen. Dette går hardt utover elevene, sier rektorer og lærere. * Og sukkerfri brus kan virke mot sin hensikt mener en biokjemiker, kan faktisk bidra til diabetes.

06.10.2016 Her og Nå  

Statsbudsjettet for 2017. Alvorlig kreftsyke endrer pengebruken. Slosskamp mellom partikollegaer. Hvem får fredsprisen?

Her og Nå 05.10.2016  

Ikke fortell om barns HIV-smitte. Mannegruppa Ottar. Narkomane om behandling som straff. Kjøleskap med gratis mat. Smilefjes på sykehus. Norsk bistand til Afghanistan. De konservatives landsmøte. Fosterdiagnostikk. Eldreomsorg i Lillesand. Utslipp på norsk sokkel

04.10.2016 Her og Nå  

Fare for stor flodbølge i Aurlandsfjorden hvis fjellet Stampa raser ut. Nå skal fjellet overvåkes døgnet rundt Den kraftigste orkanen på ni år har truffet Haiti - mange nekter å evakuere fordi de er redde for å bli frastjålet det lille de har. Norsklærere får for mye å gjøre når de må sette tre karakterer i ett fag, sier Norsk Lektorlag. Noregs Mållag er uenig. Mer enn 6.000 flyktninger og migranter ble reddet av den italienske kystvakten i Middelhavet i går. I fjor meldte like mange elever i videregående fra om mobbing fra lærere, som fra medelever. Nå skal politikerne rydde opp. FrP har satt Arbeiderpartiet i den klimapolitiske skammekroken, mener Venstre Idrettspresident Tom Tvedt får kraftig kritikk etter sin opptreden i Dagsrevyen i går.

03.10.2016 Her og Nå  

* Studenter som har tatt psykologiutdanning i Ungarn får ikke godkjent den av Helsedirektoratet. Tidligere har det vært vanlig å godkjenne denne utdanningen. * Norge får nye fylker. Hvor kom de fra? - og når vet vi hvordan de ser ut? * Utlendingsdirektoratet nekter å betale en ny millionregning fra Sør-Varanger kommune etter asylkrisa i fjor. * Store demonstrasjoner mot ny og strengere abortlov i Polen - Forslag om at heller ikke voldtatte skal få abort. * Statsministeren og kulturministeren jublet da Brækhus slo knockout på sin motstander - nå får de kritikk * Colombia sa overraskende nei til fredsavtale i folkeavstemning - nå skal partene igjen møtes på Cuba i håp * Fem menn stilt retten for drapet på opposisjonspolitikeren Boris Nemtsov. - Men hvem var det som bestilte drapet? spør de etterlatte.

30.09.2016 Her og Nå  

Politisk strid om drivstoffavgiftene for 2017. Lokomotivførerne fortsetter streiken. 32 yrkesfag kan forsvinne. Førerløse skip testes. Jens Stoltenberg med bok. Saudi-Arabia advarer USA mot en ny terrorlov. Shimon Peres gravlagt. Islamist skaper bekymring i Drammen. Skam lærer danskene norsk. Nasjonal brann- og redningsskole. Flere bor på hytta.

29.09.2016 Her og Nå  

170 togavganger ut og inn av Oslo er innstilt på grunn av streik. Dramatiske kutt når TV 2 skal spare 350 millioner kroner på fire år. - En vanskelig dag for de ansatte, sier tillitsvagt i TV 2, Henriette Helland NSB har varslet kutt på 300 årsverk i dag. Fylkesmannen i Nordland foreslår flere store kommunesammenslåinger. Nordland har flest kommuner i Norge og ingen av dem har blitt enige om frivillig sammenslåing. Minst tre personer skal være omkommet og flere enn 100 skadet etter at et pendlertog kjørte inn i en togstasjon i Hoboken i New Jersey i morgenrushet. Børshopp verden over etter at OPEC-landene overrasket med å kutte i oljeproduksjonen. Kan gi ny optimisme i norsk oljenæring. Ungarn ønsker ikke å ta imot flere flyktninger. Søndag går store deler av befolkningen til urnene for å stemme mot EUs kvotevedtak Hillary Clinton henter inn Bernie Sanders for å få de unge til å stemme. Frykter at mange unge vil sitte hjemme på valgdagen. Nesten halvparten av skolene i Norge forbyr mobilbruk i skoletiden på grunn av nettmobbing. Det viser en rundspørring NRK har gjort blant tusen av landets rektorer.

28.09.2016 Her og Nå  

- Rakettsystemet som skjøt ned det malaysiske passasjerflyet over Ukraina for to år siden kom fra Russland, sier etterforskerne. Oslos rødgrønne byråd gir prishopp på buss og trikk for å betale for nye baner og tunneler. - Det burde byrådet klart å styre unna, sier Venstrepolitiker Guri Melby Senterpartiet, ikke FpP har Norges strengeste innvandringspolitikk. Det mener Civita-leder Kristin Clemet som møter senterpartilederen til debatt. I Israel er det mange som sørger over at tidligere statsminster og president Shimon Peres er død. I dag kunne man skrive en siste hilsen til Shimon Peres i en minneprotokoll på Nobels Fredssenter i Oslo. I dag møtte Cecilia Brækhus både pressen og motstanderen Anna Sophie Mathis i Oslo. Lørdag møtes de i ringen i den historiske boksekampen i Oslo Spektrum. Sam Allardyce har snakket for første gang etter han fikk sparken som engelsk landslagssjef i går.

27.09.2016 Her og Nå  

Luftforurensning årsak til 6,5 millioner dødsfall hvert år. Bompengerabatt for hybridbiler? (debatt) Dagen etter første TV-debatt mellom Clinton og Trump. Vi elsker og vi hater USA Syrisk 13-åring lærte norsk på rekordtid.

26.09.2016 Her og Nå  

Immunterapi til lungekreftsyke. Lerøy satser på Hitra. Omsorgsarbeider i Kragerø funnet død. Hvordan får unge voksne i arbeid? (debatt) Påstand om fengselsstraff for Kristian Valen. TV-debatt mellom USAs presidentkandidater i natt. Dommerbråk etter Lillestrømkamp. Riksteateret streamet på sykehjem.

0:00/0:00
Video player is in betaClose