NRK – Her og nå

NRK – Her og nå

Norway

Her og Nå er Norges største nyhets- og aktualitetsmagasin på radio med over 600.000 lyttere hver dag. Her og Nå gir deg siste nytt, aktuelle debatter, reportasjer, sport og trafikk. Programledere er Erik Skarrud, Tron Soot-Ryen og Pernille Amdahl.

Episodes

06.12.2016 Her og Nå  

- Snart ett døgn etter dobbeltdrapet på Lund i Kristiansand, er fortsatt ingen pågrepet. - En mann og en kvinne er kritisk skadd etter å ha blitt stukket med kniv på Framnes i Sandefjord. - Forbrukerrådet mener populære barneleker bryter norske lover. - Folk i bygde Norge er skremt over politiets utrykningstid. I helga ble en mann knivstukket og drept i Notodden sentrum. Politiet brukte 23 minutter til åstedet. - Et sykehjem i Stavanger nekter sine ansatte å gå med hijab. Det er brudd på loven, sier Likestillings og diskrimineringsombudet. - Utsatte forslag om utsettelse: DAB-rot i Stortinget.

05.12.2016 Her og Nå  

** To personer skal være knivstukket ved en barneskole i Kristiansand. Begge er frakta til sykehus. ** Regn og uvær skaper trøbbel i Trøndelag. Både veier og togstrekninger er stengt nå på grunn av flom og ras. ** Ni av ti norske muslimer ønsker rentefrie lån, fordi de mener Koranen forbyr dem å betale renter. Imam Ali Saied forteller hvorfor det er nødvendig:

02.12.2016 Her og Nå  

* Nordmenn spiser mer kjøtt nå, stikk i strid med anbefalingene. De siste ti åra har kjøttforbruket økt med sju prosent, og det gikk opp i fjor også. * Regjeringspartiene har tilbudt Venstre og KrF en ny budsjettpakke på over 6 milliarder kroner. Men fortsatt er det mest sannsynlig at det ikke blir enighet om statsbudsjettet, sa KrF-leder Knut Arild Hareide. * I høst har rekordmange flytta fra Rogaland. Oljekrisa og høy arbeidsledighet får skylda for at 3000 har pakka og reist. * Og i dag markeres modelljernbanens dag. Selv om vi hører lite til dem så er det hundrevis, eller kanskje tusenvis, av nordmenn som pusler med skinner, lokomotiver og bygger hus og landskap.

01.12.2016 Her og Nå  

* Rømlinger i Europols adventskalender. * Ikke barn på kjøpesenternissens fang. * Fødselsdepresjon. * NAV om kredittkortgjeld. * Oljefondet på børs. * Spionasje med ny teknologi. * Unge kvinner flytter fra hjembygda. * Kommersiell radio uten norsk musikk. * Må tone ned homo'n i jula.

30.11.2016 Her og Nå  

Krf bryter budsjettforhandlingene. Folk om budsjettforhandlingene. Folk flytter fra norske bygder. Det koster å holde oss friske. Krekar løslates. Skal ikke til Italia Opec-møte. Lydlogg fra fiskebåtforlis offentliggjort Kur mot sosiale angstlidelser. Dyrt å følge den nye snøskuterloven. 11-åring har sett 300 fuglearter

29.11.2016 Her og Nå  

* Venstre bryter budsjettforhandlingene. * Antidoping Norge vil utestenge Therese Johaug i 14 måneder i dopingsaken. * Norske femteklassinger er Nordens beste i matte. * Det er tre dagers landssorg i Brasil etter flystyrten i Colombia. * Rettssaken mot ti aksjonister mot fjorddeponi i Førdefjorden starta i dag.

28.11.2016 Her og Nå  

Overvektige nordmenn har tre ganger så mange sykedager som de med BMI under 30, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå. Luften vi puster inn er helsefarlig 10 steder i Norge nå. 1600 nordmenn lever kortere på grunn av dårlig luftkvalitet i byene. Medisinstudenter kvier seg for å snakke om seksualitet med pasientene sine. De har heller ikke nok faglig kompetanse til å snakke om temaet, viser en ny studie. Og de fleste av oss har vært borti pompøst eiendomsmegler-språk i boligannonser, kunstneren Eirik Willyson har samlet de beste eksemplene i en bok.

25.11.2016 Her og Nå  

Sykepleiere vil ikke jobbe i kommunen. Fleksible tidsfrister. Nye politiske parti. Varmt i nordområdene. Terrorplaner i Frankrike. Rohingya-folket flykter fra Myanmar. Oppløftende vogntogkontroll. Unge sjakktalenter. Klar, ferdig, julehandel.

24.11.2016 Her og Nå  

* Mann døde trolig etter infeksjon etter akupunktur. Nå vil akupunktørene bli godkjent av staten. Uaktuelt, mener høyremann som mener nålestikking er som å blåse på såret. * Alle partiene utenom Høyre opplever en vekst i antall medlemmer. Frykten for Trump og fraværsregelen i skolen oppgis som mulige årsaker til at flere blir politisk aktive. * Black Friday har sakte men sikkert blitt større for hvert år som går i Norge- men er det reelle tilbud eller bare luretriks for å få flere i butikken? Vi tar debatten.

23.11.2016 Her og Nå  

Høyesterett har forkastet anken til Najumuddin Faraj Ahmad, eller mulla Krekar som han kaller seg selv. Han fortsetter kampen for å hindre utlevering til Italia. Vi tilbringer stadig mindre tid ute i naturen, men mer på treningssentre viser tall fra Statistisk Sentralbyrå. Regjeringen i Colombia og FARC-geriljaen underskriver den nye fredsavtalen i morgen - regjeringen tar ikke sjansen på en ny folkeavstemning. Og er det riktig at alle familier i noen bydeler i Oslo skal få gratis kjernetid på aktivitetsskole, fordi de statistisk sett er fattigere? Nei mener Venstre som vil at familiens inntekt og ikke bosted skal avgjøre om barnet får gratis kjernetid på AKS. Programleder er Tron Soot-Ryen.

22.11.2016 Her og Nå  

ccccccccccccccMange følte seg lurt da det ble kjent at et reklamebyrå og organisasjonen NOAS sto bak innsamling, og ikke skuespilleren Kristoffer Joner. Noen krever også pengene tilbake. - Fylkeskommunene må ta hovedansvaret for at veiene er blitt dårligere, mener samferdselsministeren. - Det er urimelig å gi fylkene skylda, svarer kommunenes interesseorganisasjon, KS.Tyrkia ville åpne for at overgripere kunne slippe straff hvis de gifta seg med offeret. Nå trekker regjeringen det omstridte lovforslaget. Og sjakkspilleren Magnus Carlsen må betale en bot som kan bli så stor som 500 000 kroner etter at han i går nektet å være med på pressekonferansen etter tapet i VM-kampen.

21.11.2016 Her og Nå  

Bergenspolitiet har avslørt store nettverk av barneovergripere. Kripos om det mørke nettet. Adopsjonstallene synker. Trondheims boikott av israelske varer. (debatt) Politiker oppfordrer til avisboikott. Denali og betente stedsnavn. Smoltanlegg gir arbeidsplasser. Nye biler ruster før de selges. Raftopris til modige kvinner. Miljøvernere mot ballonger på cupfinalen.

17.11.2016 Her og Nå  

Budsjettforhandlingene spisser seg til. Dyrere fisk. Diabetes i nord. Treningssenter for tunnelsikkerhet. Miljøtiltak på bygda (debatt). IS har ødelagt oldtidsby i Irak. Danmark går for vindmøller. Pengetrøbbel i India Sundby om skisesongen. Juleshow i Hønefoss

16.11.2016 Her og Nå  

Mange kjøper alkohol til ungdommer under 18 år. Høgmo slutter som landslagssjef. Dagen derpå på Andøya. Funksjonshemmede får ikke vite om rettighetene. Trenger vi digital postkasse? (debatt) Indonesisk guvernør mistenkt for blasfemi. Dårlig forebygging av vold og trusler i kriminalomsorgen. Premiere på Brexitmusical. Å Vestland, Vestland. Politikerne vil ha Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjjordane som ett fylke. TV-serie om skarpskytterjenter fra Sørøya.

15.11.2016 Her og Nå  

At det er hundrevis av søkere til én butikkjobb betyr ikke at det er kamp om jobbene overalt. I dag vedtar Stortingsflertallet langtidsplanen for forsvaret som innebærer spikeren i kista for flybasen på Andøya, dersom regnestykkene holder Norge nest dårligst i Europa til å få ned CO2-utslippene. Våre nærmeste naboer har kuttet utslippene drastisk. Tre personer er i dag pågrepet og siktet etter drapet på en 49 år gammel mann i Oppland i september. Mannen ble funnet forbrent på et bål inne i skogen. De fleste som tjener minst, er under 25 år og jobber i butikk. De har fått minst i lønnsøkning de siste syv årene, viser forskningsrapport. Omfattende politiaksjon mot islamistgruppe i Tyskland: Mistenkes for å rekruttere ungdommer til krig. Midt i kampene for å gjenerobre Mosul i Irak fra IS fikk en irakisk soldat et glimt av håp denne uken: Fant igjen mor på bussen. Han gjorde det mange vurderer, men få gjør. I helgen tok Atle Grønsund i mot seks veldig kalde, bostedsløse rumenske tiggere og lot dem bo hjemme hos seg.

14.11.2016 Her og Nå  

* Det planlagte minnesmerket for Utøya ligner på masteroppgaven til Kristin Ulrikke Rønnestad. Da hun prøvde å gå videre med saken følte hun seg skremt til taushet. * Flere frykter at detaljert informasjon fra nye biler blir misbrukt. - Det er begrenset hvor mye informasjon vi ønsker å hente sier forsikringsbransjen. * Teologiprofessor er kritisk til at en biskop mener prester ikke kan leve i samboerskap. Prest i Lærdal fikk refs av biskopen. * Spesialenheten for politisaker skal etterforske Vest politidistrikt i forbindelse med varslersaken. * Søket etter de tre savnede etter skredet i Sørum i forrige uke er avsluttet for i dag. * Grunnleggeren av WikiLeaks, Julian Assange, blir i dag avhørt om seksuelle overgrep som to svenske kvinner anklaget ham for - for seks år siden. * Økende EU-skepsis i Øst-Europa: Prorussiske kandidater vant presidentvalgene både i Bulgaria og Moldova.

11.11.2016 Her og Nå  

Åsaken til raset i Sørum fortsatt uklart. De tre som ble tatt av raset er ikke funnet. Gammel sliter eller erfaren senior. Det kan bli lettere å bli gammel i arbeidslivet om man kaller det senior, tror språkforskere. EU setter frihandelsforhandlingene med USA på vent - usikker på hva Trump vil. Og Ringerike tilbyr seg å ta i mot ALLE amerikanere som vil flykte fra USA etter at Donald Trump ble valgt til president. En del har allerede meldt seg.

10.11.2016 Her og Nå  

USA har våknet til dag nummer to der alle vet at Donald Trump blir deres neste president. Akkurat nå skal Trump etter planen møte president Obama i det hvite hus Hva betyr Trumps valgseier for miljøet? Deltakerne på klimakonferansen i Marrakech er bekymret. Ikke bare de som mister jobben som kan få helseplager - også de som får bli i jobben kan bli syke av nedbemanningen. Flere kan få halv skatt i november i stedet for desember. - En seier for fornuften - i hvert fall for dem som planlegger litt, sier forbrukerøkonom Strømprisene er på vei oppover - og kan snart nå nye rekorder.....For noen forbrukere er dette faktisk GODE nyheter Det har altså gått et stort jordras i Sørum i Akershus og tre personer er savnet. Brannvesenet fikk melding klokken 15.55 skriver Romeriks Blad. Mens de to sentrumspartiene forhandler om neste års statsbudsjett, la Arbeiderpartiet i dag fram sitt alternative budsjett. Bileiere må skjerpe seg, det mener Norges Bilbransjeforbund og NAF. Mange får bilene sine reparert på ulovlige bilverksteder og det er trafikkfarlig, mener organisasjonene. Stiftelsen Rettferd for taperne vi ha en ny ordning for erstatning for mobbeofre. Superveteran Ole Einar Bjørndalen har droppet høydetrening foran skisesongensesongen. Men beroliger alle om at skiskytterformen er bra likevel.

09.11.2016 Her og Nå  

Donald Trump valgt til USAs neste president. Reaksjoner fra USA, Norge og andre land. Hva sier lytterne? (telefoninnringing i sendinga)

08.11.2016 Her og Nå  

Enighet om Forsvarets langtidsplan. Andøya flystasjon legges ned. Forsvars-musikken er berget Valget i USA. Mer autoritært arbeidsliv. Fortsatt evakuering på Svalbard. Julegudstjenesten for elevene på Voss avlyses. Mexico frykter Trump-seier. Kongressvalget viktig for ny president. Valgvake i Oslo. Gulstrupe-spurv på Norgesbesøk.

0:00/0:00
Video player is in betaClose