NRK – Her og nå

NRK – Her og nå

Norway

Her og Nå er Norges største nyhets- og aktualitetsmagasin på radio med over 600.000 lyttere hver dag. Her og Nå gir deg siste nytt, aktuelle debatter, reportasjer, sport og trafikk. Programledere er Erik Skarrud, Tron Soot-Ryen og Pernille Amdahl.

Episodes

16.01.2017 Her og Nå  

Dieselkjøring forbud i Oslo. Fratatt statsborgerskap etter 16 år. Mistillit fra Rødt mot byråd i Oslo i Veirenosaken. US Marines på Værnes. Skal vi bruke ressurser på gamle asylsaker (debatt) Sivile tap i Mosul. Rettssak om reservasjonsretten mot spiral. Kommunesammenslåing i Steigen. Dokumentarfilm om torsktungeskjæring.

13.01.2017 Her og Nå  

Stadig flere barn begår seksuelle overgrep mot andre barn. 126 lensmannskontor legges ned. Lensmannens betydning i lokalsamfunnet. Besøksvenn vitner i Behring Breivik-rettsaken. Russland vil senke straffen for å slå kone og barn. Folk forbanna på media etter Vidar. Slutt på at Skam vises i utlandet. Skøytevinter. Dagens gjest er sjef i Norges største familieeide fiskeoppdrettsselskap.

12.01.2017 Her og Nå  

* Behring Breivik mener han har blitt mer radikal. * Ekstremværet "Vidar". * Eirik Jensen fortsatte forklaringen sin i rettsaken. * Tarmkreftscreening virker ikke på voksne kvinner. * Skal land som ikke vil ta imot utviste asylsøkere får mindre bistand fra Norge? (debatt) * Ingen ende på elendigheten i Jemen. * Håp om løsning av Kyproskonflikten. * Rema 1000 og næringsministeren skværet opp. * Svømmeundervisning for barnehagebarn. * Premiereklar film om Marcus og Martinus. * Sjakkfeber i barnehage.

11.01.2017 Her og Nå  

NRK sluttet å sende på FM-nettet i Nordland i formiddag. Båtsfjord og Berlevåg fortsatt uten telefondekning på grunn av brudd i to fiberkabler. Både mobil og telefon er rammet, og fiskeflåten mangler nødnett. Senterpartiet vil ha omkamp om lov om handelskikk - mener det kunne hindret alt bråket rundt Rema 1000 den siste uka. Sprengkulde i Sør-Europa gjør livet vanskelig for asylsøkerne. I Sverige blir nesten 70% av alle verpehønene til menneskemat, mens vi i Norge gasser dem i hjel. Hvordan kan vi bruke dem til å lage god mat?

10.01.2017 Her og Nå  

I dag startet ankesaken om Anders Behring Breivik sine soningsforhold, vi får siste nytt fra rettssaken. En annen sentral rettssak er den om Erik Jensen, i dag forklarte han seg i Oslo Tingrett. Rema kaster Lerum-syltetøyet ut av sine nasjonale butikkhyller. Statsministeren ber oss å bruke forbrukarmakta vår. Og striden rundt Rema gjør at ansatte hetses. Mange ansatte i føler seg tråkket på av folket i etterkant av Mack-konflikten. Nå er det nok, sier en av de vi har snakket med. Alle Statoils helikoptre er satt på bakken, etter en uhell på skotsk sokkel. Og deler av et skipsvrak som stammer fra 1800-tallet ble skylt i land på Jæren da ekstremværet Urd herja- nå plyndrer folk skipet og politiet ber folk levere tilbake det de har tatt.

09.01.2017 Her og Nå  

I dag startet rettssaken mot den tidligere politimannen Eirik Jensen og Gjermund Cappelen i Oslo Tingrett. Korrupsjonsekspert forklarer hvorfor akkurat denne saka er så spesiell. Folk som jobber med gamle og syke betaler av egen lomme for å etterutdanne seg. Kommunene må sette av mer penger, mener Sykepleierforbundet. Politiet har begrensede muligheter til å stoppe ulovlig deling av intime bilder og video på nett. Kine-Renee Vik Rød har fått livet ødelagt etter at navnet hennes har blitt misbrukt i en pornofilm. Rema 1000 hisser på seg kunder over hele landet ved å droppe øl fra kjente bryggerier. En professor kaller det hele et kynisk maktspill, mens Rema mener kundene får flere valgmuligheter. Og Arbeiderpartiet vil hjelpe single kvinner til å bli gravide. Barn har det best med to omsorgspersoner, mener Senterpartiet som mener staten ikke bør hjelpe enslige.

05.01.2017 Her og Nå  

Bildekk bør få avgift etter hvor mye de bråker, mener støyforening. -Nei, svarer myndighetene, som i stedet vil godkjenne enda mer bråkete bildekk. 28 skremte ungdommer måtte evakueres da det begynte å brenne på Gibostad mottak i natt, ute var det 20 minusgrader. Så mange som mulig har holdt seg innendørs i Beijing de siste dagene - forurensning gjør det vanskelig å gå ut. Vi eksporterer sjømat til utlandet som aldri før og prisene går opp. Det gjør at nordmenn kjøper mindre fisk. Og hvordan brukes dyr i behandlingen av demente?

04.01.2017 Her og Nå  

Hvem er de som demonstrerer mot ulven og hvem demonstrerer de mot? Det er ikke bare en bygd-by konflikt sier forsker. Etter et år med flere terrorangrep i Europa mener etterretningssjefen i Norge at det kan bli enda flere angrep i år. Men i Norge er vi forholdsvis trygge. Musikkanmelder ler av Høyres forslag om kulturkanon. Mener en liste over den viktigste norske kulturarven er bare noe politikere er opptatt av. I Finnmark viser gradestokken på flere plasser 40 grader minus. I Tana har de innstilt alle skoleruter inntil videre.

03.01.2017 Her og Nå  

Politiet trikser med statistikken. Tiltalt for menneskehandel med au pairer. Frisør nekta kvinne med hijab å klippe seg (ankerettsak). Hjemmesykepleier reddet folk fra brann. Debatt om lovligheten av å felle ulv. Skjør våpenhvile i Syria. Naustdalsaken. Vipps vinner. Sannhetskommisjon for samer (debatt). Klatrepensjonister.

02.01.2017 Her og Nå  

Prisrekord på bensin. Hva betyr variable priser for lommeboka vår. Ferskt brød av gammel deig. Grønt skifte i byggebransjen. Skipsfart i polområdene. Elbil og parkeringsavgift. Forandringsfabrikken i nyttårstale. DAB-radio i bil. Samisk nyttårstale på norsk. Doping i Lahti-VM for 17 år siden. Hva vil 2017 bringe?

30.12.2016 Her og Nå  

* Diplomatisk uro mellom USA og Russland. * Varmt i Sunndal. * Tran mot astma. * VM i lynsjakk. * Få drap i Norge, men høy kriminteresse. * Skolerevy i romjula. * Stille fyrverkeri. * Hundehotell fullbooket til nyttårsaftenen. * Mobilbatteri i kulda.

29.12.2016 Her og Nå  

Våpenhvileavtale i Syria. Mange ringte hjelpetelefoner i jula. Debatt om ølsalg i kiosker og bensinstasjoner. Nytt kommunekart klart til 2017. Usolgte juletrær dumpa. Sprenging av miner. Konfirmantens brev til 18-åringen.

28.12.2016 Her og Nå  

Uvær på Svalbard. Våpenhvileavtale om Syria. Purk eller skurk. 25 år siden nyttårs-orkanen. Oljebransjen. Svake fergemotorer. Russisk doping. Fyrverkeri. Kerry om Midt-østen. Sjakktalent på 8 år. Is-bading i Tromsø.

27.12.2016  Her og Nå  

Hvilke skader har uværet Urd ført med seg? Vi tar et overblikk og kommentar fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap om hvor godt varslingssystemet vårt fungerer. For første gang siden Japans angrep på Pearl Harbor i 1941 skal en japansk og amerikansk leder besøke den amerikanske marinebasen på Hawaii sammen. Den japanske statsministeren sier han håper besøket vil bidra til forsoning. Og mens de fleste av oss har starta på romjula er jødene midt i Hanukka. Vi får høre mer om den ikke-religiøse høytiden der blant anna friterte potetkaker står i sentrum.

22.12.2016 Her og Nå  

** Politiet i Berlin har funnet fingeravtrykkene til den mistenkte gjerningsmannen i lastebilen - i dag åpna bodene på julemarkedet etter terrorangrepet mandag. ** Fjelloverganger er stengt og Hurtigruter ligger værfast - vind og store bølger gjør at reisa hjem til jul for mange ikke blir helt som planlagt. **Mange lar seg friste av gode tilbud når de melder seg inn i kundeklubber. Men når du gir fra deg personopplysninger, kommer reklame på e-post og sms i retur.

21.12.2016 Her og Nå  

I Tyskland bekrefter myndighetene i ettermiddag at politiet nå jakter på en ny mistenkt i forbindelse med terrorangrepet i Berlin. Statoil innfører flere strakstiltak for å bedre IT-sikkerheten i selskapet. Deler av data-vedlikeholdet i Statoil skal ikke lenger utføres av indisk IT-selskap. Kraftig økning i antall støy-plagede nordmenn, nesten to millioner av oss bor i støyområder. Politiske lovnader om mer stillhet følges ikke opp mener Støyforeningen. Og er det et klasseskille mellom de som kan betale for livsforlengende medisiner fra egen lomme og de som trenger et ja fra det offentlige? Frp og Ap tar debatten.

20.12.2016 Her og Nå  

Erna Solberg har gjort endringer i regjeringen i dag. Anders Anundsen er ferdig som justisminister, og Tord Lien forlater posten som olje- og energiminister. Politiet er ikke sikre på at mannen de har pågrepet i Berlin har forbindelse til angrepet på et julemarked mandag. Regjeringa vil bare skyte 15, ikke 47 ulver. Minst 25.000 mennesker har kommet seg ut av Øst-Aleppo siden evakueringen startet i forrige uke. Alle kommunene i landet får nå en politikontakt, og Malvik kommune i Sør-Trøndelag er først ute.

19.12.2016  Her og Nå  

Normalisering av forholdet mellom Norge og Kina. Klasseskille i kreftbehandlingen. Kredittsalg i butikker. Svalbardskredet. Dysleksivennlig kommune. Gruveavfall i Repparfjord. Mange leaser bil. Leier vaskehjelp til jul. Utsolgt for "stygge" julegensere.

Her og nå bilspesial  

Hei du som hører på, og velkommen til denne podcasten om biler som vi i Her og Nå-redaksjonen har laget. For ikke siden jappetida har vi nordmenn kjøpt så mange biler som i dag. Jeg heter Anniken Sande, og i dag spør jeg - om det er bra for miljøet å bytte bil ofte, eller sjelden? Dessuten, ** Hvem ville du kjørt på dersom du måtte velge? En mann med refleksvest, eller en kvinne med barnevogn? Moderne selvkjørende biler skal få svarene programmert inn: (KUTT) Det sa Alexander Cappelen ved Norges Handelshøyskole og han møter du litt senere.

16.12.2016 Her og Nå  

Korrupsjonssaken mot Drevland henlagt. Krass kritikk fra Statens helsetilsyn etter at baby døde. Aleppo. Debatt om lavere stortingslønn. Hasvik har millioner på bok. Havnearbeiderne tapte. Elektrisk hurtigbåt. Nei til utenlandske spillselskap.

0:00/0:00
Video player is in betaClose