NRK – KRAFT

NRK – KRAFT

Norway

Hvorfor er du så selvkritisk? Hvem bestemmer i livet ditt? Og kan man øve opp lykkemuskelen? Kirsti Kraft er en modig reporter som kaster seg over alle temaene vi liker å snakke med interessante venner om på fest . Men noen ganger viser det seg at venner ikke er så kloke og interessante. Prøv heller KRAFT . For deg som vil videre .

Episodes

Livsviktig berøring  

Noen ganger hjelper det ikke å si noe - du trenger bare å bli holdt rundt. Berøring er medisin.

Er du en versting i hersketeknikker?  

Du kan sitte med en uggen følelse. Noe sier noe til deg og du lurer på hva de mente, var det et kompliment eller en frekkhet?

Alle er litt alene  

Egentlig er vi EN og EN i verden. Mange vil helst ikke tenke på det.

Er du skjermsjalu?  

Du kan blir helt gal av folk du er på kafe med som bare sitter og kikker ned i mobilen. Men det blir riktig ille når laptopen er med opp i senga...

Å komme hjem  

"Hjem kjære hjem" sier noe, og tenker på hvor koselig de har det rundt frokostbordet. Mens mange mennesker i realiteten faktisk ikke har et hjem - de bare bor et sted.

Det prøver jeg å drite i  

Økologisk barnemat, ergometriske barnevogner og Mozart som ekstra stimulans for barnet. Nå sier noen STOPP - og begynner å drite i alt pratet om den perfekte starten på livet.

Lytt til magefølelsen  

Skal man lytte til hodet eller magen? Er intuisjonen noe du kan ta hensyn til? Eller går du på ville veier hvis du tar valg på grunnlag av en udefinert indre følelse?

Å bygge et selvbilde  

Et godt selvbilde handler ikke bare om hvor flink du er nå - men om du hadde fred i sjela da du var liten.

Lik meg, lik meg, lik meg!  

Folk er villig til å gjøre veldig mye bare for å bli likt. Du kan føle deg overkjørt, oversett eller rettet på. Men du sier ikke ifra. Bare smiler og ser glad ut....

Hvorfor er jeg så frustrert?  

Du kan ha sagt det minst tusen ganger - det virker som det ikke går inn....

De nærmeste: Er familien fremdeles viktig? 1:3  

Hvor knyttet er du til familien din? Ligner dine familiesammenkomster en dårlig dogmefilm - eller er familien din klippe i livet?

De nærmeste: Hjelp - jeg liker ikke barnet mitt! 2:3  

Det er helt ulovlig å si det - men det finnes foreldre som sliter med å like barnet sitt. De sier at den lille gutten eller jenta føles fremmed - annerledes enn dem selv - eller av og til altfor lik.

De nærmeste: Endelig selvstendig 3:3  

Selvstendighet er å leve det livet DU ønsker. Men hvis du tror at det er selvstendighet å bare å gjøre ting stikk motsatt av alle andre - er du bare naiv.

Hva vil du komme til å angre på?  

Det er vondt - og veldig vanlig å angre på ting i livet. Men når det gjelder de helt vesentlige valgene - kan man bli helt sprø av å tenke på det...

Når kommunikasjonen skjærer seg  

Du kan aldri helt vite hva den andre mente. Du tror du kjenner en god venn ut og inn , men egentlig er det din tolkning av vennen du kjenner. Derfor må alle få lov å forbli eksperter på seg selv. Litt irriterende noen ganger kanskje ....

Kom i flytsonen  

Hvordan skal jeg finne fram til en flytfølelse? Noen kan glemme å spise - plutselig har det gått så mange timer at det har blitt mørkt ute, fordi de har vært oppslukt av noe. Det høres så herlig ut....

Henda over dyna!  

Sex har alltid vært deilig, men det har ikke alltid vært greit å si det. For hundre år siden kunne en ung jente sitte og gråte i en trappoppgang på Carl Berner fordi hun var kommet i uløkka . Når sitter unge jenter på kafe på samme sted og sier de foretrekker vennesex. Sex gjennom hundre år.

Smalltalk er viktig  

Du kjenner følelsen? Du blir sittende ved siden av en på bussen, som du egentlig ikke kjenner så godt - men som du pleier å si hei til. Du vet at du må prøve å finne på noe å prate om - men tunga slår krøll. Du finner ikke på EN ting å si!

Full panikk uten grunn  

Mange av oss må forberede oss på at vi en gang i livet bråstopper og føler veldig sterkt at vi holder på å dø, eller forsvinne, eller bli gæren eller noe......slapp av - det går over!

Førsteinntrykket er ikke alt  

Bare noen sekunder etter at du har møtt et menneske for første gang, har du gjort deg opp en mening om han eller henne. Du vet antagelig også om det er et menneske du liker. Førsteinntrykket kan være helt riktig og helt galt.

0:00/0:00
Video player is in betaClose