NRK – KRAFT

NRK – KRAFT

Norway

Hvorfor er du så selvkritisk? Hvem bestemmer i livet ditt? Og kan man øve opp lykkemuskelen? Kirsti Kraft er en modig reporter som kaster seg over alle temaene vi liker å snakke med interessante venner om på fest . Men noen ganger viser det seg at venner ikke er så kloke og interessante. Prøv heller KRAFT . For deg som vil videre .

Episodes

Bare flaks!  

Er livet et eneste stort lottospill? Er alt bare flaks og uflaks.... eller finnes det noen som er meningen...

Når sjalusien overtar sjela di  

Omtrent som å svelge et pinnsvin? Så vondt i sjelen. Eller så desperat at hvis du hadde hatt lengre negler ville det å klatre oppover tapeten føles lindrende.

Å flykte fra seg selv  

Noen ganger har man lyst til å løpe fra seg selv - vekk - langt vekk!

Jeg blir så sinna! Del 1 : 2  

Mange flere enn vi tror sliter med sinne. De lar seg fyre opp. Og noen kaster ting i veggen, eller smeller med dører så veggklokka ramler ned. Når blir dette et problem?

Jeg blir så sinna! Del 2 : 2  

Trenger jeg den ledige plassen på Sinnemestringkurset på Lillestrøm, eller er det innafor å smelle med dører og heve stemmen ?

Mitt sted på jorden  

Hvis du var en plante - ville du da sagt at du hadde et rotsystem? Eller er du mer lik en bukett med avskårne blomster, uten feste i bakken?

Fullstendig mangel på selvinnsikt  

Du tror du er et menneske som setter andre først - og oppdager ikke at du stadig trenger deg fram i køen på Rema...

Fra grusomt til ganske bra  

Vi har jo hørt om posttraumatisk stress – at det grusomme hjemsøker deg stadig vekk og ødelegger livet ditt. Men nå har forskerne begynt å forske på det motsatte. Og de kaller det posttraumatisk vekst.

Livsviktig berøring  

Noen ganger hjelper det ikke å si noe - du trenger bare å bli holdt rundt. Berøring er medisin.

Er du en versting i hersketeknikker?  

Du kan sitte med en uggen følelse. Noe sier noe til deg og du lurer på hva de mente, var det et kompliment eller en frekkhet?

Alle er litt alene  

Egentlig er vi EN og EN i verden. Mange vil helst ikke tenke på det.

Er du skjermsjalu?  

Du kan blir helt gal av folk du er på kafe med som bare sitter og kikker ned i mobilen. Men det blir riktig ille når laptopen er med opp i senga...

Å komme hjem  

"Hjem kjære hjem" sier noe, og tenker på hvor koselig de har det rundt frokostbordet. Mens mange mennesker i realiteten faktisk ikke har et hjem - de bare bor et sted.

Det prøver jeg å drite i  

Økologisk barnemat, ergometriske barnevogner og Mozart som ekstra stimulans for barnet. Nå sier noen STOPP - og begynner å drite i alt pratet om den perfekte starten på livet.

Lytt til magefølelsen  

Skal man lytte til hodet eller magen? Er intuisjonen noe du kan ta hensyn til? Eller går du på ville veier hvis du tar valg på grunnlag av en udefinert indre følelse?

Å bygge et selvbilde  

Et godt selvbilde handler ikke bare om hvor flink du er nå - men om du hadde fred i sjela da du var liten.

Lik meg, lik meg, lik meg!  

Folk er villig til å gjøre veldig mye bare for å bli likt. Du kan føle deg overkjørt, oversett eller rettet på. Men du sier ikke ifra. Bare smiler og ser glad ut....

Hvorfor er jeg så frustrert?  

Du kan ha sagt det minst tusen ganger - det virker som det ikke går inn....

De nærmeste: Er familien fremdeles viktig? 1:3  

Hvor knyttet er du til familien din? Ligner dine familiesammenkomster en dårlig dogmefilm - eller er familien din klippe i livet?

De nærmeste: Hjelp - jeg liker ikke barnet mitt! 2:3  

Det er helt ulovlig å si det - men det finnes foreldre som sliter med å like barnet sitt. De sier at den lille gutten eller jenta føles fremmed - annerledes enn dem selv - eller av og til altfor lik.

0:00/0:00
Video player is in betaClose