NRK – Kulturnytt

NRK – Kulturnytt

Norway

Kulturnytt er et nyhetsprogram som dekker kulturlivet: Kunst, litteratur, film, musikk, underholdning, medier og kulturpolitikk. Vi anmelder kunst, litteratur, film, scenekunst og musikk. Birger Kolsrud Jåsund, Ugo Fermariello og Thomas Alvarstein Owe er programledere. Vi sender fra mandag til fredag kl. 0803 - 0830 og 1630 - 1729.

Episodes

24.06.2016 Kulturnytt  

Merkedag for et av landets største og dyreste byggeprosjekt noen sinne, i dag får vi vite hvor høyt og stort det nye regjeringskvartalet blir Etter 26 år i bransjen har CC Cowboys ingen planer om å gi seg nå venter omfattende turne og dobbeltalbum Bunadhijab, omstridt direktørutlysning og pompøse journalister er tema når fredagspanelet møtes Velkommen til Kulturnytt mitt navn er Stine Traaholt

23.06.2016 Kulturnytt  

Nyheter fra kultur, underholdning og media

22.06.2016 Kulturnytt  

**Besøket øker, men kommunene kutter i bibliotekene. **AP-politiker ble hetset for å bruke hijab til bunad - men får støtte av forfatteren av bunadshistoriker. **Jo Nesbø har skrevet låt til Oslo **USAs mest omtalte og best betalte romandebut i fjor kommer på norsk denne uken - er det endelig den store amerikanske romanen som amerikanere har ventet på?

21.06.2016 Kulturnytt  

**Fotball EM på Tv2 kanalene er midlertidig reddet, men der fortsatt risiko for svarte skjermer **Ekspertutvalg mener GJELD er løsningen for vekst i norsk kulturliv **Den amerikanske presidentvalgkampen har blitt en twitterfeide, hvor både Clinton og Trump fyrer løs **Lars Saabye Christensen kommer til oss i forbindelse med en essaysamling om vestbredden som skal gis ut neste år

20.06.2016 Kulturnytt  

** Det er brudd mellom TV2 og kabel-TV-leverandør. Folk risikerer svarte skjermer under fotball-EM ** Mens fotballstjernene kjemper om en plass i EM-sluttspillet, betaler Nike, Adidas og Puma hundrevis av millioner av kroner for at de skal ha på seg trøyene deres ** Det er vellykket når amerikansk samtidskunstner kobles med Edvard Munch i ny utstillingen, sier vår anmelder. ** Vi minnes en av Norges første popstjerner, Sverre Kjelsberg.

17.06.2016 Kulturnytt  

** Jernroser fra smeder over hele verden skulle bli Oslos minnesmerke for ofrene etter angrepet Utøya. Fem år har gått, men rosene ligger fortsatt på vent. ** I dag er dagen kommet for Åge Aleksandersen og Sambandet: De skal spille i Royal Albert Hall - endelig. ** Internasjonal språkorganisasjon Summer Institute of Linguistics anerkjenner nytt minoritetsspråk i Sverige - Elvdalsk ** Fredagspanelet samles i Kulturnytt i dag Marit Moum Aune Karl-Fredrik Tangen Terje Eidsvåg - AC/DC får skylden for ødelagt banegress i Fotball EM under kampen Frankrike-Albania. - Kulturturister legger igjen mer penger enn andre turister. Derfor bør kulturturisme være et satsningsområde for reiselivsbransjen. - Bergen tar mål av seg å bli nynorskhovedstaden på Vestlandet.

16.06.2016 Kulturnytt  

** Bergen skal bli nynorsk-hovedstaden på Vestlandet - det vedtok bystyret i Bergen i går. ** Det er ikke sant at folk over 40 år har "tatt over" NRKs ungdomsserie SKAM. Det viser en ny undersøkelse fra NRK analyse. ** Stavangers kunstmuseum kaster seg inn i kampen om turistene, og med seg på laget har de byens drosjesjåfører. ** og så skal du få møte Trond Viggo Torgersen som for tiden skriver et teaterstykke på tegnspråk, og kan han tegnspråk? Nei.

15.06.2016 Kulturnytt  

** Kulturturisme må bli det nye satsingsområdet for norsk reiseliv - det mener Innovasjon Norge. ** Tidligere direktør ved Henie Onstad Kunstsenter, og en legende i norsk kunstliv, Per Hovdenakk, er død - 80 år gammel. ** Store norske forlag satser mot utlandet og styrker agentur-delen av forlagene.

14.06.2016 Kulturnytt  

** Norsk møbeldesign kan skape tusenvis av arbeidsplasser. Designere ber om hjelp for å få det til ** NRK-serien SKAM selger - det vet flere bedrifter, som har brukt logoen uten å ha lov til det ** Rasefordommene hagler i en ny bok om en moteløve fra Kongo. Vi gir deg deg anmeldelsen

13.06.2016 Kulturnytt  

** Terrorgruppen IS bruker virkemidler fra vestlige dataspill og TV-serier for å rekruttere tilhengere. ** "Solaris korrigert" ble årets forestilling da norsk teaterverden delte ut sine Hedda-rpiser i går. Ane Dahl Torp er eneste skuespiller på scenen i fremtidsfabelen ** Regjeringen vil trekke kunstnere til Svalbard ** Ny kunstutstilling viser NIkolais Astrup som en moderne og internasjonal kunstner.

10.06.2016 Kulturnytt  

** Det haster å få på plass et nasjonalt fond som kan lokke private investore til musikkbransjen - det sier styreleder for Fond for Lyd og Bilde. ** I dag starter EM i fotball. Om Nord Irland vinner vil det være en sensasjon - men de kan i hvert fall trøste seg med at de har en av de beste EM-sangene, ifølge vår ekspert! ** Kunstnere kaster seg inn i byutviklingsdebatten i Trondheim - vil ha mer kultur i industritunge Nyhavna ** Fredagspanelet

09.06.2016 Kulturnytt  

Popstjernen Kygo mener er tiden kommet for å satse penger på norsk musikkbransje. Filmfestivalen i Grimstad stoppet visningen av kontroversiell dokumentarfilm. Et nederlag for ytringsfriheten, sier kulturredaktøren i Dagsavisen. Det er kunst i alle ledd i ukens premièrefilm: The Neon Demon. Saudi Arabia har hverken kino eller teatre- men satser på kultur og medier i ny femårsplan.

08.06.2016 Kulturnytt  

Det er for mye fyll i Skam for utenlandske TV-kanaler, som vegrer seg for å kjøpe den norske TV-suksessen. Martin Kellerman, mannen bak tegneserien Rocky, debuterer med roman- moro men lang sier vår anmelder. På tegnseriefestival skal 24 tegnere holde på i 24 timer - vi er med på strarten. og Hellbillies kommer, to av dem - 25 år og utallige gullplater siden starten, er de snart klare for en ny sesong.

07.06.2016 Kulturnytt  

Artister som Karpe Diem og Oslo Ess nøyer seg ikke med på opptre på utesteder - nå vil de eie dem også. Det er ikke nok at en del av Kulturrådet flyttes til Vestlandet, nå tar flere kulturarbeidere til orde for en mer omfattende desentralisering Han omtales som det største Idol-talentet siden Kurt Nilsen - men Marius Samuelsen ville egentlig ikke delta i årets musikkonkurranse

06.06.2016 Kulturnytt  

Norge kan få en produkt-informasjonslov, men klesbransjen er kritiske. Kulturrådet skal bli mindre Oslo-orientert og trolig etablere et avdelingskontor på Vestlandet, enten i Stavanger eller i Bergen. Hundrevis av kulturminner går folk hus forbi på grunna av dårlig skilting - nå skal de fram i lyset: Og så har Karpe Diem i natt kommet ut med en liten provokasjon av en video med ny låt - du skal få høre mer om den etterhvert her i Kulturnytt.

03.06.2016 Kulturnytt  

Kulturnytt er et nyhetsprogram som dekker kulturlivet: Kunst, litteratur, film, musikk, underholdning, medier og kulturpolitikk. Vi anmelder kunst, litteratur, film, scenekunst og musikk. Birger Kolsrud Jåsund, Ugo Fermariello og Stine Traaholt er programledere. Vi sender fra mandag til fredag kl. 0803 - 0830 og 1630 - 1729.

02.06.2016 Kulturnytt  

Kulturnytt er et nyhetsprogram som dekker kulturlivet: Kunst, litteratur, film, musikk, underholdning, medier og kulturpolitikk. Vi anmelder kunst, litteratur, film, scenekunst og musikk. Birger Kolsrud Jåsund, Ugo Fermariello og Stine Traaholt er programledere. Vi sender fra mandag til fredag kl. 0803 - 0830 og 1630 - 1729.

01.06.2016 Kulturnytt  

** I dag begynner rivingen av Rødskolen i Melbu - Trist at vi fjerner det lille som er igjen av kulturarven i Nord-Norge, sier tidligere direktør for Nord-norsk kunstmuseum. ** Erna Solberg var med da Facebook åpnet sitt fire mann store reklame-kontor i Norge i går - fornuftig bruk av tid, mener kommunikasjonsekspert. ** Navnet på en ny bro i St. Petersburg skaper harme og debatt i Russland. ** Bandet Highasakite skal spille på Glastonbury i sommer - men kommer først hit.

31.05.2016 Kulturnytt  

** Hollywoodfilmen "Downsizing" kutter etter det NRK kjenner til produksjonsdager i Norge. ** Når Skandinavias lengstlevende tv-såpe viser episode nummer tre tusen i morgen blir det i form av musikal ** Barnefilmen Oskars Amerika er allerede internasjonalt prisbelønt, nå starter innspillingen i Nord-Norge

30.05.2016 Kulturnytt  

La vanlige folk få bestemme hvilken kunst de skal ha på arbeidsplassen, mener Audun Engh - mangeårig forkjemper for klassiske idealer i kunst og arkitektur... Han møter dem han kaller for "såkalte eksperter" og "innbitte modernister" til debatt. Regissør Roar Uthaug er i Hollywood for å lage film av datastpillheltinnen Lara Croft. Nettopp Hollywood-skuespiller Matt LeBlanc får skrykt i britisk avis som ny programleder i verdnes mest sette bilprogram... "Top Gear". og årets kunstutsitlling på festspillene i Bergen splitter anmelderne.

0:00/0:00
Video player is in betaClose