NRK – Kulturnytt

NRK – Kulturnytt

Norway

Kulturnytt er et nyhetsprogram som dekker kulturlivet: Kunst, litteratur, film, musikk, underholdning, medier og kulturpolitikk. Vi anmelder kunst, litteratur, film, scenekunst og musikk. Birger Kolsrud Jåsund, Ugo Fermariello og Thomas Alvarstein Owe er programledere. Vi sender fra mandag til fredag kl. 0803 - 0830 og 1630 - 1729.

Episodes

23.01.2017 Kulturnytt  

Melgaards omstridte dødshus vil trekke flere turister til Oslo mener turistsjefen, denne uken avgjør Riksantikvaren husets skjebne Årets Tromsø internasjonale filmfestival har lykkes med å gjøre smal film bred Hva mener vår kritiker om Riksteatrets storsatsing Kollaps i kulissene?

20.01.2017 Kulturnytt  

Forholdet mellom Trump og pressen nærmer seg fiendskap Norwegian Wood bør lære av Roskilde, etter flere år med røde tall skal nye eiere skape nytt liv i festivalen Linnea Myhres bok om depresjoner har blitt teater, hovedpersonen er spent foran helgens urpremiere på Trøndelag teater. Du hører på Kulturnytt mitt navn er Stine Traaholt Trumps innsettelse, bløte konsonanter og ny Stompa film et stikkord for dagens fredagspanel

19.01.2017 Kulturnytt  

Gravearbeid førte til at DAB nettet var nede i store deler av landet i går kveld Sesong 2 av suksessserien Unge lovende er premiereklar, nå lover NRK at det også blir en sesong 3 Det rekrutteres for få navnegranskere i Norge, og flere steder er studietilbudet lagt ned. Velkommen til Kulturnytt, mitt navn er Stine Traaholt

18.01.2017 Kulturnytt  

Eirik Jensens to år gamle dokumentarbok rives nå vekk fra butikkhyllene Filmen om Marcus og Martinus er søt og sjarmerende, men platt Trønderrock kongene DDE 25 år idag,nå lover de ny musikk Du hører på kulturnytt mitt navn er Stine Traaholt

17.01.2017 Kulturnytt  

Sørlandet kan miste ett av sine kjære kjennetegn, de bløte konsonantene i det lokale språket. - Det er ikke så farlig, mener ex-språkprofessor. Britene vil falske nyheter til livs. BBC setter ned egen spesialgruppe og parlamentet vil granske fenomenet. Nuartfestivalen i Stavanger lærer eldre på sykehjem om gatekunst og grafitti.

16.01.2017 Kulturnytt  

Denne uken starter trolig oppsigelsene i TV 2. - Det er steintøft i kanalen nå, sier tidligere Tv2-profil.... Slektsforskning er veldig populært, men det er mye vanskeligere enn det kan se ut som på tv. I dag starter Tromsø Internasjonale Filmfestival. Allerede ligger man foran skjemaet for ny billett-rekord.

13.01.2017 Kulturnytt  

Rema 1000 taper omdømme for tiden, men ekspertene er uenige i om de taper penger på negativ omtale i mediene. Vi tar barns lek alt for lite på alvor, mener filmskaper Margaret Ohlin. Hun håper den nye filmen hennes vil skape debatt. Og fredagspanelet i dag diskuterer artister som selger seg inn med psykiske vansker, vi diskuterer DAB og selvsagt falske nyheter.

12.01.2017 Kulturnytt  

Kulturnytt er et nyhetsprogram som dekker kulturlivet: Kunst, litteratur, film, musikk, underholdning, medier og kulturpolitikk. Vi anmelder kunst, litteratur, film, scenekunst og musikk. Birger Kolsrud Jåsund, Ugo Fermariello og Stine Traaholt er programledere. Vi sender fra mandag til fredag kl. 0803 - 0830 og 1630 - 1729.

11.01.2017 Kulturnytt  

** Hvis bare 80 prosent av lytterne blir med over fra FM til DAB er prosjektet en fiasko, mener redaktør. ** Tegneserieskaperen til populære Tintin nektet å gi ut sin første serie i farger, men nå skjer det likevel. ** Lekent og morbid fra Ian McEwan, hans siste bok Nøtteskall er ute på norsk.

10.01.2017 Kulturnytt  

**Kjendiser oppsøker oss for å snakke om problemene sine forteller God Morgen Norge. Dobbelt så mange snakker ut som i 2010 **Rundt 2500 kulturhistoriske bygninger trenger reparasjoner- råtner i våtere og varmere klima **Stor internasjonal interesse når Norge som første land i verden går over til Digitalradio

09.01.2017 Kulturnytt  

Epokedramaet The Crown danket ut Game of Thrones og Westworld under Golden Globe utdelingen i natt To dager før slukkingen av FM-nettet starter, mangler fortsatt rundt 7 av 10 en dabradio i bilen. Massiv mediedekning av Eirik Jenssen saken som starter i Oslo tingrett i dag Velkommen til Kulturnytt mitt navn er Stine Traaholt

06.01.2017 Kulturnytt  

Kulturnytt er et nyhetsprogram som dekker kulturlivet: Kunst, litteratur, film, musikk, underholdning, medier og kulturpolitikk. Vi anmelder kunst, litteratur, film, scenekunst og musikk. Birger Kolsrud Jåsund, Ugo Fermariello og Stine Traaholt er programledere. Vi sender fra mandag til fredag kl. 0803 - 0830 og 1630 - 1729

05.01.2017 Kulturnytt  

Kulturnytt er et nyhetsprogram som dekker kulturlivet: Kunst, litteratur, film, musikk, underholdning, medier og kulturpolitikk. Vi anmelder kunst, litteratur, film, scenekunst og musikk. Birger Kolsrud Jåsund, Ugo Fermariello og Stine Traaholt er programledere. Vi sender fra mandag til fredag kl. 0803 - 0830 og 1630 - 1729.

04.01.2017 Kulturnytt  

** Piratkopiering er ikke vits i lenger - strømmetjenestene har blitt gode nok, hevder Piratpartiet. ** Høyre drar avvist FrP-forslag opp av hatten - vil lage norsk kultur-kanon. ** Grafittikunsten har bokstavelig talt blitt stueren. Fra å være ulovlig og bannlyst betaler nå folk for å få sprayet vegger både på kontoret og hjemme.

03.01.2017 Kulturnytt  

Nasjonalmuseet forlenger søknadsfristen til direktørstillingen. - Trolig ikke fått gode nok søkere, mener BI-professor. I dag samles norsk tv-bransje for å sette nye mål for de neste 10 årene. Men hvor hårete mål vil de tørre å sette? Riksantikvaren vil bygge opp igjen verdensarvlistede Mandheimen i Rjukan etter brannen i helgen. Selv om det ikke var fredet.

02.01.2017 Kulturnytt  

Tv-serier og podkaster om ekte kriminalsaker er samfunnsnyttige, mener forsvarergruppen i Advokatforeningen. - Ren underholdning, svarer advokaten til hasjsmugleren Gjermund Cappelen. Fremdeles stor interesse i media for ankesaken Anders Behring Breivik har anlagt mot staten - men folk begynner å gå lei. Etablerte artister satser fortsatt på salg av fysiske album og konserter - Tønes, Janove og Thomas Dybdahl er plateklare. Dessuten ser vi frem mot filmåret 2017 med forventningsfullt blikk - vår kritiker har fått det ublide oppdraget å velge ut tre filmer han gleder seg til i 2017 - mot slutten av sendingen.

30.12.2016 Kulturnytt  

Statsministrenes nyttårstaler er mer populære enn Kongens. Det viser NRKs tall fra de siste 16 årene. Mer enn 100.000 nordmenn er gale etter spillet Fantasy Premier League... og fredagspanelet tar for seg Kongens taler og kulturministerens kvikklunsj-hilsen til folket.

29.12.2016 Kulturnytt  

Kulturnytt er et nyhetsprogram som dekker kulturlivet: Kunst, litteratur, film, musikk, underholdning, medier og kulturpolitikk. Vi anmelder kunst, litteratur, film, scenekunst og musikk. Birger Kolsrud Jåsund, Ugo Fermariello og Stine Traaholt er programledere. Vi sender fra mandag til fredag kl. 0803 - 0830 og 1630 - 1729.

28.12.2016 Kulturnytt  

Sentrumsdøden må motarbeides - nå starter et pilotprosjekt for å få tilbake livet i norske byer. Den amerikanske skuespilleren Carrie Fisher er død, hun ga liv til en av popkulturens viktigste kvinneskikkelser - Princess Leia i Star Wars. Og NRK serverer dommedagsfantasier og illegale medisinske klinikker under jorden i sin nye tv-seriesatsing. Vi snakker om serien Valkyrien som starter rett over nyttår.

27.12.2106 Kulturnytt  

** Det var George Michaels kjæreste som fant ham død, en av verdens største popstjerner døde nå i julen... ** - Eksempsjonelt med en så ung gruppeleder i et symfoniorkester, mener kolleger - Hugo Hilde får lederjobb i Kringkastingsorkesteret, 22 år gammel. ** Stavanger har sitt eget jule-evangelium signert forfattern Andreas Jacobsen - bedre kjent som Ajax.

0:00/0:00
Video player is in betaClose