NRK – Mørketid

NRK – Mørketid

Norway

En podkastserie om de mørke kreftene i vår tid. Og om klumpen som vokser i magen. Nina Stensrud Martin og Halvor Tretvoll har ett mål: Bearbeide angsten for at vi er på vei mot katastrofen.

Episodes

Ep. 5: Recep Tayyip Erdogan/Hvor smeller det først?  

Lille Recep vokste opp i det fattige havneområdet Kasimpasa i Istanbul. I dag bor han i et presidentpalass med 1200 rom. Tilhengerne ser ham som en ny sultan, mens motstanderne havner i fengsel i hopetall. Hvor er Tyrkia på vei etter kuppet? Hva vil Erdogan i Syria? Og hvorfor har ikke sånne menn humor? Dette er en podkastserie fra NRK Ytring. Den handler om maktmenneskene som former vår tid. Nina Stensrud Martin og Halvor Finess Tretvoll har ett mål: Bearbeide angsten for at vi er på vei mot katastrofen. Frykten blir mindre jo mer du forstår. Joakim Parslow og Magnus Falkehed er gjester i denne episoden.

Ep. 6: Kim Jong-Un/Hvem er du når krisa kommer?  

Lille Kim gikk på kostskole i Sveits under dekknavn og ble superfan av amerikansk basketball. I dag kan han ramme millionbyen Seoul med masseødeleggelsesvåpen på kort varsel – kanskje også Tokyo. Hvor lenge er det til Kims raketter når helt til USA? Vil han egentlig ha atomkrig? Eller er han, som Trump sier, en «smart cookie»? Dette er en podkastserie fra NRK Ytring. Den handler om maktmenneskene som former vår tid. Nina Stensrud Martin og Halvor Finess Tretvoll har ett mål: Bearbeide angsten for at vi er på vei mot katastrofen. Frykten blir mindre jo mer du forstår. Stein Tønnesson, Halvor Kippe og Bård Vegar Solhjell er gjester i denne siste Mørketid-episoden.

Ep. 4: Viktor Orbán/Hvor sterk er drømmen om den sterke mann?  

Viktor Orbán sitter på toppen av nasjonalistenes kransekake. Han ser seg selv om Vestens forsvarer mot Islam, og er et forbilde for Europas høyrepopulister. Men da unge Orbán våknet politisk i 1989, hyllet han frihetskampen mot Sovjet. Hva skjedde med Viktor? Har vi igjen fått et autoritært styre i hjertet av Europa? Er det i så fall et varsel for oss alle? Dette er en podkastserie fra NRK Ytring. Den handler om maktmenneskene som former vår tid. Nina Stensrud Martin og Halvor Finess Tretvoll har ett mål: Bearbeide angsten for at vi er på vei mot katastrofen. Frykten blir mindre jo mer du forstår. Cathrine Moe Thorleifsson er gjest i denne episoden.

Ep. 3: Donald Trump/Hvor langt kan man pushe en løgn?  

Mannen som gjorde Trump til president dyrker et bilde av seg selv som høyresidas Darth Vader. Vi vet at han våknet politisk under revolusjonen i Iran og ble styrtrik på Seinfeld. Men hvem er Steve Bannon egentlig? Hva vil Trump med Nord-Korea? Og er det nå vi skal bli skikkelig engstelige? Dette er en podkastserie fra NRK Ytring. Den handler om maktmenneskene som former vår tid. Nina Stensrud Martin og Halvor Finess Tretvoll har ett mål: Bearbeide angsten for at vi er på vei mot katastrofen. Frykten blir mindre jo mer du forstår. Bente Kalsnes, Hilde Restad og Nina Kammersten er gjester i denne episoden.

Ep. 2: Marine Le Pen/Ligger Europa på sotteseng?  

Da Marine Le Pen var åtte år, ble huset hennes bomba. Og det gikk opp for henne hvem hun var. Likevel begikk hun politisk fadermord for å kunne ta makten i Frankrike. Kan hun klare det? Hva gjør det med folket? Og hva skjer med Europa om Le Pen vinner? Dette er en podkastserie fra NRK Ytring. Den handler om de mørke kreftene i vår tid. Og om klumpen som vokser i magen. Nina Stensrud Martin og Halvor Finess Tretvoll har ett mål: Bearbeide angsten for at vi er på vei mot katastrofen. Frykten blir mindre jo mer du forstår. Simen Ekern og Erik Aasheim er gjester i denne episoden.

Ep. 1: Vladimir Putin/Lever vi i en førkrigstid?  

Da Putin var liten, drømte han om å bli en russisk James Bond. Da Berlinmuren falt, følte den unge KGB-agenten dyp sorg. Vil Putin ha revansj nå? Vil han gjenreise imperiet? Er det derfor han angriper naboland, troller valg og splitter Vesten? Mørketid er en podkastserie fra NRK Ytring. Den handler om maktmenneskene som former vår tid. Nina Stensrud Martin og Halvor Finess Tretvoll har ett mål: Bearbeide angsten for at vi er på vei mot katastrofen. Frykten blir mindre jo mer du forstår. Aage Borchgrevink og Julie Wilhelmsen er gjester i denne episoden.

Kommer snart: Mørketid  

Mørketid er en podkastserie fra NRK Ytring. Den handler om maktmenneskene som former vår tid. Nina Stensrud Martin og Halvor Finess Tretvoll har ett mål: Bearbeide angsten for at vi er på vei mot katastrofen. Lanseres 25. april.

0:00/0:00
Video player is in betaClose