NRK – Norgesglasset

NRK – Norgesglasset

Norway

Norgesglasset er P1s fargerike hverdagsmagasin, med stemmer fra hele Norge til hele Norge! Få både litt og smile av, og litt å tenke på, sammen med programleder Pål Plassen. Norgesglasset i P1 sendes hverdager fra 12.05 til 14.00, og er et av Norges største og mest populære radioprogram!

Episodes

13. - 17.04.2015: Ada Nikolines liv  

I denne podkasten finner du hele radioserien som Norgesglasset sendte om Ada Nikolines liv. I tillegg forteller reporter Håvard Karlsen hvorfor han har laget innslagene og hvordan det har vært å jobbe med radioserien. 28. juli 2013 ble den lille jenta fra Tromsø og tvillingsøsteren Suzana Olea født. Nå er Suzana Olea snart to år, mens Ada Nikoline døde bare tre dager gammel. I radioserien gir foreldrene, og de ansatte på UNN i Tromsø, oss et unikt innblikk i det som ble et kort, men helt liv. Vi ser tilbake på de tre dagene, dag for dag.

Det beste fra uke 33: Gutt søker walkman...  

Christian Borch tar fatt på sin første høst som pensjonist og i Trondheim sitter en kar som har et helt spesielt forhold til en type gammel bærbar kasettspiller.

Det beste fra uke 32: 10 år og rockabillystjerne  

Sommergjest Cecilie Mosli forteller om hvordan det var å spille slem korpsinstruktør på TV, vi besøker Rolf på 22 som etter å ha slitt med sykdom nå ønsker å treffe nye venner via facebook og så undersøker vi hva som gjør at et reklamehefte fra en møbelbutikk kan bli anmeldt og vurdert i landets største mediehus.

Det beste fra uke 31: Bryllupskake, rotter i parken  

Vi hører med en av landets mest ansvarsfulle konditorer som ikke sover før kaken er trygt framme på brudeparets bord. Vår utegående sommerreporter jakter rotter i parken, og sommergjest og seksualforsker Bente Træen forteller om 68-generasjonens forhold til sex og samliv.

Det beste fra uke 30: Legespesial  

Vi dra på legebesøk for å høre hva vi skal gjøre for å holde hodet kaldt under hetebølgen, og så får vi legebesøk: Twitterlegen Wasim Zahid deler erfaringer og oppskrifter.

Det beste fra uke 19: Sexskandale i det hvite hus...  

Hall godtfolk! Denne uken kan du gjennoppleve utroskapskandalen som rystet det hvite hus. Monica Lewinsky har denne uken fortalt sin versjon av hva som skjedde mellom henne og Bill Clinton. Salmeboka blir fjernsyn og vi tester folks salmekunnskaper. For 350 år siden begynte de på slottet i Versailles, da ble det fest! Og så er det høysessong for russekort, vi snakker med både barna som roper og russen som gir.

Det beste fra uke 17: Hvordan bli helgen?  

Møt Norges yngste professor, hør om sherpalivet, og vær med å jakte på vepsebol.

Det beste fra uke 15: Hukommelsestap tok 27 år  

Hør hvorfor de slutter å rope opp de siste flypassasjerene på Gardermoen, og om sammenhengen mellom Titanics forlis og ultralydsapparatet gravide møter i dag.

Det beste fra uke 14: Ut av skapet  

Hallo godtfolk! Denne uken hører vi den tragiske historien om dødsfallet til soulprinsen Marvin Gaye. Vi skal ellers bli med til et hus du kan lukte deg fram til, vi skal høre om familiefaren som kom ut av skapet og så skal vi bli med en politimann som har veldig tro på at foreldre selv kan få god skikk på barna sine. I tillegg snakker vi om aprilsnarr med de aller yngste, og vi spør: Vi som elsker å sove - hvorfor i alle dager unner vi oss ikke nok søvn?

Det beste fra uke 13: Hvitvasking av penger  

Hallo godtfolk! Denne uken kan du blant annet høre om verdens eldste revolver, historien om gamle erværdige glassmagasinet og møte en 82 år gammel kunststudent.

Det beste fra uke 12: 91 år og på flørtern  

Hei godtfolk! Denne uka kan dere høre om hvordan det er å kjøre fort på ski, splitter naken. Vi snakker også om flørting med 91 år gamle Randi og hører hvordan uka har vært for de som ikke fikk gå Birken.

Det beste fra uke 11: 3 år med borgerkrig i Syria  

Vi hører hvordan det går med Syria - år etter borgerkrigen brøt ut. Vi skal også bli med når ungdomsskole gutter blir barnehageonkler. Det blir også fokus på mat: Vi sjekker folkets fjongeste restaurantopplevelser og prøver å lage taco med ingredienser som var tilgjengelig i grunnlovsåret 1814.

Det beste fra uke 10: Da is var big business...  

Og bli med ungsomsskoleelever i Bodø som ønsker å lære mer om den kalde krigen.

Det beste fra uke 9: Voss som kvinne....  

I denne podkasten kan du høre hvordan en kan følge fasten uten å kutte måltidene. Vi skal feire 1 års dagen til Super-Thomas, vi skal høre hvordan Voss er som kvinne og vi skal lære hvordan østkant ble østkant og vestkant ble vestkant i Oslo.

Det beste fra uke 8: Gramofonvoks under skia...  

Thor Gotaas gir oss skismøringens historie. Vi tar tidsmaskinen 450 år tilbake til William Shakespeares London og vi skal møte et ektepar som passer på klimautslippene sine. Vi skal også finne ut av hvorfor vi har vinterferie, og bli med til Geilotraktene på vinterferie i 1957.

Det beste fra uke 6: Dansk politikk ABC  

Borgen er ikke bare en dansk TV-serie - vi får en innføring i dansk poitikk. Så tar vi turen til Lysgårdsbakken, og hører om et hopp som endret hele åpningssermonien på Lillehammer. Vi skal også høre hvordan kyrne oppfører seg når vi ikke ser de, og så ser vi nærmere på hva det betyr å være høysesitiv.

Det beste fra uke 5: Verdens farligste arbeidsplass  

Denne uka traff vi en trivselssykepleier - vet du hva det er? Vi hørte om da Beatles dro til USA, og om en særdeles direkte demokratiordning de har der i dag. Det ble også mann overbord i Norgesglasset! Men heldigvis finnes en ny metode for å få alenefiskere opp av havet...

Det beste fra uke 4: Prinsessefeiring  

Vi hører om botox kan lindre klasehodepine, hvorfor folk i nord har så mye D-vitamin i kroppen og om hvordan det er å bli 10 år gammel.

Det beste fra uke 3: Rottevinteren  

Og når begynte vi å se på overgrep mot barn slik vi gjør i dag? Foruroligende sent!

Det beste fra uke 2: Rustad-mordet  

Vi reiser 80 år tilbake i tid og hører om det som har blitt beskrevet som "Det mest bestialske og gåtefulle mord blev igår natt begått i Oslo". Du får også høre ungdom i Nord-Norge som lurer på hvilken utdanning de skal velge og om en som snakket seg bort fra et hull i CV'n. Det blir også et tilbakeblikk på en av idrettshistoriens mest berømte kvinnekamper - bokstavelig talt - denne catfighten inneholder to isdronninger, en batong og et karrieretruende blåmerke.

0:00/0:00
Video player is in betaClose