NRK – Nyhetsmorgen

NRK – Nyhetsmorgen

Norway

Møt dagen oppdatert med Nyhetsmorgen! Øystein Heggen og Anne Jetlund Hansen er programledere for Nyhetsmorgen hver ukedag fra kl 0630 til 0900. Her utdypes de viktigste nyhetssakene med reportasjer og gjester i studio. Du får også Dagsnytt 0730, Politisk kvarter og Kulturnytt i Nyhetsmorgen.

Episodes

26.05.2017 Nyhetsmorgen  

** Regjeringens varslede kutt i den sivile beredskapen skaper bølger over hele landet. ** At NATO blir med i koalisjonen mot IS kan øke konflikten mellom den muslimske verden og vesten, mener SV-politiker. ** I Italia fortsetter debatten om hvem som sto bak drapet på tidligere statsminister Aldo Moro for 40 år siden - dette er Italias «Kennedy-drap».

24.05.2017 Nyhetsmorgen  

** Storbritannia hever trusselnivået til "kritisk" etter terrorangrep i Manchester. Dette er den høyeste beredskapen i på ti år. ** Helse Sør-Øst ga utenlandske it-arbeidere tilgang til pasientinformasjon om 2,8 millioner nordmenn. Men de forsøkte aldri å finne ut hva slags konsekvenser dette kunne få, viser et brev til datatilsynet. ** Trump-administrasjonen budsjettforslag innebærer store sosiale kutt, som kan ramme USAs fattigste. Målet er å fjerne budsjettunderskuddet i løpet av ti år. ** I dag er det ti år siden de giftige eksplosjonene i Gulen i Sogn og Fjordane. Lokalbefolkningen ble syke før helsemyndighetene kom på banen, viser en undersøkelse.

23.05.2017 Nyhetsmorgen  

* Hovedsaken denne morgenen er at 19 mennesker er bekreftet drept og 59 sårede er sendt til sykehus - etter det britisk politi kaller en terrorhandling i et konsertlokale i Manchester. Det er ikke offisielt bekreftet at dette er terror. Men til BBC sier ambulansepersonell på stedet at de har behandlet flere for «splintlignende» skader. Eksplosjonen i foajeen skjedde rett etter at den amerikanske artisten Ariana Grande hadde gått av scenen - det var mange barn og unge på konserten Dette KAN være en av de største terrorhandlingene i Storbritannia i nyere tid

22.05.2017 Nyhetsmorgen  

** Om kort tid landar den amerikanske presidenten Donald Trump i Israel.. Der skal han møta både israelske og palestinske leiarar. ** Det er snart eitt år sidan kuppforsøket i Tyrkia.. I tida etterpå har tusenvis av legar, politifolk og akademikarar fått livet sitt øydelagt.. Vår første gjest i dagens Nyheitsmorgon har meir om situasjonen deira no. ** FNs helseorganisasjon WHO blir skulda for å bruka meir pengar på luksusreiser og dyre hotell enn på tiltak mot aids, malaria og tuberkulose. (og) ** Turistar på Vestlandet får ikkje delt opplevingane sine på sosiale medium fordi det manglar mobildekning på utsiktspunkta.. Det gjer at området går glipp av verdfull og gratis marknadsføring.

19.05.2017 Nyhetsmorgen  

Nyhetsmorgen: Øko,Urix,Kultur,Sport,Politikk

18.05.2017 Nyheitsmorgon  

** Joshua French er altså tilbake i Noreg etter åtte tøffe år i fengsel i Kongo.. - Mora sin kamp for sonen har hatt mykje å sei for at han no er ein fri mann. ** Færre jobbar ufrivillig deltid no enn for eit år sidan.. - sysselsetjing blir eit viktig tema i valkampen. ** Talet på born som flyktar heilt åleine har gått kraftig opp dei siste åra.. UNICEF kjem i studio til oss for å forklara korfor det er slik.

16.05.2017 Nyhetsmorgen  

** Donald Trump er igjen i hardt vær etter at han skal ha delt hemmeligstemplet etterretningsinformasjon med russerne. Vi tar straks inn vår USA-korrespondent med mer. ** Hvordan vurderer 17. mai-komiteen i Oslo sikkerheten foran morgendagens barnetog. Komiteens leder, Bjørnar Moxnes, kommer hit. ** Tekniske spor tyder på at en gruppe med bånd til Nord-Korea var involvert i det omfattende dataangrepet i helgen.

15.05.2017 Nyhetsmorgen  

** Vi tar straks kontakt med Nasjonal sikkerhetsmyndighet for å få en oppdatering om hvordan de forsøker å beskytte oss mot det verdensomspennende data-angrepet. ** Her får du mer om at elbilforeningen og miljøorganisasjon Zero mener Regjeringen leder oss på ville veier når de oppfordrer til kjøp av hybridbiler. ** Stortinget åpner høring om en mulig sannhetskommisjon for å avdekke urett begått mot samene. ** Jazzdronningen Karin Krog feirer sin 80 årsdag med ny plate.

12.05.2017 Nyhetsmorgen  

** USAs president Donald Trump avviser alle påstander om at han skal ha hatt forbindelser til Russland. ** Kronefallet skaper bekymring. Ekspertene er uenige om årsaken. ** Vi snart skal ha med oss utenriksminister Børge Brende fra ministermøtet i Arktisk råd i Fairbanks i Alaska. Partene, inkludert USA, anerkjenner Parisavtalens eksistens. Vi spør hva det innebærer for klimasamarbeidet i Arktis. ** Norge gikk videre fra semifinalen i Eurovisionens melodifestival. Det blir finaleplass i Kiev lørdag. ** Vi er løsningen på mediekrisen, sier Matthew Boyle, politisk redaktør i det høyreorienterte og Trump-vennlige nettstedet Breitbart News. Hør mer fra ham i denne halvtimen.

11.05.2017 Nyhetsmorgen  

** Tidligere Trump-rådgiver, Michael Flynn, stevnes som vitne av Senatets granskere. Må levere inn dokumenter til etterretningskomiteen. ** Færre kommuner er på statens økonomiske svartelista. Kommunalministeren er fornøyd. Skummelt å være selvtilfreds, kontrer Senterpartilederen. ** Vi får vitnesbyrd fra sykepleier og jordmor Mali Ebrahimi, som kommer til Nyhetsmorgen, rett fra et feltsykehuset sør for Mosul. ** To brødre bidro til seire mot Frankrike og Slovenia i ishockey-VM. I kveld drømmer de om suksess mot Tsjekkia. ** Og du kan trygt fortsette å lytte på oss, for en ny undersøkelse viser at radioen er det mediet folk stoler mest på!

10.05.2017 Nyhetsmorgen  

Nyhetsmorgen: Øko,Urix,Kultur,Sport,Politikk

09.05.2017 Nyhetsmorgen  

** Vi tar straks inn vår USA-korrespondent, for å få flere informasjoner om at Norge kan være tilrettelegger av samtaler mellom Nord-Korea og USA. ** Regjeringen bevilger nesten 60 millioner kroner for å gi langtidsledige tettere oppfølging. ** Her får du høre mer om sprit, tobakk og potensmidler på Facebook, som politiet sliter med å slå ned på.

08.05.2017 Nyhetsmorgen  

** I Frankrike er mange glade for at den nye presidenten heiter Emmanuel Macron. - Sjølv seier han at oppgåva han har framfor seg er enorm. ** I går slapp den islamistiske terrorgruppa Boko Haram laus 82 unge jenter etter tre år i fangenskap - No skal dei tilbake til familiane og landsbyane sine, men spørsmålet er kva som ventar dei der. ** Gamle fjellklatrarar kappast om å bli den eldste som har vore på toppen av Mount Everest. Det skjer med livet som innsats.

05.05.2017 Nyhetsmorgen  

** Vi startar i USA, der presidenten er sikker på at Obamacare er historie. No kjenner Donald Trump seg trygg på få på plass si eiga helsereform. ** Overgriparar brukar oftare sosiale medium. Born fortel at vaksne tek kontakt med dei på Snapchat for å lura til seg bilete og videoar. ** Straks blir det meir om at Forbrukarombodet meiner folk flest er taparane når Stortinget ikkje strammar inn reglane for telefonsal.

04.05.2017 Nyheitsmorgon  

** Fleire yrkesfag blir borte og andre skal starta spesialiseringa tidlegare, dersom kunnskapsministeren får det som han vil. ** Seksuell vald er ein krigsstrategi, ein form for terror og ein metode for å øydeleggja heile samfunn. - Og det skjer kvar einaste dag, fortel gjesten som straks kjem i studio til oss. ** Veksten i bustadprisane kjem truleg til å bremsa opp over heile landet, trur ekspertane. I Oslo kan prisane gå nedover på grunn av dei nye strenge lånereglane. ** I USA seier FBI-sjefen at han blir lettare kvalm av å tenka på at han kan ha påverka utfallet av presidentvalet.

03.05.2017 Nyhetsmorgen  

** USA og Russland er enige om å forsøke å få til en våpenhvile i Syria. Presidentene har snakket sammen på telefon. ** Advokater og meglere er oftere involvert i økonomisk svindel enn tidligere, hevder Økokrim. ** Her får du høre mer om at flere på grasrota i Frp er utålmodige og krever forbud mot eiendomsskatt.

02.05.2017 Nyhetsmorgen  

** Oljefondet vil det. Miljøvernerne vil det. Finansbransjen vil det. Men regjeringen sier nei til å la Oljefondet få investere direkte i fornybar energi. ** Den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj, beskylder ledelsen i Kreml for å stå bak angrepet mot ham med et kjemisk stoff. ** Venezuelas president Nicolás Maduro vil ha en ny folkekongress og en ny grunnlov.

28.04.2017 Nyhetsmorgen  

** To hundre nordmenn som lider av kronisk utmattelsessyndrom, ME, vurderer å gå til et felles søksmål mot staten. ** Det er varslet demonstrasjoner utenfor den russiske ambassaden i Oslo i dag mot behandlingen av homofile i Russland. En av arrangørene kommer hit. ** Nå får familier med lav inntekt og minoritetsbakgrunn mer pengestøtte for at barna deres skal kunne drive idrett.

27.04.2017 Nyhetsmorgen  

** Flertallet av de som oppsøker voldtektsmottaket i Bergen, har opplevd overgrep på fest eller nachspiel. Aldri før har så mange oppsøkt voldtektsmottakene i Norge. ** Mange BMW-eiere har i det siste våknet til at verdifullt teknisk utstyr er stjålet fra bilen deres i løpet av natta. Nå sist i Buskerud. ** Familie og pårørende bør være mer involvert i behandlingen av personer med spiseforstyrrelser, går det fram av nye retningslinjer.

26.04.2017 Nyhetsmorgen  

** Nytt domstol-vedtak rammer Donald Trumps innvandringspolitikk og hans tiltak for å pågripe papirløse innvandrere. ** Småbrukarlaget er optimistisk etter at Stortinget vedtok landbruksmeldingen i går. Håper på et godt jordbruksoppgjør. ** Psykisk helse bør bli eget fag i lærerutdanningen, mener psykolog, som frykter at unge lærere ikke er forberedt på elevenes psykiske utfordringer. ** Behovet for utdeling av gratis mat er så stort i Oslo at veldedige organisasjoner sliter med å skaffe nok. ** Nå skal retten skal avgjøre hvor mye skuespillere skal jobbe på søndager. Til nå har det vært begrensninger i forestillinger på søndager.

0:00/0:00
Video player is in betaClose