NRK – Nyhetsmorgen

NRK – Nyhetsmorgen

Norway

Møt dagen oppdatert med Nyhetsmorgen! Øystein Heggen og Anne Jetlund Hansen er programledere for Nyhetsmorgen hver ukedag fra kl 0630 til 0900. Her utdypes de viktigste nyhetssakene med reportasjer og gjester i studio. Du får også Dagsnytt 0730, Politisk kvarter og Kulturnytt i Nyhetsmorgen.

Episodes

22.08.2017 Nyhetsmorgen  

Møt dagen oppdatert med Nyhetsmorgen! Ida Creed og Birger Kolsrud Jåsund er programledere for Nyhetsmorgen hver ukedag fra kl 0630 til 0900. Her utdypes de viktigste nyhetssakene med reportasjer og gjester i studio. Du får også Dagsnytt 0730, Politisk kvarter og Kulturnytt i Nyhetsmorgen.

21.08.2017 Nyhetsmorgen  

Møt dagen oppdatert med Nyhetsmorgen! Ida Creed og Birger Kolsrud Jåsund er programledere for Nyhetsmorgen hver ukedag fra kl 0630 til 0900. Her utdypes de viktigste nyhetssakene med reportasjer og gjester i studio. Du får også Dagsnytt 0730, Politisk kvarter og Kulturnytt i Nyhetsmorgen.

18.08.2017 Nyhetsmorgen  

** Terroren i Barcelona og Cambrils preger mesteparten av Nyhetsmorgen i dag 13 mennesker ble drept og 100 skadet da en varebil kjørte inn og meide ned folk på den populære gaten La Rambla i Barcelona - i Cambrils bekrefter politiet at de har skutt fem mistenkte som hadde bombebelter og at de kjørte ned sivile i angrepet i Cambrils. ** Ap med klar beskjed til KrF: Uaktuelt å endre på loven som gir homofile rett til å gifte seg. ** Filmfestivalen i Haugesund satser på tv for første gang - fire tv-serier får premiere i filmbyen.

17.08.2017 Nyhetsmorgen  

** Antibiotikaresistente bakterier kan bli et kjempeproblem for helsevesenet, mener forsker etter ny rapport. ** KrF har ligget lavt på målingene lenge, og kan gå mot sitt dårligste valg etter krigen. ** Barn i Målselv i Troms tester ut hvordan det var å gå på barneskolen på midten av 1800-tallet, der utdeling av tran var en del av skolehverdagen.

16.08.2017 Nyhetsmorgen  

** Kraftige reaksjoner på Donald Trumps siste uttalelse om skyldfordeling etter volden i Charlottesville. ** Kreftforeningen vil ha slutt på taxfree-salg av tobakk her til lands. ** Nesten ingen arbeidsgivere har brukt endringene i arbeidsmiljøloven, så den varslede midlertidig-katastrofen i arbeidslivet kom ikke ** Nå kan du få muligheten til å sammenlikne prisen på dagligvarer - forbrukerrådets direktør kommer for å fortelle oss hvordan.

15.08.2017 Nyhetsmorgen  

** Justisdepartementet godtar dommen fra Lagmannsretten, om at asylbarn har sittet fengslet på Trandum under umenneskelig behandling. Likevel utelukker ikke myndighetene at barn fortsatt vil bli sendt dit. ** I USA har kritikken fra det republikanske partiet roet seg etter at president Donald Trump i natt fordømte de høyreekstreme gruppene som sto bak volden i Charlottesville, Virgina, i helga. ** Fikk partilederdebatten i går fram de viktigste skillelinjene mellom partiene eller ble det bare kakling?

14.08.2017 Nyhetsmorgen  

** Barnevernsansatte vurderer å slutte i jobben - fordi de blir trakassert og hetset ** I USA har det vært demonstrasjoner flere steder i natt - etter den høyreekstreme marsjen i Charlottesville i Virgina på lørdag. Mange krever nå at Donald Trump tar avstand fra høyreekstreme grupper ** Og så skal vi til London - der Filip Ingebrigtsen spratt champagnen i natt etter bronsemedalje på 1500-meter under VM i London

10.08.2017 Nyhetsmorgen  

** Ulovlige byggeselskaper utkonkurrerer den lovlige delen av bransjen, det varsler bransjen selv og forfatter av ny bok. ** Nord-Korea har lagt frem en plan for rakettangrep mot den amerikanske stillehavsøya Guam, melder det statlige nyhetsbyrået i landet. ** Karsten Warholm er verdensmester på 400 meter hekk.

09.08.2017 Nyhetsmorgen  

** Nord-Korea truer med angrep på en amerikansk øy - bare timer etter at Donald Trump truet med 'ild og raseri'. ** Presidenten i Sør-Afrika Jacob Zuma ble ikke sparket likevel - nå er det frykt for opptøyer - vi skal straks til Cape Town. ** Norge har råd til å minske oljeproduksjonen for å skåne miljøet. Det er konklusjonen i en rapport fra Oil Change International, som legges frem i dag.

08.08.2017 Nyhetsmorgen  

Møt dagen oppdatert med Nyhetsmorgen! Birger Kolsrud Jåsund og Anne Jetlund Hansen er programledere for Nyhetsmorgen hver ukedag fra kl 0630 til 0900. Her utdypes de viktigste nyhetssakene med reportasjer og gjester i studio. Du får også Dagsnytt 0730, Politisk kvarter og Kulturnytt i Nyhetsmorgen.

07.08.2017 Nyhetsmorgen  

Møt dagen oppdatert med Nyhetsmorgen! Øystein Heggen og Anne Jetlund Hansen er programledere for Nyhetsmorgen hver ukedag fra kl 0630 til 0900. Her utdypes de viktigste nyhetssakene med reportasjer og gjester i studio. Du får også Dagsnytt 0730, Politisk kvarter og Kulturnytt i Nyhetsmorgen

04.08.2017 Nyhetsmorgen  

** Lærerne reagerer på Sylvi Listhaugs oppfordring om å angi barn som har blitt med foreldre til land de har fått beskyttelse fra - lærerne kommer ikke til å rapportere, sier Utdanningsforbundet ** Senterpartiet vil sette ned et regjeringsoppnevnt EØS-utvalg dersom partiet kommer i regjering etter valget - vil ha en offentlig utredning rundt alternativer til EØS-avtalen. **I Kenya er det valg snart - over 19 millioner mennesker skal gå til urnene i landet som regnes som avgjørende for stabiliteten i regionen - bli med direkte til Kenya for å høre om forberedelsene.

03.08.2017 Nyhetsmorgen  

** Forholdet mellom USA og Russland blir stadig dårligere. Nå sier Russland at de erklærer handelskrig - som et svar på USAs sanksjoner ** Alle skylder på alle i bagasjekaoset på Oslo Lufthavn - mange passasjerer blir forsinket denne sommeren ** USA har de siste dagene sendt fredssignaler til Nord-Korea, men samtidig kan de nordkoreanske atomvåpnene føre til en alvorlig situasjon - vi skal straks snakke med en forsker om truslene mot verdensfreden - og vi spør: 'hvor redde bør vi være'?

02.08.2017 Nyhetsmorgen  

** Vi skal straks snakke med vår reporter i Sør-Aurdal - En person er funnet død etter at et småfly krasjet i en fjellvegg. ** Ferdig utdannede legespesialister må vente i over et halvt år på godkjenning. ** I USA blir Christopher Wray ny FBI-sjef - etter James Comey.

01.08.2017 Nyhetsmorgen  

** Flere og flere har null hull, men vi utdanner like mange tannleger som før. -Noe må gjøres, sier tidligere leder i Tannlegeforeningen ** Venezuelas president kaller USAs straffetiltak mot landet for 'amerikansk imperialisme'. I går frøs den amerikanske regjeringen Maduros midler i USA - etter det omstridte valget ** Fungerende politimester i Agder, tror selv at tilliten til politiet er svekket - etter at politiet lot nazister demonstrere i Kristiansand i helgen

31.07.2017 Nyhetsmorgen  

** Det er krigslignende tilstander i Venezuela - minst ti mennesker er drept i protester mot det omstridte valget som ble holdt i går. ** Det er gledelige nyheter fra ferie-trafikken. Antall omkomne på norske bilveier er det laveste på 70 år ** I morgen trer den nye mobbeloven i kraft. Endringene får kritikk av Foreningen Mot Mobbing

28.07.2017 Nyhetsmorgen  

** Barnevernet har hatt så mange som 700 rømninger så langt i år - på onsdag endte en av rømningene tragisk i Kristiansand. ** Flere av de større Unge Høyre-fylkene går inn for at Norge både skal ta imot flere kvoteflyktninger og behandle asylsøknadene til flere av migrantene som kommer til Italia ** Vi skal til Aleppo i Syria for å få en tilstandsrapport fra både byen og landet som er svært ødelagt etter kamper og krig. ** Fastlegene har blitt strengere mot eldre sjåfører - færre eldre får fornyet førerkortet.

27.07.2017 Nyhetsmorgen  

** En 17 år gammel jente døde etter å ha blitt knivstukket av en 15 år gammel jente på Sørlandssenteret i Kristiansand i går kveld. 15-åringen er siktet i saken. ** Fra neste høst får alle norske ungdommer tilbud om vaksinen som blant annet reduserer forekomsten av livmorhalskreft, men det strides om det er den riktige vaksinen som er valgt. ** Den svenske regjeringen kommer senere i dag til avklare om den går av eller blir sittende etter sikkerhetsskandalen, vi skal direkte til Stockholm for å høre mer om hvordan det går. ** Den russiske presidenten Vladimir Putin kommer til Finland - for å snakke om sanksjoner og å gå i operaen.

26.07.2017 Nyhetsmorgen  

** Senatet i USA sa både ja og nei til å erstatte Obamas helsereform i natt. Vi skal straks forsøke å forklare hva dette betyr ** Det går mot nytt rekordbesøk av turister til Norge - nå vil flere partier innføre turistskatt mot forsøpling og slitasje på naturen ** Høyre vil tvinge fylkene til å la elever selv velge hvor de vil gå på videregående skole. Det varierer nemlig fra fylke til fylke om det er fritt skolevalg

25.07.2017 Nyhetsmorgen  

** Israel fjerner metalldetektorene utenfor Al-Aqsa-moskéen i Jerusalem. Detektorene har provosert - og ført til alvorlige sammenstøt mellom palestinere og israelsk politi ** NVE er bekymret over vassdrag som ikke er flomsikret - styrtregn som vi har sett de siste dagene kommer til å bli mer vanlig fremover, advarer Meterologisk institutt ** Nordmenn er naive når de bestiller reisen sin på nett, mener reisebyråene - mange får store problemer på det som skulle være drømmeferien

0:00/0:00
Video player is in betaClose