NRK – Nyhetsmorgen

NRK – Nyhetsmorgen

Norway

Møt dagen oppdatert med Nyhetsmorgen! Øystein Heggen og Anne Jetlund Hansen er programledere for Nyhetsmorgen hver ukedag fra kl 0630 til 0900. Her utdypes de viktigste nyhetssakene med reportasjer og gjester i studio. Du får også Dagsnytt 0730, Politisk kvarter og Kulturnytt i Nyhetsmorgen.

Episodes

27.03.2017 Nyhetsmorgen  

** - Vi må ha kultur for å sei i frå når noko er gale på jobben, seier arbeids- og sosialministeren. No vil ho skjerpa varslingsvernet. ** I er det nye selskapet Fly Viking på vengene for første gong. Vår reporter er på plass på flyplassen i Tromsø. ** Staten må truleg dekka ekstrakostnadar på meir enn ein halv million kroner etter at ei straffesak måtte utsetjast førre veke. Årsaka var at ein av dei tiltalte let vera å møta opp ** Det blei tap då fotball-landslaget møtte Nord Irland i går kveld. Vi skal snakka om den trøblete starten for den nye trenaren Lars Lagerbäck.

24.03.2017 Nyhetsmorgen  

** Donald Trump stiller ultimatum, dersom han ikke får flertall for sin egen helsereform, den såkalte "Trumpcare". ** Fagforeningen "Politijuristene" reagerer sterkt på en rapport som avslører svakheter i sikkerheten og beredskapen mot terror og sabotasje her i landet. ** Søndag debuterer Lars Lagerbäck som landslagssjef i VM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland. Vi skal snakke med Arne Skeie om både Lagerbâck og kampen.

23.03.2017 Nyhetsmorgen  

** Hvor godt er våre politiske maktsentra sikret mot terror. Det er ett av de spørsmålene vi stiller etter London-terroren. ** Høyre frykter at Senterpartiet skal gå i oljefiendtlig retning. Det er et skremmebilde, mener Senterpartiet ** ."Tillit i populismens tid" er tema for Fafo-konferansen. Daglig leder i forskningsstiftelsen, Tone Fløtten, kommer hit. ** ... og støy og høy musikk kommer på timeplanen ved noen videregående skoler. Nå skal hørselsskader forebygges.

22.03.2017 Nyhetsmorgen  

** Arbeidsgiverne vil ha seniorer på jobben, mener Senter for seniorpolitikk, som vil avlive myten om at bedriftene sliter med eldre arbeidstakere. ** Nord-Korea har skutt opp en ny rakett - men den eksploderte etter bare noen sekunder, ifølge USA. ** Neil Gorsuch, Trumps kandidat som høyesterettsdommer, framstilte seg selv som uavhengig og nøytral i sentatshøring i natt. ** ... og vi skal granske dageligvarekjedenes jakt på oss, med apper og personlige tilbud.

21.03.2017 Nyhetsmorgen  

** Utsiktene til nye år med tap på banksparing får folks aksjesparing til å ta av ** Under den første Gulf-krigen seilte norske sjøfolk i den farlige Persiabukta i frykt for å miste jobben og bli svartelistet. ** Abel-prisen deles ut i dag. Ett av verdens matematikk-genier kommer til å få seks millioner kroner. ** ..og skilpadda Kurt og papegøyen Gaia kjemper om roller i filmen som skal lokke turister til Trøndelag.

20.03.2017 Nyhetsmorgen  

** Flere finner feil i den nye helsejournalen sin. Den nye typen journal fikk vi 1. mars - og myndighetene ber oss nå om å sjekke den. ** Det har vært en god start på våpenamnestiet, mange våpen leveres inn. ** Fire spillere på Elverum Håndball pådro seg røde kort med vilje i søndagens kmp mot Lillestrøm i Eliteserien. ** Barn helt opp i tredje- og fjerdeklasse kan ikke klokka. Foreldrene passer alltid tida for dem, sier lærere ** Norsk musikk blir mer populær i utlandet, men der havner også mange av pengene - for artistene skriver kontrakter med utenlandske plateselskaper.

17.03.2017 Nyhetsmorgen  

** Her får du mer informasjon om flyangrepet mot en moske i Syria som USA innrømmer at de kan ha stått bak. ** Intern strid i Arbeiderpartiet om private barnehager. Flere fylkesledere vil gjøre det ulovlig å ta ut utbytte, mens partiledelsen sier nei. ** Næringsminister Monica Mæland kommer hit, for i dag skal reiselivsmeldingen presenteres. Hvilke fordeler skal reiselivet få fra staten, spør vi?

16.03.2017 Nyhetsmorgen  

** Høyrepopulisten og leder av partiet PVV, Geert Wilders, erkjenner valgnederlag i Nederland. ** Politiet leter etter to menn etter væpnet ran på en bensinstasjon i Oslo. ** Det er fortsatt stor skepsis til el-biler blant folk. Framtiden i våre hender tror det skyldes misunnelse og frykt ** VG vurderere å åpne for politisk innholdsreklame. Partiene er skeptiske.

15.03.2017 Nyhetsmorgen  

** Donald Trump betalte 24% skatt i 2005, viser en lekket selvangivelse. ** Norge må avvise tyrkiske politikere som vil drive valgkamp for president Erdogan her i landet, mener Fremskrittspartiets Christian Tybring-Gjedde ** Nederlenderne går til valg i dag. Og en mann som vil melde Nederland ut av EU, vil brenne koranen og kaller marokkanere for avskum - kan få mange stemmer.

14.03.2017 Nyhetsmorgen  

** Parlamentet har gitt Storbritannias statsminister Theresa May grønt lys til å starte utmeldelsesprosessen fra EU. ** Innsatte som soner i Nederland sikres ikke tilstrekkelig vern mot tortur og mot umenneskelig og nedverdigende behandling, mener Sivilombudsmannen ** Politietterforskere etterlyser at det settes høyere krav til dem. ** Gaming er større problem enn rus for ungdom som faller utenfor, mener NAV i Trondheim.

13.03.2017 Nyhetsmorgen  

Møt dagen oppdatert med Nyhetsmorgen! Øystein Heggen og Anne Jetlund Hansen er programledere for Nyhetsmorgen hver ukedag fra kl 0630 til 0900. Her utdypes de viktigste nyhetssakene med reportasjer og gjester i studio. Du får også Dagsnytt 0730, Politisk kvarter og Kulturnytt i Nyhetsmorgen.

10.03.2017 Nyhetsmorgen  

Helseminister Bent Høie tråkker til med to store helseløfter under landsmøtet i dag Flyktninger og migranter blir utsatt for vold og nedverdigende behandling av ungarsk politi. Kunstnere og eksperter er kritiske etter ansettelsen av ny direktør ved Sørlandets kunstmuseum

09.03.2017 Nyhetsmorgen  

Svært få søker støtte til å bytte ut fyrkjelen, tre år før oppvarming med vanlig fyringsolje blir forbudt Også Donald Trumps nye innreiseforbud kommer for retten. En føderal dommer i Hawaii har sagt ja til en høring dagen før forbudet skal tre i kraft. Svensk idrettsleder vil ha norsk bruk av astmamedisin opp i det internasjonale skiforbundet og i den olympiske komité. Ungdommer i Bergen har funnet opp en metode for å avsløre om de har fått dop i drinken.

08.03.2017 Nyhetsmorgen  

Møt dagen oppdatert med Nyhetsmorgen! Øystein Heggen og Anne Jetlund Hansen er programledere for Nyhetsmorgen hver ukedag fra kl 0630 til 0900. Her utdypes de viktigste nyhetssakene med reportasjer og gjester i studio. Du får også Dagsnytt 0730, Politisk kvarter og Kulturnytt i Nyhetsmorgen.

07.03.2017 Nyhetsmorgen  

Fire av fem syriske barn i flyktningeleire er blitt mer aggressive og halvparten føler seg lite trygge, viser Redd Barna rapport. De mange dårlige betalerne blant oss får du høre mer om her i Nyhetsmorgen. Nav har gitt offentlig støtte til flere personer som tar healer-utdanning. Kommunikasjonsjef Mette Øines Habberstad i Den norske Turistforening for å fortelle oss om den store interessen for fjellheimen. Åtte hopprenn på ti dager. Hør mer om hoppelitens nye røffe konkurranse Raw Air.

06.03.2017 Nyhetsmorgen  

** Vi tar inn vår USA-korrespondent for å høre mer om Trumps påstander om avlytting som FBI krever dementert. ** Regjeringen vil gi ungdom som er ofre for tvangsekteskap veiledning gjennom en egen mentorordning. ** Samfunnsanalytikere ler av den nye regionen Viken, der regionens hovedby Oslo, ikke er med ... ** Han var skuffet, men lar det ikke gå inn på seg. Vi snakker selvfølgelig om Martin Johnsrud Sundby som havnet på 5. plass på 5 mila i går. ** Skyhøye hyttepriser i Hemsedal i Buskerud, og ventetida på å få seg hytte der er gjerne flere år.

03.03.2017 Nyhetsmorgen  

Økonomer skeptiske til transportsatsingen. Ungdommer om å kjøpe Snapchat-aksjer. Musikk fra Loddefjord. Medaljeseremoni i sort.

02.03.2017 Nyhetsmorgen  

** Storbyene håper på mer kollektivsatsing når Nasjonal transportplan blir lagt fram i dag. ** Alle gravide bør tilbys den nye blodprøven som kan finne foster med kromosomavvik, mener samfunnsdebattant Ina Roll Spinnangr. ** Senterpartiet endret tittel, bilde og innledning i en Dagblad-artikkel før de la den ut på Facebook. Partiet bør skamme seg, mener pressefolk. ** Johannes Høsflot Klæbo er et stort talent vi knapt har sett maken til, sier langrennseliten om det nye stjerneskuddet blant dem. ** Hvordan fatte matte. Mange med regneskrekk lurer på det. Vi skal snakke med forfatteren av en bok som kanskje kan hjelpe dem.

01.03.2017 Nyhetsmorgen  

** Trump var altså mer forsonende i sin tale i natt enn han har vært tidligere. Men vi spør hvordan han skal finansiere sine store investeringer i bruer, veier og flyplasser - og hva betyr hans økonomiske politikk for resten av verden? ** Fylkene vil fortsette som valgkretser, selv om de nye regionene kommer. ** Kun hver femte personartikkel på Wikipedia handler om en kvinne. Hør fra en som vil gjøre noe med det ... ** Mange gir seg i filmbransjen lenge før pensjonsalderen. Stort arbeidspress er årsaken.

28.02.2017 Nyhetsmorgen  

** Fagforbundet krever både bedre ytelser og mer utdanning for å begrense antall fattige barn i Norge. ** Behovet for fagarbeidere øker er stadig, men mange unge tror de mister muligheter ved å velge yrkesfag. I morgen løper søknadsfristen ut for å søke på videregående opplæring. ** Det blir strengere regler for å ta med hunder til Norge.

0:00/0:00
Video player is in betaClose