NRK P2 – Verden på lørdag

NRK P2 – Verden på lørdag

Norway

Utenriksredaksjonens lørdagsmagasin med aktuelle saker, analyser, utenrikskommentaren og korrespondentbrevet.

Episodes

18.02.2017 Urix på lørdag  

Utenriksredaksjonens lørdagsmagasin med aktuelle saker, analyser, utenrikskommentaren og korrespondentbrevet.

11.02.17 Urix på Lørdag  

**I USA er presidentens sikkerhetsrådgiver Michael Flynn i hardt vær. Også demokratenes Elisabeth Warren får de store overskriftene (kutt) **Aldri har et fransk presidentvalg vært mer åpent (kutt) **Russland har ikke vært så dominerende i nordområdene siden Sovjet-tiden(kutt) **I byen Kilis på grensen mellom Tyrkia og Syria er det flere flyktninger enn fastboende!

04.02.2017 Urix på lørdag  

Romania. Påstander om fransk korrupsjon. Klima i Kina. Radikalisering i Kenya. Antiradikalisering. Konflikt i Israel om bosettinger og evakuering .USA internerte egne "japanere" under 2. verdenskrig. Korrespondentbrev fra Iran.

28.01.2017 Urix på Lørdag  

Trumps første uke som president. Falske nyheter har eksistert i 60 år. Tyrkere frykter grunnlovsendringer. Franske sosialister velger presidentkandidat. 50 år siden brannen i Apollo 1. Tidligere krypskytter dreper ikke elefanter lenger. Flyulykke og korrupsjon i Brasil. Korrespondentbrev fra Beirut. I studio; Wenke Eriksen

21.01.2017 Urix på lørdag  

Trump, Syria, Gambia, Koblenz og Morten Jentoft i Moskva.

14.01.2017  Urix på lørdag  

* President Bashir i Sudan er skulda for krigsbrotsverk - nå lettar USA på straffetiltak som takk for etterretningshjelp. * Han har dominert verdsnyheitene den siste veka - det er fleire spørsmål enn svar når Trump i komande veke blir president. * Ei rigga konferanse, seier den israelske presidenten om Paris-toppmøte for nye fredssamtaler i Midtausten - men sytti land stiller. * Du skal også få høre at purk så absolutt kan bli skurk - i Kina.

07.01.2017 Urix på lørdag  

** I Tyrkia har 6000 har mistet jobbene i en ny runde med utrenskninger. ** Frontene er steile i Frankrike før valgkampen braker løs. ** President Barack Obama skal takke for seg der det hele startet; i hjembyen Chicago. ** Latin-Amerika sliter ved inngangen til det nye året, verst er livet for mange i Venezuela. ** Anleggsgartner i Spania, ble soldat i Ukraina. ** FN har fått ny sjef ved inngangen til det nye året. Han som nettopp gikk av, sammenligner seg med Askepott.

31.12.2016 Urix på lørdag  

I årets siste Urix på Lørdag skal du få høre fem av de mest gripende, underholdende, tankevekkende og lærerike korrespondentbrevene vi har sendt dette året. Vi skal til en selvmordsbomber fra Mosul, en fisker fra Mombasa, dårlige naboer i Berlin, noen mystiske forsvinninger i Kina, og et popikon's død.

24.12.2016  Urix på lørdag - Julaften  

Utenriksmagasin fra NRK radio

17.12.2016  Urix på lørdag  

* Syrisk borgerkrig og amerikansk presidentvalg dominerer også denne utgaven av UPL som vi sier internt; * men russiske meningsmålinger, * ukrainske krigsskadde, * argentinsk økonomi * og østerrikske bunader er også med. * Samt et selvkritisk korrespondentbrev fra Afrika

10.12.2016 Urix på lørdag  

** Nobels Fredspris er en gave fra himmelen, sier fredsprisvinner Juan Manuel Santos. ** I Nigeria avdekkes en stor sultkatastriofe etterhvert som hæren frigjør områder fra opprørsgruppen Boko Haram. ** I USA raser mediedebatten etter at falske nyheter har skapt farlige situasjoner. ** I Libanon kan voldtektsmenn slippe straff hvis de gifter seg med offeret. ** Mann med lusekofte og svigerfar i Vadsø kan bli politiker i Romania. ** Vi skal hylle romfartshelten John Glenn som døde denne uka. ** Og vi skal se på den overraskende forbindelsen mellom Fidel Castro og nasjonen som mottar årets fredspris.

03.12.2016 Urix på lørdag  

**Donald Trumps telefonsamtale med Taiwans president provoserer Kina! **Norske samfunnstopper ble brukt som brikker i et spill i jakten på Nobels Fredspris i følge ny bok. **Presidentduell i Østerrike! Vil landet bli det første i Europa med en president fra ytre høyre? **Italias statsminister gjør som britenes tidligere statsminister; - han sier han går av hvis han får nei i folkeavstemning. **Vel møtt til Urix på lørdag der vi også skal til indianerprotestene i USA, - (til et hardt prøvet folk i øst-Ukraina) - og til håpefulle colombianere en uke før landets president mottar årets Nobels fredspris!

26.11.2016  Urix på lørdag  

* Fidel Castro er død. Kubanere gråter og kubanere jubler. Hvem var han? Hva betød han? Hør historiene om frigjøringslederen i uniform med sigar. * Flyktningenes strender i Tyrkia ligger øde. Sidsel Wold dro dit, og fant en barnesko og en badering. * I Kenya finnes det landsbyer med bare kvinner. Det er ikke uten grunn. * Vi skal til Colombia som stiller med ny fredsavtale, til franske, dramatiske nominasjoner og vi skal dessuten høre korrespondentbrevet fra Washington.

Urix på Lørdag 20161119  

**Mange er kalt, men foreløpig er få utvalgt til Donald Trumps lag i Det hvite hus. Rundt fire tusen politisk ansatte byttes ut ved presidentskiftet i USA. **Ikke før er vi ferdig med USA så er Frankrike i gang med sin presidentvalgkamp. Republikanerne der holder nominasjonsvalg i morgen. **Colombia forsøker seg på fred igjen etter nei i folkeavstemningen - nå tror folk på den: **Og i korrespondentbrevet forteller Kristin Solberg om jihadisten som hun kjente godt - og som sprengte seg i lufta i Mosul samme dag som hun var der.

12.11.2016 Urix på lørdag  

Utenriksredaksjonens lørdagsmagasin med aktuelle saker, analyser, utenrikskommentaren og korrespondentbrevet.

05.11.2016 Urix på lørdag  

Sivile er skyteskive i kampen om Mosul - det strammar seg til for dei som prøver å flykte SO-folket i Nord-Dakota skaper historie - lokal protest mot oljerørledning har blitt internasjonal - og det norske sametinget er med Ingen tør spå utfallet av det amerikanske valet, heller ikkje i vippestaten Florida. Spenning blant alle grupperingar i USA Og i Kina er det dei som meiner at USA burde lære demokrati - av nettopp Kina!

29.10.2016 Urix på lørdag  

Hvordan har en barndom vært i fangenskap hos IS? Møt bloggeren som tar stor risiko ved å kritisere myndighetene i Etiopia Mer støy omkring Hillary Clintons eposter 10 dager før valget. Stor lettelse i Baltkum over at NATO-landene nå er klare til å utplassere styrker der.

22.10.2016 Urix på lørdag  

Halvannen million sivile i Mosul venter på det store slaget. Hva tenker de på? Kristin Solberg er i radioredaksjonen som de ringer til. Hva tenker en general som skal angripe en tett befolket by? Blir han en folkemorder? Tidligere forsvarssjef Sverre Diesen snakker om dilemmaene. Sør-Afrikas president synker i anseelse, og studentene demonstrerer. Sverre Tom Radøy har hørt deres stemmer Tyskland tar oppgjøret med sin kolonihistorie. Var det i Namibia de kom på ideen om Holocaust? Tilslutt i sendinga kommer korrespondentbrevet, denne uka fra Espen Aas i London

15.10.2016 Urix på lørdag  

**En 96 åring fungerer som regent i Thailand mens en uberegnlig kronprins venter i kulissene - hva som egentlig skjer er det forbudt å snakke om. **Donald Trumps kjernevelgere bryr seg ikke en døyt om hans forhold til kvinner - de vil ha jobber og mener at han er den som kan skaffe dem det. **Vi skal direkte til Irak der et avgjørende slag mot IS kan komme når so helst - **Du vil ikke tro hvem det er bilde av på veggen til den muslimske alevitt-sekten i Istanbul. **Og i korrespondebrevet skal vi til det uforståelige Brussel.

08.10.2016 Urix på lørdag  

Utenriksredaksjonens lørdagsmagasin med aktuelle saker, analyser, utenrikskommentaren og korrespondentbrevet.

0:00/0:00
Video player is in betaClose