NRK P2 – Verden på lørdag

NRK P2 – Verden på lørdag

Norway

Utenriksredaksjonens lørdagsmagasin med aktuelle saker, analyser, utenrikskommentaren og korrespondentbrevet.

Episodes

25.03.2017 Urix på lørdag  

** I Washington har Donald Trump gått på et av sine største nederlag siden han ble president. ** I Roma feirer EU-lederne seg selv og Unionen, for i dag er det 60 år siden samarbeidet ble innledet gjennom Roma-traktaten. Men EU er inne i en av sin vanskeligste perioder, særlig de unge sliter, ** Vi får også besøk av en norsk utenrikspolitiker, en mann som var russepresident sju år før traktaten ble underskrevet og som kjenner EU og Europa bedre enn de fleste, nemlig Thorvald Stoltenberg. ** Det er også valgår i mange store europeiske land, inkludert Tyskland, og der gjør sosialdemokratene med sin nye og utradisjonelle leder det uventet godt.. ** Og så skal det handle om en positiv overraskelse der de færreste ventet det, nemlig Donald Trumps Midtøstenutsending. For hvem er egentlig Jason Greenblatt ? ** Korrespondentbrevet kommer fra Kina og handler om å lese baklengs.

18.03.2017 Urix på lørdag  

Verdens mektigste kvinne og verdens mektigste mann har møtt hverandre ansikt til ansikt for første gang. Å skape konflikt med et annet land, styrker Tyrkias president på hjemmebane. Møt Doctor Tomm, eneste lege for 750.000 mennesker i Nubafjellene i Sudan. I Brasil pågår en svært profilert rettssak; Vel møtt til Urix på lørdag der vi også skal høre at nasjonalister gjør det sterkt i valg i India og vi skal treffe frivillige som leter etter døde på slagmarken i Øst-Ukraina. Korrespondentbrevet som er postlagt i Washington handler om amerikaneres bilkjøp!. I studio: Dag Bredvei.

11.03.2017 Urix på Lørdag  

**Den verste humanitære katastrofe siden den annen verdenskrig, sier FN. Afrika-korrespondent Sverre Tom Radøy er blant de døende. **Forsoning i Libanon. Det begynner på kjøkkenet **Partiformannen kan få 600 års fengsel. Demokrati på tyrkisk. **Skal Gud tilbake til kasserommet? Kanskje, om Trumps undervisningsminister får det som hun vil. **Har du forresten hørt historien om Pentagon-papirene? Nå blir papirbunken spillefilm. Regi Steven Spielberg **Korrespondentbrevet komer sist, og er postlagt i Belfast av Espen Aas.

04.03.2017 Urix på lørdag  

** I Vollendam i Nederland driver de med geriljapolitikk mot Geert Wilders - i skjul om natten. ** I Frankrike lurer alle på hvor lenge Francois Fillon kan kalle seg de konservatives presidentkandidat. Hvem er det som vil bruke en golfbane til et rakettskjold? Nei - ikke han du tror. Taxfreebutikker hører forresten også med når Kina vil straffe Sør-Korea. ** Og hva var det egentlig i den teen hun drakk hos teppehandleren? spør Sidsel Wold i korrespondentbrevet.

25.02.2017 Urix på Lørdag  

Karneval i Rio, fattigdom og valg i Tyskland, og kull som politisk virkemiddel. Det er tre av stikkordene for denne sendingen der vi også skal innom politikk og vanstyre, både i USA og Afrika. Apropose Afrika, korrespondentbrevet er postlagt i Tanzania.

18.02.2017 Urix på lørdag  

Utenriksredaksjonens lørdagsmagasin med aktuelle saker, analyser, utenrikskommentaren og korrespondentbrevet.

11.02.17 Urix på Lørdag  

**I USA er presidentens sikkerhetsrådgiver Michael Flynn i hardt vær. Også demokratenes Elisabeth Warren får de store overskriftene (kutt) **Aldri har et fransk presidentvalg vært mer åpent (kutt) **Russland har ikke vært så dominerende i nordområdene siden Sovjet-tiden(kutt) **I byen Kilis på grensen mellom Tyrkia og Syria er det flere flyktninger enn fastboende!

04.02.2017 Urix på lørdag  

Romania. Påstander om fransk korrupsjon. Klima i Kina. Radikalisering i Kenya. Antiradikalisering. Konflikt i Israel om bosettinger og evakuering .USA internerte egne "japanere" under 2. verdenskrig. Korrespondentbrev fra Iran.

28.01.2017 Urix på Lørdag  

Trumps første uke som president. Falske nyheter har eksistert i 60 år. Tyrkere frykter grunnlovsendringer. Franske sosialister velger presidentkandidat. 50 år siden brannen i Apollo 1. Tidligere krypskytter dreper ikke elefanter lenger. Flyulykke og korrupsjon i Brasil. Korrespondentbrev fra Beirut. I studio; Wenke Eriksen

21.01.2017 Urix på lørdag  

Trump, Syria, Gambia, Koblenz og Morten Jentoft i Moskva.

14.01.2017  Urix på lørdag  

* President Bashir i Sudan er skulda for krigsbrotsverk - nå lettar USA på straffetiltak som takk for etterretningshjelp. * Han har dominert verdsnyheitene den siste veka - det er fleire spørsmål enn svar når Trump i komande veke blir president. * Ei rigga konferanse, seier den israelske presidenten om Paris-toppmøte for nye fredssamtaler i Midtausten - men sytti land stiller. * Du skal også få høre at purk så absolutt kan bli skurk - i Kina.

07.01.2017 Urix på lørdag  

** I Tyrkia har 6000 har mistet jobbene i en ny runde med utrenskninger. ** Frontene er steile i Frankrike før valgkampen braker løs. ** President Barack Obama skal takke for seg der det hele startet; i hjembyen Chicago. ** Latin-Amerika sliter ved inngangen til det nye året, verst er livet for mange i Venezuela. ** Anleggsgartner i Spania, ble soldat i Ukraina. ** FN har fått ny sjef ved inngangen til det nye året. Han som nettopp gikk av, sammenligner seg med Askepott.

31.12.2016 Urix på lørdag  

I årets siste Urix på Lørdag skal du få høre fem av de mest gripende, underholdende, tankevekkende og lærerike korrespondentbrevene vi har sendt dette året. Vi skal til en selvmordsbomber fra Mosul, en fisker fra Mombasa, dårlige naboer i Berlin, noen mystiske forsvinninger i Kina, og et popikon's død.

24.12.2016  Urix på lørdag - Julaften  

Utenriksmagasin fra NRK radio

17.12.2016  Urix på lørdag  

* Syrisk borgerkrig og amerikansk presidentvalg dominerer også denne utgaven av UPL som vi sier internt; * men russiske meningsmålinger, * ukrainske krigsskadde, * argentinsk økonomi * og østerrikske bunader er også med. * Samt et selvkritisk korrespondentbrev fra Afrika

10.12.2016 Urix på lørdag  

** Nobels Fredspris er en gave fra himmelen, sier fredsprisvinner Juan Manuel Santos. ** I Nigeria avdekkes en stor sultkatastriofe etterhvert som hæren frigjør områder fra opprørsgruppen Boko Haram. ** I USA raser mediedebatten etter at falske nyheter har skapt farlige situasjoner. ** I Libanon kan voldtektsmenn slippe straff hvis de gifter seg med offeret. ** Mann med lusekofte og svigerfar i Vadsø kan bli politiker i Romania. ** Vi skal hylle romfartshelten John Glenn som døde denne uka. ** Og vi skal se på den overraskende forbindelsen mellom Fidel Castro og nasjonen som mottar årets fredspris.

03.12.2016 Urix på lørdag  

**Donald Trumps telefonsamtale med Taiwans president provoserer Kina! **Norske samfunnstopper ble brukt som brikker i et spill i jakten på Nobels Fredspris i følge ny bok. **Presidentduell i Østerrike! Vil landet bli det første i Europa med en president fra ytre høyre? **Italias statsminister gjør som britenes tidligere statsminister; - han sier han går av hvis han får nei i folkeavstemning. **Vel møtt til Urix på lørdag der vi også skal til indianerprotestene i USA, - (til et hardt prøvet folk i øst-Ukraina) - og til håpefulle colombianere en uke før landets president mottar årets Nobels fredspris!

26.11.2016  Urix på lørdag  

* Fidel Castro er død. Kubanere gråter og kubanere jubler. Hvem var han? Hva betød han? Hør historiene om frigjøringslederen i uniform med sigar. * Flyktningenes strender i Tyrkia ligger øde. Sidsel Wold dro dit, og fant en barnesko og en badering. * I Kenya finnes det landsbyer med bare kvinner. Det er ikke uten grunn. * Vi skal til Colombia som stiller med ny fredsavtale, til franske, dramatiske nominasjoner og vi skal dessuten høre korrespondentbrevet fra Washington.

Urix på Lørdag 20161119  

**Mange er kalt, men foreløpig er få utvalgt til Donald Trumps lag i Det hvite hus. Rundt fire tusen politisk ansatte byttes ut ved presidentskiftet i USA. **Ikke før er vi ferdig med USA så er Frankrike i gang med sin presidentvalgkamp. Republikanerne der holder nominasjonsvalg i morgen. **Colombia forsøker seg på fred igjen etter nei i folkeavstemningen - nå tror folk på den: **Og i korrespondentbrevet forteller Kristin Solberg om jihadisten som hun kjente godt - og som sprengte seg i lufta i Mosul samme dag som hun var der.

12.11.2016 Urix på lørdag  

Utenriksredaksjonens lørdagsmagasin med aktuelle saker, analyser, utenrikskommentaren og korrespondentbrevet.

0:00/0:00
Video player is in betaClose