NRK P2 – Verden på lørdag

NRK P2 – Verden på lørdag

Norway

Utenriksredaksjonens lørdagsmagasin med aktuelle saker, analyser, utenrikskommentaren og korrespondentbrevet.

Episodes

22.10.2016 Urix på lørdag  

Halvannen million sivile i Mosul venter på det store slaget. Hva tenker de på? Kristin Solberg er i radioredaksjonen som de ringer til. Hva tenker en general som skal angripe en tett befolket by? Blir han en folkemorder? Tidligere forsvarssjef Sverre Diesen snakker om dilemmaene. Sør-Afrikas president synker i anseelse, og studentene demonstrerer. Sverre Tom Radøy har hørt deres stemmer Tyskland tar oppgjøret med sin kolonihistorie. Var det i Namibia de kom på ideen om Holocaust? Tilslutt i sendinga kommer korrespondentbrevet, denne uka fra Espen Aas i London

15.10.2016 Urix på lørdag  

**En 96 åring fungerer som regent i Thailand mens en uberegnlig kronprins venter i kulissene - hva som egentlig skjer er det forbudt å snakke om. **Donald Trumps kjernevelgere bryr seg ikke en døyt om hans forhold til kvinner - de vil ha jobber og mener at han er den som kan skaffe dem det. **Vi skal direkte til Irak der et avgjørende slag mot IS kan komme når so helst - **Du vil ikke tro hvem det er bilde av på veggen til den muslimske alevitt-sekten i Istanbul. **Og i korrespondebrevet skal vi til det uforståelige Brussel.

08.10.2016 Urix på lørdag  

Utenriksredaksjonens lørdagsmagasin med aktuelle saker, analyser, utenrikskommentaren og korrespondentbrevet.

Urix på lørdag 01.10.2016  

Colombia skal stemme ja eller nei til fredsavtalen - håp om eit vendepunkt for det krigstrøtte folket Sverigedemokratane er i ferd med å bli stuereine - rask endring på gang i nabolandet vårt Ungarn inspirert av Brexit - skal ha folkeastemming om EUs asylkvoter Spania skriv historia si på nytt - med norsk hjelp Kvite-Russland er i ferd med å gjenoppdage Marc Chagall og jødane si historie i landet og bli med Sidsel Wold i tyrkisk bad

24.09.2016 Urix På Lørdag - podcast  

Utenriksmagasin fra NRK radio

17.09.2016 Urix på lørdag  

- Forrige gang ble det bråk. Nå tror lederen for Russlands valgkomiteer på et rettferdig valg - Klimaendringer truer USA, mener militæreksperter. De ber amerikanske myndigheter ta det med i sikkerhetsplanleggingen. -Rundt Tsjadsjøen er hundretusener drevet på flukt. FN advarer Europa mot å overse konflikten - Verdensarven er lagt i ruiner i Syria. Kirkelig Kulturverksted forsøker å ta vare på noen skatter. - og så var de igang igjen da. Oktoberfestivalen i Bayern, men terrorfrykt kan legge en demper på festlighetene. *** Vel møtt til Urix på lørdag. Jeg heter Åse Marit Befring

10.09.2016 Urix på lørdag  

** USA og Russland enige om en avtale om Syria - men alt avhenger av partene på bakken. Solnedgang på mandag blir første test. ** 15 år siden 11. september-angrepene i New York og Washington - hvor står al-Qaida i dag? ** - Jeg kan ikke huske en verre tid i republikkens historie, sier en tyrkisk opposisjonspolitiker fra partiet som landsfaderen Atatyrk grunnla. ** Russerne går til valg neste helg - i Karelen helt i vest utestenges opposisjonspolitikere. ** Og Bruce Springsteen er tema for ukas korrespondentbrev - Gro Holm har vært på konsert.

03.09.2016  URIX på lørdag  

* Denne helgen kalles Labor Day weekend i USA og det er nå valgkampen egentlig starter! * Vi skal innom "forviklingar" - dansk politikk er ikke enkel og statsministeren har betydelige utfordringer. * I vårt historiske hjørne skal vi se på fordeler og ulemper ved bybrannen i London for 350 år siden, * Vi skal få høre om DDR-regimets heltemodige men akk så forgjeves' - kamp mot rock. * Det blir en snutt om Mor Teresa som i morgen blir Santa Teresa. * Og det blir korrespondentbrev, frankert med patriotisk frimerke i verdens største land - Russland.

27.08.2016 Urix på lørdag  

Aldri før har så mange i Colombia hatt eit håp om fred - store forventningar til fredsavtalen Norske forretningsdrivande i kø for å få fotfeste i Iran - er det i strid med Norges humanitære profil? For første gong i historia må ein mann svare for hærverk av kulturarven vår - dom i Haag i dag Norge var ein av vestens parasittar i Libya under Ghadaffi - seier eksillibysk forfattar - skreiv bok om jakta på ein forsvunnen far

20.08.2016  Urix på lørdag  

* Dagens utgave av "U-rix på Lørdag" blir preget av at De Olympiske Sommerlekene avsluttes i morgen. * Stikkord for øvriger er: * Irans rolle i Syria-krigen. * Badetøy på den franske Rivieraen - fra bikini til burkini. * Wikileaks og Julian Assange - mulig bevegelse i saken. * 50 år etter Vietnam-krigen er det fremdeles ikke enkelt for vestlige soldater å minnes sine døde kamerater på slagmarken. * Korrespondentbrevet i dag er stemplet i Istanbul.

13.08.2016  Urix på lørdag - denne  

* Hva er galt med Donald Trump, spør amerikanerne, og republikanerne er begymret for hans mentale helse. * I Sør-Sudan jakter regjeringen på den avsatte visepresidenten. Norges spesialutsending Jens-Petter Kjemprud har møtt Riek Machar. Hva skjer om de dreper ham? * Terror på fransk: Ungdom rekrutteres til IS av profesjonelle talentjegere. * Brasil er ikke så ille som OL-reporterne vil ha det til. * Og vi skal høre historien om Angela Merkel. * I tillegg til korrespondentbrevet til sist i sendinga. Det kommer fra Espen Aas i London.

13.08.2016  Urix på lørdag  

* Hva er galt med Donald Trump, spør amerikanerne, og republikanerne er begymret for hans mentale helse. * I Sør-Sudan jakter regjeringen på den avsatte visepresidenten. Norges spesialutsending Jens-Petter Kjemprud har møtt Riek Machar. Hva skjer om de dreper ham? * Terror på fransk: Ungdom rekrutteres til IS av profesjonelle talentjegere. * Brasil er ikke så ille som OL-reporterne vil ha det til. * Og vi skal høre historien om Angela Merkel. * I tillegg til korrespondentbrevet til sist i sendinga. Det kommer fra Espen Aas i London.

06.08.2016 Urix på lørdag  

** Storslått OL-åpning i Rio i natt, det skjer i et land som er i dyp krise ** Det har vært en surrealistisk uke i den amerikanske valgkampen, republikanernes presidentkandidat har gått helt bananas, mener politiske eksperter. ** Krigen raser i og rundt den viktige syriske byen Aleppo, hvor 300 000 mennesker er omringet. *' Og i korrespondentbrevet mot slutten av sendingen får du høre at frykten for terror, gjør at mange turister velger andre reisemål enn Frankrike.

30.07.2016 Urix på lørdag  

Verdens største politiske show er over og demokratene hadde flest taler og flest ballonger. Men betyr det noe for presidentvalget i USA? Og hvem som blir visepresident betyr kanskje ikke så mye, men hva om noen skulle finne på å skyte presidenten? Frykten for hva lovens lange arm skal finne på sprer seg i Tyrkia - 18.000 mennesker er pågrepet etter kuppforsøk Velkommen til Urix på Lørdag som også skal til Brasil, Frankrike og Sør-Sudan. Jeg heter Tore Moland.

23.07.2016 Urix på lørdag  

** Tysk-iransk attenåring skapte panikk i Munchen - drap 9 og skadde 21 - var det nok ein einsleg ulv utan nettverk? ** Går Tyrkia i fascistisk retning? Spekulasjonane raser etter kuppforsøket. ** Storbritannia markerer seg på nye måtar i det internasjonale fellesskapet. ** Hør at Kerry redda sin ferske utenriksministerkollega Boris Johnson da han fekk vanskelege spørsmål om udiplomatiske utsagn. ** Amerikansk journalist ville fortelje verda om dei syriske barna - blei sjølv offer for krigen. Nå går familien til sak mot Assad. ** Og korrespondentbrevet er postlagt i Cleveland - der får du ikkje berre høyre om presidentval - men om gammal og ikkje rusta kjærleik.

16.07.2015 Urix på lørdag  

Nice, Tyrkia og brev fra London.

09.07.2016 Urix på lørdag  

Det var kollega Gro Holm, som rapporterte frå Dallas. Du høyrer på urix på laurdag, eit reportasjemagasin frå utanriksredaksjonen i NRK. I studio Roger Sevrin Bruland Vi skal både til Kairo og NATO-møtet i Warsawa, for å nemne noko.

02.07.2016 Urix på lørdag  

** Det er ikke sant at britene er de første som melder seg ut av EU - ett land har gjort det før.. det begynner med G. ** Spania hardt ut mot Skottlands forsøk på å få bli værende i EU - i Katalonia vet de godt hvorfor. ** Tyrkerne rammet av terror igjen - nå leter de etter flere venner og færre fiender her i verden. ** Kineserne har fått seg en ny rombase langt fra fastlandet - men godt beskyttet fra de omstridte atollene i Sør-Kinahavet. ** Var det et forsøk på statskupp som startet borgerkrigen i Sør-Sudan? Hilde Frafjord Johnson kommer i studio for å svare.

25.06.2016 Urix på lørdag  

Brexit. 140 år siden Little Bighorn.

18.06.2016 Urix på lørdag  

Storbritannia i harme over drapet på politikaren Cox - stor uvisse om utfallet på EU-debatten I USA er ordskiftet polarisert som aldri før etter Orlando-massakren Å frakte flyktningar er ei vekstnæring i land rundt Sahara - lovlause tilstandar rår Og førti år etter Soweto-opprøret er det tid for å sjå tilbake: Vel møtt til Urix på laurdag - der vi seinare i sendinga også skal få høre at Vesten ser ut til å ville lempe på sine straffetiltak mot Russland etter Krim-annekteringa - kva kan det føre til?

0:00/0:00
Video player is in betaClose