NRK P2 – Verden på lørdag

NRK P2 – Verden på lørdag

Norway

Utenriksredaksjonens lørdagsmagasin med aktuelle saker, analyser, utenrikskommentaren og korrespondentbrevet.

Episodes

27.05.2017  Urix på lørdag  

* Donald Trumps svigersønn foreslo å opprette en hemmelig kanal til Russland, i følge Washington Post. * G-7 møtet på Sicilia viser at USAs president er på kollisjonskurs med andre ledere når det gjelder klima, handel og immigrasjon. * Høyreekstreme holdninger avdekkes i det tyske forsvaret. * Robert Mugabe som klamrer seg til makten i Zimbabwe, møter kreative motstandere. * Hundre tusen offentlige ansatte har mistet jobben i Tyrkia. Vi skal møte en av dem. * Og vi skal bli kjent med mannen bak det omstridte nettstedet Breitbart!

20.05.2017 Urix på lørdag  

** Afrikanske forsoningstradisjoner bidro til å løse flokene for Joshua French. Vi skal høre om hva som skjedde da to kvinner møttes i Kinshasa. ** President Trump er på langtur. Men skandalene sine kan han ikke reise fra, og i Vatikanet treffer han en pave som endog tviler på om han er kristen. ** Venezuela skulle bli det nye sosialistiske utopia. Det ble i stedet et mareritt der hæren dreper egne landsmenn. ** Tyrkias mest berømte forfatter skriver roman om sterke kvinner. Det pleier ikke tyrkiske menn å skrive om.

13.05.2017 Urix på lørdag  

Utenriksredaksjonens lørdagsmagasin med aktuelle saker, analyser, utenrikskommentaren og korrespondentbrevet.

06.05.2017  URIX på lørdag  

* To temaer i dag: Europeiske valg - Frankrike i morgen, Storbritannia neste måned og Tyskland til høsten - samt historiske tilbakeblikk på fremtiden. Det er 100 år siden den russiske revolusjon og 100 år siden USA gikk med i første verdenskrig på de alliertes side, tre år etter at krigen brøt ut. Kan vi se linjer eller ane paralleller fra 1917 til 2017? Professor Bernt Hagtvet hjelper oss med svar og betraktninger. * Om ca tre kvarter får vi korrespondentbrevet - skrevet i og sendt fra Nairobi, Kenya.

29.04.2017 Urix på lørdag  

Utenriksredaksjonens lørdagsmagasin med aktuelle saker, analyser, utenrikskommentaren og korrespondentbrevet.

22.04.2017 Urix på lørdag  

Utenriksredaksjonens lørdagsmagasin med aktuelle saker, analyser, utenrikskommentaren og korrespondentbrevet.

15.04.2017 Urix på lørdag  

Utenriksredaksjonens lørdagsmagasin med aktuelle saker, analyser, utenrikskommentaren og korrespondentbrevet.

08.04.2017 Urix på lørdag  

Mannen som kjørte ned og drepte fire i Stockholm er arrestert - og siktet for terror. Vi er med når amerikanerne øver på krig nær grensa til Nord-Korea. President Donald Trump snudde oppned på sin utenrikspolitikk denne uken da han angrep militærbasen i Syria. Det første sovjetiske rockebandet som fikk dra på turne i USA holder fortsatt koken. Og i korrespondentbrevet flytter vi inn i huset til en familie som måtte flykte fra Mosul i Irak.

01.04.2017 Urix på lørdag  

Da er vi i gang: Klokken har passert 11.03 og du lytter til Urix på lørdag: Sannsynligvis på P-2, muligens på Alltid Nyheter - eventuelt som Podcast! Uansett: Stikkord for dagens sending er: - Tyrkisk valg - presidenten frir til kurderne - Mosul frigjøres langsomt fra IS - de sisivle betaler en høy pris - Russeophobia is back, meldte BBC i morges fra Washington DC. NRKs egen Gro Holm går bak de mange fragmentariske meldingene fra USA og analyserer amerikanernes forhold til den tradisjonelle erkefienden - Norge har hatt besøk av sioux-indianere som fortsetter kampen - ikke MOT den omstridte oljerørledningen, men FOR rent og ubesudlet vann - Ti år etter at Spania ble rammet av den første økonomiske krisen ER det lys i enden av tunnellen - men det er svakt og langt borte. - Vi skal snakke litt om Vest-Sahara og bruke det okkuperte landet som utgangspunkt for en prat med Per Egil Hegge om politiske stedsnavn og om en tre kvarters tid er det tid for ukens korrespondentbrev - det kommer fra Russland!

25.03.2017 Urix på lørdag  

** I Washington har Donald Trump gått på et av sine største nederlag siden han ble president. ** I Roma feirer EU-lederne seg selv og Unionen, for i dag er det 60 år siden samarbeidet ble innledet gjennom Roma-traktaten. Men EU er inne i en av sin vanskeligste perioder, særlig de unge sliter, ** Vi får også besøk av en norsk utenrikspolitiker, en mann som var russepresident sju år før traktaten ble underskrevet og som kjenner EU og Europa bedre enn de fleste, nemlig Thorvald Stoltenberg. ** Det er også valgår i mange store europeiske land, inkludert Tyskland, og der gjør sosialdemokratene med sin nye og utradisjonelle leder det uventet godt.. ** Og så skal det handle om en positiv overraskelse der de færreste ventet det, nemlig Donald Trumps Midtøstenutsending. For hvem er egentlig Jason Greenblatt ? ** Korrespondentbrevet kommer fra Kina og handler om å lese baklengs.

18.03.2017 Urix på lørdag  

Verdens mektigste kvinne og verdens mektigste mann har møtt hverandre ansikt til ansikt for første gang. Å skape konflikt med et annet land, styrker Tyrkias president på hjemmebane. Møt Doctor Tomm, eneste lege for 750.000 mennesker i Nubafjellene i Sudan. I Brasil pågår en svært profilert rettssak; Vel møtt til Urix på lørdag der vi også skal høre at nasjonalister gjør det sterkt i valg i India og vi skal treffe frivillige som leter etter døde på slagmarken i Øst-Ukraina. Korrespondentbrevet som er postlagt i Washington handler om amerikaneres bilkjøp!. I studio: Dag Bredvei.

11.03.2017 Urix på Lørdag  

**Den verste humanitære katastrofe siden den annen verdenskrig, sier FN. Afrika-korrespondent Sverre Tom Radøy er blant de døende. **Forsoning i Libanon. Det begynner på kjøkkenet **Partiformannen kan få 600 års fengsel. Demokrati på tyrkisk. **Skal Gud tilbake til kasserommet? Kanskje, om Trumps undervisningsminister får det som hun vil. **Har du forresten hørt historien om Pentagon-papirene? Nå blir papirbunken spillefilm. Regi Steven Spielberg **Korrespondentbrevet komer sist, og er postlagt i Belfast av Espen Aas.

04.03.2017 Urix på lørdag  

** I Vollendam i Nederland driver de med geriljapolitikk mot Geert Wilders - i skjul om natten. ** I Frankrike lurer alle på hvor lenge Francois Fillon kan kalle seg de konservatives presidentkandidat. Hvem er det som vil bruke en golfbane til et rakettskjold? Nei - ikke han du tror. Taxfreebutikker hører forresten også med når Kina vil straffe Sør-Korea. ** Og hva var det egentlig i den teen hun drakk hos teppehandleren? spør Sidsel Wold i korrespondentbrevet.

25.02.2017 Urix på Lørdag  

Karneval i Rio, fattigdom og valg i Tyskland, og kull som politisk virkemiddel. Det er tre av stikkordene for denne sendingen der vi også skal innom politikk og vanstyre, både i USA og Afrika. Apropose Afrika, korrespondentbrevet er postlagt i Tanzania.

18.02.2017 Urix på lørdag  

Utenriksredaksjonens lørdagsmagasin med aktuelle saker, analyser, utenrikskommentaren og korrespondentbrevet.

11.02.17 Urix på Lørdag  

**I USA er presidentens sikkerhetsrådgiver Michael Flynn i hardt vær. Også demokratenes Elisabeth Warren får de store overskriftene (kutt) **Aldri har et fransk presidentvalg vært mer åpent (kutt) **Russland har ikke vært så dominerende i nordområdene siden Sovjet-tiden(kutt) **I byen Kilis på grensen mellom Tyrkia og Syria er det flere flyktninger enn fastboende!

04.02.2017 Urix på lørdag  

Romania. Påstander om fransk korrupsjon. Klima i Kina. Radikalisering i Kenya. Antiradikalisering. Konflikt i Israel om bosettinger og evakuering .USA internerte egne "japanere" under 2. verdenskrig. Korrespondentbrev fra Iran.

28.01.2017 Urix på Lørdag  

Trumps første uke som president. Falske nyheter har eksistert i 60 år. Tyrkere frykter grunnlovsendringer. Franske sosialister velger presidentkandidat. 50 år siden brannen i Apollo 1. Tidligere krypskytter dreper ikke elefanter lenger. Flyulykke og korrupsjon i Brasil. Korrespondentbrev fra Beirut. I studio; Wenke Eriksen

21.01.2017 Urix på lørdag  

Trump, Syria, Gambia, Koblenz og Morten Jentoft i Moskva.

14.01.2017  Urix på lørdag  

* President Bashir i Sudan er skulda for krigsbrotsverk - nå lettar USA på straffetiltak som takk for etterretningshjelp. * Han har dominert verdsnyheitene den siste veka - det er fleire spørsmål enn svar når Trump i komande veke blir president. * Ei rigga konferanse, seier den israelske presidenten om Paris-toppmøte for nye fredssamtaler i Midtausten - men sytti land stiller. * Du skal også få høre at purk så absolutt kan bli skurk - i Kina.

0:00/0:00
Video player is in betaClose