NRK – Politisk Frikvarter

NRK – Politisk Frikvarter

Norway

I dette programmet er det folkene bak toppolitikerne som får komme til orde om aktuelle saker i norsk politikk. De bærer veskene og sørger for at partilederens hår ligger riktig før store pressekonferanser. Men de skriver også de viktige talene, og de legger strategien for hvordan parti og ledelse skal ta tak i store og små saker.

Episodes

09.06.2016 Politisk Frikvarter  

Det er ikkje lett å halde oversikt over kva som har skjedd i Stortinget i saka om asylinnstrammingane. Politisk Frikvarter snakkar med Sylvi Listhaugs rådgjevar Espen Teigen (FrP) og med Anne Marie Aanerud (Sp), rådgjevar for partileiar Vedum, eit knapt døgn før Stortinget skal vedta ny utlendingslov. Ingen av dei veit kva det endelege vedtaket blir...

03.06.2016 Politisk Frikvarter  

Det ligger an til flertall MOT fraværsgrense, selv om det egentlig er flertall FOR. Spinndoktorene i SV og Høyre forklarer hvordan det skjedde. Regjeringen var bekymra for å få skurkerollen, mens Ryanair skulle bli helten som reddet arbeidsplasser. Mannen bak notatet som skulle snu opinionen forteller hvordan han jobber.

26.05.2016 Politisk Frikvarter  

- Kanskje jeg ville gjort som ham - prøvd å få fokuset over på oss? sier Aps Hans Kristian Amundsen i ukens Politiske frikvarter. Vi spør hva som er årsaken til at tusen arbeidsplasser kan gå tapt i Rygge. Her spinner Regjeringen og Arbeiderpartiet på hver sin fortelling. Høyre mener Ap har latt seg lure av Ryanair til å tro at flyplass-nedleggelse skyldes regjeringens flypassasjeravgift. Ap prøver på sin side å få ut historien om en tullete avgift uten miljøeffekt. Statssekretær Sigbjørn Aanes og sekretariatsleder Hans Kristian Amundsen møtes til duell.

19.05.2016 Politisk Frikvarter  

Partileiardebatten er ein viktig politisk disiplin å takle. Rådgjevarane Camilla Ryste (Ap) og Dag Fedøy (KrF) veit korleis partileiarane førebur seg og kva som er deira styrkar og svake sider. Ved Håvard Grønli.

11.05.2016 Politisk Frikvarter  

Hva er det med Bergens-politikken? Byen har hatt fire byrådsledere på like mange år. De store partiene har gått både for og mot bybane over tradisjonsrike Bryggen. Og mens Venstre sentralt bruker alle muligheter til å si at de ikke kan samarbeide med Arbeiderpartiet, så gjør Venstre i Bergen nettopp det. Men "det føltes som om Venstre var Arbeiderpartiets "kvart-på-tre-jente", sier Venstres politiske rådgiver i Bergen. Når de gode alternativene hadde gått andre steder, nøyde man seg med den det var mulig å få med seg hjem. Med Karina Asbjørnsen (Ap), Peder L Hauge (V) og programleder Lilla Sølhusvik

29.04.2016 Politisk Frikvarter  

Denne veka var den første supermandagen med ei mengd folkerøystingar om kommunesamanslåingar. Sp og Høgre står sentralt i debatten. Korleis tenker dei? Kva kan ein spøke med? Politisk Frikvarter har besøk av Sps medierådgjevar Lars Vangen og kommunalminister Sanners politiske rådgjevar Rikke Sjøberg. Programleiar: Håvard Grønli.

20.04.2016 Politisk Frikvarter  

Venstres pressesjef forklarer hvordan de klarte å spre det uklare budskapet om å "forestille oss en verden vi ønsker å skape". Høyres kommunikasjonssjef forklarer tanken bak "Mulighetskonferansen" på deres landsmøte. Begge snakker om hva som absolutt må unngås for at et landsmøte skal gå galt. Begge ville rådet Sylvi Listhaug til ikke å hoppe i Middelhavet med en svær overlevelsesdrakt.

Politisk Frikvarter 14.04.2016  

Hva gjør man når en personkonflikt eksploderer på et Landsmøte!? Anne Marie Aanerud fra Senterpartiet og Siri Gjørtz fra SV øser av sin kunnskap i ukens podcast.

08.04.2016 Politisk Frikvarter  

Orda som blir brukt i asyl- og innvandringspolitikken er langt frå tilfeldige. Venstre og FrP vel svært forskjellige omgrep. Det har Venstres pressesjef Jan-Christian Kolstø og statssekretær Andre Kolve (FrP) eit svært bevisst forhold til. Og no startar landsmøte-sesongen. Våre gjestar snakkar om kva som skal til for å få den rette merksemda på landsmøtet. Programleiar: Håvard Grønli.

01.04.2016 Politisk Frikvarter  

Hvor mye av det statsministeren og Ap-lederen sier kommer egentlig fra deres bakmenn, statssekretær Sigbjørn Aanes (H) og sekretariatsleder Hans Kristian Amundsen (Ap)? I denne første utgaven av Politisk Frikvarter forteller de to om makten de utøver, og hvordan de håndterer smått og stort - fra flyktningkriser og store verdensproblemer til spørsmål om Erna Solbergs oppbevaring av mobilen i BH og forespørsel om Jonas Gahr Støre kan stille opp for en avis iført badebukse på Tøyenbadet.

0:00/0:00
Video player is in betaClose