NRK – Sommer i P2

NRK – Sommer i P2

Norway

Kjente stemmer inviterer deg nærmere! Sommer i P2 sendes hver dag fra og med 20. juni til og med 14. august. Sendetid klokka 10.03 med reprise klokka 2303 og klokka 17 (dagen etter). Møt blant andre Ingar Helge Gimle, Hanne Ørstavik, Anine Kierulf og Bjarte Hjelmeland. Alle programmene kan du høre på radio.nrk.no eller laste ned som podkast.

Episodes

Geir Uthaug om kjærligheten til Shakespeare  

Forfatter og oversetter Geir Uthaug har en egen kjærlighet til det britiske. 400 år etter Shakespeares død forteller Uthaug om hvordan dikteren fra Stratford har gitt ham inspirasjon til å dyrke det magiske og romantiske i livet.

12.08.16 Karen Espelund  - Sommer i P2  

- Jeg fikk tidlig erfare at en oppvekst i Norge kan sammenlignes med å vinne i lotto. Mangeårig generalsekretær i Norsk fotballforbund Karen Espelund, forteller om en oppvekst med folkedansferier på Balkan og om hvorfor jentefotball er viktig selv blant krigsflyktninger i Midtøsten.

11.08.2016 Solveig Aareskjold - Sommer i P2  

Forfatter Solveig Aareskjold snakker om forandringer, metamorfoser:

10.08.2016 Rune Gjertin Rafaelsen - Sommer i P2  

Ordfører i Sør-Varanger, Rune Gjertin Rafaelsen forteller om den dramatiske høsten da tusenvis av flyktningene syklet over grensa ved Storskog, om oppvekst i et multikulturelt grenseområde og om krysse grensa til Sovjetunionen i en luftballong.

08.08.2016 Vibeke Idsøe - Sommer i P2  

- Er det mulig å være rar på en god måte, spør dagens gjest i Sommer i P2. Filmregissør Vibeke Idsøe står bak filmen Løvekvinnen som snart har premiere på landets kinoer og i likhet med hovedpersonen i filmen har også hun kjent på følelser av annerledeshet og utenforskap.

07.08.2016 Gerd Fleischer Sommer i P2  

Gerd Fleischer, leder av SEIF, en organisasjon for flyktninger og innvandrere, forteller om barndommen som uønsket tyskerunge, om reisen ut i den store verden og om sitt engasjement for flyktninger og mot røykefanatikere.

06.08.2016  Liv Gulbrandsen - Sommer i P2  

Liv Gulbrandsen er daglig leder i foreningen "Leser søker bok". Hun har skrevet bøker selv, og arbeidet med scenekunst, tv og radio. Historiefortelling og litteraturformidling preger hennes Sommer i P2 der hun også skildrer sin egen vei inn til bøkene og til sitt eget ståsted i verden..

05.08.16 Hanne Tømta Sommer i P2  

- I det jeg gikk inn dørene på teaterskolen i St Petersburg var jeg frelst. Teatersjef på Nationaltheatret Hanne Tømta forteller om hvordan møtet med russisk språk og kultur endret hennes liv og gjorde en geuinint lat og makelig person til et arbeidsjern i teaterkunstens tjeneste.

04.08.2016 Gunhild Stordalen - Sommer i P2  

- Dette er en historie om å ville redde verden og styrken ved å sette seg urealistiske mål. Men det er også historien om at du ikke lenger har et helt liv til å nå de målene. Og at du i verste fall bare har noen år igjen å leve. Lege og miljøforkjemper Gunhild Stordalens forteller om arbeidet med stiftelsen EAT og kampen for å overvinne den alvorlige sykdommen systemisk sklerose. Programmet er produsert for svenske lyttere, av Sveriges Radio og deres populære program "Sommar".

03.08.2016 Gisken Armand - Sommer i P2  

Gisken Armand forteller om somrene på Sørlandet, om å bruke tid på å komme gjennom en dør, om å sitte fast og nesten bli glemt, og om en brann.

02.08.2016 Silje Ask Lundberg sommer i P2  

- Jeg kommer aldri til å gi meg! Til tross for en MS-diagnose sloss nestlederen i Naturvernforbundet Silje Ask Lundberg for klimaet og miljøet. Og ikke minst for at lillesøster Oda med Downs syndrom, skal ha et fint liv og kunne gjøre det hun er glad i, som å spille keyboard og trampe takta mens hun viser rocketegnet.

01.08.2016 Bjarte Breiteig - Sommer i P2  

Forfatter Bjarte Breiteig skriver om å være sjalu, om den store kjærlighetssorgen som fikk ham til å skrive sine aller første dikt, og om hvordan litteraturen forholder seg til det i livet som gir oss smerte.

31.07.2016 Shwan Dler Qaradaki - Sommer i P2  

Shwan Dler Qaradaki, årets festspillkunstner i Nord Norge om sin dramatiske flukt fra Kurdistan og ekkoet av et skrik han aldri vil glemme. Om flukt, identitet og det å finne tilhørighet i et nytt land.

30.07.2016 Herborg Kråkevik - Sommer i P2  

"Sommaren står jo for det åpne, det lette og frie og ikkje minst denne stor forventning om å vera glad. Ingeting kan gjera meg meir melankolsk enn denne forventninga." Artist og skuespiller Herborg Kråkevik forteller om somrene på hjemgården, på en fjellhytte og i Kambodsja. Men også om forventningspresset om å skulle være fri og lett og glad.

29.07.2016 Jan-Olav Henriksen Sommer i P2  

Jan-Olav Henriksen er religionsfilosof og reiseglad. Han har bodd mange steder i verden og opplevd hvordan forskjellige kulturer kan inspirere og påvirke til gode gjerninger, men når alt kommer til alt så er hjemme best – og det er Ås! Geografi og livsfilosofi møtes i hans Sommer i P2!.

28.07.2016 Anne Gaathaug - Sommer i P2  

Kjente stemmer inviterer deg nærmere! Sommer i P2 sendes hver dag fra og med 20. juni til og med 14. august. Sendetid klokka 10.03 med reprise klokka 2303 og klokka 17 (dagen etter). Møt blant andre Ingar Helge Gimle, Hanne Ørstavik, Anine Kierulf og Bjarte Hjelmeland. Alle programmene kan du høre på radio.nrk.no eller laste ned som podkast.

27.07.2016 Sommer i P2 -  Berit Kjøll  

Næringslivsleder og turentusiast Berit Kjøll forteller om å henge i et tau fra Store Skagastølstind med høydeskrekk, følelsen av å bli tatt av snøras, og hvorfor hun alltid må plukke søppel

26.07.2016  Solveig Ude - Sommer i P2  

Solveig Ude er helsesøster i Alna bydel i Oslo. Hennes hjertesak i 25 år har vært å forebygge og avdekke vold mot barn. Det har vært en ensom reise, men hun vet at hun har gjort en forskjell og reddet mange barn. Hun ble Årets helsesøster i 2015, og i år fikk hun Stine Sofies barnerettspris, 15 år etter Baneheiadrapene. 1. oktober går hun av med pensjon. I sitt Sommer i P2 ser Ude på hvordan hennes egen barndom og oppvekst formet henne, både som mor og som fagperson.

25.07.2016 Kai Eide - Sommer i P2  

Ambassadør Kai Eide forteller i Sommer i P2 om opplevelsene fra sitt liv i internasjonal storpolitikk. Om møtene med Bush og Karzai, om små seire og store nederlag. Om hvorfor de nye bilskiltene ble så viktige for fredsprosessen på Balkan, og om den dødsdømte journaliststudenten som ble smuglet ut av Afghanistan i flyet til den svenske utenriksministeren. Og om ambassadehunden Nano, matvrak og danseløve.

24.07.2016 May Grethe Lerum - Sommer i P2  

Forfatter May Grethe Lerum forteller om den indre uroen som bare kan stilnes gjennom musikk og litteratur.

0:00/0:00
Video player is in betaClose