NRK – Søndagsavisa

NRK – Søndagsavisa

Norway

Søndagsavisa er nyhetsavdelingens søndagsmagasin. I Søndagsavisa er det rom for utdyping og ettertanke i intervjuer, debatter og reportasjer.

Episodes

01.11.2015 Ytring  

** Hva gjør du når en syrisk tenåring ber deg om hjelp til å flykte gjennom Europa? - Hadde jeg sagt nei, måtte jeg levd med tvil resten av livet, sier jounalisten som ble menneskesmugler. ** Norges ansvar er å ta vare på sine egne, ikke flyktningene, sier Minerva-økonom Flytknigene vil bidra, svarer psykolog som behandler asylsøkere i Norge. ** Internett er som en fristende skål med sjokolade, mener lege som vil ha arbeidsøkter uten nett. - Jeg kan ikke jobbe uten, svarer generasjon Y. ** Vi får også svar på hvorfor Harald Eia heller vil ha ros av Otto Jespersen enn av Linn Skåber?

25.10.2015 Søndagsavisa  

Søndagsavisa er nyhetsavdelingens søndagsmagasin. I Søndagsavisa er det rom for utdyping og ettertanke i intervjuer, debatter og reportasjer.

18.10.2015 Søndagsavisa  

Børge Brende og Ulf Sverdrup om utenrikspolitikk, innsamlingsaksjon, presseetikk, Play off, Havboka av Morten Strøksnes.

11.10.2015 Søndagsavisa  

** Hvem står bak terror-bombene i Ankara? Politiske motstandere i et stadig dypere splittet Tyrkia peker på hverandre mens tallet på døde stiger. ** Går det mot stormaktskonflikt i Syria? Hva slags hensikter har egentlig Russland, og hvordan kan USA komme til å svare på russernes bombetokter? ** En Picasso fra Putin er bare én av mange tvilsomme ingredienser i tidenes største fotballskandale. Hva skjedde egentlig da Platini gikk fra å være en av fotballens største helter til å bli utestengt fra FIFA?

04.10.2015 Søndagsavisa  

Søndagsavisa er nyhetsavdelingens søndagsmagasin. I Søndagsavisa er det rom for utdyping og ettertanke i intervjuer, debatter og reportasjer.

27.09.2015 Søndagsavisa  

Den politiske eliten i Norge ante ikke hva de gjorde da de gikk inn for å sende bombefly til Libya. Regjering og storting bør granskes, mener professor Terje Tvedt. Norske medier var alt for enige med politikerne om å bombe Libya, mener journalistikkprofessor. Det er noe annet å analysere medieoppslag i ettertid enn å håndtere den daglige nyhetsutviklingen svarer tidligere utenriksredaktør i Aftenposten. Ti år etter Muhammedkarikaturene gir norsk kunstner ut nye karikaturer der både imamer og kardinaler får gjennomgå. Men han må til Danmark for å gi ut boken. Det norske opplaget skal ødelegges før det kommer ut. Og så skal vi høre at en tur til frisøren trolig reddet livet til Mona Levin og familien, da Oslo ble rensket for jøder under krigen. Nå har hun skrevet bok om sin mors innholdsrike, mer enn 100 år lange liv. En familiesaga og en beretning om jødenes historie i Norge. Dette er menyen i Søndagsavisen siste søndag i september. Mitt navn er Thomas Alvarstein Owe.

20.09.2015 Søndagsavisa  

Hellas må bli kvitt korrupsjon, ellers ser det mørkt, sier gresk forsker. Dødt løp på målingene foran dagens valg. Loddtrekning i Årdal og omkamp i Gjøvik. Ferskingen De Grønne skaper bølger i kommunepolitikken. Har mediene glemt et helt kontinent? spør Latin Amerika Gruppen. Harald Stangelle svarer, og forfatter Kjartan Fløgstad gir deg historiene du går glipp av om fotball, storpolitikk og tango. Hjernen til Kathrine Aspaas har abdisert i den nye boken hennes, mener samfunnsviter som ber forfatteren forlate det myke tullet og komme seg tilbake til kommentatorrollen. Du lytter til Søndagsavisa i NRK P2, jeg heter Gro Engen.

13.09.2015  Søndagsavisa  

* Stemmelokalene gjøres klare. Snart er lokalvalget i gang. men flere bør vurdere å bli sofavelgere, sier professor i statsvitenskap, som selv ikke skal stemme. * Erkeradiakale Jeremy Corbyn er ny leder for det britiske Arbeiderpartiet. Labours tid kan være forbi, sier Oxford-professor Stein Ringen. * Gisseltaking har blitt mer populært blant terrorgrupper, og ofte ønsker de ikke at kravet skal bli innfridd, sier forsker Anders Romarheim. * - Den mest høyreekstreme litteraturen på norske bestselgerlister i nyere tid, sier lederen for Antirasistisk senter om Michel Houllebecq - og drar linjene til Anders Behring Breivik og Fjordman. - Han har misforstått helt, svarer NRKs litteraturkritiker Knut Hoem.

06.09.2015 Søndagsavisa  

Norges engasjement i Myanmar handler mer om å legge til rette for norsk næringsliv enn å bygge demokrati. Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi mener Norge har en naiv holdning overfor det tidligere diktaturet. Vi åpnet armene for 20 000 flyktninger fra Balkan på 90-tallet. Nå banker syriske flyktninger på døren. Tidligere utenriksminister Knut Vollebæk er bekymret for at vi reduserer flyktningkrisen til et problem for norske kommuner. Oljelandet Norge må omstille seg, sier politikerne. Men hvordan gjør vi det? Forsker frykter Norge etter oljen kan bli som Finland etter Nokia. Og så skal vi på teater og oppleve musikalversjonen av Martin Kolberg og kontroll- og konstitusjonskomiteen på stortinget. Ja, for det går faktisk an å lage show av det de driver med der. Velkommen til Søndagsavisen, mitt navn er Thomas Alvarstein Owe.

30.08.2015  Søndagsavisa  

* Flyktningene fra Syria lar seg ikke stoppe av piggtrådgjerder. Søndagsavisa har vært ute i natt for å se hvordan flukten foregår. * Far min hadde peacemerke rundt halsen mens jeg brukte Armaniskjorte, skriver Vetle Lid Larssen om faren, Lars Andreas. Men fikk de til den gode samtalen? * Vi vil ha politikere vi kan stole på. Om de faktisk snakker sant er ikke SÅ viktig. * Vi skal også innom psykiatrien i denne sendingen. Nærmere bestemt pillepsykiatri, og hvor lett det er å bli offer for den.

23.08.2015 Søndagsavisa  

De grønne stemmene kan bli avgjørende mange steder, men hvilket av de tre profilerte miljøpartiene har den BESTE miljøpolitikken? De politiske kommentatorene gjør oss dummere i valgkampen, sier forfatter Håvard Syvertsen. og møter Dagbladet Marie Simonsen til debatt. At «Fifty Shades of Grey» er litteratur orker jeg ikke være med på, sier forfatter Anne Oterholm. Hun forlater Gyldendal i litteratur-politisk protest, - og møter Gyldendal til debatt. Serien er ekstrem, sier P3s Håkons Moslet om premiereklare Diktaturet. Paradise Hotel skaper langt mer bevissthet, sier Markedshøyskolens Karl-Fredrik Tangen

16.08.2015 Søndagsavisa  

Søndagsavisa er nyhetsavdelingens søndagsmagasin. I Søndagsavisa er det rom for utdyping og ettertanke i intervjuer, debatter og reportasjer.

09.08.2015  Søndagsavisa  

* Det er skamfullt hvordan Europa behandler syriaflyktningene, mener generalløytnant Robert Mood. Som møter Siv Jensen her i Søndagsavisa. * Om ett år begynner Sommer-OL i Rio. Bare to år etter fotball-VM serverer Brasils makthavere nok en gang brød og sirkus til folket. * Vi spør om terror-risikoen øker for vanlige folk når politiet får bevæpne seg? * Vi får også besøk av Ketil Bjørnstad som har skrevet 800 sider om sekstitallet. Fem bind til om de påfølgende tiårene er planlagt, mon om han ikke angrer litt nå...

02.08.2015 Søndagsavisa  

** - Det blir ikke flere arbeidsplasser av at rike pensjonister får skattelette, sier Jonas Gahr Støre. Statsminister Erna Solberg svarer på tiltale. ** - Full debatt om regjeringas forslag om internasjonale investeringsdomstoler: Vi må forhindre selskaper i å gå til sak mot Norge, sier LO. Vi må sikre norske investeringer, svarer næringsminister Monica Mæland, som er gjest i Søndagsavisa. Og ** - Natur og Ungdom starter skole i sivil ulydighet ved Førdefjorden i dag. Flere Stortingsrepresentanter støtter bruken av sivil ulydighet.

26-07-2015 Søndagsavisa  

President Obama besøker Afrika. Og farens hjemland Kenya. Men mens USA har sovet i timen, Har Kina tatt over dominansen i Afrika. Legene gav ham dødsdommen, men han kjempet seg tilbake, og jobber videre som en av Norges fremste trommeslagere. Nå er han klar med et nyskrevet verk til Oslo Jazzfestival. Paolo Vinaccia er gjest i Søandagsavisa. Kommunene må pålegges å ta imot flyktninger og staten må ta hele regningen, frivillighet og dugnadsånd fungerer ikke, mener SV. Det er nettopp det som virker, svarer FrP. Og Boligsparing for ungdom bør avskaffes, fordi ordningen øker forskjellene på fattig og rik. Det hevdes i en ny doktorgrad - men Unge Høyre vil heller utvide ordningen. Dette er noe av det Søndagsavisa handler om i dag, vi skal også innom Verdens Største fotballcup - for i dag går avsparket for Norway Cup - og Frode Kyvågs avskjed som sjef for kjempearrangementet.

19.07.2015 Søndagsavisa  

** Europarådet ber EU lette gjeldsbyrden i Hellas, og advarer mot flere velferdskutt i det kriseramma landet. Hvordan ser regjeringa på situasjonen? Europaminister Vidar Helgesen svarer i Søndagsavisa. ** Mange norske bønder er irriterte. PÅ Civita, og på Petter Stordalen og Choice-hotellene. Bondelagets Brita Skallerud møter Civitas Paul Joakim Sandøy. Mens Senterpartiets Per Olaf Lundteigen går til cowboy-angrep på Stordalen og Choice-hotellene. ** Og snart setter Oslo Nye Teater setter opp jubileumsforestillingen "Alle tiders!" Vi får forestillingen inn i studio, og byr på musikk på direkten.

12.07.2015 Søndagsavisa  

Nok en skjebnedag for Hellas. Etter forhandlingsbrudd i går, fortsetter samtalene med eurosonen om nye lån. På den mørke og krypterte delen av internett finnes et stort omfang av narkotikasalg og deling av overgrepsbilder. Men hvem er det som bruker det? Og har politiet nok kunnskap til å etterforske denne type kriminalitet? og i dag er siste dag av årets Wimbledon-turnering. Stor verdensidrett, eller snobbesport for rike?

05.07.2015 Søndagsavisa  

Foreløpig siste akt i det greske drama: Folkeavstemningen i gang i Hellas. Har late grekere kjørt seg selv i grøften, eller er de utsatt for et fordekt, kynisk statskupp? Sluggeren fra SV bytter parti og blir AP-mann. Er det Øystein Djupedal eller SV det har skjedd noe rart med? Hør hva han sier selv! Konkurrentene lei av at Molde-jazz får alle de statlige pengene til å drive festival. Nå vil de ha omkamp om knutepunkt-ordningen Velkommen til Søndagsavisen på P2... - hvor vi også skal høre hvordan våpen-systemer fra 2. verdenskrig brukes til det forskerne kaller "krigen mot fisk", i studio: Ole Torp

28.06.2015  Søndagsavisa  

* Hvor bør grensene gå mellom juss og politikk? Nederlandsk rett har dømt regjeringa der til å kutte mer i klimagassutslippene. Men Høyre advarer mot å la rettsvesenet ta over for politikken. * Muslimske homofile bør få gifte seg i moskéen, mener ung muslim. - Dessverre helt urealistisk, sukker Brita Møystad Engset i de homofiles forening. * Utesteder tjener på at kvinner er fulle og bruker dem som lokkemat, sier forsker. - Løgnaktig og spekulativt, svarer bareier. * Vi skal også diskutere politiske dommerutnevnelser.

21.06.2015  Søndagsavisa  

* De rike landene bidrar med penger mens de fattige sender soldater til FNs fredsbevarende styrker. Slik skal det ikke være, sier Hilde Frafjord Johnson som mener det haster å forandre systemet. * Norges forhold til Russland har kjølnet kraftig det siste året. En ny bok viser at naboskapet har vekslet i temperatur i mer enn hundre år. * Hvem var det som egentlig vant slaget ved Waterloo - og sto det egentlig ved Waterloo? Vi markerer at det er 200 år siden Napoleon ble slått. * Vi spør også om hvem som har krav på helsehjelp først - og hvordan ordnes køen?

0:00/0:00
Video player is in betaClose