NRK – Strøm/Wasenius

NRK – Strøm/Wasenius

Norway

En radioserie om hvorfor vi er som vi er, gjør som vi gjør og tenker som vi tenker. Med: Grete Strøm og Ken Wasenius-Nilsen.

Episodes

01.07.17 Avslutningen  

Slutten på begynnelsen. Sisteinntrykk. Folk: 35 år og brukket lårhals. Han som aldri vil dra. Kapitlene. Folk: En eldre dame om døden. Gå ut med et smell. Første bad på 13 år. Bør universitet være gratis? Folk: Fra én til to. En æra er over. Det var bare noe vi ville si. Verst for den som sitter igjen. Blomster. Ikke blod.

24.06.17 Utenom det vanlige  

Da strømmen gikk. Smerte kan være deilig. Fra gal mann i rullestol til musikkvideo. Fra frekk til galant. "De gærne har det godt". Hør så morsom jeg er! Et medmenneske på en trikk. Fedrene. Vift bort, vift bort! Min kjedelige familie. Ukas hovedhistorie: Da gutta i P3-podkasten "Heia fotball" skulle intervjue tidligere fotballdommer Per Ivar Staberg, kollapset den ene programlederen i studio. Det viste seg at han hadde fått blodpropp og lungeinfarkt. Det skal også vise seg at nettopp Staberg var den som dømte kampen da Dagfinn Enerly brakk nakken OG kampen da Carl-Erik torp fikk hjertestans. Hva betyr alt dette? Er mannen en vandrende katastrofe? NB! Ekstraordinær melding: Dette er NEST siste ordinære utgave av Strøm/Wasenius…

17.06.17 Alles øyne  

Ut av flyet på en rød røper som ikke fins. Søster. En nyfødt på tur. Er lærere ekte mennesker?! Irritasjonen over sjenerte mennesker. Litt mer oppmerksomhet? Ja takk. De pene barna. Øyekontakten. Idealene. Hvem er du? På dass. "Jeg hatet å være i mitt eget bryllup." En uironisk analyse av "Internett er en flopp".

03.06.17 Nesten der  

Av og til er én millimeter for lite. 17 år. Oppkjøring i tredje grad. Nei, du får ikke komme inn. Så nært, men (f)akk så fjernt. Grete drømmer at hun er mann. Den evige toer. 77% miste buss. Virrevandring. De krangler på soverommet. Mannen som kunne blitt lærer. Det nest beste. Alle levde lykkelig - bortsett fra én. Livets lotteri: Vi forsov oss 11. september.

27.05.17 Jeg burde visst bedre  

uNbrakonøkkel! Enhjørning på savannen. Folk: Over en lav stol. Ulver i myra. Kaviar gjør livet for kjipt. Kunnskapshullene som trekker ned. Å skryte av å være dum. Slik skjærer man IKKE opp et brød. På overflaten i andre språk. Folk: Hva er Fragleberget? Hvem er Quisling i andre land? Vi trodde jo at penger vokser på trær! Du bestemmer ikke hva du velger. Disse referansene har vi tatt feil av hele livet…

20.05.17 Dette er også meg  

Når en prest blir Vinnie Jones. Når er du mest deg selv: Full eller edru? Plutselig Odin. Nei, det er ikke lett å gjøre en parodi. Gutten som faktisk kunne målbindes. Kjedelig dating – kapittel 237. Sex = Egoisme? 70 stykker i én kropp. Verdens ekleste scenario: Dyr som ikke er dyr. Oss to hver for seg. Penn & kassett.

06.05.17 Dét hadde jeg glemt!  

Husket jeg alt nå? Noen har glemt noe, og DU kan være helten. Ute hele dagen. Mens vi venter på mensen. Om ti år er allting glemt. Sangen som plutselig kom tilbake - til Monika! Hun som husker hver eneste dag. Homohumoren i Friends. Mon tro hvor han kan bo? Sesongskiftets forbannelse/velsignelse. Tenker du på meg ennå?

29.04.17 Bedre enn deg  

Dem vi går forbi. Hverdagskonkurransene. Skal man la ungene vinne? Bruk Janteloven riktig! Den som ler først, ler også godt. Gå og legg deg! Mansplaining. Kjæreste-erting. Business class, goddag. Grei for å være grei.

08.04.17 Hvordan skal dette gå?  

En trapeskunster balanserer i mørket. Dette går så bra, så! Hjelp, jeg skal bli far! Dette årner'u! regjeringen.no = lommelegen.no Og hvor er moralen her? Jeg har ingen jobb lenger. Et 'men' som ikke kommer. Begynne på begynnelsen. Ikke-tanker om klima. Familieskam. Jeg er glad i deg. Ooog: Et kjærestepar som la ut på livets seilas! Hvordan gikk det?

25.03.17 De andre  

37 ting du vil angre på når du er gammel. Opplevelse = Referat. Nytt bilde, ingen likes. Gode råd funker bare på film. Hvit mann redder verden. På lunsj-ekskursjon i dyrehagen. Ingen hjalp Kitty Genovese. The others = Skandinavia. Carpe diem! Sa jeg noe galt nå? Anne Franks dagbok handler ikke om MEG. Jakt-onani. Takk for at du minte meg på at jeg er mislykka. Ooog en historie om en kvinne som nesten døde på restaurant uten at noen grep inn - selv om det bare dreide seg om et lite stykke kjøtt.

18.03.17 Dyrene  

Skummel mann, nusselig hund. Når hjemmet blir yoga. Hei due, hadet due! Mammaen til Ken om sin private næringskjede. Hundenes selvmordsbru. Minigris i kollektiv. "Go to"-historiene. Mannen uten mynde. Katt eller kjæreste? The good, the bad & the animal. En klassiker: Hundeperson vs. katteperson. Vi skal alle dø – men noen skal dø før oss…

11.03.17 Forandringen  

Telefonen som endret alt. Å kommentere andres utseende. Barselstårer. Hormonene som herjer. "Si ifra hvis jeg blir sånn!" De j#¤% småtingene! Teknologi vs. moral. Dette skal ikke være på kroppen min! Jeg vil heller bo på en seilbåt. Hvorfor flytter vi ikke bare? Å ikke tåle en krangel. Frisørtimen som endret et helt liv.

04.03.17 Jeg rømmer!  

Eggeskall + rømme. Ferie for å slippe noe annet. Et bursdagsselskap på rømmen. Jeg vil ut, jeg vil ut, jeg vil ut! Lars Grønnerød på sykkelen. Foran alle legene på Rikshospitalet. Flukten fra Alcatraz. Guttene som gikk ut døra. Få meg av denne scenen NÅ! Gå rundt kjendisen, ikke grøten. Starstruck av Kari Bremnes. "Oops, jeg så ikke meldinga di…" Resignasjonen i å flytte tilbake?

18.02.17 Min selvvalgte familie  

Kan en venn bli for bra? Og hva tror EGENTLIG vennene dine ville ha tenkt dersom du døde? Ken og vikar Lars Berrum gjør seg noen betraktninger om vennskap.

11.02.17 Hvem vet?  

Å svare med "hvem vet" er en unnvikelse. Drillo vet! Banka av ei dame i MMA-ringen. Plutselig religiøs. Den som aldri sier hadet. "Det er sikkert dritgøy der ute!" Var han den han ga seg ut for å være? Med naboen som kino – et innblikk i Gretes patetiske liv. En fotballdommer med mørke krefter. Ganding & neseblod. Ser du ikke at jeg har endret meg? Ooog: Katta, spåkona og den desperate. En historie om en panisk kattepasser som må ty til en meget uventet løsning…

04.02.17 Den eneste  

Han som alltid ble tatt. Kjenn din røst - snakk med deg selv. Ting som blir feil når du er den eneste som gjør det. Hvem var nå Jostedalsrypa igjen? Det eneste dyret. HUN er den jeg vil ha! Mannen som reddet verden. Vennene våre. Den store K-en. Alkoholen er min rus. "Vil ikke ha en spesiell unge". Hovedgjest: Den eneste islendingen som ble sendt avgårde for å representere moderlandet i Irak-krigen - noe som også resulterte i en opptreden i et av USAs største talkshows!

28.01.17 For enhver pris  

Mål & mening. Grete prøvde å dra til Marokko. Historien har fått navnet "Den uendelige reisen". Kinesisk glattcelle neste! Det ordner seg..? Verdens LATESTE markedsundersøker - en historie som begynner med en svært merkelig beskjed på en telefonsvarer. Hvem har "rett" i ulvedebatten? En sang til min kjære. Bok eller bil? Evt. selvrealisering eller Den Store Kjærligheten. Hvem kan du være bitter på? Far er far og mor er på bar. Hva hadde man ofret ALT for? Et planlagt sammenbrudd.

31.12.16 Nytt år, nye udugeligheter  

NÅ skal vi bli bedre mennesker! Hvor er vi nå? Fra vimsefest til amming. Den Store Planen. Vi slutter å telle tid. Vil du gi#¤%& deg med meg? Pannelugg? Nei, er du på styr?! Vi ble ikke så ille som de trodde. Nesten husløs 1. januar. Inn og ut av en tradisjon. Før det store regnskapet en annen dag! Alene på en krampaktig kveld. Ingen andre tenker at du er en taper. Kvinnen på benken. Godt nyttår fra oss, kjære podkastvenn!

26.12.15 Mandel i gråten  

Hvor ble det av julemagien? Jula blir nok aldri som den var. Alle "MÅ" være glade på julaften! Dilemma: Feire jul med kona eller mamma? Ken og Grete KRANGLER om filmen "Love Actually"! Skikkelser vi skremmer barn med. Fruktkake med Truman Capote. Muslimene som skulle prøve å feire jul. Grandiosa på lillejulaften. Og hvorfor Ken begynte å gråte på julaften i fjor.

17.12.16 Nattetid  

Fikk ikke sove – kokte poteter. Jeg vil ikke legge meg! Slokne på sofaen-klassikeren. En venn i natten. En gravid på nachspiel. Forspill/etterspill. Natta er mer sexy. Heees røst. B-menneskenes forsvarstale. Det er bedre med ei kråke i stua enn ei ugle. Den galende naboen. Mørket. Nå passer jeg på verden. Døgnets mystikk.

0:00/0:00
Video player is in betaClose