NRK – Strøm/Wasenius

NRK – Strøm/Wasenius

Norway

En radioserie om hvorfor vi er som vi er, gjør som vi gjør og tenker som vi tenker. Med: Grete Strøm og Ken Wasenius-Nilsen.

Episodes

25.03.17 De andre  

37 ting du vil angre på når du er gammel. Opplevelse = Referat. Nytt bilde, ingen likes. Gode råd funker bare på film. Hvit mann redder verden. På lunsj-ekskursjon i dyrehagen. Ingen hjalp Kitty Genovese. The others = Skandinavia. Carpe diem! Sa jeg noe galt nå? Anne Franks dagbok handler ikke om MEG. Jakt-onani. Takk for at du minte meg på at jeg er mislykka. Ooog en historie om en kvinne som nesten døde på restaurant uten at noen grep inn - selv om det bare dreide seg om et lite stykke kjøtt.

18.03.17 Dyrene  

Skummel mann, nusselig hund. Når hjemmet blir yoga. Hei due, hadet due! Mammaen til Ken om sin private næringskjede. Hundenes selvmordsbru. Minigris i kollektiv. "Go to"-historiene. Mannen uten mynde. Katt eller kjæreste? The good, the bad & the animal. En klassiker: Hundeperson vs. katteperson. Vi skal alle dø – men noen skal dø før oss…

11.03.17 Forandringen  

Telefonen som endret alt. Å kommentere andres utseende. Barselstårer. Hormonene som herjer. "Si ifra hvis jeg blir sånn!" De j#¤% småtingene! Teknologi vs. moral. Dette skal ikke være på kroppen min! Jeg vil heller bo på en seilbåt. Hvorfor flytter vi ikke bare? Å ikke tåle en krangel. Frisørtimen som endret et helt liv.

04.03.17 Jeg rømmer!  

Eggeskall + rømme. Ferie for å slippe noe annet. Et bursdagsselskap på rømmen. Jeg vil ut, jeg vil ut, jeg vil ut! Lars Grønnerød på sykkelen. Foran alle legene på Rikshospitalet. Flukten fra Alcatraz. Guttene som gikk ut døra. Få meg av denne scenen NÅ! Gå rundt kjendisen, ikke grøten. Starstruck av Kari Bremnes. "Oops, jeg så ikke meldinga di…" Resignasjonen i å flytte tilbake?

18.02.17 Min selvvalgte familie  

Kan en venn bli for bra? Og hva tror EGENTLIG vennene dine ville ha tenkt dersom du døde? Ken og vikar Lars Berrum gjør seg noen betraktninger om vennskap.

11.02.17 Hvem vet?  

Å svare med "hvem vet" er en unnvikelse. Drillo vet! Banka av ei dame i MMA-ringen. Plutselig religiøs. Den som aldri sier hadet. "Det er sikkert dritgøy der ute!" Var han den han ga seg ut for å være? Med naboen som kino – et innblikk i Gretes patetiske liv. En fotballdommer med mørke krefter. Ganding & neseblod. Ser du ikke at jeg har endret meg? Ooog: Katta, spåkona og den desperate. En historie om en panisk kattepasser som må ty til en meget uventet løsning…

04.02.17 Den eneste  

Han som alltid ble tatt. Kjenn din røst - snakk med deg selv. Ting som blir feil når du er den eneste som gjør det. Hvem var nå Jostedalsrypa igjen? Det eneste dyret. HUN er den jeg vil ha! Mannen som reddet verden. Vennene våre. Den store K-en. Alkoholen er min rus. "Vil ikke ha en spesiell unge". Hovedgjest: Den eneste islendingen som ble sendt avgårde for å representere moderlandet i Irak-krigen - noe som også resulterte i en opptreden i et av USAs største talkshows!

28.01.17 For enhver pris  

Mål & mening. Grete prøvde å dra til Marokko. Historien har fått navnet "Den uendelige reisen". Kinesisk glattcelle neste! Det ordner seg..? Verdens LATESTE markedsundersøker - en historie som begynner med en svært merkelig beskjed på en telefonsvarer. Hvem har "rett" i ulvedebatten? En sang til min kjære. Bok eller bil? Evt. selvrealisering eller Den Store Kjærligheten. Hvem kan du være bitter på? Far er far og mor er på bar. Hva hadde man ofret ALT for? Et planlagt sammenbrudd.

31.12.16 Nytt år, nye udugeligheter  

NÅ skal vi bli bedre mennesker! Hvor er vi nå? Fra vimsefest til amming. Den Store Planen. Vi slutter å telle tid. Vil du gi#¤%& deg med meg? Pannelugg? Nei, er du på styr?! Vi ble ikke så ille som de trodde. Nesten husløs 1. januar. Inn og ut av en tradisjon. Før det store regnskapet en annen dag! Alene på en krampaktig kveld. Ingen andre tenker at du er en taper. Kvinnen på benken. Godt nyttår fra oss, kjære podkastvenn!

26.12.15 Mandel i gråten  

Hvor ble det av julemagien? Jula blir nok aldri som den var. Alle "MÅ" være glade på julaften! Dilemma: Feire jul med kona eller mamma? Ken og Grete KRANGLER om filmen "Love Actually"! Skikkelser vi skremmer barn med. Fruktkake med Truman Capote. Muslimene som skulle prøve å feire jul. Grandiosa på lillejulaften. Og hvorfor Ken begynte å gråte på julaften i fjor.

17.12.16 Nattetid  

Fikk ikke sove – kokte poteter. Jeg vil ikke legge meg! Slokne på sofaen-klassikeren. En venn i natten. En gravid på nachspiel. Forspill/etterspill. Natta er mer sexy. Heees røst. B-menneskenes forsvarstale. Det er bedre med ei kråke i stua enn ei ugle. Den galende naboen. Mørket. Nå passer jeg på verden. Døgnets mystikk.

10.12.16 I bobla  

Grete ber om unnskyldning for at hun ikke hørte etter forrige sending. Å overvåke seg selv. Oppe i 104 timer, nede i 26. Vi er jo bare interessert i å snakke om det vi selv er interessert i! Når dyrevern går for langt. Et pølsemonster ser dagens lys. Det ufrivillige skapet. Talegaver. Arr. Den irriterende foreldrebobla. De nye lydene som har vært der hele tida. Dagens höjdare: Beretningen om Bitcoins, Bernt og bergenseren! En fullstendig ellevill historie som startet med en håpløs datanerd, og som endte med en stor vinner og en enda større taper...

03.12.16 WTF?!  

Ufrivillig diskotek på badet. Menn uten kondomer. Den sindige branden og kaktusen. HELT feil reklame på HELT feil sted! Fremmed mann i hotellsenga. Ikke snakk yngre enn du er... Grunnen til at eiendomsmeglere kommer til å lage voodoodukke av Grete. Tøffe Tore Sagen blir myk. Vi skyter oss selv i foten. Mange ganger. Koma, god morn! Rollebytte. Tårer som eneste utvei. Når helgene er noe man gruer seg til.

26.11.16 Dette tar jeg vare på  

Vi har hatt vår første opptreden på en scene! Dvs. S/W foran publikum. Grøss & gøy! Takk til alle som kom! Dette snakket vi om: Skatten på harddisken. Gretes etter hvert så berømte SMS-arkiv. Du har 100 ereksjoner igjen i løpet av livet - hva gjør du da? En kjæreste kaster alt, mens den neste tar vare på alt. Werner Herzog, Tassen, en landeveissykkel og et ekstremt ryddig kontor. To gjenstander vi ikke greier å kaste. Samt et gjenhør med telefonsvareren til Kari Slaatsveen, og beskjedene derfra som hun vil ta vare på for alltid: Nemlig dem som ligger igjen etter pappaen hennes.

19.11.16 Hukommelsen  

Ekstra lang pod i dag - og det er fordi vi måtte klarne lufta etter å ha krangla på kontoret. Ken er høstsur, og det smitter over på Grete! Argh. Men nå: Alles gut! Såh: I hvilken stat ligger Washington D.C.? Oppfinnelse > dokumentasjon. Svart flekk i hjernen. Hvor har jeg dette ansiktet fra?! Én historie - to versjoner. Øyvind mistet 27 års hukommelse! Sannhetsillusjonen, konspirasjonen og fødselssimulatoren. Når personlig erfaring påvirker en mening. Hvorfor er Oddvar Brå så jævla viktig?! Vennene som kom og gikk. Varm & god og kald & god.

12.11.16 Fantasien!  

Konsumentene av "Skam" har nå blitt produsenter! Før dagdrømte vi om å gjøre en bragd. Nå dagdrømmer vi mest om puling. Tanker etter USA-valget: Hvordan vil framtida til barna våre bli? Fantasi-fade away... Det er ikke kunsten som er sjuk! Barnslige jobber. Drømmen om nabojenta. Født uten forestillingsevne. Kom & lek! Når alt går til helvete - hvorfor ikke bare følge sin indre stemme, flytte til New York og gå på kunstskole? Skapelsesprosessen. Og - til slutt - en oppfordring: Kom og se/hør oss på scenen under Trondheim dokumentarfestival 19. november kl. 14.30!!!

05.11.16 Gamle historier om igjen  

Vi forbereder en sending foran publikum på Dokumentarfestivalen i Trondheim 19. november kl. 14.30. Kom og hør/se oss der da! På grunn av disse forberedelsene har vi samlet et lite knippe med gamle historier til dere i podden denne gangen. Koz! Innhold: En dresskledd togpassasjer tar til tårene. En idiotisk jobbsøkerbommert – man skulle ikke tro det var mulig… En som elsker å være alene – og en som hater å være alene. To forhold, to resultater. En utro filmregissør. Strikkebokmodellen. Tre timer Jo Nesbø ALDRI får tilbake. Farlig humor rundt kakebordet. Kvalm forrett og smertefull hovedrett. Uh-oh. Jeg er sammen med faren min!

29.10.16 Iskalde grøss  

Vi husker tegneseriemagasinet 'Iskalde grøss'. Foreldre som skremmer ungene sine - er det slutt på sånt? Nyanser av skrekkfilm. Historien om Hinterkaifeck. De dummes drivkraft. Når dyr blir dyr. Ville det vært bedre om ingen var redde for alt mulig? Inne og ute må være i vater! Det er noen andre her...

22.10.16 I samlet flokk  

Fellessprint til bussen. Fra kongen i Thailand til Stella Getz. ... og plutselig ble det vanlig å få barn. Uten at vi fikk det med oss. Dessuten: Hvordan får man en skokk med unger på filmopptak til å holde kjeft? Kollektiv skrekk. Hva er lurest under fare - å holde seg samlet eller gå solo? Fra den barmhjertige samaritan til å skyte en ku med bazooka. Motstrøms! Til Stjørdal på enhjulssykkel. Hvorfor man kan bli gretten av å kjøpe ved med sin far. Lagfølelse goddag! Klassens kameleon. Hvem tar man vare på hvis man ikke har noen flokk? Døden på Roskilde: Av og til kan store menneskeflokker også være livsfarlige. Christer forteller om da han faktisk holdt på å miste livet - under den katastrofale Pearl Jam-konserten i 2000.

15.10.16 Skybert  

Et hjerte i posten! Hvem var nå Skybert igjen? I gapestokk på Ikea. Viggo Venneløs – historien om mannen som ble alene på facebook. Likmeglikmeglikmeg! Det er ingen dugnad når man gjør alt selv! Hvor vanlig er det å ha fantasivenner? Hikikomori (dette har Ken gledet seg veldig til å fortelle om) & vampyrkjelleren (Gretes creepy apropos). La meg infiltrere deg! Plutselig eksisterer man ikke for den man elsker. Fra Skybert til redruM. Og en historie som fikk Grete til å gråte da hun satt og klippet den sammen. En historie om en gutt på sju år som gledet seg til å feire bursdagen sin.

0:00/0:00
Video player is in betaClose