NRK – Strøm/Wasenius

NRK – Strøm/Wasenius

Norway

En radioserie om hvorfor vi er som vi er, gjør som vi gjør og tenker som vi tenker. Med: Grete Strøm og Ken Wasenius-Nilsen.

Episodes

31.12.16 Nytt år, nye udugeligheter  

NÅ skal vi bli bedre mennesker! Hvor er vi nå? Fra vimsefest til amming. Den Store Planen. Vi slutter å telle tid. Vil du gi#¤%& deg med meg? Pannelugg? Nei, er du på styr?! Vi ble ikke så ille som de trodde. Nesten husløs 1. januar. Inn og ut av en tradisjon. Før det store regnskapet en annen dag! Alene på en krampaktig kveld. Ingen andre tenker at du er en taper. Kvinnen på benken. Godt nyttår fra oss, kjære podkastvenn!

26.12.15 Mandel i gråten  

Hvor ble det av julemagien? Jula blir nok aldri som den var. Alle "MÅ" være glade på julaften! Dilemma: Feire jul med kona eller mamma? Ken og Grete KRANGLER om filmen "Love Actually"! Skikkelser vi skremmer barn med. Fruktkake med Truman Capote. Muslimene som skulle prøve å feire jul. Grandiosa på lillejulaften. Og hvorfor Ken begynte å gråte på julaften i fjor.

17.12.16 Nattetid  

Fikk ikke sove – kokte poteter. Jeg vil ikke legge meg! Slokne på sofaen-klassikeren. En venn i natten. En gravid på nachspiel. Forspill/etterspill. Natta er mer sexy. Heees røst. B-menneskenes forsvarstale. Det er bedre med ei kråke i stua enn ei ugle. Den galende naboen. Mørket. Nå passer jeg på verden. Døgnets mystikk.

10.12.16 I bobla  

Grete ber om unnskyldning for at hun ikke hørte etter forrige sending. Å overvåke seg selv. Oppe i 104 timer, nede i 26. Vi er jo bare interessert i å snakke om det vi selv er interessert i! Når dyrevern går for langt. Et pølsemonster ser dagens lys. Det ufrivillige skapet. Talegaver. Arr. Den irriterende foreldrebobla. De nye lydene som har vært der hele tida. Dagens höjdare: Beretningen om Bitcoins, Bernt og bergenseren! En fullstendig ellevill historie som startet med en håpløs datanerd, og som endte med en stor vinner og en enda større taper...

03.12.16 WTF?!  

Ufrivillig diskotek på badet. Menn uten kondomer. Den sindige branden og kaktusen. HELT feil reklame på HELT feil sted! Fremmed mann i hotellsenga. Ikke snakk yngre enn du er... Grunnen til at eiendomsmeglere kommer til å lage voodoodukke av Grete. Tøffe Tore Sagen blir myk. Vi skyter oss selv i foten. Mange ganger. Koma, god morn! Rollebytte. Tårer som eneste utvei. Når helgene er noe man gruer seg til.

26.11.16 Dette tar jeg vare på  

Vi har hatt vår første opptreden på en scene! Dvs. S/W foran publikum. Grøss & gøy! Takk til alle som kom! Dette snakket vi om: Skatten på harddisken. Gretes etter hvert så berømte SMS-arkiv. Du har 100 ereksjoner igjen i løpet av livet - hva gjør du da? En kjæreste kaster alt, mens den neste tar vare på alt. Werner Herzog, Tassen, en landeveissykkel og et ekstremt ryddig kontor. To gjenstander vi ikke greier å kaste. Samt et gjenhør med telefonsvareren til Kari Slaatsveen, og beskjedene derfra som hun vil ta vare på for alltid: Nemlig dem som ligger igjen etter pappaen hennes.

19.11.16 Hukommelsen  

Ekstra lang pod i dag - og det er fordi vi måtte klarne lufta etter å ha krangla på kontoret. Ken er høstsur, og det smitter over på Grete! Argh. Men nå: Alles gut! Såh: I hvilken stat ligger Washington D.C.? Oppfinnelse > dokumentasjon. Svart flekk i hjernen. Hvor har jeg dette ansiktet fra?! Én historie - to versjoner. Øyvind mistet 27 års hukommelse! Sannhetsillusjonen, konspirasjonen og fødselssimulatoren. Når personlig erfaring påvirker en mening. Hvorfor er Oddvar Brå så jævla viktig?! Vennene som kom og gikk. Varm & god og kald & god.

12.11.16 Fantasien!  

Konsumentene av "Skam" har nå blitt produsenter! Før dagdrømte vi om å gjøre en bragd. Nå dagdrømmer vi mest om puling. Tanker etter USA-valget: Hvordan vil framtida til barna våre bli? Fantasi-fade away... Det er ikke kunsten som er sjuk! Barnslige jobber. Drømmen om nabojenta. Født uten forestillingsevne. Kom & lek! Når alt går til helvete - hvorfor ikke bare følge sin indre stemme, flytte til New York og gå på kunstskole? Skapelsesprosessen. Og - til slutt - en oppfordring: Kom og se/hør oss på scenen under Trondheim dokumentarfestival 19. november kl. 14.30!!!

05.11.16 Gamle historier om igjen  

Vi forbereder en sending foran publikum på Dokumentarfestivalen i Trondheim 19. november kl. 14.30. Kom og hør/se oss der da! På grunn av disse forberedelsene har vi samlet et lite knippe med gamle historier til dere i podden denne gangen. Koz! Innhold: En dresskledd togpassasjer tar til tårene. En idiotisk jobbsøkerbommert – man skulle ikke tro det var mulig… En som elsker å være alene – og en som hater å være alene. To forhold, to resultater. En utro filmregissør. Strikkebokmodellen. Tre timer Jo Nesbø ALDRI får tilbake. Farlig humor rundt kakebordet. Kvalm forrett og smertefull hovedrett. Uh-oh. Jeg er sammen med faren min!

29.10.16 Iskalde grøss  

Vi husker tegneseriemagasinet 'Iskalde grøss'. Foreldre som skremmer ungene sine - er det slutt på sånt? Nyanser av skrekkfilm. Historien om Hinterkaifeck. De dummes drivkraft. Når dyr blir dyr. Ville det vært bedre om ingen var redde for alt mulig? Inne og ute må være i vater! Det er noen andre her...

22.10.16 I samlet flokk  

Fellessprint til bussen. Fra kongen i Thailand til Stella Getz. ... og plutselig ble det vanlig å få barn. Uten at vi fikk det med oss. Dessuten: Hvordan får man en skokk med unger på filmopptak til å holde kjeft? Kollektiv skrekk. Hva er lurest under fare - å holde seg samlet eller gå solo? Fra den barmhjertige samaritan til å skyte en ku med bazooka. Motstrøms! Til Stjørdal på enhjulssykkel. Hvorfor man kan bli gretten av å kjøpe ved med sin far. Lagfølelse goddag! Klassens kameleon. Hvem tar man vare på hvis man ikke har noen flokk? Døden på Roskilde: Av og til kan store menneskeflokker også være livsfarlige. Christer forteller om da han faktisk holdt på å miste livet - under den katastrofale Pearl Jam-konserten i 2000.

15.10.16 Skybert  

Et hjerte i posten! Hvem var nå Skybert igjen? I gapestokk på Ikea. Viggo Venneløs – historien om mannen som ble alene på facebook. Likmeglikmeglikmeg! Det er ingen dugnad når man gjør alt selv! Hvor vanlig er det å ha fantasivenner? Hikikomori (dette har Ken gledet seg veldig til å fortelle om) & vampyrkjelleren (Gretes creepy apropos). La meg infiltrere deg! Plutselig eksisterer man ikke for den man elsker. Fra Skybert til redruM. Og en historie som fikk Grete til å gråte da hun satt og klippet den sammen. En historie om en gutt på sju år som gledet seg til å feire bursdagen sin.

01.10.16 Be kind - rewind  

Halla hipster! Sliding doors-tankegang. Kjærlighet gjør gigablind! Uheldige kroppsfunksjoner på date. Fra tragedie til komedie. "Fisens far". Farlig humor rundt kakebordet. Det man ikke får er det man vil ha. The curse of the dreads. Når man bommer på samtidsanalysen. Unnskyld. Og i bomberegnet står det et par ski. Dagens stjerne: Journalisten som skulle intervjue en forfatter, og spolerte det hele ved hjelp av én enkel knapp. Resultat: Tre timer Jo Nesbø aldri får tilbake.

24.09.16 Det var én gang  

Den ENE sjansen og den ENE gangen Følelsen av å ha verdens beste tv-serie foran seg (selv om man ikke vet det før etterpå) Det ulykksalige julebordet Dersom, hvis, så fremt, i fall – hva så? Filmer som aldri blir like morsomme igjen Sakte tid Når lyset går opp for en Smaken av anerkjennelse Myten om alkohol og antibiotika Hevnporno for evig? Og er det egentlig SÅ jævla flaut? Angsten for Telemark OG: En vidunderlig historie om afrikanske steppegresshopper FOR IKKE Å SNAKKE OM: Den dresskledde togpassasjeren som tok til tårene på grunn av en spesiell... fotballåt.

17.09.16 Man skulle jo tro...  

Dette klimaet burde man være vant til! Leger som ikke vet. Har vi ikke lær at ting kan gå galt? Når virkeligheten overgår en film. Nok en facebook-diskusjon... Er kvinner med silikon egentlig usikre på seg selv? Sykepleiere med sigg. Faen! Nå er jeg lik mora mi. Alt går i loop, loop, loop. Dagens gjest: En jobbsøker som gjorde noe så dumt at MAN IKKE SKULLE TRO at det var mulig!

03.09.16 Endelig!  

Jeg fikk endelig den jeg elsket! Jeg klarte endelig å komme meg ut av forholdet! Frigjøringsdagen er her! Jess! Vi er klare.

09.07.16 De fire årstider  

Når hjemmet blir en tropisk øy. Feriens sjekkliste. Utsettelse av ferieforberedelser… Samlet sett er alle årstidene som ett års menstruasjonssyklus! Høstkvinnen vs. sommermannen – når er menn og kvinner på sitt beste? Sesongbasert kåtskap. Vi er kåtere om sommeren. Noen er gravide om sommeren – hvordan er det å bære rundt på den store magen i varmen? Det mentale sammenbruddet når man ser vårsola. Hvilken måned bør egentlig være hvit? Samlivsbrudd rett etter ferie. Er det best å ha kjæreste om sommeren eller om vinteren? Og helt til slutt: Vi radbrekker "Bysommer" av Lillebjørn Nilsen. Dessverre måtte vi ta bort de musikalske bitene her i poden, men håper dere blir nysgjerrige uansett! Da kan dere høra låta selv etterpå, og finne ut om dere er enige/uenige med oss.

02.07.16 Dette kjenner jeg meg igjen i  

Velkommen til den analoge verden! To like stemmer. Er bananskall virkelig glatt? Underdogs = Hipsterfotball Kjærester som ligner på foreldrene våre. Dyp tolkning av låta "Farlig" av No. 4. Er jeg bipolar? Empati skyldes gjenkjennelse. Følelsen av å komme hjem. Det fremmede er det farlige. Tvunget til å være slem. Ønsker alle adopterte å finne sin biologiske familie? MÅ vi vite hvor vi kommer fra?

25.06.16 Er det så farlig a?  

Nakenbilde av et barn – rett eller galt? Ting vi ikke klarer å gi blaffen i. Perioden da utseendet ikke var viktig. Sveisen til en fotballspiller forteller hvor han kommer fra. Inderlighetens fengsel. La meg drite i ungene! Gi f og kom deg lenger. Når ting som egentlig er fine bare blir kjipe. Å miste besinnelsen. Å leve livet for egen vinning. Avslappa damer er de beste. Destruktiv gi blanke-holdning.

11.06.16 En potpurri av tidligere intervjuer  

Ken er sjukling og holder senga. SORRY! I mellomtida byr vi på noen gjenhør med tidligere sendte intervjuer. Bl.a. - Jenta som plutselig ble lam - Da gitartyven møtte gitaristen - Brudgommen som trakk seg fra bryllupet - Fra toppidrett til tomhet - "Parkerte stjålet hest i hage" - "Thomas" har vært utro - Helten fra Sleipnerforliset

0:00/0:00
Video player is in betaClose