NRK – Tore og Einars podkast om Norge

NRK – Tore og Einars podkast om Norge

Norway

Tore og Einars podkast om Norge - i anledning grunnlovsjubileet 1814-2014. To norske eksperter gjør opp regnskap etter tohundre år med såkalt grunnlov.

Episodes

Episode 15: Norge i utlandet  

Tore og Einars podkast om Norge - i anledning grunnlovsjubileet 1814-2014. Episodens tema er Norge i utlandet. “Excuse me, do you know what the clock is?” Hvem er vi i utlandet, hvor i utlandet er vi og bør vi være i utlandet? Dette trenger du ikke lure på lenger etter å ha hørt dagens episode.

Episode 14: Bransje  

Tore og Einars podkast om Norge - i anledning grunnlovsjubileet 1814-2014. Episodens tema er bransje..Tore og Einar prøvde i det lengste å unngå ordet bransje, men det er vanskelig. Intet annet ord er mer dekkende for dagens tema, dessverre.

Episode 13: Norske mennesker  

Tore og Einars podkast om Norge - i anledning grunnlovsjubileet 1814-2014. Episodens tema er norske mennesker. Hva er det norske menneske? Akkurat det samme som alle andre mennesker? Vanskelig å si, men Tore og Einar skal ha for at de prøver, i hvert fall.

Episode 12: Vesen, etat, direktorat, departement, nemd og tilsyn  

Tore og Einars podkast om Norge - i anledning grunnlovsjubileet 1814-2014. Episodens tema er vesen, etat, direktorat, departement, nemd og tilsyn. Vi hadde egentlig tenkt å kalle denne episoden for norsk forvaltning, men var ikke hundre prosent sikre på om det betyr det samme.

Episode 11: Litteratur  

Tore og Einars podkast om Norge - i anledning grunnlovsjubileet 1814-2014. Episodens tema er litteratur. Einar leser aldri bøker eller ser filmer. Begrunnelsen er angivelig at han ikke setter pris på ”en god historie”. Tore kommer ikke over hvor usedvanlig spesiell holdning det er.

Episode 10: Historie  

Tore og Einars podkast om Norge - i anledning grunnlovsjubileet 1814-2014. Episodens tema er historie. Tar man bort vikingene er norsk historie ganske dølle greier. Men man må visst vite litt om den for å forstå sam- og fremtiden, sier folk. Stemmer det? Tore og Einar tar diskusjonen.

Episode 9: Skole og utdanning  

Tore og Einars podkast om Norge - i anledning grunnlovsjubileet 1814-2014. Episodens tema er skole og utdanning. Er det veggavisen og gruppearbeidet som skal hjelpe Norge høyere opp på PISA rankingen? Svaret gir seg selv, men det diskuteres likevel.

Episode 8: Fauna  

Tore og Einars podkast om Norge - i anledning grunnlovsjubileet 1814-2014. Episodens tema er fauna. Hvor mange prosent av Norges befolkning vil i løpet av livet se en Ulv? Hvor mange prosent av Norges befolkning vil i løpet av livet spise lammekjøtt? You do the math!

Episode 7: Idrett  

Tore og Einars podkast om Norge - i anledning grunnlovsjubileet 1814-2014. Episodens tema er idrett.Hvorfor ser ledere innen norsk idrett så slu og usunne ut? Er det sjakkfeber over hele verden eller er det bare i Norge? Hvorfor har ikke snowboardere mer hensiktmessig antrekk? Idrett ass.

Episode 6: Design og innovasjon  

Tore og Einars podkast om Norge - i anledning grunnlovsjubileet 1814-2014. Episodens tema er design og innovasjon. Hvorfor er norskdesignede møbler så harde og ukomfortable? Kan Norge slå seg på brystet og kalle seg innovativ? Vem vet, inte du, hvem vet, inte jag, vi vet ingenting nu, vi vet inget i dag.

Episode 5: Kultur  

Tore og Einars podkast om Norge - i anledning grunnlovsjubileet 1814-2014. Tema for episoden er kultur. Den som velger noe annet en kultur (og underholdning) når de spiller Trivial Pursuit er ganske spesielle personer. Einar er en sånn person. Han velger Geografi. Tore velger alltid kultur. Det skulle gi grobunn for en del interessante diskusjoner.

Episode 4: Mat  

Tore og Einars podkast om Norge – i anledning grunnlovsjubileet 1814-2014. Tema for episoden er mat. Du kan klare deg i ukevis uten mat, men bare noe få dager uten vann. Likevel har mat blitt kanskje hundretusen ganger så trendy som vann. Hvorfor, får du definitivt ikke svar på i dagens utgave av Tore og Einar podkast om Norge.

Episode 3: Politikk  

Tore og Einars podkast om Norge – i anledning grunnlovsjubileet 1814-2014. Tema for episoden er politikk. Politikk er noe av det kjedeligste folk vet. Det mange ikke forstår er at det er politikerne som er kjedelige. Temaet i seg selv kan være like spennede som kiting, basehopping og dykking. Det synes i hvert fall Einar og Tore.

Episode 2: Innvandring  

Tore og Einars podkast om Norge – i anledning grunnlovsjubileet 1814-2014. Med Tore Sagen og Einar Tørnquist. Tema for episoden er innvandring.

Episode 1: Geografi  

Tore og Einars podkast om Norge – i anledning grunnlovsjubileet 1814-2014. Med Tore Sagen og Einar Tørnquist. Tema for episoden er geografi.

Trailer - Tore og Einars podkast om Norge  

Tore og Einars podkast om Norge - i anledning grunnlovsjubileet 1814-2014. Kommer 17.februar.

0:00/0:00
Video player is in betaClose